Την παράταση των περιοριστικών μέτρων στην Ισπανία ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, με στόχο να επιβραδυνθεί η πανδημία Covid-19. Ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης δήλωσε πως την ερχόμενη Τρίτη, το Υπουργικό Συμβούλιο θα ζητήσει από το ισπανικό Κοινοβούλιο να παρατείνει για δεύτερη φορά την κατάστασης έκτακτης ανάγκης.
Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα παραταθεί έως το Σάββατο 25 Απριλίου, τα μεσάνυχτα.
«… Θεωρούμε ότι αυτός είναι ο χρόνος που χρειαζόμαστε προκειμένου το σύστημα υγείας μας να ανακάμψει» υπογράμμισε ο Πέδρο Σάντσεθ.
Ο απολογισμός των νεκρών στην Ισπανία αυξήθηκε σε 11.744 σήμερα κι είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παγκοσμίως πίσω από την Ιταλία, όμως οι 809 θάνατοι που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι λιγότεροι από τους 932 της Παρασκευής και του αρνητικού ρεκόρ των 950 της Πέμπτης, επισημαίνει το υπουργείο Υγείας της χώρας. Στο μεταξύ, το σύνολο των κατεγεγραμμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 124.736 σήμερα από 117.710 χθες.
Την ώρα που 47 εκατομμύρια Ισπανοί δεν δικαιούνται να βγουν από τα σπίτια τους παρά μονάχα για να αγοράσουν τρόφιμα και φάρμακα και να πάνε στη δουλειά τους εφόσον η δραστηριότητά τους είναι «απαραίτητη» για το έθνος (υγεία, ενέργεια, μεταφορές, διατροφή…), γνωρίζουμε σήμερα ότι αυτές οι 3 εβδομάδες συλλογικής απομόνωσης αρχίσουν να καρποφορούν» τόνισε ο Σάντσεθ.
Η απομόνωση επέτρεψε στο να «σταματήσουμε τη διασπορά του ιού, να αναχαιτίσουμε τη συρροή ασθενών στα νοσοκομεία, να φροντίσουμε τους ασθενείς και να σώσουμε ζωές» είπε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας.
















