Αίμα χύθηκε σε φυλακή της Πορτουγέσα, στη δυτική Βενεζουέλα όταν σύμφωνα με τη βουλευτίνα Μαρία Μπεατρίς Μαρτίνες, οι κρατούμενοι αντέδρασαν γιατί απαγορεύτηκε στους συγγενείς τους να φέρουν τρόφιμα την ώρα του επισκεπτηρίου. Σύμφωνα με την υπουργό Φυλακών της Βενεζουέλας Τρις Βαρέλα, η εξέγερση ξέσπασε έπειτα από απόπειρα απόδρασης και πως κατά τη διάρκειά της τραυματίστηκε ο διευθυντής των φυλακών. Το τι ακριβώς συνέβη δεν είναι σαφές.
Το μόνο βέβαιο είναι πως πολλές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 46 νεκροί και 60 τραυματίες.
Η Μπεατρίς Γκιρόν, διευθύντρια του Παρατηρητηρίου Φυλακών της Βενεζουέλας, που προασπίζεται τα δικαιώματα των κρατουμένων, δήλωσε ότι 46 σοροί ταυτοποιήθηκαν μετά το περιστατικό που σημειώθηκε χθες στο σωφρονιστικό κατάστημα Los Llanos. Η κυβέρνηση δεν έχει δώσει επίσημο απολογισμό ούτε και έχει σχολιάσει τον απολογισμό της ΜΚΟ.
Οι περιορισμοί στα επισκεπτήρια εντάσσονται στις προσπάθειες της χώρας να αποτρέψει την εξάπλωση του νέου κορονοϊού στις υπεπλήρεις φυλακές.
















