pontosnews.gr
Δευτέρα, 26/10/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεοδωρικάκος για Γενοκτονία Ποντίων: Η γνώση της ιστορίας χρέος τιμής σε όσους θυσιάστηκαν

18/05/2020 - 7:44μμ
(Φωτ. αρχείου)

(Φωτ. αρχείου)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Εγκύκλιο προς τους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθούν οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, εξέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Παράλληλα, σε μήνυμά του για την 19η Μαΐου 2020, επισημάνει την ανάγκη να συνεχίσουμε, ως Έλληνες, τον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων και τονίζει ότι «η γνώση της ιστορίας δεν αποτελεί μόνο χρέος προς όλους εκείνους που θυσιάστηκαν, αλλά και ισχυρό θεμέλιο για την οικοδόμηση ενός πιο σταθερού και ειρηνικού μέλλοντος».

Οι εφετινές εκδηλώσεις, περιλαμβάνουν γενικό σημαιοστολισμό, φωταγώγηση των δημοσίων κτηρίων και των δημοτικών και περιφερειακών καταστημάτων, τέλεση δοξολογιών, ομιλιών και καταθέσεις στεφάνων στις έδρες των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενοτήτων. Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της νόσου Covid-19, οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα γίνουν με την παρουσία περιορισμένου αριθμού ατόμων.

Στο μήνυμά του για τα 101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, ο υπουργός Εσωτερικών, αναφέρει: «Όλοι οι Έλληνες υποκλινόμαστε με σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας που συντελέστηκε στον Πόντο. Οι πυρπολήσεις χωριών, οι εκτοπίσεις πληθυσμών, οι χωρίς έλεος σφαγές, τα “τάγματα εργασίας”, οι εξορίες, δεν στάθηκαν ικανά να κάμψουν το φρόνημα και την ελληνική συνείδηση των Ποντίων αδελφών μας.

»101 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων η ιστορική μνήμη μένει ζωντανή. Το φρόνημα και η ελληνική τους συνείδηση παρέμειναν αναλλοίωτα στο πέρασμα των αιώνων, ακόμα και υπό τουρκική κατοχή, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι αποτελούν ένα εκλεκτό τμήμα του ελληνισμού. Η συμβολή των Ποντίων, μετά τη Γενοκτονία, στην ανόρθωση της Ελλάδας, στην οποία εγκαταστάθηκαν, ήταν και είναι σημαντικότατη.

»Ο ελάχιστος φόρος τιμής που μπορεί να αποδοθεί στους 353.000 σφαγιασθέντες Ποντίους είναι να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη τους.

»Να διατηρήσουμε ζωντανά τα ήθη και τα έθιμά τους, τη μοναδική κουλτούρα τους. Και φυσικά να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων, για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, αφού μόνο μέσα από την αποδοχή της ιστορικής αλήθειας μπορεί να υπάρξει ειλικρινής συνεργασία ανάμεσα στους λαούς. Η γνώση της ιστορίας δεν αποτελεί μόνο χρέος προς όλους εκείνους που θυσιάστηκαν, αλλά και ισχυρό θεμέλιο για την οικοδόμηση ενός πιο σταθερού και ειρηνικού μέλλοντος».

  • Διαβάστε περισσότερα για τη Γενοκτονία των Ποντίων και συγκλονιστικές Μαρτυρίες στις σχετικές ενότητες του pontos-news.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθήνα προς την Άγκυρα για τη Θράκη: «Υποκριτικό να παραδίδει η Τουρκία μαθήματα θρησκευτικής ελευθερίας»

24/10/2026 - 11:32μμ
Έλληνες μοναχοί στο ναό της Μονής Αγίας Αικατερίνης στο Σινά της Αιγύπτου, στις 19 Οκτωβρίου 2018 (φωτ. αρχείου: EPA / Khaled Elfiqi)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονή Σινά: Τι σηματοδοτεί η συμφωνία για Αθήνα και Κάιρο – Η ΑΟΖ και η κίνηση της Άγκυρας

24/10/2026 - 8:56μμ
Το Γενί Τζαμί και ο πύργος του ρολογιού στην Κομοτηνή (φωτ. αρχείου: Wikimedia Commons / Ggia)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκία: Νέα πρόκληση για τους μουφτήδες στη Θράκη – Επιμένει σε «τουρκική μειονότητα»

24/10/2026 - 6:51μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Justin Lane)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινό μέτωπο Ελλάδας και Κύπρου στον ΟΗΕ κατά του τουρκολιβυκού μνημονίου

23/10/2026 - 11:01μμ
Ο Λάζαρος Κυρίζογλου σε παλαιότερη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) (φωτ. αρχείου: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καμπανάκι» ΚΕΔΕ για τον Προϋπολογισμό 2027: Προειδοποιεί με κινητοποιήσεις για τις περικοπές στους δήμους

23/10/2026 - 9:54πμ
Οι σημαίες της Ελλάδας και της Αιγύπτου κατά τη διάρκεια συνάντησης στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Αίγυπτος: Στο τραπέζι η επέκταση της οριοθέτησης ΑΟΖ – Κοινό μέτωπο για το τουρκολιβυκό

22/10/2026 - 4:42μμ
Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Khaled bin Mohamed bin Zayed Al Nahyan, στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Κόλπου» – Στο επίκεντρο η στρατηγική συμμαχία με τα ΗΑΕ

22/10/2026 - 3:52μμ
Οι σημαίες της ΕΕ και του ΟΗΕ, και στο φόντο των κρατών-μελών (φωτ.: European Union)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Άκυρο και ανυπόστατο» για την ΕΕ – Ελληνική παρέμβαση στον ΟΗΕ

22/10/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Νομικά αβάσιμη η κοινοβουλευτική απόφαση

20/10/2026 - 7:04μμ
Γενική άποψη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες (φωτ.: EPA/PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / HANDOUT)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χωρίς συμφωνία για προϋπολογισμό και ενέργεια η Σύνοδος Κορυφής – Στην αντεπίθεση η Αθήνα για ΚΑΠ και Συνοχή

17/10/2026 - 12:59πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΠΟΕ)

Έφυγε από τη ζωή η Συμέλα Τουμανίδου – Πατσινακίδου, επίτιμη πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας – Το συλλυπητήριο μήνυμα της ΠΟΕ

2 λεπτά πριν
(Φωτ.: KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Προφυλακιστέοι ο Βαγγέλης Λιόλιος και ο συνεργάτης του

28 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Βουλγαρία: Γιότοβα και Γκιούροφ διεκδικούν την προεδρία στον δεύτερο γύρο – Στο 20% η συμμετοχή στις εκλογές

55 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Super League: Πέρασε από τον Βόλο ο Παναθηναϊκός – Μπαλωθιά του ΟΦΗ με ΠΑΟΚ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ)

Παναγία Σουμελά: Η ιστορική συνάντηση του Πόντου και της Κρήτης στο Ρέθυμνο – Συγκίνηση στην πρώτη υποδοχή της ιερής εικόνας

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi)

Πειραιάς: Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι – Ένας άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του, δύο εγκλωβισμένοι

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV