pontosnews.gr
Πέμπτη, 24/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Θεσσαλονίκη: Κλείνει η Νέα Παραλία για 14 μέρες λόγω κορονοϊού

31/03/2020 - 8:34πμ
Θεσσαλονίκη: Κλείνει η Νέα Παραλία για 14 μέρες λόγω κορονοϊού
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας εισηγήθηκαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το κλείσιμο της Νέας Παραλίας από σήμερα 31 Μαρτίου, μετά τις νέες εικόνες συνωστισμού στο παραλιακό μέτωπο, παρά τα μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διασποράς του νέου κορονοϊού. Εντολή για τον περιορισμό της κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης έδωσε, αργά χθες το βράδυ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Κλείνουμε τη νέα παραλία για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Είναι απολύτως σημαντικά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης για το θέμα.

«Μέχρι στιγμής, η πόλη, η χώρα τα πήγε καλά αλλά δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν κάποιες εικόνες που δεν συνάδουν με όλη την προσπάθεια που γίνεται για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, υπογραμμίζοντας ότι από σήμερα θα αστυνομεύεται το κομμάτι αυτό του παραλιακού μετώπου, «ώστε να προστατευτεί το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας».

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων, «αναγκαία» και «μονόδρομο» την απόφαση για το «λουκέτο», καθώς «η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, παρότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει συμμορφωθεί στα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας και συνάθροισης που έχουν επιβληθεί, παραμένει ένα προβληματικό σημείο».

«Το γεγονός ότι είμαστε σε καλή πορεία όσον αφορά στην εξέλιξη της μετάδοσης της νόσου, δεν σημαίνει επ’ ουδενί ότι μπορούμε να χαλαρώσουμε. Αντιθέτως, αυτό το διάστημα, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, είναι κρίσιμο για την τελική έκβαση αυτής της δύσκολης μάχης», τονίζει ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Υπογραμμίζει, ακόμα, πως «ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάναμε επανειλημμένα συστάσεις στους πολίτες, επιστρατεύσαμε μέχρι και drone για να επισημάνουμε το πρόβλημα σε όσους πολίτες επέμεναν να συνωστίζονται στην παραλία, όμως ορισμένοι εκμεταλλεύονται “παραθυράκια”, που τους δίνει η απόφαση περιορισμού μετακινήσεων και δημιουργούν στην παραλιακή ζώνη μια εστία διάδοσης του κορονοϊού. Αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, την ώρα που όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη ενάντια στην πανδημία. Είναι χρέος μας να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών. Δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμα τον κίνδυνο. Πάνω και πέρα από όλους και όλα είναι η δημόσια υγεία και θα τη διαφυλάξουμε με κάθε κόστος».

Βάσει της εντολής του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο περιορισμός κίνησης πολιτών θα ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 14:00 έως 08:00 (επόμενη πρωινή) και καθ’ όλη τη διάρκεια του σαββατοκύριακου. Η έναρξη ισχύος της απόφασης είναι από σήμερα, στις 14:00, και θα διαρκέσει 14 ημέρες.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Omni Letters / Pixabay)
ΥΓΕΙΑ

Υγεία: Συνδέεται η οστεοπόρωση με την άνοια; 

23/09/2026 - 2:15μμ
«Πίναξ Ανατομικός εκ Φυσιολογικόν σχήμα Ανθρώπου». Το κεφάλι σε φυσική διάσταση, από το αρχείο του Διδασκαλείου Κρήτης στο Ηράκλειο (πηγή: Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Πανεπιστημίου Κρήτης)
ΥΓΕΙΑ

Ο εγκέφαλος ίσως είναι «δύο όργανα σε ένα» – Ανακάλυψη αλλάζει όσα ξέραμε για την ανάπτυξή του

20/09/2026 - 11:15πμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/guvo59-9285194)
ΥΓΕΙΑ

Βλεφαρίτιδα και κίνδυνοι από τις ψεύτικες βλεφαρίδες – Η αόρατη αιτία πίσω από την ξηροφθαλμία

19/09/2026 - 8:57μμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/pasja1000-6355831)
ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος του προστάτη: Τα νέα δεδομένα για τη διάγνωση και τα 19 περιστατικά την ημέρα στην Ελλάδα

15/09/2026 - 5:02μμ
Δείγματα αίματος στο Κλινικό Κέντρο των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ – Φωτογραφία αρχείου (φωτ.: National Cancer Institute / Daniel Sone)
ΥΓΕΙΑ

Καρκίνος και θρόμβωση: Αρτηριακά επεισόδια στο 8% των ασθενών διεθνούς μελέτης

13/09/2026 - 6:23μμ
Μηχάνημα πλασμαφαίρεσης σε κέντρο αιμοδοσίας (φωτ.: Wikimedia Commons)
ΥΓΕΙΑ

Πλασμαφαίρεση: Πότε γίνεται και ποιοι είναι οι κίνδυνοι – Τι λέει η Α’ Νεφρολογική Κλινική του ΑΠΘ

12/09/2026 - 2:02μμ
(Φωτ.: Pixabay / Steve Buissinne)
ΥΓΕΙΑ

Φως τη νύχτα: Οι αλλαγές που προκαλεί στην καρδιά, σύμφωνα με νέα μελέτη

11/09/2026 - 2:47μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΥΓΕΙΑ

Πλασμαφαίρεση: Τι είναι η θεραπεία που μπήκε στο μικροσκόπιο μετά το θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη

10/09/2026 - 11:18πμ
Έναρξη σχολικής χρονιάς στο 33ο Δημοτικό Πειραιά (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΥΓΕΙΑ

Σχολική τσάντα: Πόσο πρέπει να ζυγίζει – Πέντε συμβουλές για παιδιά και γονείς

9/09/2026 - 8:26μμ
Μια γυναίκα ελέγχει το κινητό της δίπλα σε οθόνη που προβάλλει εικονίδια μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στην Κωνσταντινούπολη (φωτ.: EPA / Sedat Suna)
ΥΓΕΙΑ

Social media με προειδοποίηση κινδύνου; Τι έδειξε δοκιμή σε νέους

6/09/2026 - 6:19μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA/Yuri Gripas/POOL)

Τραμπ–Σι στον Λευκό Οίκο: «Πρέπει να συνυπάρξουμε ειρηνικά» το μήνυμα του Κινέζου προέδρου

25 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΘΕΟΔΟΣΟΠΟΥΛΟΣ / Facebook)

Χρύσανθος Θεοδοσόπουλος: Ο Πόντιος πρωτοψάλτης που «σφράγισε» τη βυζαντινή μουσική της Θεσσαλονίκης

53 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Λευκός Οίκος: Νέα προσφυγή CNN, MS NOW και Politico – «Αγνοήθηκε» η δικαστική εντολή για την πρόσβαση των δημοσιογράφων

1 ώρα πριν
(Πηγή: facebook.com/enosi.makedonon?locale=el_GR)

Χαϊδάρι: «Τα 2α Αλεξάνδρεια 2026» με έντονο ποντιακό χρώμα και τη συμμετοχή του Συλλόγου «Νίκος Καπετανίδης»

2 ώρες πριν
Ο Παρθενώνας όπως φαίνεται από το Μουσείο της Ακρόπολης (φωτ.: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

Γλυπτά του Παρθενώνα: Τι απαντά το Βρετανικό Μουσείο στα «περί αδιεξόδου» των συνομιλιών με την Ελλάδα

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κέρκυρα: Τιμήθηκαν τα 110 χρόνια από την άφιξη του σερβικού στρατού στα Ιόνια Νησιά

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV