pontosnews.gr
Πέμπτη, 20/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κώστας Καραμανλής: Στα μέσα μεταφοράς θα πρέπει όλοι να φορούν μάσκες

2/05/2020 - 11:20πμ
Κώστας Καραμανλής: Στα μέσα μεταφοράς θα πρέπει όλοι να φορούν μάσκες
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Στην πρόληψη για τη διαχείριση της επιβατικής κίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κατά τη χαλάρωση των περιορισμών, εστίασε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα». Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους 300 βοηθούς επιβατών που θα βρίσκονται σε 45 σημαντικούς σταθμούς ανταποκρίσεων του μετρό με λεωφορεία.

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, είναι να προλάβουμε αντί να θεραπεύσουμε. Προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα της διαχείρισης του πλήθους πριν ανέβουν στους συρμούς και τα οχήματα. Για αυτό το λόγο όλοι οι εργαζόμενοι που έχουν την ευθύνη για τις επιθεωρήσεις στα λεωφορεία και τους συρμούς και επιπλέον προσωπικό, που θα προσεγγίζει τα 300 άτομα, θα βρίσκονται σε 45 σταθμούς ανταποκρίσεων με λεωφορεία και μετρό, δηλαδή στην Ομόνοια στο Σύνταγμα, στους Αμπελόκηπους, στο Συγγρού-Φιξ, σε μεγάλους σταθμούς και θα βοηθάνε τους επιβάτες έτσι ώστε να ανεβαίνουν με ασφάλεια στο μετρό, στα λεωφορεία και στα τραμ. Διότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η δημόσια υγεία», εξήγησε ο κ. Καραμανλής.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών πρόσθεσε όμως: «Δεν μπορούμε να βάλουμε σε κάθε λεωφορείο και σε κάθε συρμό ένα αστυνομικό, να επιβάλλει ποινές. Αυτό που θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο είναι και η ατομική ευθύνη του καθενός». Σημείωσε ότι στα ΜΜΜ θα πρέπει όλοι να φορούν μάσκες, ενώ τα πρόστιμα θα επιβάλλονται από την Αστυνομία, με την οποία όπως είπε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι σε πλήρη συνεργασία και την οποία ευχαρίστησε για τη βοήθεια της.

«Ο καθένας να σκεφτεί τον εαυτό του, να σκεφτεί και το διπλανό του»
«Το ζήτημα όμως εδώ δεν είναι να επιβάλλουμε. Το ζήτημα είναι η πρόληψη. Το ζήτημα εδώ είναι ότι ο καθένας πρέπει να σκεφτεί τον εαυτό του και να σκεφτεί και το διπλανό του», τόνισε ο κ. Καραμανλής. Παράλληλα, ευχαρίστησε για άλλη μία φορά τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς όλη την περασμένη εβδομάδα, με σύσταση των διοικήσεων των οργανισμών, βρίσκονταν στις θέσεις τους, ώστε τη Δευτέρα να υπάρχει πλήρης επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Στην επισήμανση πως το όριο ατόμων ανά ΙΧ αυτοκίνητο δεν λαμβάνει υπόψη για παράδειγμα τις πολύτεκνες οικογένειες, ο κ. Καραμανλής σχολίασε ότι λογικά θα υπάρξει ανοχή όταν πρόκειται για ανήλικα τέκνα, ενώ όσον αφορά στα ταξί, σημείωσε πως όταν συνοδεύει κανείς ενήλικο άτομο που πηγαίνει σε γιατρό ή παιδί, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ανέφερε ότι κατανοεί τους οδηγούς ταξί, όμως προέχει η δημόσια υγεία.

Πίστωση στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών
«Το ζήτημα είναι να μετακινηθούμε με ασφάλεια. Να το πούμε πολύ απλά: Ας χάσουμε και το συρμό του τρένου, δεν χάθηκε ο κόσμος. Αυτό που προέχει είναι να πάμε στη δουλειά μας ασφαλείς» τόνισε ο κ. Καραμανλής, υπογραμμίζοντας ότι θα μπουν εμβόλιμα δρομολόγια στο μετρό και στα λεωφορεία, με τις τεχνικές δυνατότητες που υπάρχουν, καθώς δεν μπορούν να βγουν πάνω από 1.100 οχήματα στο δρόμο, ενώ υπάρχουν ελλείψεις και σε συρμούς. «Παρόλα αυτά, θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, έτσι ώστε τη Δευτέρα να κυλήσουν όλα ομαλά», διαβεβαίωσε.

Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι όσοι είχαν προμηθευτεί κάρτες απεριόριστων διαδρομών, μηνιαίας ή μεγαλύτερης διάρκειας, δεν θα χάσουν τα χρήματα τους για τις 55 ημέρες που κράτησαν οι περιορισμοί, καθώς θα έχουν πίστωση στην αγορά της επόμενης κάρτας από 1η Ιουνίου, ενώ θα υπάρχει επιπλέον έκπτωση 10% για όσους προμηθευτούν ετήσιες κάρτες. Σημείωσε ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έλαβε αυτή την απόφαση για να ευχαριστήσει στους χρήστες των ΜΜΜ και να τους παροτρύνει να συνεχίσουν να προμηθεύονται κάρτες απεριόριστων διαδρομών, αλλά και για να τονωθούν τα έσοδα του ΟΑΣΑ.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ακούει τους ειδικούς επιστήμονες, που την έχουν συμβουλεύσει για τα αναγκαία μέτρα, όπως η χρήση μάσκας στα ΜΜΜ, ενώ κάλεσε άπαντες να χρησιμοποιήσουν την κοινή λογική για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, αλλά και τους διπλανούς τους.

«Τα μεγάλα project υποδομών θα φέρουν δουλειές»
Όσον αφορά στην επανεκκίνηση της οικονομίας, ο κ. Καραμανλής ανέφερε: «Τώρα πρέπει να πάμε στο επόμενο βήμα και το επόμενο βήμα είναι να ρίξουμε λεφτά κυρίως εκεί που δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Πρέπει λοιπόν τα μεγάλα project υποδομών να προχωρήσουν πολύ σύντομα γιατί εκεί ο πολλαπλασιαστής για την οικονομία είναι πολύ μεγάλος. Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχουμε σχεδιάσει για το επόμενο διάστημα έργα ύψους 13 με 15 δισ. ευρώ, γιατί αυτά θα φέρουν δουλειές, αυτά θα φέρουν λεφτά, αυτά θα φέρουν εισφορές και αυτά θα φέρουν την ανάπτυξη και θα μπορέσουν να μετριάσουμε έτσι την ύφεση, η οποία -ας μη γελιόμαστε- είναι προ των πυλών».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από την εξόδιο ακολουθία του πρώην υπουργού Στέφανου Μάνου (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέφανος Μάνος: Το τελευταίο «αντίο» στον πρώην υπουργό στην Κηφισιά

20/08/2026 - 2:53μμ
Η Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά: Παρέμβαση ευρωβουλευτών στην Κομισιόν ενόψει της κρίσιμης δίκης

19/08/2026 - 7:22μμ
Ματ Χάγκενγκρουμπερ, ο νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: Γεν. Προξ. ΗΠΑ, Θεσσαλονίκη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη ο Ματ Χάγκενγκρουμπερ

19/08/2026 - 5:57μμ
Εξωτερική άποψη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (πηγή: google.com/maps)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συναγερμός στην Αθήνα μετά τις απειλές του Ιράν για χτυπήματα στην Ευρώπη

19/08/2026 - 4:53μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ρένα Δούρου διέγραψε τη Νίνα Κασιμάτη από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

18/08/2026 - 6:23μμ
(Φωτ.: MotionTeam / Φανή Τρυψάνη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφυγε από τη ζωή ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Τσουκαλάς

18/08/2026 - 3:47μμ
Η νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Αθήνα (φωτ.: facebook.com/pninat.yannay)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ισραήλ: Νέα πρέσβης στην Αθήνα η Πνινάτ Γιανάι – Οι στόχοι της στην Ελλάδα

17/08/2026 - 3:44μμ
Ο χάρτης δείχνει το «Θαλάσσιο Εθνικό Πάρκο Φέτιγιε-Κας». Το πάρκο εκτείνεται στις επαρχίες Μούγλων και Αττάλειας και καλύπτει έκταση 21.706,03 τετραγωνικών χιλιομέτρων (πηγή: resmigazete.gov.tr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θαλάσσια πάρκα: Τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο και αντίδραση αντιπολίτευσης

17/08/2026 - 1:19μμ
(Φωτ.: Google Maps)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Παράνομα τα τουρκικά «θαλάσσια πάρκα» – Δεν δημιουργούν τετελεσμένα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

16/08/2026 - 10:47μμ
Η ποντιακής καταγωγής περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά (φωτ. αρχείου: Βασίλης Βερβερίδης/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά: Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ η περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

15/08/2026 - 5:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η φρεγάτα «Ύδρα» (φωτ.: Χ / EUNAVFOR ASPIDES)

Αθήνα σε Άγκυρα: «Το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο είναι απολύτως ξεκάθαρο» – Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ

3 λεπτά πριν
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)

Ρεύμα: Νέο «μπλόκο» στους στρατηγικούς κακοπληρωτές – Τι αλλάζει για όσους αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς

32 λεπτά πριν
(Πηγή: kavalapost.gr)

Νέα Πέραμος Καβάλας: Ετήσιος καλοκαιρινός χορός με λαϊκό και ποντιακό πρόγραμμα

54 λεπτά πριν
(Φωτ.: mathias70 / pixabay.com)

Ιός του Δυτικού Νείλου: Σε έξαρση τα κρούσματα – Σε συναγερμό οι Αρχές, με αυξημένα μέτρα προστασίας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Chrysoupoli News/Facebook)

Δύο ποντιακοί σύλλογοι έγιναν μια οικογένεια – Αδελφοποίηση Κεχροκάμπου και Κομνηνών

2 ώρες πριν
Φωτογραφία από τη στιγμή της δολοφονίας του Τάσου Ισαάκ στην Κύπρο στις 11 Αυγούστου 1996 (πηγή: el.wikipedia.org /wiki/Tasos_Isaak_murdered.jpg)

Κύπρος: Οι προκλήσεις Αρικλί για τη δολοφονία Ισαάκ μετά τη συγγνώμη Κιζίλγιουρεκ

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV