pontosnews.gr
Δευτέρα, 10/11/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόντιοι παλιννοστούντες της Λάρισας συναντήθηκαν με Χαρακόπουλο για το Ασφαλιστικό

6/02/2020 - 11:19μμ
Πόντιοι παλιννοστούντες της Λάρισας συναντήθηκαν με Χαρακόπουλο για το Ασφαλιστικό
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, είχε συνάντηση με το προεδρείο του Συλλόγου Παλιννοστούντων Ομογενών Ελληνοποντίων Λάρισας με αφορμή το υπό διαβούλευση νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Οι εκπρόσωποι του συλλόγου ενημέρωσαν τον βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας για την πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματίων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων (ΠΟΣΕΠ) να γνωστοποιήσει, με επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τους πολιτικούς αρχηγούς όλων των κομμάτων, τις δυσκολίες που έχει επιφέρει ο νόμος 4387/2016 στους ηλικιωμένους Έλληνες του Πόντου, που ήρθαν στην Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν, ένας μεγάλος αριθμός υπερήλικων ομογενών δεν πληροί τις προϋποθέσεις (30 και 40 έτη) που θέτει ο νόμος για να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν και παράλληλα δημιουργεί και ανυπέρβλητα κοινωνικά προβλήματα από τη στέρηση ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης. Προκειμένου λοιπόν να αποτραπεί η αδικία που συντελείται ενάντια σε ανθρώπους που ήρθαν να εργαστούν και να ζήσουν στη πατρίδα κατόπιν παρότρυνσης των ελληνικών κυβερνήσεων στο παρελθόν, ζητούν να υπάρξουν οι κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αλλαγή των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης.

Ο Μ. Χαρακόπουλος αφού άκουσε τα αιτήματα των εκπροσώπων του συλλόγου δεσμεύτηκε να ενημερώσει τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να βρεθεί μια δικαιότερη λύση.

«Οι ομογενείς Πόντιοι από την πρώην Σοβιετική Ένωση και οι Βορειοηπειρώτες αδελφοί μας, που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη δέουσα ευαισθησία, καθώς πέρασαν τα πάνδεινα. Στο πλαίσιο αυτό πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξουν οι επιβεβλημένες διορθώσεις και στο ασφαλιστικό», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κυβερνητικός βουλευτής.

Παρόντες στη συνάντηση από πλευράς των Ποντίων Παλιννοστούντων Λάρισας ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου και αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕΠ Μιχάλης Καζαζίδης, η γραμματέας Μαρία Μινασιάν και τα μέλη Γιώργος Καραπετιάν και Ανδρανίκ Σαχναζαριάν, καθώς και η Ηλιάνα Σαχναζαριάν.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από τη συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Φορολογική μεταρρύθμιση για το δημογραφικό και τη μεσαία τάξη - Μέτρα στήριξης για την κοινωνία και την οικονομία» (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Εγκρίθηκε το φορολογικό νομοσχέδιο – 160 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ» και 84 «κατά»

7/11/2025 - 11:54μμ
Ο έως σήμερα υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς
(φωτ. αρχείου: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς

7/11/2025 - 7:51μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Κίμπερλι Γκιλφόιλ (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Γκιλφόιλ: «Σε ιστορικά υψηλό σημείο οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, θα τις ενισχύσουμε περαιτέρω»

5/11/2025 - 11:30πμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων: Ψηφίστηκε η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για συνεργασία στους τομείς της υγείας

4/11/2025 - 10:57μμ
Το υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην Πλατεία Καισαριανής που ανέστειλε τη λειτουργία του την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΤΑ: Κοντά στην παραίτηση ο διευθύνων σύμβουλος – Έρχονται ανακοινώσεις

4/11/2025 - 12:21μμ
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ – Το πρώτο 24ωρο στην Αθήνα: Δεξίωση, συναντήσεις και… βραδιά στα μπουζούκια

2/11/2025 - 2:35μμ
(Φωτ.: x.com/kimguilfoyle)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έφτασε στην Αθήνα – Οι πρώτες επίσημες συναντήσεις

1/11/2025 - 6:30μμ
H Κίμπερλι Γκιλφόιλ (φωτ.: EPA / Will Oliver / POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Εισαγγελέας, αστέρας της τηλεόρασης, σχεδόν νύφη του Τραμπ – Και τώρα στην Αθήνα

1/11/2025 - 9:21πμ
Εικόνα από το «Δέντρο της Μνήμης» - Μνημείο για την τραγωδία των Τεμπών στη Θεσσαλονίκη (φωτ.: MotionTeam/Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα ποινική δικογραφία για τα Τέμπη διαβιβάστηκε στη Βουλή

31/10/2025 - 1:05μμ
Ο Έλληνας πρέσβης στην Αυστραλία Σταύρος Βενιζέλος με τον βετεράνο των ANZAC Λες Κουκ (φωτ.: facebook/Embassy of Greece in Australia)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευχαριστήρια επιστολή Μητσοτάκη σε 102χρονο βετεράνο των ANZAC

30/10/2025 - 2:41μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νικολά Σαρκοζί και Κάρλα Μπρούνι, λίγο προτού εκείνος οδηγηθεί στη φυλακή. 21 Οκτωβρίου 2025  (φωτ.: EPA / Teresa Suarez)

Γαλλία: Αποφυλακίζεται ο Νικολά Σαρκοζί

32 λεπτά πριν
Εικόνα από τον σταθμό «Νέος Κόσμος» του μετρό (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Μετρό: Αλλαγές στη Γραμμή 2 – Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα

1 ώρα πριν
Στιγμιότυπο από τη Γενική Συνέλευση του «Διγενή» (φωτ.: Facebook / Christos Topkaras)

Ο Χρήστος Τοπκαράς παραμένει πρόεδρος στο Σύλλογο Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής»

2 ώρες πριν
Τα μέλη της ευρύτερης οικογένειας Καργάκη οδηγούνται στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέφανος Ραπάνης)

Βορίζια: Αρνούνται κάθε εμπλοκή στο αιματοκύλισμα – Προφυλακίσεις και ένα χωριό που βράζει από την ένταση

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από την περιοχή του Κολωνού κατά την διάρκεια της καταιγίδας στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Η κακοκαιρία σαρώνει και την Αττική – «Ποτάμια» αρκετοί δρόμοι της Αθήνας

3 ώρες πριν
Συντήρηση στα περίφημα ψηφιδωτά της βασιλικής που βρίσκεται στην Ξάνθο της Λυκίας (φωτ.: Anadolu)

Τουρκία: Η Ξάνθος στην καρδιά της Λυκίας, μια θρυλική πόλη – Αντιστάθηκε ηρωικά στους Πέρσες

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign