pontosnews.gr
Παρασκευή, 11/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Διάβημα της Αθήνας στον Τούρκο πρέσβη για τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού

11/03/2020 - 2:45μμ
ΥΠΕΞ: Αποτροπιασμός για την ειδεχθή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, μετά τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό, όπως ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Ενημερώνονται όλοι οι εταίροι και σύμμαχοί μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, όπως είναι η πάγια τακτική μας» είπε για το επεισόδιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «οι ελληνικές αρχές κάνουν ό,τι έκαναν οι ναζί» στα ελληνοτουρκικά σύνορα, σημείωσε ότι η Άγκυρα «συνεχώς προσπαθεί να δυναμιτίζει το κλίμα». «Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας που είναι να προστατεύουμε τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Για τα γεγονότα στον Έβρο και τις δηλώσεις Ερντογάν, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η Ελλάδα, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν δέχεται μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σεβασμού του διεθνούς δικαίου από τον Τούρκο πρόεδρο. «Άλλωστε τα γεγονότα στον Έβρο αποτελούν μια οργανωμένη και συντονισμένη από τις τουρκικές Αρχές επιχείρηση, μια ασύμμετρη απειλή στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, που είναι και εξωτερικά σύνορα της» είπε.

«Κραυγαλέα στοιχεία»
«Την εκτίμηση αυτή του πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν ολοένα και πιο κραυγαλέα στοιχεία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανάμεσα στα οποία είναι:

  • Οι απειλές του Τούρκου προέδρου ότι θα γεμίσει την Ευρώπη με μετανάστες και οι δηλώσεις του ότι άνοιξαν τα σύνορα.
  • Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ότι τα όσα έγιναν στον Έβρο είναι μόνο η αρχή.
  • Η χρησιμοποίηση, από τις τουρκικές Αρχές, θωρακισμένου οχήματος σε μια προσπάθεια να ρίξουν τον φράχτη στον Έβρο.
  • Η μαζική ρίψη, από μετανάστες και από τουρκικές δυνάμεις, καπνογόνων που χρησιμοποιεί ο τουρκικός στρατός.
  • Οι μαρτυρίες μεταναστών ότι ήταν κρατούμενοι σε φυλακές, ότι οδηγήθηκαν στα παράλια φρουρούμενοι από στρατιώτες και ότι αναγκάστηκαν, με την απειλή όπλων, να μπουν σε λέμβους για τα ελληνικά νησιά.
  • Η οργανωμένη μεταφορά μεταναστών από τη Κωνσταντινούπολη στον Έβρο με τη συνοδεία της τουρκικής στρατοφυλακής.
  • Ο ξυλοδαρμός, από ένστολους Τούρκους, μεταναστών που διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να περάσουν τα σύνορα και επέστρεφαν στην τουρκική ενδοχώρα.

Ο Στ. Πέτσας τόνισε ακόμη ότι η απόπειρα της Τουρκίας να εκβιάσει την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, χρησιμοποιώντας ως «όπλο» κατατρεγμένους ανθρώπους, απέτυχε.

«Προσέκρουσε στην ομοψυχία των Ελλήνων, στην αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, καθώς και στην ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων που υπερασπίζονται τα σύνορα της Ελλάδας, που είναι και σύνορα της Ευρώπης», ανέφερε και πρόσθεσε πως «ελπίζουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και οι σχέσεις καλής γειτονίας». Δήλωσε, μάλιστα, ότι εφόσον η Τουρκία ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της, οφείλει και η Ευρώπη να της προσφέρει σχετική βοήθεια.

«Μυστικό κέντρο» μεταναστών
Επιπλέον, ρωτήθηκε για το το δημοσίευμα των New York Times, που έκανε λόγο για μυστικό κέντρο κράτησης μεταναστών στον Έβρο. «Είναι μια παγκόσμια εφημερίδα με μεγάλη επιρροή. Αν το γνωρίζουν οι NYT, δεν βλέπω πώς μπορεί να είναι μυστικό ένα τέτοιο κέντρο κράτησης. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό κέντρο κράτησης στην Ελλάδα. Όλα είναι διαφανή και σύμφωνα με τους διεθνείς κι εγχώριους κανόνες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα, διέψευσε για μία ακόμα φορά την ύπαρξη τραυματιών και νεκρών μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, κάνοντας λόγο για καλά οργανωμένη τουρκική προπαγάνδα με fake news. «Αν υπήρχαν τέτοια θύματα, δεν θα τα είχατε δει;» είπε με νόημα.

Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
Σχετικά με σημερινές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας και το περιστατικό στην Κω, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε, πριν από λίγο, την ακόλουθη ανακοίνωση: «Δεν εκπλήσσουν οι απαράδεκτες και καταδικαστέες σημερινές θλιβερές δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκίας. Αποτελούν συνέχεια μιας κλιμακούμενης πρακτικής που την θέτει εκτός όχι μόνον των ευρωπαϊκών ορίων, αλλά και κάθε ευρωπαϊκής λογικής. Ορίων και λογικής που η Ελλάδα θα συνεχίσει με συνέπεια να υπερασπίζεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Οι αδικοχαμένοι πιλότοι Δημήτριος Πέτρου και Ιωάννης Μπλέσιας, του F-4E
Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης (φωτ.: Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας / Τμήμα Ενημέρωσης Τύπου)
ΑΜΥΝΑ

Τελευταίο αντίο στους δύο πιλότους του Phantom – Αύριο οι κηδείες σε Πύργο και Ιωάννινα

9/09/2026 - 7:10μμ
Η ιταλική φρεγάτα Carlo Bergamini (F-590), μία από τις δύο FREMM που πρόκειται να αποκτήσει το Πολεμικό Ναυτικό (φωτ.: Marina Militare)
ΑΜΥΝΑ

FREMM: Στη Ρώμη οι υπογραφές για τις δύο φρεγάτες – Πότε περνούν στο Πολεμικό Ναυτικό

8/09/2026 - 9:05πμ
Οι αδικοχαμένοι πιλότοι Δημήτριος Πέτρου και Ιωάννης Μπλέσιας, του F-4E
Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης (φωτ.: Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας / Τμήμα Ενημέρωσης Τύπου)
ΑΜΥΝΑ

Πτώση F-4E Phantom II στο Athens Flying Week 2026 – Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

6/09/2026 - 10:18πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΑΜΥΝΑ

Συντριβή Phantom: Τριήμερο πένθος στην Ένοπλες Δυνάμεις – Η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων έχει ήδη ξεκινήσει τις έρευνες

5/09/2026 - 8:23μμ
Αεροσκάφος Phantom F-4 (φωτ.: EUROKINISSI / Πέτρος Ανδρικόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Τραγωδία στην Τανάγρα: Νεκροί ανασύρθηκαν οι πιλότοι του Phantom F-4

5/09/2026 - 5:37μμ
Φωτιά από την πτώση του Phantom F4 στην Τανάγρα (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Παπανικολάου)
ΑΜΥΝΑ

Πτώση Phantom στην Τανάγρα: Πυρκαγιά σε δασική έκταση – Μήνυμα από το 112 και διακοπή κυκλοφορίας

5/09/2026 - 4:30μμ
Αεροπλάνο έπεσε στην Τανάγρα κατά τη διάρκεια της Athens Flying Week 2026 (φωτ.: Μιχάλης Παπανικολάου / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Τανάγρα: Πτώση Phantom στην Athens Flying Week

5/09/2026 - 3:16μμ
Στιγμιότυπο από την τελετή υπογραφής της διακρατικής συμφωνίας για την «Ασπίδα του Αχιλλέα», στο Τελ Αβίβ. Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 (φωτ.: ΓΕΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

Υπεγράφη η «Ασπίδα του Αχιλλέα»: Θόλος 3,035 δισ. ευρώ απέναντι σε πυραύλους και drones

31/08/2026 - 12:58μμ
Στρατιωτικά οχήματα που παραχώρησε η Ελλάδα στις Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου, στο λιμάνι της Βηρυτού (φωτ.: ΓΕΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

Η Ελλάδα έστειλε δεύτερο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στον Λίβανο – 13 M113 και 10 STEYR

30/08/2026 - 6:37μμ
(Φωτ.: Ναυπηγεία Σαλαμίνας)
ΑΜΥΝΑ

Ναυπηγεία Σαλαμίνας: Παραδόθηκαν νέα τμήματα για την 3η γαλλική φρεγάτα FDI

28/08/2026 - 7:00μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ)

Ελπιδοφόρος: Ο Άγιος Νικόλαος στο Σημείο Μηδέν, σύμβολο ελπίδας 25 χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Super League: Νίκησε την Κηφισιά και έκανε το 3Χ3 ο Παναθηναϊκός

6 ώρες πριν
(x.com/@ferozwala)

Ελβετία: Τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα με τουριστικό λεωφορείο

6 ώρες πριν
Ο δάσκαλος Σπύρος Μαντίδης με τη μητέρα του, τη σύζυγό του Χριστίνα, τα παιδιά και τα εγγόνια του (πηγή: Facebook / Χρήστος Αηδονίδης – «Ψηφιακή Σάντα»)

Σπύρος Μαντίδης: Ο δάσκαλος της Σάντας κόντρα στο «τα πολλά τα γράμματα τη διαβόλ’»

7 ώρες πριν
(Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου/Facebook/pliroforiodotis.gr)

Με 50μελή αποστολή ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου στο Φεστιβάλ της Βέροιας

7 ώρες πριν
(Φωτ,: x.com/Drone Wars)

11η Σεπτεμβρίου: 2.977 drones σχημάτισαν τους Δίδυμους Πύργους πάνω από τη Νέα Υόρκη

8 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV