pontosnews.gr
Πέμπτη, 2/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Διάβημα της Αθήνας στον Τούρκο πρέσβη για τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού

11/03/2020 - 2:45μμ
ΥΠΕΞ: Αποτροπιασμός για την ειδεχθή τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών κλήθηκε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα, μετά τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό, όπως ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Ενημερώνονται όλοι οι εταίροι και σύμμαχοί μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, όπως είναι η πάγια τακτική μας» είπε για το επεισόδιο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «οι ελληνικές αρχές κάνουν ό,τι έκαναν οι ναζί» στα ελληνοτουρκικά σύνορα, σημείωσε ότι η Άγκυρα «συνεχώς προσπαθεί να δυναμιτίζει το κλίμα». «Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας που είναι να προστατεύουμε τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Για τα γεγονότα στον Έβρο και τις δηλώσεις Ερντογάν, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η Ελλάδα, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν δέχεται μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σεβασμού του διεθνούς δικαίου από τον Τούρκο πρόεδρο. «Άλλωστε τα γεγονότα στον Έβρο αποτελούν μια οργανωμένη και συντονισμένη από τις τουρκικές Αρχές επιχείρηση, μια ασύμμετρη απειλή στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας, που είναι και εξωτερικά σύνορα της» είπε.

«Κραυγαλέα στοιχεία»
«Την εκτίμηση αυτή του πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν ολοένα και πιο κραυγαλέα στοιχεία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ανάμεσα στα οποία είναι:

  • Οι απειλές του Τούρκου προέδρου ότι θα γεμίσει την Ευρώπη με μετανάστες και οι δηλώσεις του ότι άνοιξαν τα σύνορα.
  • Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ότι τα όσα έγιναν στον Έβρο είναι μόνο η αρχή.
  • Η χρησιμοποίηση, από τις τουρκικές Αρχές, θωρακισμένου οχήματος σε μια προσπάθεια να ρίξουν τον φράχτη στον Έβρο.
  • Η μαζική ρίψη, από μετανάστες και από τουρκικές δυνάμεις, καπνογόνων που χρησιμοποιεί ο τουρκικός στρατός.
  • Οι μαρτυρίες μεταναστών ότι ήταν κρατούμενοι σε φυλακές, ότι οδηγήθηκαν στα παράλια φρουρούμενοι από στρατιώτες και ότι αναγκάστηκαν, με την απειλή όπλων, να μπουν σε λέμβους για τα ελληνικά νησιά.
  • Η οργανωμένη μεταφορά μεταναστών από τη Κωνσταντινούπολη στον Έβρο με τη συνοδεία της τουρκικής στρατοφυλακής.
  • Ο ξυλοδαρμός, από ένστολους Τούρκους, μεταναστών που διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να περάσουν τα σύνορα και επέστρεφαν στην τουρκική ενδοχώρα.

Ο Στ. Πέτσας τόνισε ακόμη ότι η απόπειρα της Τουρκίας να εκβιάσει την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, χρησιμοποιώντας ως «όπλο» κατατρεγμένους ανθρώπους, απέτυχε.

«Προσέκρουσε στην ομοψυχία των Ελλήνων, στην αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, καθώς και στην ικανότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων που υπερασπίζονται τα σύνορα της Ελλάδας, που είναι και σύνορα της Ευρώπης», ανέφερε και πρόσθεσε πως «ελπίζουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και οι σχέσεις καλής γειτονίας». Δήλωσε, μάλιστα, ότι εφόσον η Τουρκία ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της, οφείλει και η Ευρώπη να της προσφέρει σχετική βοήθεια.

«Μυστικό κέντρο» μεταναστών
Επιπλέον, ρωτήθηκε για το το δημοσίευμα των New York Times, που έκανε λόγο για μυστικό κέντρο κράτησης μεταναστών στον Έβρο. «Είναι μια παγκόσμια εφημερίδα με μεγάλη επιρροή. Αν το γνωρίζουν οι NYT, δεν βλέπω πώς μπορεί να είναι μυστικό ένα τέτοιο κέντρο κράτησης. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό κέντρο κράτησης στην Ελλάδα. Όλα είναι διαφανή και σύμφωνα με τους διεθνείς κι εγχώριους κανόνες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα, διέψευσε για μία ακόμα φορά την ύπαρξη τραυματιών και νεκρών μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, κάνοντας λόγο για καλά οργανωμένη τουρκική προπαγάνδα με fake news. «Αν υπήρχαν τέτοια θύματα, δεν θα τα είχατε δει;» είπε με νόημα.

Ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
Σχετικά με σημερινές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας και το περιστατικό στην Κω, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε, πριν από λίγο, την ακόλουθη ανακοίνωση: «Δεν εκπλήσσουν οι απαράδεκτες και καταδικαστέες σημερινές θλιβερές δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκίας. Αποτελούν συνέχεια μιας κλιμακούμενης πρακτικής που την θέτει εκτός όχι μόνον των ευρωπαϊκών ορίων, αλλά και κάθε ευρωπαϊκής λογικής. Ορίων και λογικής που η Ελλάδα θα συνεχίσει με συνέπεια να υπερασπίζεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής της Νέας Υόρκης Μάικ Λόλερ (φωτ.: facebook.com/ lawler4ny)
ΑΜΥΝΑ

F-35: Επιστολή Ρεπουμπλικάνου βουλευτή στον Ντόναλντ Τραμπ για να μπλοκαριστεί η πώληση των μαχητικών στην Τουρκία

2/07/2026 - 9:54πμ
Το μνημείο στο Ελληνορθόδοξο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Κάιρο, της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου (φωτ.: haf.gr)
ΑΜΥΝΑ

Αίγυπτος: Η Πολεμική Αεροπορία αποκατέστησε το Μνημείο των Ελλήνων Πολεμιστών στο Κάιρο

26/06/2026 - 11:06μμ
Επίσημη τελετή εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Κυβερνοχώρου του ΓΕΕΘΑ (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΕΘΑ: Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Πληροφορικής και Κυβερνοχώρου

22/06/2026 - 10:04μμ
(Πηγή: x.com/KubiliusA)
ΑΜΥΝΑ

Η Ελλάδα υπέγραψε τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα SAFE – Δήλωση του αρμόδιου επιτρόπου Α. Κουμπίλιους

13/06/2026 - 6:33μμ
(Φωτ.: STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΑΜΥΝΑ

ONEX: Δυνατότητα για ναυπήγηση του πρώτου ελληνικού υποβρυχίου για το Πολεμικό Ναυτικό εντός 8ετίας

10/06/2026 - 3:47μμ
Ο Νίκος Δένδιας στη 19η Διαβαλκανική Σύνοδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη, 3 Ιουνίου 2026 (φωτ.: MOTIONTEAM / Βασίλης Βερβερίδης)
ΑΜΥΝΑ

Η Άγκυρα επιβεβαιώνει ότι παρενόχλησε το αεροσκάφος του Δένδια στην Κύπρο μέσω διάψευσης

8/06/2026 - 6:46μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Κύπρος: Τουρκική παρενόχληση στο αεροσκάφος Δένδια και των ΥΠΑΜ Γαλλίας και Ολλανδίας

8/06/2026 - 8:36πμ
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πραγματοποιεί αυτοψία στην πορεία των οχυρωματικών έργων στην περιοχή του Έβρου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δημήτρης Αλεξούδης)
ΑΜΥΝΑ

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τον Έβρο: Ξεκινάει νέα φάση κατασκευής του φράχτη για να καλυφθούν τα κενά

5/06/2026 - 12:12μμ
(Φωτ.: haf.gr)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμική Αεροπορία: Φόρος τιμής στους Έλληνες και Βρετανούς αεροπόρους που έπεσαν την περίοδο 1940-41

5/06/2026 - 9:47πμ
(Φωτ.:  (ΥΕΘΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Νέα Φιλαδέλφεια: Εντυπωσιακές εικόνες από την τοποθέτηση πεζογέφυρας από το ΓΕΕΘΑ

24/05/2026 - 1:40μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στον κύκλο ο άνδρας που κολύμπησε για να προλάβει το πλοίο στη γραμμή Ελαφόνησος-Πούντα. Στιγμιότυπο από βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ελαφόνησος: Δικογραφία και κυρώσεις για το πλοίο με τον ανοιχτό καταπέλτη – Ποιος ήταν στο νερό

4 λεπτά πριν
Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα επί της οδού Αλκμήνης. Επόμενη ημέρα, Τετάρτη 1 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Πετράλωνα: Αγωνία για τη διπλανή πολυκατοικία μετά την κατάρρευση – «Είχε πάρει επικίνδυνη κλίση»

28 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

ΔΥΠΑ: Πότε θα κάνετε αίτηση για τη δωρεάν φιλοξενία βρέφους/νηπίου σε 28 βρεφονηπιακούς σταθμούς

52 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / Miguel A. Lopes)

Δύσκολες αποστολές για Ισπανία, Πορτογαλία – Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Θεσσαλονίκη: Ποινές φυλάκισης σε 21 άτομα για τη δράση οπαδικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Matthew Sherman 2025 / Courtesy Sotheby‘s)

Sotheby’s: Στο σφυρί σκελετός Τυραννόσαυρου Ρεξ στη Νέα Υόρκη

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign