Κάθε πρόβα τους είναι συνάμα και μια μικρή γιορτή, μιας και –σχεδόν πάντα– καταλήγει σε ποντιακό γλέντι. Ο λόγος για τα μέλη της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας, τα οποία αδημονούν να έρθει η Κυριακή για να ξαναβρεθούν όλοι μαζί.
Μάλιστα, τους χειμερινούς μήνες ανάβουν το τζάκι και μικροί-μεγάλοι κάθονται ολόγυρα του και αφηγούνται ιστορίες.
Όλα αυτά γίνονται πάντα με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από καλλιτέχνες του σωματείου. Σε λίγες ημέρες η Λέσχη θα στολίσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο της, ενώ θα πραγματοποιήσει, όπως κάθε χρόνο, σειρά εορταστικών εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες.


![(Πηγή: Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη / el.travelogues.gr. Στην γκραβούρα [του 1853], η εσωτερική αυλή του Τεμένους του Σουλτάνου Μπεγιαζίτ Β’ στην Κωνσταντινούπολη)](https://www.pontosnews.gr/wp-content/uploads/2026/03/anaktoro-vayazit-360x180.jpg)













