pontosnews.gr
Παρασκευή, 7/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Covid-19: Η Κομισιόν παίρνει μέτρα για να στηρίξει τις οικονομίες των κρατών-μελών

13/03/2020 - 4:43μμ
Covid-19: Η Κομισιόν παίρνει μέτρα για να στηρίξει τις οικονομίες των κρατών-μελών
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Μέγιστη ευελιξία επί των δημοσιονομικών κανόνων και των κρατικών επιδοτήσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της επιδημίας του κορονοϊού υπόσχεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «Τα κράτη μέλη θα πρέπει να ενθαρρυνθούν να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την στήριξη της οικονομίας τους».

Η ΕΕ θα αναλάβει επενδυτική πρωτοβουλία ύψους 37 δισεκατομμυρίων ευρώ, ως τμήμα ενός πακέτου μέτρων για την προστασία των οικονομιών της Ένωσης από τις επιπτώσεις της επιδημίας του κορονοϊού.

Επιπλέον θα εγγυηθεί επίσης την χορήγηση 8 δισεκατομμυρίων ευρώ σε δάνεια προς 100.000 επιχειρήσεις για την στήριξη του επιχειρηματικού τομέα, πρόσθεσε. «Είμαι πεπεισμένη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αντέξει αυτό το σοκ…Αλλά κάθε κράτος μέλος πρέπει να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του και η Ευρωπαϊκή Ένωση ως σύνολο θα πρέπει να είναι αποφασιστική, συντονισμένη και ενωμένη».

Οι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ ορίζουν πως τα κράτη-μέλη δεν μπορούν υπό κανονικές συνθήκες να έχουν δημοσιονομικό έλλειμμα μεγαλύτερο του 3% το ΑΕΠ. Ωστόσο, υπό εξαιρετικές συνθήκες (όπως προσφυγικές κρίσεις, σεισμοί κ.τλ.), προβλέπεται κάποιου βαθμού ευελιξία και οι Βρυξέλλες την έχουν χρησιμοποιήσει κατά το παρελθόν.

«Δεν αναστέλλουμε την ισχύ του Συμφώνου Σταθερότητας. Κάνουμε χρήση της ευελιξίας του», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Η ευελιξία αυτή που υπόσχονται οι Βρυξέλλες θα μπορούσε να ωφελήσει ιδιαίτερα την Ιταλία, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει πακέτο 25 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το οποίο θα αυξήσει περαιτέρω το έλλειμμά της.

Κλείσιμο συνόρων
Η πρόεδρος της Κομισιόν τάχθηκε επίσης κατά του κλεισίματος των συνόρων στο οποίο προχώρησαν ορισμένες χώρες ως μέτρου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Οι γενικευμένες ταξιδιωτικές απαγορεύσεις δεν θεωρούνται πολύ αποτελεσματικές από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, τασσόμενη αντίθετα υπέρ των υγειονομικών ελέγχων.

Αντιστοίχως, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, οι κρατικές επιδοτήσεις είναι απαγορευμένες επί της αρχής, στον βαθμό που μπορεί να δώσουν αθέμιτο πλεονέκτημα σε μία επιχείρηση εις βάρος των ανταγωνιστών της και, κατά συνέπεια, να οδηγήσουν σε διαστρέβλωση του ανταγωνισμού εντός της Ένωσης. Είναι ωστόσο δυνατόν να γίνουν εξαιρέσεις κάτω από εξαιρετικές συνθήκες και αυτή είναι η περίπτωση με τις σημερινές ανακοινώσεις.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από την παρουσίαση της πλατφόρμας MyAgro, στην ΑΑΔΕ παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη (φωτ.:     Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

myAGRO: Η ΑΑΔΕ ενεργοποίησε την ψηφιακή πλατφόρμα για τις αγροτικές επιδοτήσεις του 2026

6/08/2026 - 2:07μμ
Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η υπογραφή της συμφωνίας για είσοδο του γαλλικού επενδυτικού ομίλου Meridiam, ως πλειοψηφικού μετόχου στην εταιρεία Great Sea Interconnector (GSI), η οποία σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα αναλάβει την ανάπτυξη του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία-σταθμός για τον Great Sea Interconnector με είσοδο του γαλλικού κολοσσού Meridiam

5/08/2026 - 6:22μμ
Το Nexans Aurora, εξειδικευμένο πλοίο πόντισης υποθαλάσσιων ηλεκτρικών καλωδίων. Η γαλλική Nexans έχει αναλάβει το καλωδιακό σκέλος του Great Sea Interconnector (φωτ.: Nexans)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: Η Meridiam παίρνει την πλειοψηφία του GSI

5/08/2026 - 3:40μμ
(Φωτ.: EPA / Maxim Malinovsky)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί τον χειμώνα θα ακριβύνει πολύ το φυσικό αέριο και το ρεύμα

5/08/2026 - 10:57πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

myAGRO: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026

4/08/2026 - 5:01μμ
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Αλέξανδρος Ζωντανός)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα σκαριά δομικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ – Πώς θα υπολογίζεται από το 2027

4/08/2026 - 2:33μμ
(Φωτ.: Pixabay / Ioannis Karathanasis)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόθεν Έσχες: Άνοιξε η πλατφόρμα – Έως πότε μπορείτε να κάνετε δήλωση

3/08/2026 - 11:56πμ
Πολυκατοικίες του Μεταξουργείου στην Αθήνα, από ψηλά (φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έχετε κλειστό σπίτι ή έγκριση στο «Σπίτι μου ΙΙ»; Τι πρέπει να προλάβετε έως τις 31 Αυγούστου

1/08/2026 - 10:33πμ
Ενοικιαστήρια για φοιτητική στέγη έξω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις

31/07/2026 - 4:20μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φιλοδωρήματα: Αφορολόγητα έως 6.000 ευρώ τον χρόνο – Ποιοι κερδίζουν από τη νέα ρύθμιση

31/07/2026 - 11:18πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άνδρας παρακολουθεί τηλεοπτική μετάδοση με τις τελευταίες εξελίξεις στη σύγκρουση της Υεμένης, στη Σαναά. 6 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Yahya Arhab)

Υεμένη: Οι Χούθι ξανανοίγουν το μέτωπο – 58 νεκροί στη φονικότερη επίθεση από το 2022

54 λεπτά πριν
Εκμαγείο απολιθώματος του Μικροράπτορα, ενός από τους μικρότερους μη πτηνούς δεινοσαύρους που έχουν εντοπιστεί, στο Horniman Museum του Λονδίνου (φωτ.: Tom Page / Wikimedia Commons)

Γιατί δεν υπήρχαν δεινόσαυροι σε μέγεθος ποντικιού – Οι «ένοχοι» ήταν τα θηλαστικά

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Europa League: Έβαλε δύσκολα στον εαυτό του ο ΠΑΟΚ και ψάχνει διπλό στις Βρυξέλλες

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Αράπογλου Χρύσα - Καλαμαριά Μητέρα Πόλη)

Δήμος Καλαμαριάς: Υπερπαραγωγή ποντιακής μνήμης το Πανηγύρι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

2 ώρες πριν
Γυναίκα και παιδί στέκονται δίπλα σε οχήματα του λιβανέζικου στρατού στο Ζαουτάρ αλ Γαρμπίγια, στον νότιο Λίβανο. 5 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / STRINGER)

Λίβανος: Το Ισραήλ μπλοκάρει νέες ζώνες αποχώρησης στο νότο

2 ώρες πριν
Μνημείο για τη Γενοκτονία των Ασσυρίων στο Δήμο Αιγάλεω (πηγή: Wikipedia)

Γενοκτονία των Ασσυρίων: Εκδήλωση μνήμης στις 7 Αυγούστου στο Αιγάλεω

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign