pontosnews.gr
Πέμπτη, 9/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Χαρδαλιάς: Αυστηροί έλεγχοι και πρόστιμα για παράβαση του μέτρου περιορισμού της κίνησης

24/03/2020 - 8:11μμ
Lockdown στην Καστοριά– Νέα μέτρα μετά το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού (βίντεο)
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αυστηροποίηση των ελέγχων για την τήρηση του μέτρου περιορισμού της κίνησης ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε κάποιους ευτυχώς ελάχιστους, όπως είπε, που «συναγωνίζονται σε ευρηματικότητα πως θα εξαπατήσουν τις Αρχές. Ας αφήσουν τα τερτίπια, ας αφήσουν τις προφάσεις και τις φθηνές δικαιολογίες και ας μείνουν σπίτι» είπε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι από αύριο τα μέτρα θα γίνουν πιο αυστηρά. «Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι όσο πιο αυστηρά εφαρμόσουμε τα μέτρα τόσο πιο γρήγορα θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Υγειονομική βόμβα οι πτήσεις από Ισπανία
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υφυπουργός για τους επιβάτες των πτήσεων επαναπατρισμού από Μαδρίτη και Βαρκελώνη που τέθηκαν σε απομόνωση στο ξενοδοχείο εκ των οποίων 21 βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Ταυτόχρονα απάντησε και στην κριτική για περιορισμό των ελευθεριών. «Δυστυχώς για εμάς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν. Δυστυχώς για όσους έσπευσαν να κάνουν αρνητική κριτική διαψεύστηκαν. Ευτυχώς για την κοινωνία το κράτος έκανε αυτό που έπρεπε. Μια υγειονομική βόμβα ήταν έτοιμη να εκραγεί, επιταχύνοντας την εξάπλωση της νόσου στην πατρίδα μας, παρά τα μέτρα και τις θυσίες που όλοι κάναμε για να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Η απόφαση μας για την απομόνωση βασίστηκε σε συγκεκριμένα μοντέλα που τρέχουν στην ΓΓΠΠ και που δεν αφορούν μόνο τη χώρα μας, αλλά και όλες τις άλλες χώρες που υπάρχει εξάπλωση. Παρατηρήσαμε ότι τα περισσότερα κρούσματα προέρχονταν από την Βόρεια Ισπανία. Βλέποντας ότι υπήρχαν πάρα πολλοί στις δύο πτήσεις προερχόμενοι από πόλεις Βόρεια της Ισπανίας, είτε από την Βαρκελώνη που ερχόταν μέσω Μαδρίτης προχωρήσαμε στην απομόνωση των συγκεκριμένων επιβατών».

Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, το αποτέλεσμα μετά τους ελέγχους του ΕΟΔΥ είναι 21 από τους 263 επιβάτες βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Δηλαδή στην πτήση από Βαρκελώνη έντεκα άνδρες και τρεις γυναίκες και στην πτήση από Μαδρίτη έξι γυναίκες και ένας άνδρας.

Μόλις ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση όσων βρισκόταν μέσα στα αεροσκάφη θα δοθούν σχετικές αναλυτικές οδηγίες. Επανέλαβε ότι «δεν θα γίνει έκπτωση σε κανέναν, κανείς δεν εξαιρείται, κανείς δεν είναι υπεράνω των κανόνων. Αυτό να το καταλάβουν καλά όσοι χθες έσπευσαν να μιλήσουν για περιορισμό των ελευθεριών. Η απόφαση αυτή ήταν συνειδητή, είναι αδιαπραγμάτευτος ο όρος της ευθύνης για όλους μας και πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους». Επανέλαβε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας δείχνει να αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί και να ακολουθεί τις οδηγίες που έχουν δοθεί.

Από χθες (στις 6 το πρωί) έως την ίδια ώρα σήμερα –πρώτο 24ωρο εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας– 1.300.000 επιτυχημένα sms διεκπεραιώθηκαν και όπως είπε ο υφυπουργός, παρατηρήθηκε ότι υπάρχει ένα υψηλό ποσοστό που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την διαδικασία. Τόνισε την ανάγκη οι πολίτες να λαμβάνουν οδηγίες από το Forma.gov.gr και επανέλαβε την δυνατότητα εκτύπωσης απαραίτητης βεβαίωσης μετακίνησης, αλλά και την δυνατότητα χειρόγραφης βεβαίωσης σε περίπτωση μη επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας μέσω sms.

Έλεγχοι σε πολίτες
Σχετικά με τους ελέγχους των πολιτών που είναι θετικοί στον ιό και έχουν τεθεί σε καραντίνα, σήμερα έγιναν 17 έλεγχοι και βρέθηκαν όλοι στα σπίτια τους. Αντίθετα σε έλεγχο πολιτών που βρίσκονται σε απομόνωση χαρακτηρισμένων ως στενών επαφών κρουσμάτων σε σύνολο 161 ελέγχων σε όλη την επικράτεια 8 βρέθηκαν εκτός σπιτιού και τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα των 5.000 ευρώ και ασκήθηκαν οι ποινικές διώξεις.

Διευκρινίσεις για τον περιορισμό της κίνησης
Σχετικά με τις βεβαιώσεις κυκλοφορίας εργαζομένου, η φόρμα Α θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδα του εργοδότη. Η μη ύπαρξη σφραγίδας καθιστά την βεβαίωση άκυρη με ό,τι προβλέπεται για τις συνέπειες. Οι εργαζόμενοι των εταιρειών διαχείρισης κοινοχρήστων, χρειάζονται την βεβαίωση εργοδότη στην οποία να αναφέρεται το σαφές ωράριο εργασίας καθώς και αναλυτικά τις διευθύνσεις των πολυκατοικιών στις οποίες θα μεταβούν μέσα στο εργάσιμο ωράριό τους.

Έφη Φουσέκη

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Σήφης Βαλυράκης το 2015 (φωτ.: EUROKINISSI / Γεωργία Παναγοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: «Είμαι πεπεισμένος πως ο θάνατος του πατέρα μου είναι εγκληματική ενέργεια» κατέθεσε ο γιος του

9/10/2025 - 9:50μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Ζητούνται πληροφορίες για θανατηφόρο τροχαίο στη λεωφόρο Πάρνηθος

9/10/2025 - 8:23μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εκπαιδευτικός καταδικάστηκε για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας

9/10/2025 - 6:57μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Εμπρηστική επίθεση σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στον Βύρωνα

9/10/2025 - 4:03μμ
Το εσωτερικό λεωφορείου στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Μοναστηράκι: Κουβαλούσε τσεκούρι 1 μέτρου μέσα σε λεωφορείο

9/10/2025 - 1:33μμ
Η είσοδος στον προαύλιο χώρο του «Αττικού» νοσοκομείου (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Άγρια κακοποίηση εγκύου από τον σύζυγό της: Την κάρφωνε με πιρούνι στο πρόσωπο

9/10/2025 - 12:43μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: Άνοιξε η πόρτα ασθενοφόρου και η ασθενής βρέθηκε στο δρόμο!

9/10/2025 - 11:01πμ
Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε στο Τατόι (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Τατόι: Δύο πιθανά σενάρια για την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους

9/10/2025 - 9:47πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας, ηλιοφάνεια και εξασθένηση των βοριάδων

9/10/2025 - 8:08πμ
(Φωτ.: Υπουργείο  Προστασίας του Πολίτη / Γρ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Προφυλακίστηκαν και οι υπόλοιποι έξι Τούρκοι που συνελήφθησαν στο Σουφλί

8/10/2025 - 10:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Salvatore di Nolfi)

ΟΗΕ: Σχέδιο 60 ημερών για τη Γάζα μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός – Στο επίκεντρο η διανομή βοήθειας

12 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς»)

«Παρακάθ’ 2025» από το Σύλλογο Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς»

43 λεπτά πριν
Ισραηλινοί πανηγυρίζουν για τη συμφωνία με τη Χαμάς (φωτ.: EPA / Abir Sultan)

Μεσανατολικό: Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ – Ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα ανακοίνωσε το τέλος του πολέμου

1 ώρα πριν
Ο Σήφης Βαλυράκης το 2015 (φωτ.: EUROKINISSI / Γεωργία Παναγοπούλου)

Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: «Είμαι πεπεισμένος πως ο θάνατος του πατέρα μου είναι εγκληματική ενέργεια» κατέθεσε ο γιος του

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Βαλεντίνα Ουσταμπασίδου)

Λαϊκά τραγούδια του Πόντου και το ανέκδοτο της λύρας

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA / Luca Zennaro)

Ιταλία: Συνελήφθη 25χρονη με την κατηγορία ότι δολοφόνησε τα παιδιά της μόλις γεννήθηκαν

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign