pontosnews.gr
Τρίτη, 11/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το Νοσοκομείο Πάτρας στην πρώτη γραμμή για τον κορονοϊό – «Ζούμε μέσα στη φωτιά»

14/03/2020 - 9:45πμ
Καβάλα: Η τραγική ιστορία 45χρονου με βαριά νοητική και κινητική αναπηρία που νοσεί από κορονοϊό
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Μάχες» μέρα και νύχτα δίνουν τις τελευταίες δέκα ημέρες γιατροί, νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, βρισκόμενοι στο πλευρό των ασθενών, για να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά με κορονοϊό, καθώς και όλα τα άλλα περιστατικά που φτάνουν στη νοσηλευτική μονάδα.

Στην Πάτρα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι δύο ασθενείς, ενώ είναι το πρώτο νοσοκομείο που κλήθηκε να αντιμετωπίσει μεγάλο όγκο περιστατικών που σχετίζονται με τους εκδρομείς στους Αγίους Τόπους.

Επικεφαλής αυτής της μεγάλης προσπάθειας είναι ο καθηγητής Παθολογίας και λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζει: «Προσπαθούμε να μην γίνει κάποιο λάθος. Να γίνουν όλα όπως πρέπει και να μην εκτεθούν άνθρωποι». Όπως εξηγεί, μέχρι τώρα «τα πράγματα πάνε καλά», αν και είναι δύσκολες τέτοιες καταστάσεις, με επιδημικές νόσους και νοσηλεία σε δύο πτέρυγες.

Απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει ανησυχία, εξηγεί ότι είναι κάτι το φυσιολογικό, αλλά «καταπολεμάται» λόγω της έμπειρης ομάδας που υπάρχει στο νοσοκομείο. «Έχουμε έμπειρες νοσηλεύτριες λοιμώξεων, καθώς και ψυχολόγους, και όλοι μαζί βοηθούν σε αυτό», εξηγεί.

Ο Χαράλαμπος Γώγος σημειώνει ότι κάθε πρωί και κάθε μεσημέρι γίνονται ενημερωτικές συσκέψεις, καθώς εκτός από την αντιμετώπιση των περιστατικών, σημαντική είναι και η ενίσχυση των εργαζόμενων στο νοσοκομείο που κάνουν δύσκολες βάρδιες, εξοπλισμένοι με στολές, μάσκες γυαλιά και γάντια.

«Υπάρχει η διάθεση, το φιλότιμο και η προσπάθεια να συνεισφέρουν όλοι», λέει από την πλευρά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο παθολόγος και πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας Δημήτρης Ζιαζιάς, ενώ οι Γρηγόρης Ευαγγελάτος και Απόστολος Αθανασόπουλος, πρόεδρος και γραμματέας του ΔΣ των εργαζομένων αντίστοιχα, τονίζουν: «Είμαστε μία γροθιά σε αυτή την κρίση και λειτουργούμε με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης».

Πάντως και οι τρεις θέτουν ζητήματα ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό, ζητώντας από την πολιτεία να δώσει άμεσα λύσεις.

«Πρώτα γίνεται προσπάθεια διαχείρισης των ασθενών και των περιστατικών που δεν είναι ύποπτα, ούτε επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι όσοι δεν χρειάζεται να νοσηλευτούν και να πάρουν κάποια θεραπεία και αγωγή θα πάνε το συντομότερο σπίτι τους, για την δική τους προστασία», αναφέρει ο Δημήτρης Ζιαζιάς. Στη συνέχεια, γίνεται η κατά το δυνατό καλύτερη διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων και των κρουσμάτων με επιβεβαιωμένη λοίμωξη από τον κορονοϊό, αλλά και η αντιμετώπιση όσων ασθενών νοσηλεύονται.

«Είναι συνεχής η προσπάθεια των γιατρών να βοηθήσουν ακόμα και πέρα του ωραρίου τους, αφού ουσιαστικά δεν υφίσταται η έννοια του ωραρίου», προσθέτει. Ακόμα, πιο δύσκολες είναι οι εργασιακές συνθήκες στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, όπου οι γιατροί αναγκάζονται να απαντούν και σε τηλεφωνήματα συναδέλφων τους που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ.

Αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας υπάρχουν 170 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 55 κενές οργανικές θέσεις μονίμων γιατρών του ΕΣΥ και 110 ειδικευόμενων.

«Ενώ υπάρχει η διάθεση, το φιλότιμο και η προσπάθεια να συνεισφέρουν όλοι, δεν υπάρχει αντίστοιχη τη στήριξη από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο να βοηθάει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ως νοσοκομείο αναφοράς, για τη σχετική αποσυμφόρησή του», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας.

«Ζούμε μέσα στη φωτιά τούτη την στιγμή και προσπαθούμε το καλύτερο για τους υπόλοιπους», λέει από τη μεριά του ο Απόστολος Αθανασόπουλος, προσθέτοντας: «Βλέπουμε μία ιατρική κοινότητα να είναι πάνω κατά πάνω και να δίνει μάχη, η οποία πιστεύω θα έχει όσο το δυνατόν καλύτερο και θετικότερο αποτέλεσμα». Ο Γρηγόρης Ευαγγελάτος, γραμματέας του ΔΣ των εργαζομένων, συμφωνεί με τον πρόεδρο του σωματείου και σημειώνει: «Έχουμε εμπιστοσύνη στους συναδέλφους μας της πρώτης γραμμής και παράλληλα οφείλουμε και πρέπει να τηρούμε απαραίτητα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ προκειμένου τούτη η μάχη να είναι αποτελεσματική».

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ / Η. Κάνιστρας.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η 46χρονη κατηγορούμενη για την υπόθεση της Marfin, κατά τη μεταγωγή της στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Τρίτη 11 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Marfin: Προφυλακιστέα η 46χρονη μετά την απολογία της – Τι υποστήριξε

11/08/2026 - 5:11μμ
Νεκρός εντοπίστηκε αστυνομικός μέσα σε υπηρεσιακό όχημα με συμβατικές πινακίδες στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Τρίτη 11 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός αστυνομικός στον Άγιο Δημήτριο: Πνευμονικό οίδημα έδειξε η πρώτη εξέταση – Τι ερευνούν οι Αρχές

11/08/2026 - 4:47μμ
(Φωτ.: Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου)
ΕΛΛΑΔΑ

Μύκονος: Ναρκωτικά έσπρωχναν στα σοκάκια του νησιού δυο 23χρονοι

11/08/2026 - 4:23μμ
Καπνός από τη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ελιές στις Βολίμες Ζακύνθου. Τρίτη 11 Αυγούστου 2026 (φωτ.: imerazante.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Μήνυμα του 112 στις Βολίμες

11/08/2026 - 1:33μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Αιτήσεις από όλα τα ΑΦΜ – Έως 600 ευρώ

11/08/2026 - 10:48πμ
Το υπηρεσιακό όχημα με τις συμβατικές πινακίδες όπου βρέθηκε νεκρός ο 38χρονος αστυνομικός, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στον Άγιο Δημήτριο: Νεκρός αστυνομικός σε κλειδωμένο υπηρεσιακό όχημα

11/08/2026 - 9:47πμ
Η 46χρονη κατηγορούμενη κατά την προσαγωγή της, την περασμένη Παρασκευή, σε εισαγγελέα και ανακριτή (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Marfin: Απολογείται η 46χρονη που εκδόθηκε από τη Βρετανία για την εμπρηστική επίθεση

11/08/2026 - 8:57πμ
Θαλασσοταραχή στις βόρειες ακτές του νομού Λασιθίου (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Μελτέμια έως 7 μποφόρ και 38άρια σήμερα – Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

11/08/2026 - 8:08πμ
Πυρκαγιά στη περιοχή Κουβαρά Αττικής. Δευτέρα 10 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κουβαράς: Σπινθήρες από καλώδια χαμηλής τάσης δείχνει η έρευνα για τη φωτιά

10/08/2026 - 11:51μμ
Εικόνα από την πρόσφατη πυρκαγιά στη Δυτική Αττική (φωτ.: Δανάη Δαυλοπούλου/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε Αττική και Βοιωτία: Έρευνα σε όλα τα αιολικά πάρκα της χώρας με εισαγγελική παραγγελία

10/08/2026 - 8:14μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η 46χρονη κατηγορούμενη για την υπόθεση της Marfin, κατά τη μεταγωγή της στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Τρίτη 11 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)

Υπόθεση Marfin: Προφυλακιστέα η 46χρονη μετά την απολογία της – Τι υποστήριξε

18 λεπτά πριν
Νεκρός εντοπίστηκε αστυνομικός μέσα σε υπηρεσιακό όχημα με συμβατικές πινακίδες στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Τρίτη 11 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Νεκρός αστυνομικός στον Άγιο Δημήτριο: Πνευμονικό οίδημα έδειξε η πρώτη εξέταση – Τι ερευνούν οι Αρχές

42 λεπτά πριν
(Φωτ.: Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου)

Μύκονος: Ναρκωτικά έσπρωχναν στα σοκάκια του νησιού δυο 23χρονοι

1 ώρα πριν
Ο Μίλτος Τεντόγλου διεκδικεί απόψε στο Μπέρμιγχαμ τον τέταρτο διαδοχικό ευρωπαϊκό τίτλο του στο άλμα εις μήκος (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Μίλτος Τεντόγλου: Απόψε η μάχη για το τέταρτο συνεχόμενο χρυσό – Πού θα δείτε τον τελικό

2 ώρες πριν
Στην Τσερναβόντα της Ρουμανίας ο πυρηνικός σταθμός αντλεί νερό από τον Δούναβη για την ψύξη των αντιδραστήρων του, ωστόσο η στάθμη του ποταμού έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα (φωτ.: EPA / Robert Ghement)

Ευρωπαϊκό SOS από την ξηρασία: Ο Δούναβης απειλεί να «σβήσει» τον πυρηνικό σταθμό της Ρουμανίας

2 ώρες πριν
Το ιαπωνικών συμφερόντων Mercer Street φτάνει στις ακτές της Φουτζέιρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις 3 Αυγούστου 2021. Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, το δεξαμενόπλοιο που το διαχειριζόταν η ισραηλινή εταιρεία του Εγιάλ Όφερ, είχε δεχθεί επίθεση ανοιχτά του Ομάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένας Βρετανός πολίτης και ο Ρουμάνος πλοίαρχός του (φωτ. αρχείου: EPA / Ali Haider)

Πετρέλαιο: Διπλός συναγερμός σε Ορμούζ και Μπαμπ ελ Μαντέμπ – Το Brent «έσπασε» τα 90 δολάρια

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign