pontosnews.gr
Σάββατο, 3/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης στην καμπάνια για τον τουρισμό: Διαφορετικό το φετινό καλοκαίρι, προτεραιότητα η προφύλαξη της υγείας όλων

4/06/2020 - 11:55μμ
Μητσοτάκης στην καμπάνια για τον τουρισμό: Διαφορετικό το φετινό καλοκαίρι, προτεραιότητα η προφύλαξη της υγείας όλων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση της φετινής καμπάνιας προώθησης του τουρισμού παραβρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς η οικονομία και η κοινωνία επανέρχονται σταδιακά σε κανονικούς ρυθμούς και η Ελλάδα «ανοίγει» για τον τουρισμό, φιλοδοξώντας να προσελκύσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών σε μια πολύ δύσκολη χρονιά, εκμεταλλευόμενη και την αναβαθμισμένη διεθνώς εικόνα της λόγω της επιτυχούς διαχείρισης της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό σε σχέση με προηγούμενα, διότι η Ελλάδα θα συνεχίζει μεν να προσφέρει την ομορφιά της αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν καταρτιστεί, με την προφύλαξη της υγείας όλων, εργαζόμενων και επισκεπτών, να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.

Οι φίλοι μας από όλο τον κόσμο «θα έρθουν σε μία Ελλάδα η οποία θα είναι ίδια, αλλά και ταυτόχρονα διαφορετική. Θα είναι διαφορετική, διότι πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα τα βασικά υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως αυτά έχουν καθοριστεί από τα συναρμόδια Υπουργεία, για να μπορούμε πάνω απ’ όλα όλοι να λειτουργήσουμε με ασφάλεια. Η προστασία της δημόσιας υγείας, η ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και η ασφάλεια των εργαζόμενων στον τουρισμό παραμένουν η πρώτη μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα», τόνισε.

Υπογραμμίζοντας ένα από τα μηνύματα της καμπάνιας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα, αλλά μία αντίληψη, η οποία υπερβαίνει χρονικά τους καλοκαιρινούς μήνες. «Σε αυτές τις διακοπές θα εκτιμήσουμε πολύ περισσότερο την έννοια της ελευθερίας, καθώς ήμασταν συνειδητά περιορισμένοι για εβδομάδες ολόκληρες, για να προστατεύσουμε την ατομική και τη συλλογική μας υγεία. Αυτό το καλοκαίρι θα είναι με άλλα λόγια μια ευκαιρία να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Αυτό το οποίο θέλουμε να επικοινωνήσουμε είναι ότι το καλοκαίρι δεν είναι απλά μια εποχή, είναι μια αντίληψη, μια ματιά στα πράγματα. Άρα, αυτή η ματιά στα πράγματα μπορεί να μας συνοδεύει όλη τη σεζόν», δήλωσε χαρακτηριστικά.


(Φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ο αριθμός των επισκεπτών φέτος θα είναι σημαντικά μειωμένος. Στάθηκε, όμως, στην μακρόπνοη διάσταση του μηνύματος για τον ελληνικό τουρισμό, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η ξεχωριστή αίσθηση του ελληνικού καλοκαιριού να «φτάσει» και σε όσους δεν θα μπορέσουν να επισκεφτούν φέτος τη χώρα μας. «Φέτος ο αριθμός των επισκεπτών που θα έρθουν στην πατρίδα μας θα είναι σημαντικά μειωμένος σε σχέση με τα 33.000.000 που ήρθαν πέρυσι. Πόσο μειωμένος δεν το ξέρουμε, κανείς δεν μπορεί να κάνει καμία ακριβή πρόβλεψη. Θα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα ήθελαν να έρθουν στην Ελλάδα και δεν θα μπορούν να το κάνουν είτε γιατί για κάποιο λόγο δεν θα μπορούν να έρθουν είτε γιατί δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα. Αλλά αυτή είναι μια καμπάνια η οποία δεν επενδύει μόνο στο 2020, αλλά βλέπει και παραπέρα, βλέπει στο ’21, βλέπει στο ’22», είπε.

Απευθυνόμενος στους επαγγελματίες του τουρισμού, τους οποίους χαιρέτισε για την πολυετή συνεισφορά τους, επανέλαβε το πάγιο μήνυμα της κυβέρνησης ότι θα προστατεύσει θέσεις εργασίας, προσθέτοντας πως είναι έτοιμος να προσφέρει περαιτέρω στήριξη στον κλάδο και στους συναφείς τομείς, εάν αυτό χρειαστεί.


Ο Χάρης Θεοχάρης (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού /  Δημήτρης Παπαμήτσος)

Την εκδήλωση προλόγισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος τόνισε ότι το «άνοιγμα» του τουρισμού γίνεται με σχέδιο, με βάση αδιάβλητα ευρωπαϊκά δεδομένα για τα ασφαλή αεροδρόμια, εφαρμόζοντας αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και με ταυτόχρονη ενίσχυση του συστήματος υγείας προς όφελος όλων.

«Η ψυχή της Ελλάδας δεν έκλεισε ποτέ, παρέμεινε και παραμένει μία ανοιχτή πρόσκληση, με την καρδιά της να χτυπά αδιάκοπα, ασταμάτητα, παντού, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης», δήλωσε ο κ. Θεοχάρης. «Αυτή η βραδιά ανήκει τιμητικά στον ελληνικό τουρισμό, ανήκει στους ανθρώπους του ελληνικού τουρισμού», προσέθεσε.


Το εντυπωσιακό σποτ της καμπάνιας

Το «ελληνικό καλοκαίρι» δεν είναι μία εποχή του χρόνου ή απλώς ο ήλιος και η θάλασσα, είναι ένα συναίσθημα που διαπνέεται από τη χαρά, το γέλιο, τη φύση, τα αγαπημένα μας πρόσωπα, δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής δημιουργικού στην προεδρία της κυβέρνησης Steve Vranakis, ο οποίος είχε κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό της καμπάνιας. Τόνισε ότι το πνεύμα της νέας καμπάνιας αποσκοπεί, επίσης, στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, ώστε να μην χαρακτηρίζεται από εποχικότητα αλλά να καλύπτει το σύνολο του έτους.

Ο St. Vranakis σημείωσε πως η φιλοσοφία πίσω από την προώθηση του ελληνικού τουρισμού συνάδει με τον χαρακτήρα της ηγεσίας που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση στη διαχείριση της πανδημίας. «Τους τελευταίους μήνες η ηγεσία που επέδειξε ο πρωθυπουργός και η ομάδα του, αποτέλεσαν παγκοσμίως παράδειγμα προς μίμηση για το πώς πρέπει να διαχειρίζεται κάποιος μια κατάσταση αυτής της κλίμακας», ανέφερε.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα γραφεία της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ελλάδα 2.0»: Υποβλήθηκε το τελευταίο αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης

30/09/2026 - 12:11πμ
Παρέμβαση Φρέντι Μπελέρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (φωτ. αρχείου: fredisbeleris.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φρέντι Μπελέρης: Κίνδυνος αφανισμού της ελληνορθόδοξης κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη

29/09/2026 - 8:29μμ
Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την παρουσίαση των πρώτων επίσημων αποτελεσμάτων της πλατφόρμας «MedWatch» Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για Πατούλη: «Φίλος μου, αλλά…» – Ο υπ. Υγείας στέλνει τον πρόεδρο του ΙΣΑ στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας

29/09/2026 - 7:00μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπεται ο Χρήστος Τριαντόπουλος για αλλοίωση του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

29/09/2026 - 12:39μμ
Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός, στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», στο πλαίσιο της 90ής ΔΕΘ (φωτ.: Βασίλης Βερβερίδης/ MOTION TEAM)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Νατσιός: «Απόλυτη κοροϊδία» οι τιμές των καυσίμων – «Βόμβα» η αποθήκευση διοξειδίου στο Πρίνο

25/09/2026 - 9:19μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ για τη θέση της Ελλάδας: «Είμαστε γεφυροποιοί, όχι ταραχοποιοί»

25/09/2026 - 8:49πμ
(Φωτ.: 
Prime Minister of Israel/x.com)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη: Η στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ισραήλ, τα αμυντικά συστήματα και η νέα τριμερής με την Κύπρο

24/09/2026 - 9:26μμ
(Φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στον «Guardian»: Η Βρετανία δεν θα διαμέλιζε την Ταπισερί της Μπαγιέ. Ας επανενώσουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα

24/09/2026 - 11:00πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης σε ομογενείς: Την άνοιξη του 2027 η πρώτη διερευνητική γεώτρηση για φυσικό αέριο

24/09/2026 - 8:38πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η Ιστορία επιβιώνει της προπαγάνδας»: Σκληρή απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για την Τριπολιτσά

23/09/2026 - 8:18μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φωτογραφία που παραχωρήθηκε από τη Σερβική Προεδρία απεικονίζει τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, να πραγματοποιεί δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης πριν υπογράψει την επίσημη επιστολή παραίτησής του στο Βελιγράδι, Σερβία, 27 Σεπτεμβρίου 2026 (φωτ.: EPA/ DIMITRIJE GOLL/ SERBIAN PRESIDENCY)

Οι εκλογές στη Σερβία και οι γεωπολιτικές ισορροπίες

21 λεπτά πριν
Εικόνα από το χθεσινό ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο (φωτ.: EPA/SERGEY KOZLOV)

Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα στη Βόρεια Γέφυρα του Κιέβου παραλύει τις μετακινήσεις στον Δνείπερο

48 λεπτά πριν

Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης: Διαδικτυακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια της ΔΕΘ

1 ώρα πριν
Κακοκαιρία στη Κρήτη. Περιοχή Γούβες του Δήμου Χερσονήσου (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Κρήτη – Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο σπό το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το νησί της Κρήτης (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Ζουριδάκης)

Κρήτη: Ήχησε 112 σε όλο το νησί για την κακοκαιρία – Κλειστοί δρόμοι και σχολεία

10 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Euroleague: Σκόρπισε τη Μακάμπι ο Παναθηναϊκός στο T-Center

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV