pontosnews.gr
Δευτέρα, 20/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Οικονομικά μέτρα για τον κορονοϊό με αναστολή φόρων, επίδομα 800 ευρώ και μείωση ΦΠΑ

18/03/2020 - 1:09μμ
Ποιες περιοχές δεν είχαν κρούσμα κορονοϊού και πού ήταν τα περισσότερα 4
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Ένα νέο πακέτο μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται από τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας ότι βασίζεται στις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup και επισημαίνοντας ότι αν κριθεί απαραίτητο η κυβέρνηση θα επανέλθει με νέες ρυθμίσεις, και προκειμένου να διασφαλιστεί η ρευστότητα στην αγορά.

Συγκεκριμένα, για όλες τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους που πλήττονται, και υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι δεν θα μειώσουν θέσεις εργασίας, θα ανασταλούν οι πληρωμές φόρων και εισφορών τον Μάρτιο, και αν κριθεί απαραίτητο θα δοθεί παράταση. Το μέτρο αυτό είναι οριζόντιο και αυστηρό και δεν αφορά το σύνολο της οικονομίας, μόνο συγκεκριμένους κωδικούς δραστηριότητας. Επίσης, έως τις 31 Ιουλίου δεν θα υπάρχουν τόκοι και προσαυξήσεις στον ΦΠΑ, στις βεβαιωμένες οφειλές σε ΔΟΥ και ελεγκτικά κέντρα, σε δόσεις και ρυθμίσεις.

Το οικονομικό επιτελείο υπολογίζει ότι 220.000 επιχειρήσεις έχουν αναστείλει πλήρως ή μερικώς τις δραστηριότητές τους και ότι επηρεάζονται 600.000 εργαζόμενοι. Τις επόμενες ημέρες θα εξειδικευθεί και ένα διευρυμένο πλαίσιο χρηματοδότησης ύψους 1 δισ. ευρώ, με περίοδο χάριτος.

Όλοι οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που πλήττονται (υπολογίζονται στους 500.000) στις αρχές Απριλίου θα λάβουν επίδομα ύψους 800 ευρώ, ενώ το κράτος θα καλύψει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Επίσης, για τέσσερις μήνες αναστέλλεται η πληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων. Η αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων Μαρτίου για τέσσερις μήνες ισχύει και για τους αυτοαπασχολούμενους και τις ατομικές επιχειρήσεις σε κλάδους που πλήττονται.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε και μείωση του ΦΠΑ στο 6% μέχρι το τέλος του χρόνου σε: μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, μαντιλάκια, σαπούνι και αιθυλική αλκοόλη εφόσον χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη.

Σε ό,τι αφορά στην αγορά ακινήτων, το επόμενο διάστημα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή του 60% του μισθώματος στα επαγγελματικά ακίνητα που παραμένουν κλειστά ή υπολειτουργούν, τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο – το 40% του ενοικίου θα επιδοτηθεί από το κράτος. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που πλήττονται, μόνο όμως για την πρώτη κατοικία. Για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων προβλέπεται αναστολή πληρωμών φορολογικών υποχρεώσεων για τέσσερις μήνες.

Το Δημόσιο ξεκίνησε ήδη τις επιστροφές σε επιχειρήσεις και πολίτες έως 30.000 ευρώ – μέχρι στιγμής έχουν επιστραφεί 218 εκατ. ευρώ. Ακόμα, δίνεται παράταση στη διαμόρφωση των νέων αντικειμενικών αξιών, και έτσι ο ΕΝΦΙΑ του 2020 θα βασιστεί στο προηγούμενο καθεστώς.

Τέλος ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από τις τράπεζες, στο πλαίσιο του μέτρου να αναστείλουν έως τον Σεπτέμβριο τις πληρωμές χρεολυσίων για τις συνεπείς επιχειρήσεις, να κάνουν και άλλες παρεμβάσεις για τα φυσικά πρόσωπα και να δώσουν χρηματοδοτικά εργαλεία για τη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: facebook.com/profile.php?id/Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα & Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξωδικαστικός μηχανισμός: «Ανοίγει» η πλατφόρμα για χρέη από 5.000 ευρώ – Tι πρέπει να προσέξουμε

19/07/2026 - 9:55πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Ο χάρτης των πληρωμών έως τις 24 Ιουλίου

18/07/2026 - 4:40μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Κώστας Τζούμας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα ρύθμιση έως 72 δόσεις για παλιές οφειλές στην εφορία – Όλες οι προϋποθέσεις

18/07/2026 - 3:10μμ
Στιγμιότυπo από σουπερμάρκετ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια: Μειώσεις έως 20% στο ράφι – Τι αλλάζει στο καλάθι του νοικοκυριού από τις 31 Αυγούστου

17/07/2026 - 6:20μμ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο Πρόγραμμα Αποφοίτων της Allwyn Hellas για τους επαγγελματίες του αύριο

16/07/2026 - 6:36μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Ξεμπλοκάρουν άμεσα οι τραπεζικοί λογαριασμοί οφειλετών – Ποιοι μπορούν να κάνουν χρήση της νέας ρύθμισης

16/07/2026 - 1:21μμ
Εικόνα από τη Θεσσαλία, τον Σεπτέμβριο του 2023, μετά το χτύπημα του «Daniel» (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

myBusinessSupport: Άνοιξε εκ νέου η πλατφόρμα για τις πλημμυρόπληκτες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας

16/07/2026 - 8:28πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καύσιμα: Νέες αυξήσεις μετά το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ – Σε αναμονή των μέτρων για τη μείωση των τιμών

14/07/2026 - 8:38πμ
Ακίνητα στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρυθμίσεις χρεών: Νέος εξωδικαστικός, 72 δόσεις και προστασία πρώτης κατοικίας

13/07/2026 - 12:19μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e-ΕΦΚΑ & ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως τις 17 Ιουλίου

12/07/2026 - 8:25μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Christopher Neundorf)

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ισπανία – «Έσβησε» την Αργεντινή στον τελικό

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)

Ρωσία: Αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Μπόρις Ναντέζντιν «για να μην θέσει σε κίνδυνο όσους τον στηρίζουν»

7 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Jan Langhaug)

Νορβηγία: Μνημείο για τα θύματα του νεοναζί εξτρεμιστή Μπρέιβικ

7 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)

Ωραιόκαστρο: Εντοπίστηκε νεκρό άτομο κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε ΙΧ

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Στεφάνου)

Athens Open: Ήττα της Σάκκαρη στον τελικό

8 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)

Δράμα: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης 46χρονης από δύσβατο σημείο στο Παρανέστι

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign