pontosnews.gr
Τετάρτη, 29/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ερασιτέχνες της ποντιακής μουσικής αναδεικνύονται μέσα από τη συλλογή «’Σ ση παλαιών τη στράταν» (βίντεο)

Ο Γιάννης Τσανασίδης μιλά στο pontosnews.gr

13/04/2020 - 4:35μμ
Ερασιτέχνες της ποντιακής μουσικής αναδεικνύονται μέσα από τη συλλογή «'Σ ση παλαιών τη στράταν» (βίντεο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ένα πολύ ιδιαίτερο εγχείρημα που στόχο έχει να αναδείξει ερασιτέχνες τραγουδιστές της ποντιακής μουσικής σκηνής υλοποιούν και παρουσιάζουν στο κοινό ο Γιάννης Τσανασίδης και ο Γιώργος Βέργος.

«’Σ ση παλαιών τη στράταν» ονομάζεται η σειρά τραγουδιών που θα ανεβαίνουν στο YouΤube σταδιακά.

«Το “’Σ ση παλαιών τη στράταν” είναι ο τίτλος που δώσαμε στην ιδέα μας για να κάνουμε μια καταγραφή ανθρώπων της τρίτης γενιάς. Πρόκειται για μερακλήδες, ανθρώπους του τραπεζιού όπως συνηθίζουμε να λέμε, δηλαδή μη επαγγελματίες αλλά ερασιτέχνες τραγουδιστές, οι οποίοι θεωρήσαμε πως αξίζει να ηχογραφηθούν σε στούντιο και όχι ερασιτεχνικά όπως πολλάκις έχουμε κάνει. Οι λόγοι είναι δύο: αρχικά ποιοτικοί, καθώς η αξία τους όσον αφορά το ερμηνευτικό κομμάτι είναι ανεκτίμητη αλλά συγχρόνως και ανεκμετάλλευτη, και δεύτερον χρονικοί, γιατί προσπαθούμε με αυτό τον τρόπο να προλάβουμε το πλήρωμα του χρόνου», ανέφερε στο pontos-news.gr ο Γιάννης Τσανασίδης.

Πρώτος στο στούντιο μπήκε ο Βασίλης Σωτηριάδης, από την Ξηρολίμνη Κοζάνης, ερμηνεύοντας του τραγούδι «Θάλασσα ’κί φοούμαι σε». Ο Β. Σωτηριάδης κατασκευάζει λύρες, παίζει και τραγουδά ποντιακά, ενώ αγαπά ιδιαίτερα τα μουχαπέτια.

Η πρώτη ενότητα θα περιλαμβάνει 12 τραγούδια, τα οποία θα ανεβαίνουν στο διαδίκτυο σταδιακά.

Μιλώντας στο pontosnews.gr, ο Γιάννης Τσανασίδης εξηγεί ότι στο μέλλον θα ακολουθήσουν και άλλες ηχογραφήσεις, οι οποίες θα έχουν ακριβώς την ίδια θεματική ιδέα.

«Αρχικά θα επικεντρωθούμε στο νομό Κοζάνης, καθώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι θα άξιζε να φτάσουν στα αυτιά μας σε μια καλή ποιότητα ηχογράφησης. Έπειτα σκοπεύουμε να επικεντρωθούμε στους γύρω νομούς, προσπαθώντας να δώσουμε στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία μεγαλύτερη διάσταση, καταγράφοντας και ηχογραφώντας όσον το δυνατό περισσότερους ερασιτέχνες τραγουδιστές και μουσικούς. Θεωρούμε πως είναι ένα χρέος στη γενιά των πατεράδων και των παππούδων μας, γι’ αυτά που παρέλαβαν και διαφύλαξαν από τους προηγούμενους και μας μετέδωσαν με αγάπη και ευλάβεια», καταλήγει.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη για την εκδήλωση του 1ου ΕΠΑΛ Καρπενησίου, Τρίτη 28 Απριλίου 2026 (πηγή: Glomex)
ΠΟΝΤΟΣ

Καρπενήσι: Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ «ζωντανεύουν» τη μνήμη του ποντιακού ελληνισμού

28/04/2026 - 11:04μμ
Ο διεθνούς φήμης μουσικός Οδυσσέας Δημητριάδης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Οδυσσέας Δημητριάδης)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ

Οδυσσέας Δημητριάδης: Ο αρχιμουσικός που αρνήθηκε το χρήμα για τη δόξα της τέχνης

28/04/2026 - 9:09μμ
Από την εισήγηση της Ειρήνης Καμπερίδου, στο Σπουδαστήριο Ποντιακής Ιστορίας και Πολιτισμού της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων Αττικής, Παρασκευή 24 Απριλίου 2026 (φωτ.: ΕΚΠΑ)
ΠΟΝΤΟΣ

Μαρτυρίες δυτικών περιηγητριών φωτίζουν τον Πόντο και τη Μικρά Ασία

28/04/2026 - 8:21μμ
Τα δύο ποντιόπουλα Παύλος Φωτιάδης και Παναγιώτης Κιουρτσίδης που κέρδισαν στον ποιητικό διαγωνισμό γράφοντας στην ποντιακή διάλεκτο, μπροστά από τον Σύλλογο Ποντίων Ποντοηράκλειας «Διγενής Ακρίτας»  (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΠΟΝΤΟΣ

Μάχη των Οχυρών: Πόντιοι μαθητές βραβεύτηκαν σε διεθνή διαγωνισμό γράφοντας στην ποντιακή διάλεκτο

28/04/2026 - 5:08μμ
Σκηνές από την τρίτη και τέταρτη μέρα του β' κύκλου του Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου της ΠΟΕ (φωτ.: facebook.com/ poe.org)
ΠΟΝΤΟΣ

2ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου της ΠΟΕ: Η ποντιακή ψυχή επί σκηνής – Λαμπρή τελετή λήξης στη Θέρμη

28/04/2026 - 1:52μμ
(Φωτ.: Facebook/Εύξεινος Λέσχη Αλμωπίας)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Σκύδρα: Η νέα γενιά κράτησε ζωντανή την ποντιακή παράδοση στο 4ο Παιδικό-Εφηβικό Αντάμωμα Χορών

28/04/2026 - 12:56μμ
(Φωτ.: Facebook/Εύξεινος Λέσχη Γιαννιτσών)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

«Η κόρ’ επήεν σον παρχάρ’»: Η νέα γενιά τίμησε την ποντιακή παράδοση στα Ζωοδόχεια Γιαννιτσών

28/04/2026 - 11:52πμ
Έργο της Μαρίνας Προβατίδου που φιλοξενείται στην έκθεση (πηγή: facebook / Marina Provatidou)
ΠΟΝΤΟΣ

ΠΟΕ: Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση «Χρώματα μνήμης – Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου μέσα από την τέχνη»

27/04/2026 - 10:38μμ
Το πολυσύχναστο λιμάνι της Κερασούντας (τέλη του 19ου έως τις αρχές του 20ού αιώνα). Η παρουσία πολυάριθμων σκαφών και η επιβλητική προκυμαία επιβεβαιώνουν την ακμάζουσα ναυτιλιακή οικονομία, ενδεικτική της στρατηγικής σημασίας της Κερασούντας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου (πηγή: commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page)
ΠΟΝΤΟΣ

Κερασούντα: Η «Μικρή Μασσαλία» του Πόντου – Η Λέσχη Φίλων ή Κύκλος της Κερασούντας

27/04/2026 - 9:15μμ
Στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας, Σάββατο 25 Απριλίου 2026 (φωτ.: Δήμος Καβάλας / Κώστας Σαραϊδάρης)
ΠΟΝΤΟΣ

Καβάλα: Ποντιακοί χοροί και τραγούδια προς τιμήν της Παναγίας Σουμελά στον Δημοτικό Κήπο

27/04/2026 - 3:04μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άποψη του κτηρίου του ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό όπου την Τρίτη άνοιξε πυρ ο 89χρονος τραυματίζοντας έναν υπάλληλο στο πόδι (φωτ.: Αρετή Τηλιακού/ EUROKINISSI)

Στη ΓΑΔΑ ο 89χρονος «πιστολέρο» που τραυμάτισε πέντε ανθρώπους σε δύο επιθέσεις

24 λεπτά πριν
Συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη  του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Τέμπη: Στο υπουργικό συμβούλιο η εισήγηση για αποζημιώσεις – Το Δημόσιο παραιτείται από ένδικα μέσα

47 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από την παραλία Ρόδα στην Κέρκυρα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Καιρός: Αίθριος με τοπικές μπόρες στα ορεινά – Έως 27°C η θερμοκρασία

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Mohammed Badra)

Champions League: Πανδαισία ποδοσφαίρου στο Παρίσι – Η Παρί νίκησε 5-4 την Μπάγερν

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Μπρέικ στη Βαλένθια ο Παναθηναϊκός!

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Εύη Φυλακτού/Eurokinissi)

Η Νένα Βενετσάνου στο Χάρβαρντ: Μουσική, Γυναίκες και Πολιτιστική Πολιτική σε διεθνή διαδικτυακή ομιλία

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign