pontosnews.gr
Κυριακή, 28/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πώς θα δοκιμάζουμε ρούχα – Τα μέτρα προστασίας στα καταστήματα

2/05/2020 - 7:03μμ
Πώς θα δοκιμάζουμε ρούχα – Τα μέτρα προστασίας στα καταστήματα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στα νέα δεδομένα προετοιμάζονται να προσαρμοστούν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που πρόκειται να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους από τις 11 Μαΐου. Ειδικότερα όσοι διαθέτουν καταστήματα με ρούχα έρχονται αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη νέα πραγματικότητα στην οποία καλούνται να ανταποκριθούν.

Ο Σταύρος Παπαγεωργίου διαθέτει οικογενειακή επιχείρηση με ρούχα στην Ομόνοια από το 1980. ‘Όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχουν προμηθευτεί ήδη με μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, ενώ θα δέχονται τόσους πελάτες όσους έχουν καθοριστεί με βάση τα τετραγωνικά του μαγαζιού. Παράλληλα ο κ. Παπαγεωργίου έχει αγοράσει ήδη μια ειδική συσκευή που ψεκάζει με ατμό τα ρούχα ώστε να απολυμαίνονται τα ρούχα, αλλά και όπου έχει ακουμπήσει ο πελάτης, ενώ στο ταμείο υπάρχει ήδη διαχωριστικό ώστε να υπάρχει απόσταση με τον πελάτη.

«Κάθε μία ώρα οι κοινόχρηστοι χώροι, δηλαδή τα δοκιμαστήρια, θα καθαρίζονται με ό,τι πρέπει και μπαίνοντας στο μαγαζί θα έχουμε για όποιον δεν έχει μάσκα και γάντια. Ακόμη θα υπάρχουν αντισηπτικά σε δύο-τρία σημεία μέσα στο κατάστημα», σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως εξηγεί, αν για παράδειγμα, ένας πελάτης θέλει να δοκιμάσει μία μπλούζα, θα την δείχνει στον εργαζόμενο που τον εξυπηρετεί, θα του την αφήνει σε ένα σημείο και ο πελάτης θα την δοκιμάζει. Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, είναι απαραίτητο να γίνονται πολύ συχνές αλλαγές στα γάντια ώστε να προστατευθούν όλοι, πελάτες και εργαζόμενοι. «Θέλουμε να διαθέσουμε ένα περιβάλλον προστασίας για να νιώσει όμορφα ο πελάτης και να έρθει να μας επισκεφθεί», τονίζει ο κ. Παπαγεωργίου.

Ετοιμοπόλεμη φαίνεται να είναι και η Λίζι Πιστολά, ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων στην Νέα Ιωνία. Η κ. Πιστολά πριν κλείσει το κατάστημά της διέθετε ήδη αντισηπτικό, καλώντας όποιον πελάτη έμπαινε στο μαγαζί να απολυμάνει τα χέρια του. Πλέον οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές και για τους εργαζόμενους αλλά και για τους πελάτες. Συγκεκριμένα, όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όποιος πελάτης δεν έχει τη δική του μάσκα αλλά θέλει να επισκεφθεί το κατάστημα θα του χορηγείται μάσκα από το μαγαζί. Παράλληλα, στο ταμείο έχει τοποθετηθεί πλέξιγκλας ώστε να υπάρχει απόσταση από τους πελάτες ενώ η κ. Πιστολά έχει αγοράσει μία βούρτσα ατμού ώστε να καθαρίζονται τα ρούχα προτού αλλά και αφότου δοκιμαστούν από τους πελάτες.

«Αν κάποιος θέλει να δοκιμάζει ένα ρούχο θα του το αφήνουμε εμείς στο δοκιμαστήριο και θα το δοκιμάζει, κι έπειτα αν δεν θέλει να το αγοράσει θα το αφήνει σε ένα σημείο και θα το περνάμε εμείς με τη βούρτσα ατμού ώστε να απολυμαίνεται για να το κρεμάσουμε πάλι», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Συμπληρώνει ότι τα γάντια θα αλλάζουν συχνά, μετά την εξυπηρέτηση ενός πελάτη. «Δεν είχε φανταστεί κανείς αυτό ότι θα μπορούσε να συμβεί αλλά νομίζω αν προσέχουμε όλοι θα πάει καλά», αναφέρει η κ. Πιστολά.

Οδηγίες και συμβουλές από την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη
Να φοράμε μάσκα και να τηρούμε τις αποστάσεις μέσα στα καταστήματα συμβουλεύει η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη. Συγκεκριμένα, με την είσοδό μας στο κατάστημα:

  • Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις αποστάσεις.
  • Πρέπει να φοράμε μάσκα κι εμείς και οι εργαζόμενοι που μας εξυπηρετούν.
  • Προτιμάμε, γνωρίζοντας τα νούμερά μας, να αγοράσουμε ρούχα χωρίς να τα δοκιμάσουμε.
  • Θα πρέπει το κάθε μαγαζί να διαθέτει ειδικά συστήματα απολύμανσης για τα ρούχα μπροστά μας.
  • Αποφεύγουμε την είσοδο στα δοκιμαστήρια, καθώς είναι πολύ μικροί χώροι, ωστόσο, αν πρέπει να μπούμε τότε προσπαθούμε να μην ερχόμαστε σε επαφή με τις επιφάνειες που υπάρχουν.
  • Δεν ακουμπάμε τίποτα, παίρνουμε το ρούχο και το φοράμε και αν είναι δυνατόν και πάνω από τα ρούχα μας.
  • Δεν αφήνουμε τους εργαζόμενους να μπουν στα δοκιμαστήρια όταν είμαστε μέσα, μας κρεμάνε ή ακουμπούν το ρούχο σε ένα σημείο και από εκεί το παίρνουμε εμείς και το δοκιμάζουμε.

Καφούνης: Απόλυτος σεβασμός προς τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων
Με απόλυτο σεβασμό προς τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, πρόκειται να λειτουργήσουν τα καταστήματα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρο Καφούνη. «Σεβόμαστε τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και τις τηρούμε απόλυτα είμαστε προετοιμασμένοι και ως επιχειρηματίες αλλά και ο εμπορικός σύλλογος Αθηνών με χιλιάδες μάσκες και αντισηπτικά που θα διαθέσει δωρεάν στο προσωπικό του, όλα τα καταστήματα θα είναι πλήρως εφοδιασμένα με αντισηπτικά και απολυμάνσεις στους χώρους ανάλογα με το αντικείμενο», αναφέρει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο κ. Καφούνης προσθέτει ότι « είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη για αποδοχή των μέτρων που είχαμε ζητήσει από τον πρωθυπουργό το προηγούμενο Σάββατο». «Με ικανοποίησή μας ακούσαμε ότι κάποιες από τις προτάσεις μας γίνονται δεκτές αναμένουμε τις λεπτομέρειες των υπολοίπων υπουργών», καταλήγει.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Iωάννα Καρδάρα.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Δέντρο έχει πέσει πάνω σε αυτοκίνητο εν κινήσει στην οδό Βασιλέως Γεωργίου (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σκηνικό θρίλερ με θυελλώδεις ανέμους, πτώσεις δέντρων και πινακίδων

28/12/2025 - 8:02μμ
Το σημείο στην οδό Λοκρίδος όπου έπεσε ο άτυχος άνδρας (φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Γκύζη: Άνδρας έπεσε στο κενό αφού μαχαίρωσε τη γυναίκα του

28/12/2025 - 5:44μμ
Αριστερά διακρίνονται τα ΙΧ που κινούνται υποχρεωτικά σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας και έχουν σχηματίσει μεγάλη ουρά, ενώ τα τρακτέρ βρίσκονται επί της εθνικής οδού (φωτ.: glomex)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικά μπλόκα: Ουρές χιλιομέτρων κατά την επιστροφή των εκδρομέων

28/12/2025 - 3:51μμ
Εκατοντάδες τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Ποια μπλόκα είναι ενεργά μετά το «σχίσμα» – «Όλο και περισσότεροι αγρότες θέλουν τον διάλογο» λέει η κυβέρνηση

28/12/2025 - 1:24μμ
(Πηγή: google.com/maps)
ΕΛΛΑΔΑ

Διαγράφονται 280.000 ανενεργοί φοιτητές από τα ελληνικά πανεπιστήμια

28/12/2025 - 11:45πμ
Στιγμιότυπο από τον πεζόδρομο της οδού Ερμού, στην Αθήνα   (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα, τελευταία Κυριακή του 2025 – Πώς θα λειτουργήσουν

28/12/2025 - 9:24πμ
Κύματα στη θάλασσα σε παραλία της Αττικής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Με βοριάδες και κρύο η μέρα: Έως 9 μποφόρ σε Μακεδονία και Σποράδες

28/12/2025 - 8:09πμ
Τα μέλη της Banda Entopica σε παλιότερη συναυλία τους (φωτ.: facebook/Banda Entopica)
ΕΛΛΑΔΑ

Banda Entopica: Διευκρινίσεις για το τραγούδι που προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Φλώρινας – Παρέμβαση του επίτιμου αντιπροέδρου του ΣτΕ

27/12/2025 - 11:06μμ
Σκάφος του Λιμενικού (φωτ. αρχείου: Λιμενικό Σώμα)
ΕΛΛΑΔΑ

Λιμενικό: Διασώθηκαν 209 αλλοδαποί σε τρεις διαδοχικές επιχειρήσεις νότια της Κρήτης

27/12/2025 - 9:55μμ
Και ο... Άγιος Βασίλης στο πλευρό των αγροτών (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Διάσπαση στο αγροτικό μέτωπο – 18 μπλόκα ζητούν διάλογο με την κυβέρνηση

27/12/2025 - 8:08μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Πόλο γυναικών: Κορυφαία πολίστρια στον κόσμο η Φωτεινή Τριχά

12 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Ανοιξιάς «Κοτύωρα»)

Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στην Ανοιξιά με τον Σύλλογο Ποντίων «Κοτύωρα»

40 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από το βίντεο της «υποδοχής» (πηγή: x.com)

Συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι: Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις – Όλες οι δηλώσεις και το παρασκήνιο

1 ώρα πριν
Ο Δημήτρης Τριανταφυλλίδης με την κόρη του, Λίνα (στιγμιότυπο από το βίντεο)

Δημήτρης Τριανταφυλλίδης: Κάνει πράξη το «ανθεί και φέρει κι άλλο», στο πλάι της κόρης του

2 ώρες πριν
Μέλη της «Παναγίας Σουμελά» Θέρμης χορεύουν στη διάρκεια της εκδήλωσης (φωτ.: facebook/Σωματείο Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης)

Θεσσαλονίκη: Ποντιακά Χριστούγεννα στην Τούμπα

2 ώρες πριν
Έργα της Σοφίας Αμπερίδου στη δίγλωσση έκδοση «Το κρυφό βλέμμα» (φωτ.: Facebook / Σοφία Αμπερίδου)

Όταν ο Χριστός κατεβαίνει στη γη: Ένα ποντιακό παραμύθι του Δωδεκαημέρου

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign