pontosnews.gr
Σάββατο, 28/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Το Νοσοκομείο Πάτρας στην πρώτη γραμμή για τον κορονοϊό – «Ζούμε μέσα στη φωτιά»

14/03/2020 - 9:45πμ
Καβάλα: Η τραγική ιστορία 45χρονου με βαριά νοητική και κινητική αναπηρία που νοσεί από κορονοϊό
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Μάχες» μέρα και νύχτα δίνουν τις τελευταίες δέκα ημέρες γιατροί, νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, βρισκόμενοι στο πλευρό των ασθενών, για να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά με κορονοϊό, καθώς και όλα τα άλλα περιστατικά που φτάνουν στη νοσηλευτική μονάδα.

Στην Πάτρα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι δύο ασθενείς, ενώ είναι το πρώτο νοσοκομείο που κλήθηκε να αντιμετωπίσει μεγάλο όγκο περιστατικών που σχετίζονται με τους εκδρομείς στους Αγίους Τόπους.

Επικεφαλής αυτής της μεγάλης προσπάθειας είναι ο καθηγητής Παθολογίας και λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τονίζει: «Προσπαθούμε να μην γίνει κάποιο λάθος. Να γίνουν όλα όπως πρέπει και να μην εκτεθούν άνθρωποι». Όπως εξηγεί, μέχρι τώρα «τα πράγματα πάνε καλά», αν και είναι δύσκολες τέτοιες καταστάσεις, με επιδημικές νόσους και νοσηλεία σε δύο πτέρυγες.

Απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει ανησυχία, εξηγεί ότι είναι κάτι το φυσιολογικό, αλλά «καταπολεμάται» λόγω της έμπειρης ομάδας που υπάρχει στο νοσοκομείο. «Έχουμε έμπειρες νοσηλεύτριες λοιμώξεων, καθώς και ψυχολόγους, και όλοι μαζί βοηθούν σε αυτό», εξηγεί.

Ο Χαράλαμπος Γώγος σημειώνει ότι κάθε πρωί και κάθε μεσημέρι γίνονται ενημερωτικές συσκέψεις, καθώς εκτός από την αντιμετώπιση των περιστατικών, σημαντική είναι και η ενίσχυση των εργαζόμενων στο νοσοκομείο που κάνουν δύσκολες βάρδιες, εξοπλισμένοι με στολές, μάσκες γυαλιά και γάντια.

«Υπάρχει η διάθεση, το φιλότιμο και η προσπάθεια να συνεισφέρουν όλοι», λέει από την πλευρά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο παθολόγος και πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας Δημήτρης Ζιαζιάς, ενώ οι Γρηγόρης Ευαγγελάτος και Απόστολος Αθανασόπουλος, πρόεδρος και γραμματέας του ΔΣ των εργαζομένων αντίστοιχα, τονίζουν: «Είμαστε μία γροθιά σε αυτή την κρίση και λειτουργούμε με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης».

Πάντως και οι τρεις θέτουν ζητήματα ελλείψεων σε προσωπικό και εξοπλισμό, ζητώντας από την πολιτεία να δώσει άμεσα λύσεις.

«Πρώτα γίνεται προσπάθεια διαχείρισης των ασθενών και των περιστατικών που δεν είναι ύποπτα, ούτε επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι όσοι δεν χρειάζεται να νοσηλευτούν και να πάρουν κάποια θεραπεία και αγωγή θα πάνε το συντομότερο σπίτι τους, για την δική τους προστασία», αναφέρει ο Δημήτρης Ζιαζιάς. Στη συνέχεια, γίνεται η κατά το δυνατό καλύτερη διαχείριση των ύποπτων κρουσμάτων και των κρουσμάτων με επιβεβαιωμένη λοίμωξη από τον κορονοϊό, αλλά και η αντιμετώπιση όσων ασθενών νοσηλεύονται.

«Είναι συνεχής η προσπάθεια των γιατρών να βοηθήσουν ακόμα και πέρα του ωραρίου τους, αφού ουσιαστικά δεν υφίσταται η έννοια του ωραρίου», προσθέτει. Ακόμα, πιο δύσκολες είναι οι εργασιακές συνθήκες στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, όπου οι γιατροί αναγκάζονται να απαντούν και σε τηλεφωνήματα συναδέλφων τους που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ.

Αυτή τη στιγμή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας υπάρχουν 170 κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 55 κενές οργανικές θέσεις μονίμων γιατρών του ΕΣΥ και 110 ειδικευόμενων.

«Ενώ υπάρχει η διάθεση, το φιλότιμο και η προσπάθεια να συνεισφέρουν όλοι, δεν υπάρχει αντίστοιχη τη στήριξη από την πλευρά του υπουργείου Υγείας, και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο να βοηθάει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ως νοσοκομείο αναφοράς, για τη σχετική αποσυμφόρησή του», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας.

«Ζούμε μέσα στη φωτιά τούτη την στιγμή και προσπαθούμε το καλύτερο για τους υπόλοιπους», λέει από τη μεριά του ο Απόστολος Αθανασόπουλος, προσθέτοντας: «Βλέπουμε μία ιατρική κοινότητα να είναι πάνω κατά πάνω και να δίνει μάχη, η οποία πιστεύω θα έχει όσο το δυνατόν καλύτερο και θετικότερο αποτέλεσμα». Ο Γρηγόρης Ευαγγελάτος, γραμματέας του ΔΣ των εργαζομένων, συμφωνεί με τον πρόεδρο του σωματείου και σημειώνει: «Έχουμε εμπιστοσύνη στους συναδέλφους μας της πρώτης γραμμής και παράλληλα οφείλουμε και πρέπει να τηρούμε απαραίτητα τις οδηγίες του ΕΟΔΥ προκειμένου τούτη η μάχη να είναι αποτελεσματική».

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ / Η. Κάνιστρας.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Με νεφώσεις, τοπικές βροχές, αλλά και χιονοπτώσεις ο σημερινός καιρός

28/03/2026 - 8:08πμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/garten-gg-201217/)
ΕΛΛΑΔΑ

Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα ενόψει του Πάσχα 2026

27/03/2026 - 4:42μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Αφθώδης πυρετός: Στα 17 τα κρούσματα στη Λέσβο – Επιβεβαιώθηκαν τέσσερα νέα περιστατικά

27/03/2026 - 11:23πμ
(Φωτ. αρχείου: lou & magoo / commons.wikimedia.org)
ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ στην Ηλεία: Στο νοσοκομείο βρέφος 10 μηνών με κατάγματα και εγκαύματα – Οι Αρχές ερευνούν την υπόθεση

27/03/2026 - 10:27πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΔΕΔΥ: Δελτίο κινητοποιήσεων εξέδωσε το συνδικαλιστικό όργανο των δημόσιων υπαλλήλων – 24ωρη απεργία στις 23 Μαΐου

27/03/2026 - 9:04πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: H «Deborah» φέρνει μπόρα! – Νοτιάδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες

27/03/2026 - 8:08πμ
(Πηγή: youtube.com/@thestivalgr)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε ύφεση η φωτιά στη Χαλάστρα – Παραμένει το κυκλοφοριακό χάος στην ΠΑΘΕ

26/03/2026 - 11:39μμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αμπελόκηποι: Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικό

26/03/2026 - 10:18μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Διακοπή κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ λόγω μεγάλης φωτιάς στη Χαλάστρα

26/03/2026 - 9:29μμ
(Πηγή: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας στο Κολωνάκι, με λεία άνω των 200.000 ευρώ σε κοσμήματα και μετρητά

26/03/2026 - 7:08μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)

Με νεφώσεις, τοπικές βροχές, αλλά και χιονοπτώσεις ο σημερινός καιρός

10 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

Euroleague: Πάτησε εξάδα ο Παναθηναϊκός με νίκη επί της Μονακό

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Ματθαίος)

Φιλική ήττα για την Εθνική από την Παραγουάη

9 ώρες πριν
Ιρανοί διασώστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στη νότια Τεχεράνη, μετά από ισραηλινοαμερικανικό πλήγμα (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)

Ιράν: Απαράδεκτες οι επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ ενώ μας ζητούν διαπραγματεύσεις – Πιθανή συνάντηση Τουρκίας, Πακιστάν, Αιγύπτου και Σαουδικής Αραβίας για τον πόλεμο

9 ώρες πριν
Μοναδικές στιγμές υπόσχεται και το φετινό πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η Ένωση Ποντίων Σουρμένων για το Παμποντιακό Πανοΰρ (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Παμποντιακόν Πανοΰρ 2026 «Τη Θωμά ‘ς σα Σούρμενα»: Μνήμες, συναισθήματα και παραδόσεις σ’ ένα πενθήμερο που κορυφώνεται με το ταφικό έθιμο και δυνατό ποντιακό γλέντι

10 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Δάφνης)

Μια όμορφη ποντιακή βραδιά ετοιμάζει ο Σύλλογος Ποντίων Δάφνης

11 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign