pontosnews.gr
Τρίτη, 11/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο κορονοϊός «χτυπά» μετοχές και εμπορεύματα

13/03/2020 - 9:47πμ
Ο κορονοϊός «χτυπά» μετοχές και εμπορεύματα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το διπλό σοκ που προκαλεί ο νέος κορονοϊός στην παγκόσμια οικονομία, προσβάλλοντας τόσο την εφοδιαστική αλυσίδα όσο και τη ζήτηση, έχει πυροδοτήσει μια άτακτη φυγή των επενδυτών από το ρίσκο, βυθίζοντας τις μετοχές και το πετρέλαιο σε χαμηλά πολλών ετών. Σε τροχιά μεγάλης πτώσης όμως βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες ακόμη και οι τιμές παραδοσιακών «καταφυγίων», όπως είναι ο χρυσός, γεγονός που σημαίνει ότι μεγάλη μερίδα επενδυτών ρευστοποιεί ό,τι έχει για να κρατήσει στα χέρια της μετρητά. Η τελευταία ημέρα της εβδομάδας βρίσκει τις ασιατικές αγορές σε ακατάσχετη αιμορραγία.

Προηγήθηκε η πιο εφιαλτική νύχτα για τη Wall Street από το κραχ του 1987 και η πλέον επώδυνη στα χρονικά για τα χρηματιστήρια της Ευρώπης.

Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις αγορές, και η οποία ξυπνά μνήμες από μεγάλες χρηματοοικονομικές (και όχι μόνο) κρίσεις του παρελθόντος, έρχεται να αποκαλύψει ότι κυβερνήσεις, κεντρικές τράπεζες, επιχειρήσεις, επενδυτές δεν κατανόησαν πλήρως τα διδάγματα του 2008, ή δεν ένιωσαν την ανάγκη χάρη και στο άφθονο, φθηνό χρήμα, που έρρεε, να κάνουν αναγκαίες, ίσως και επώδυνες προσαρμογές. «Ο κόσμος είχε περισσότερο από μία δεκαετία να προετοιμαστεί για την επόμενη κρίση και είναι σαφές ότι δεν αξιοποίησε το διάστημα αυτό σωστά» σχολιάζουν οι Financial Times.

Την ίδια ώρα στην αγορά συναλλάγματος ο δείκτης μεταβλητότητας έχει εκτιναχθεί 55% την τελευταία εβδομάδα και στην αγορά χρέους το κόστος ασφάλισης εταιρικών ομολόγων επενδυτικής διαβάθμισης έχει σκαρφαλώσει στα υψηλότερα επίπεδα από το 2016. Όσο για τις εναλλακτικές επενδύσεις; Δεν αποφεύγουν ούτε αυτές το σφυροκόπημα. Η τιμή του Bitcoin έχει βυθιστεί και πάλι κάτω από τα 5.000 δολάρια.

Θα περίμενε κανείς οι συνθήκες αυτές να ευνοούν τον χρυσό. Και ενώ πράγματι στην πρώτη περίοδο των αναταράξεων οι επενδυτές είχαν βρει καταφύγιο στο πολύτιμο μέταλλο, πλέον δεν αισθάνονται ασφάλεια ούτε σε αυτό. Η τιμή υποχώρησε 2% την Πέμπτη στα 1.561 δολάρια η ουγκιά και παραμένει υπό πίεση και την Παρασκευή. Η εξέλιξη ανησυχεί μερίδα αναλυτών, καθώς διαφαίνεται ότι επενδυτές αναγκάζονται να ρευστοποιήσουν κάθε είδους ενεργητικό.

Το πετρέλαιο τύπου μπρεντ έχοντας να αντιμετωπίσει και τον «πόλεμο» τιμών που κήρυξε η Σαουδική Αραβία έχει προσγειωθεί στα 33 δολάρια το βαρέλι έχοντας χάσει το ήμισυ της αξίας του από τις αρχές του έτους.

  • Αναδημοσίευση από naftemporiki.gr / Νατάσα Στασινού.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσωπική Διαφορά: Ποιοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους μετά την κατάργησή της

11/08/2026 - 2:00μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Εξοικονομώ-Επιχειρώ»: Παράταση έως τις 30 Νοεμβρίου για περισσότερες από 400 επιχειρήσεις

10/08/2026 - 10:40πμ
(Φωτ.: pixabay.com/users/alexas_fotos-686414)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες μειώσεις τιμών σε βασικά αγαθά στα ράφια των σουπερμάρκετ

8/08/2026 - 10:38πμ
Εικόνα από την παρουσίαση της πλατφόρμας MyAgro, στην ΑΑΔΕ παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη (φωτ.:     Δημήτρης Παπαμήτσος/ Γρ. Τύπου Πρωθυπουργού/ EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

myAGRO: Η ΑΑΔΕ ενεργοποίησε την ψηφιακή πλατφόρμα για τις αγροτικές επιδοτήσεις του 2026

6/08/2026 - 2:07μμ
Παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η υπογραφή της συμφωνίας για είσοδο του γαλλικού επενδυτικού ομίλου Meridiam, ως πλειοψηφικού μετόχου στην εταιρεία Great Sea Interconnector (GSI), η οποία σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, θα αναλάβει την ανάπτυξη του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία-σταθμός για τον Great Sea Interconnector με είσοδο του γαλλικού κολοσσού Meridiam

5/08/2026 - 6:22μμ
Το Nexans Aurora, εξειδικευμένο πλοίο πόντισης υποθαλάσσιων ηλεκτρικών καλωδίων. Η γαλλική Nexans έχει αναλάβει το καλωδιακό σκέλος του Great Sea Interconnector (φωτ.: Nexans)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου: Η Meridiam παίρνει την πλειοψηφία του GSI

5/08/2026 - 3:40μμ
(Φωτ.: EPA / Maxim Malinovsky)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί τον χειμώνα θα ακριβύνει πολύ το φυσικό αέριο και το ρεύμα

5/08/2026 - 10:57πμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

myAGRO: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026

4/08/2026 - 5:01μμ
(Φωτ.: αρχείο EUROKINISSI / Αλέξανδρος Ζωντανός)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα σκαριά δομικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ – Πώς θα υπολογίζεται από το 2027

4/08/2026 - 2:33μμ
(Φωτ.: Pixabay / Ioannis Karathanasis)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόθεν Έσχες: Άνοιξε η πλατφόρμα – Έως πότε μπορείτε να κάνετε δήλωση

3/08/2026 - 11:56πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)

Προσωπική Διαφορά: Ποιοι θα δουν αυξήσεις στις συντάξεις τους μετά την κατάργησή της

14 λεπτά πριν
Καπνός από τη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ελιές στις Βολίμες Ζακύνθου. Τρίτη 11 Αυγούστου 2026 (φωτ.: imerazante.gr)

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Μήνυμα του 112 στις Βολίμες

41 λεπτά πριν
Ο τότε πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ μιλά στους δημοσιογράφους στο Μέγαρο των Ηλυσίων, στο Παρίσι. 13 Νοεμβρίου 2009 (φωτ. αρχείου: EPA / Lucas Dolega)

Ιστορική απόφαση στη Συρία: Σε θάνατο ερήμην ο Μπασάρ αλ Άσαντ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

55 λεπτά πριν
Διασώστες επιχειρούν στα ερείπια κτηρίου που κατέρρευσε από τον ισχυρό σεισμό στο Κάλι της Κολομβίας, στις 10 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Ernesto Guzman Jr)

Σεισμός στην Κολομβία: Το μωρό που βγήκε ζωντανό από τα ερείπια – Οι διασώσεις που συγκλονίζου

1 ώρα πριν
Η είσοδος του «Μελισσανιδείου Μέλαθρου», που βρίσκεται κοντά στο Ηγουμενείο της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο. Το 7ώροφο κτήριο αρχιτεκτονικά θυμίζει τη Μονή Σιμωνόπετρας του Αγίου Όρους (φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)

Παναγία Σουμελά: Τιμώντας τις ρίζες, ευεργετώντας τον τόπο – Ένα έργο ζωής στο Βέρμιο

2 ώρες πριν
(Πηγή: YouTube/Al Jazeera English)

Ιστορική απόφαση στην Τουρκία για την επανένταξη μαχητών του PKK

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign