pontosnews.gr
Σάββατο, 4/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μήνυμα της Γερμανίας για τις ενέργειες της Τουρκίας

13/12/2019 - 9:41μμ
Μήνυμα της Γερμανίας για τις ενέργειες της Τουρκίας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την «πλήρη αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα, σε ό,τι αφορά τις ενέργειες της Τουρκίας», η οποία χαρακτηρίζεται «σημαντικός, αν και συχνά πολύ δύσκολος εταίρος», εκφράζει η Γερμανία, στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση του τρίτου γύρου διαβουλεύσεων, ο οποίος πραγματοποιήθηκε χθες στο Βερολίνο στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού Σχεδίου Δράσης. Οι δύο πλευρές διαπίστωσαν ακόμη «καλή πρόοδο» σε μια σειρά θεμάτων και επαναβεβαίωσαν την προσήλωσή τους στην διμερή συνεργασία σε τομείς όπως η οικονομία, η μετανάστευση, η ενέργεια, η έρευνα και η παιδεία.

Σε ό,τι αφορά την πολιτική συνεργασία μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών, αντικείμενο των συνομιλιών ήταν μεταξύ άλλων τα Δυτικά Βαλκάνια, η Τουρκία, η Κίνα και η Μέση Ανατολή.

Ελλάδα και Γερμανία επανέλαβαν το ενδιαφέρον τους για μια εποικοδομητική σχέση με την Άγκυρα και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, «πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας», ενώ σε ό,τι αφορά το μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης τόνισαν ότι παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών, υπονομεύοντας την ελληνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και δεν συμμορφώνεται με το Δίκαιο της Θάλασσας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να παράγει νομικές συνέπειες. «Η γερμανική πλευρά εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις ενέργειες της Τουρκίας. Ταυτόχρονα, η συνεχιζόμενη επιδείνωση του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία παραμένει σοβαρή ανησυχία της ΕΕ. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητη σημαντική βελτίωση σε αυτούς τους τομείς. Ένα σημαντικό πεδίο συνεργασίας με την Τουρκία αφορά την μετανάστευση, σύμφωνα με την Δήλωση της 18ης Μαρτίου του 2016», αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Για τα Δυτικά Βαλκάνια, Ελλάδα και Γερμανία τόνισαν την κοινή τους προσήλωση στην ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών, όπως διατυπώθηκε το 2003 στην Θεσσαλονίκη και επιβεβαιώθηκε το 2018 στην Σόφια. 

Δημιουργία κοινού Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Επιστροφών
Στους τομείς ασφάλειας και μετανάστευσης, Ελλάδα και Γερμανία επιβεβαίωσαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, ιδιαίτερα σχετικά με την προστασία των συνόρων και την διαχείριση της μετανάστευσης και εξέφρασαν την βούληση να ενισχύσουν την συνεργασία τους. Οι δύο πλευρές θα ορίσουν «σημεία επαφής» με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση του ανθρώπινου «trafficking», ενώ εξέφρασαν την στήριξή τους στην ανάπτυξη κοινής και ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής πολιτικής για την διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ «στο πνεύμα της αλληλεγγύης που πρέπει να χαρακτηρίζει τα κράτη-μέλη της ΕΕ». Επιπλέον, τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας κοινού Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Επιστροφών και Μετεγκατάστασης, «προκειμένου να ασκηθεί συντονισμένη πίεση προς τρίτες χώρες και να αντιμετωπιστούν τα δίκτυα των διακινητών μεταναστών».

Συμφώνησαν ακόμη στην διοργάνωση Ευρωπαϊκής Διάσκεψης σε υψηλό επίπεδο, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τα κράτη-μέλη της ΕΕ, με θέμα την μετεγκατάσταση και την διαχείριση των ασυνόδευτων ανηλίκων, «το οποίο θα έπρεπε να μας αφορά όλους, καθώς συνδέεται με τον ανθρωπισμό μας και με την ευρωπαϊκή κουλτούρα», αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στην συνάντηση ήταν ακόμη η οικονομική και τεχνολογική συνεργασία, με έμφαση τόσο στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στο Βερολίνο, όσο και στην συμμετοχή της Γερμανίας ως τιμώμενης χώρας στην ΔΕΘ του 2020, αλλά και στο Φεστιβάλ Βιβλίου της Θεσσαλονίκης, τον Μάιο του 2020. Ο  επόμενος γύρος διαβουλεύσεων στο ίδιο πλαίσιο ορίστηκε για το φθινόπωρο του 2020 και θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φ. Καραβίτη.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: 
EUROKINISSI / Βασίλης Οικονόμου)
ΕΛΛΑΔΑ

Ωραιόκαστρο: Μάχη με τις φλόγες δίπλα σε σπίτια – Εκκενώσεις, μηνύματα 112 και πύρινος κλοιός στη βόρεια Ελλάδα

4/07/2026 - 10:01μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Προφυλακίστηκε ο Τούρκος που ομολόγησε την εκτέλεση ομοεθνούς του στου Στρέφη

4/07/2026 - 9:22μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Πυρκαγιά στην Καλλικράτεια – Μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση κατοίκων

4/07/2026 - 7:10μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κιλκίς: Αγροτοδασική πυρκαγιά στον οικισμό Λειψύδριο

4/07/2026 - 5:45μμ
Ιρανές θρηνούν για τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ, στο Μεγάλο Τέμενος Μοσάλα, στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

«Θάνατος στην Αμερική» και δάκρυα στην Τεχεράνη: Η κηδεία του Χαμενεΐ γίνεται επίδειξη ισχύος

4/07/2026 - 4:17μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Ρόδο: Μεγάλη κινητοποίηση στον Αττάβυρο

4/07/2026 - 3:06μμ
Σκάφος του Λιμενικού Σώματος (φωτ. αρχείου: Λιμενικό Σώμα)
ΕΛΛΑΔΑ

Σάμος: Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μετά από ναυάγιο με μετανάστες – Έως έξι αγνοούμενοι

4/07/2026 - 2:49μμ
Καπνός από τη φωτιά στη βόρεια Κέρκυρα, Σάββατο 4 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Start tv Kerkira)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κέρκυρα: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής κοντά στην Αχαράβη

4/07/2026 - 2:26μμ
Οδηγοί ταξί στην Άγκυρα κερνούν λουκούμια, ως δείγμα τουρκικής φιλοξενίας λίγο πριν από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ (φωτ.: Anadolu)
ΚΟΣΜΟΣ

Σύνοδος ΝΑΤΟ στην Άγκυρα: Η «βιτρίνα» του Ερντογάν και το γεωπολιτικό στοίχημα της Τουρκίας

4/07/2026 - 1:14μμ
Μέλος της Προεδρικής Φρουράς προσφέρει νερό σε Εύζωνα που εκτελεί την υπηρεσία του στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα μπαίνει στη ζώνη των ακραίων καυσώνων – Οι πιο ευάλωτες περιοχές

4/07/2026 - 12:26μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Sam Wasson)

Μουντιάλ 2026: Πέρασε στους «8» το Μαρόκο με… Ουναΐ

2 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: 
EUROKINISSI / Βασίλης Οικονόμου)

Ωραιόκαστρο: Μάχη με τις φλόγες δίπλα σε σπίτια – Εκκενώσεις, μηνύματα 112 και πύρινος κλοιός στη βόρεια Ελλάδα

15 λεπτά πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Εξάρχεια: Προφυλακίστηκε ο Τούρκος που ομολόγησε την εκτέλεση ομοεθνούς του στου Στρέφη

54 λεπτά πριν
Ο ναός της Παναγίας στο Καρλόβασι μετά το σεισμό (φωτ.: ΥΠΠΟ)

Σάμος: Τρία μνημεία ξαναβρίσκουν τη θέση τους – Αρχίζει η αποκατάσταση της Παναγίας στο Καρλόβασι

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΚΟΕ)

Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο U18: Πέμπτη η Εθνική στην Πορτογαλία

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ)

Αρχιεπίσκοπος ΗΠΑ Ελπιδοφόρος: Ενωμένοι οφείλουμε να οικοδομούμε πάνω στις αυταπόδεικτες αλήθειες της πίστης και της ελευθερίας

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign