pontosnews.gr
Πέμπτη, 15/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Είναι το 2020 το πιο επώδυνο έτος στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ;

2/06/2020 - 6:16μμ
Είναι το 2020 το πιο επώδυνο έτος στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ;
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Το πιο τραυματικό έτος στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ ήταν το 1968. Αλλά αυτό που εξελίσσεται στο δεύτερο πιο τραυματικό, το 2020, έχει ακόμη μπροστά του επτά μήνες. Με το σχόλιο αυτό, το περιοδικό The Atlantic επιχειρεί μια σύγκριση της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στις ΗΠΑ σήμερα, στον απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, αλλά και των χειρισμών της αμερικανικής κυβέρνησης στο μέτωπο του κορονοϊού, με το πολιτικό χάος πριν από 52 χρόνια.

«Πώς θα μπορούσε το όποιο έτος να είναι χειρότερο από το φετινό, στο οποίο έχουν βρεθεί εκτός εργασίας περισσότεροι Αμερικανοί από ό,τι στην περίοδο της Μεγάλης Ύφεσης και έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι Αμερικανοί από ό,τι σε περιόδους πολέμου;» αναρωτιέται ο συντάκτης Tζέιμς Φάλοους, και συνεχίζει: «Πώς θα μπορούσε η εγχώρια τάξη να είναι πιο τραυματισμένη και αποτυχημένη από ό,τι αυτή την τελευταία εβδομάδα με το βίντεο που δείχνει έναν λευκό αστυνομικό να σκοτώνει με ηρεμία έναν μαύρο άνδρα, τον Τζορτζ Φλόιντ, ενώ άλλοι αστυνομικοί μένουν να τον κοιτάζουν εξίσου ήρεμοι;».

Στις βίαιες διαδηλώσεις που πυροδότησε η τραγική δολοφονία του Φλόιντ η αστυνομία προχωρά σε συλλήψεις, αλλά βάζει στο στόχαστρό της όχι μόνο τους διαδηλωτές, αλλά και τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τα γεγονότα, αναφέρει, επισημαίνοντας ότι αυτό δεν είναι τυχαίο. Σύμφωνα με μελέτη της Επιτροπής Προστασίας Δημοσιογράφων ο Ντόναλντ Τραμπ άρχισε να χαρακτηρίζει τον Τύπο «εχθρό του λαού» πριν από περίπου τρία χρόνια. Αυτός ο όρος, που χρησιμοποιήθηκε στις επαναστάσεις της Γαλλίας και της Ρωσίας, είναι ο πλέον επικίνδυνος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους σε εξουσία για να στοχοποιήσουν μια ομάδα. Αυτόν χρησιμοποιεί ακόμη και στα tweets των τελευταίων ημερών ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πώς όμως η σημερινή κατάσταση συγκρίνεται με εκείνη του 1968;

Ο φόβος, η απώλεια, η απόγνωση είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούσαν και τότε και τώρα. Οι δολοφονίες, το πολιτικό χάος και ο διχασμός είναι επίσης κοινά χαρακτηριστικά.

Το 1968 ήταν ένα επώδυνο, πικρό έτος. Αλλά υπήρχε και μια διαφορά. Η οικονομία τότε ήταν σε ανάκαμψη. Σήμερα όλα αυτά έρχονται σε περίοδο βαθιάς ύφεσης και εκρηκτικής ανεργίας, κι αυτό ίσως καθιστά τα πράγματα ακόμη πιο επικίνδυνα.

  • Πηγή: naftemporiki.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατηγορούμενοι για κακουργήματα ζήτησαν και πέτυχαν ποινική διαπραγμάτευση αφού επέστρεψαν 165.000 ευρώ

15/01/2026 - 2:33μμ
Ο Πούτιν με στολή παραλλαγής σε στρατηγείο της Ρωσίας, σε άγνωστη τοποθεσία (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Ρωσίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί το Ιράν είναι «κόκκινη γραμμή» για τη Ρωσία

15/01/2026 - 12:51μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Διευκολύνσεις σε δρόμους και τελωνεία στη Βόρεια Ελλάδα – Παραμένουν στο πλάι τα τρακτέρ

15/01/2026 - 11:49πμ
Ιρανοί φοιτητές κρατούν πανό στη διάρκεια διαμαρτυρίας μπροστά από τη βρετανική πρεσβεία στην Τεχεράνη. Στο κεντρικό πανό απεικονίζεται η απόπειρα δολοφονίας του Ντ. Τραμπ τον Ιούλιο του 2024 με τη φράση «Το βέλος δεν αστοχεί πάντα» (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντ. Τραμπ: Δεν αποκλείει στρατιωτική επίθεση στο Ιράν – «Οι προγραμματισμένες εκτελέσεις διαδηλωτών δεν έγιναν»

15/01/2026 - 9:37πμ
Ο Ναός του Απόλλωνα με φόντο τη χιονισμένη ορεινή Κορινθία, Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Καλός καιρός την Πέμπτη και άνοδος θερμοκρασίας – Τοπικές νεφώσεις και ομίχλες

15/01/2026 - 8:00πμ
Στιγμιότυπο από την προσαγωγή των δύο 22χρονων στον εισαγγελέα Καλαμάτας (φωτ.: EUROKINISSI /Νικήτας Κώτσιαρης)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Φοινικούντας: Νέα απολογία του 22χρονου για τη διπλή δολοφονία – «Ανασκεύασα για λόγους ηθικής τάξης»

14/01/2026 - 10:46μμ
Συγκέντρωση και πορεία ιδιοκτητών και οδηγών ταξί στην Αθήνα, Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ταξί στην Αθήνα: Αυτοκινητοπομπή προς το Μαξίμου την Πέμπτη

14/01/2026 - 9:16μμ
Κάτοικοι κοιτάζουν μέσα από ένα κατεστραμμένο κτήριο, μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές ανατολικά της Πόλης της Γάζας (φωτ.: EPA / Mohammed Saber)
ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Ανακοινώθηκε ο επικεφαλής της μεταβατικής επιτροπής διακυβέρνησης

14/01/2026 - 8:52μμ
Η σάλα στο εστιατόριο Fanático στη Μαδρίτη (φωτ.: GLH Singular)
ΚΟΣΜΟΣ

Παραλίγο νέα τραγωδία: Φωτιά από πυροτεχνήματα σε εστιατόριο της Μαδρίτης

14/01/2026 - 8:27μμ
Αμερικανικά στρατιωτικά μέσα σε επιχειρησιακή ανάπτυξη στην περιοχή της Μέσης Ανατολής (φωτ.: EPA / Matt Herbst)
ΚΟΣΜΟΣ

Φουντώνουν τα σενάρια για αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν – Φυγή Ιρανών προς την Τουρκία

14/01/2026 - 7:16μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Έβρος: Στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο υπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης και Εξωτερικών της Ολλανδίας

21 λεπτά πριν
(Πηγή: facebook.com/GiannisXylouris.Psarogiannis)

Πέθανε ο δεξιοτέχνης του λαούτου Γιάννης Ξυλούρης, αδερφός του Νίκου

50 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατηγορούμενοι για κακουργήματα ζήτησαν και πέτυχαν ποινική διαπραγμάτευση αφού επέστρεψαν 165.000 ευρώ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Θοδωρής Μανωλόπουλος/Γρ. Τύπου Προεδρίας της Δημοκρατίας/ EUROKINISSI)

Ιστορικό ορόσημο για το Πολεμικό Ναυτικό η ένταξη της FDI HN Belharra «Κίμων» στις δυνάμεις του

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Σύλλογος Μανιακίου «Αμάσεια»)

Στο Μανιάκι Φλώρινας ετοιμάζονται για τη βασιλόπιτα της «Αμάσειας»

2 ώρες πριν
Τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας στο ύψος του Πλατύκαμπου, Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)

Αγρότες-κυβέρνηση σε τροχιά διαλόγου: Τη Δευτέρα το ραντεβού με Μητσοτάκη, ανοίγουν οι δρόμοι

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign