Συνολικά 20 άτομα απεγκλωβίστηκαν από το ξενοδοχείο Athenaeum Palace, στη λεωφόρο Συγγρού στον Νέο Κόσμο, όπου ξέσπασε πυρκαγιά το μεσημέρι της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανικός. Λόγω των πυκνών καπνών δύο γυναίκες και ένας άνδρας μεταφέρθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα – ο άνδρας έχει και κάταγμα στο πόδι, το οποίο πιθανότατα υπέστη στην προσπάθεια να διαφύγει.
Οι τρεις απεγκλωβίστηκαν με κλιμακοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής, ενώ οι υπόλοιποι βγήκαν με τη βοήθεια των πυροσβεστών από το εσωτερικό κλιμακοστάσιο του ξενοδοχείου.
Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά προτού πάρει περαιτέρω διαστάσεις. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ξεκίνησε από τον πρώτο όροφο, από δωμάτιο από το οποίο έλειπαν οι ένοικοι ή από μικρή κουζίνα, ακριβώς δίπλα, που χωρίζεται με μεσοτοιχία. Προανάκριση διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.
















