Με μεγάλη καθυστέρηση ξεκίνησε στο ΟΑΚΑ το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα ΑΕΚ-Άρης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Πορτογάλος διαιτητής Αρτούρ Σοάρες Ντίας και όλη η ομάδα του έμειναν στα αποδυτήρια μέχρι να πέσουν οι τόνοι, καθώς παράγοντες της ΑΕΚ φέρονται να διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι που δόθηκε στον Άρη και με το οποίο οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 1-1.
Τελικά, ο διαιτητής βγήκε από τα αποδυτήρια με 15-20 λεπτά καθυστέρηση και αφότου ξεκαθάρισε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Αρτούρ Σοάρες Ντίας έδωσε κόκκινη στον Ματίγια του Άρη για φάουλ με τις τάπες, απόφαση που επιβεβαίωσε με το VAR. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έγραψαν το 2-1 με τον Βράνιες. Κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών το θερμόμετρο της έντασης ανέβηκε και πάλι καθώς βρέθηκε στο έδαφος ο γυμναστής του Άρη που ήταν μαζί με τους αναπληρωματικούς.
Προς στιγμή ο Άγγελος Χαριστέας ζήτησε από την ομάδα να αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ μιας και θεωρήθηκε ότι ο γυμναστής χτυπήθηκε από οπαδούς της Ένωσης, ωστόσο το VAR δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τι ακριβώς συνέβη και έτσι ο διαιτητής κάλεσε τους παίκτες του Άρη να συνεχίσουν τον αγώνα.