pontosnews.gr
Τρίτη, 25/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Η ασφάλεια των μηνυμάτων και των κλήσεων απασχολεί περισσότερο τους Έλληνες

28/01/2020 - 10:13μμ
Η ασφάλεια των μηνυμάτων και των κλήσεων απασχολεί περισσότερο τους Έλληνες
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Με την ευκαιρία της ευρωπαϊκής ημέρας προστασίας των προσωπικών δεδομένων στις 28 Ιανουαρίου, και την ευρύτερη συζήτηση για τη σημασία της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, η πλατφόρμα επικοινωνίας στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη Rakuten Viber ρώτησε περισσότερους από 4 εκατ. ανθρώπους σε εννέα χώρες (Ελλάδα, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Τσεχία, Κροατία, Σερβία, Σλοβενία και Πολωνία) πώς αισθάνονται σχετικά με την ψηφιακή τους προστασία. Μέσω δημοσκοπήσεων που δημοσιεύτηκαν στις κοινότητες του Viber σε αυτές τις χώρες, η εφαρμογή κατάλαβε καλύτερα τι είναι αυτό που απασχολεί περισσότερο τους χρήστες της όταν κυκλοφορούν στο ψηφιακό σύμπαν.

Οι δημοσκοπήσεις αναδείχθηκαν ανάμεσα στις πιο ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις που έχουν ανεβεί ποτέ στις κοινότητες του Viber, αφού χιλιάδες άνθρωποι ενεργοποιήθηκαν άμεσα για να πουν την άποψή τους.

Τέσσερις βασικές ερωτήσεις τράβηξαν την προσοχή 170.000 ανθρώπων στην κεντρική και την ανατολική Ευρώπη. Όσον αφορά το πόσο ενδιαφέρονται για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων στον ψηφιακό κόσμο, το 87% των Ελλήνων απάντησε ότι το θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό θέμα. Παρόμοια ήταν τα ευρήματα και στην υπόλοιπη περιοχή, καθώς 34.000 χρήστες (το 82% όσων συμμετείχαν στην έρευνα) συμφώνησαν ότι νοιάζονται σε υψηλό βαθμό για το ιδιωτικό απόρρητο στο Internet.

Οι πιο «ευαίσθητες» χώρες στον τομέα αυτό είναι η Πολωνία, η Σλοβενία, η Ελλάδα, η Κροατία, η Σερβία και η Βουλγαρία, ενώ για την Τσεχία και τη Σλοβακία προκύπτει ότι ναι μεν υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον, χωρίς όμως να αποτελεί σημαντική προτεραιότητα.

Η δεύτερη ερώτηση είχε σκοπό να ανακαλύψει πόσο ασφαλείς αισθάνονται οι χρήστες με το υπάρχον επίπεδο ασφάλειας. Περίπου το ίδιο ποσοστό (47%) απάντησε ότι θεωρεί πως χρειάζονται νέες ρυθμίσεις, με όσους (41%) νιώθουν ασφάλεια με το υπάρχον πλαίσιο, ενώ το 12% όσων απάντησαν θεωρεί ότι το Internet θα αυτορυθμιστεί σύντομα. Στην Ελλάδα, ωστόσο, το 76% θεωρεί ότι χρειάζονται άμεσα αλλαγές, με μόνο 10% να δηλώνει ότι νιώθει ασφάλεια.

Το να μην χακάρονται και να μην υποκλέπτονται δεδομένα και συνομιλίες από τις διάφορες εφαρμογές φαίνεται ότι είναι αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τους Έλληνες χρήστες, σύμφωνα με τις απαντήσεις τους στο τρίτο ερώτημα της δημοσκόπησης. Το ίδιο απάντησαν και οι Βούλγαροι και Σλοβάκοι χρήστες, ενώ στην Ουγγαρία και την Κροατία θεωρούν ότι το πιο σημαντικό για μια εφαρμογή είναι να προσφέρει end-to-end κρυπτογράφηση.

Για την Τσεχία, την Πολωνία και τη Σλοβενία προέχει να μην αποθηκεύουν οι διάφορες εφαρμογές περισσότερα δεδομένα από όσα τους είναι χρήσιμα.

Η τελευταία ερώτηση αφορά το πόσο ασφαλείς νιώθουν οι χρήστες του Viber με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, κι εδώ ένα ποσοστό 90% απάντησε ότι αισθάνεται αρκετά ή απόλυτα ασφαλές. «Ο στόχος μας, ως κορυφαίας εταιρείας τεχνολογίας, είναι να δημιουργήσουμε μια ασφαλή και προστατευμένη εναλλακτική πλατφόρμα επικοινωνίας που να είναι αξιόπιστη και να σέβεται με τον καλύτερο τρόπο το ιδιωτικό απόρρητο των χρηστών της. Γι’ αυτό και δεν παύουμε να συζητάμε σχετικά με την ιδιωτικότητα και την προστασία των δεδομένων στο Internet και ειδικά στις πλατφόρμες μηνυμάτων και συνομιλιών που μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Για να πετύχουμε το στόχο μας, συνεργαζόμαστε με τους χρήστες, ξεκινώντας συζητήσεις μαζί τους. Αυτός είναι ο πιο αυθεντικός και φυσικός τρόπος για να εναρμονιστούμε με τις ανάγκες τους και να επικεντρώσουμε τις δυνάμεις μας στο μέλλον εκεί που πραγματικά πρέπει», σχολίασε σχετικά με την έρευνα ο Atanas Raykov, senior director Business Development EEMENA της Rakuten Viber.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλ. Λιδωρίκης.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κυκλοφοριακό: Μια μικρή αλλαγή στην ώρα έναρξης των σχολείων μειώνει το μποτιλιάρισμα

23/08/2026 - 12:00μμ
Ο Άουγκουστ Χορχ σε ένα αυτοκίνητο Horch πριν από το rebranding (πηγή: Bundesarchiv / commons.wikimedia.org)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Audi: Το πιο επιτυχημένο, περιπετειώδες, προσοδοφόρο (αλλά εν πολλοίς άγνωστο) rebranding!

19/08/2026 - 3:16μμ
(Φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΗΠΑ: Στο εδώλιο η Meta – 29 πολιτείες ζητούν έως 193 δισ. δολάρια για τις πλατφόρμες Facebook και Instagram

18/08/2026 - 2:50μμ
Το NGC 2392, το «Νεφέλωμα του Λιονταριού», μέσα από το υπέρυθρο βλέμμα του James Webb (φωτ.: NASA, ESA, CSA, STScI / Alyssa Pagan)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

James Webb: Το «Νεφέλωμα του Λιονταριού» βρυχάται στο Διάστημα – Η εντυπωσιακή νέα εικόνα

15/08/2026 - 5:56μμ
Η ολική έκλειψη Ηλίου, όπως έγινε ορατή στην Κορμπέρα ντ’ Έμπρε της Καταλονίας, στην Ισπανία, στις 12 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EPA / Marta Perez)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ολική έκλειψη Ηλίου: Η Ευρώπη βυθίστηκε στο σκοτάδι – Εντυπωσιακές εικόνες

13/08/2026 - 11:08πμ
Ολική έκλειψη Ηλίου, με το ηλιακό στέμμα να διακρίνεται γύρω από τον σκοτεινό δίσκο της Σελήνης (φωτ. αρχείου: NASA / Gopalswamy)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο ουρανός έχει διπλή παράσταση απόψε: Έκλειψη Ηλίου και Περσείδες – Οι ώρες για την Ελλάδα

12/08/2026 - 4:36μμ
(Φωτ.: Σάββας Παραγκαμιάν/ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Δράμα: Τρία νέα ενδημικά είδη στο σπήλαιο Αγγίτη

12/08/2026 - 1:27μμ
Απαραίτητα τα ειδικά γυαλιά για να δει κανείς την έκλειψη Ηλίου (φωτ. αρχείου: EPA / Rodrigo Sura)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

12 Αυγούστου: Ολική έκλειψη Ηλίου – Από ποιες περιοχές θα περάσει το «μονοπάτι της ολότητας»

11/08/2026 - 10:45μμ
Διάττοντες των Περσείδων διασχίζουν τον ουρανό πάνω από την Καλιφόρνια (φωτ.: NASA / Preston Dyches)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ολική έκλειψη Ηλίου και Περσείδες την ίδια νύχτα – Τι θα δούμε από την Ελλάδα

9/08/2026 - 6:25μμ
(Φωτ.: pixabay.com/
users/torstensimon-5039407/)
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τεχνολογία: Από το 5G στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και του 6G

8/08/2026 - 3:31μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Σωματείο «Παναγία Σουμελά δήμου Θέρμης»/Facebook)

«Σταυρέτ’κα 2026»: Η Θέρμη τιμά την παράδοση και τον Πόντο με ένα ξεχωριστό τετραήμερο εκδηλώσεων

12 λεπτά πριν
(Φωτ.: ertnews.gr)

Χρέη σε Εφορία, Ταμεία και τράπεζες: Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο – Οι ρυθμίσεις και ο εξωδικαστικός μηχανισμός

41 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Γυναικοκτονία στη Νέα Σμύρνη: Τι αποκαλύπτουν οι κάμερες και οι καταθέσεις συγγενών για τη σχέση της 45χρονης με τον 48χρονο

1 ώρα πριν
(Φωτ.; ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

Τουρκία: Βαριές ποινές σε πέντε αντιπολιτευόμενους δημάρχους – Έως 23 χρόνια κάθειρξη

2 ώρες πριν
(Πηγή.: π. Σάββας Πιζάνιας)

Σίδνεϊ: Ελληνοαυστραλοί δεύτερης και τρίτης γενιάς έμαθαν να φτιάχνουν κόλλυβα σε ένα ιδιαίτερο Master Class

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pxhere.com)

Στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού (Μέρος Β’)

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV