pontosnews.gr
Τετάρτη, 4/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Επαναστατική Αυτοάμυνα: Βίντεο από τη ληστεία που «πρόδωσε» την οργάνωση

10/11/2019 - 10:31πμ
Επαναστατική Αυτοάμυνα: Βίντεο από τη ληστεία που «πρόδωσε» την οργάνωση
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Με βαρύ κατηγορητήριο θα οδηγηθούν την Τρίτη στον εισαγγελέα οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται στην «Επαναστατική Αυτοάμυνα», την ώρα που η Αντιτρομοκρατική αναζητά άλλα δύο άτομα. Στο μικροσκόπιο πλέον βρίσκονται τόσο το καλάσνικοφ που «πρόδωσε» τα μέλη της οργάνωσης, όσο και τα στικάκια που εντοπίστηκαν στο σπίτι του 46χρονου καταζητούμενου στα Εξάρχεια.

Ο 46χρονος μαζί με τον 41χρονο συλληφθέντα έκαναν τη ληστεία του ΟΠΑΠ Play στον Χολαργό τον Οκτώβριο. Βίντεο δείχνει τον καταζητούμενο να τραυματίζεται από το καλάσνικοφ κατά λάθος, γεγονός που δρομολόγησε τις εξελίξεις.

Η Αντιτρομοκρατική παρακολουθούσε εδώ και καιρό τον 46χρονο, που θεωρείται ηγετικό στέλεχος μιας από τις πλέον σκληροπυρηνικές ομάδες αναρχικών των Εξαρχείων. Μάλιστα, αστυνομικές πηγές λένε ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάληψη Gare στην οδό Καλλιδρομίου που εκκενώθηκε στις 26 Αυγούστου. «Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σκληρό αντιεξουσιαστή που το 2010 όταν τον συλλάβαμε μαζί με τον αρχηγό του Επαναστατικού Αγώνα τον εντοπίσαμε να κατεβαίνει την Αχαρνών με 200 χιλιόμετρα την ώρα παραβιάζοντας όλα τα κόκκινα», δήλωσε αξιωματικός της ΕΛΑΣ στο protothema.gr.

Ο δε 41χρονος που συνελήφθη είναι παλιός γνώριμος της Αντιτρομοκρατικής, στενός συνεργάτης του Νίκου Μαζιώτη, που αποφυλακίστηκε υπό όρους τον Φεβρουάριο του 2018, κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου. Η ίδια πηγή που μίλησε στο protothema.gr εκτίμησε ότι στόχος του ήταν να αναβαθμίσει τη δράση της Επαναστατικής Αυτοάμυνας, «καθώς τα τέσσερα προηγούμενα χτυπήματα είχαν γίνει την εποχή που βρισκόταν στη φυλακή».

Κατά μία εκτίμηση το χτύπημα που ετοίμαζαν τα μέλη της οργάνωσης θα ήταν εντυπωσιακό, ίσως να γινόταν βράδυ, ένα συμπέρασμα που ενισχύεται από το ειδικό καλάσνικοφ που κατασχέθηκε, το οποίο έχει λέιζερ και διόπτρα νυκτός. Προς το παρόν νούμερο ένα στόχος είναι η σύλληψη του 46χρονου. Από την Αντιτρομοκρατική προσήχθη και μία γιατρός που φέρεται να έδωσε τις πρώτες βοήθειες, ωστόσο οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι ο τραυματισμός είναι σοβαρός και χρειάζεται άλλου είδους περίθαλψη.

Αρχικά, οι δύο συλληφθέντες πήγαν τον καταζητούμενο στο Σισμανόγλειο λέγοντας στους γιατρούς ότι είναι θύμα τροχαίου.

Ο οπλισμός που βρέθηκε στο σπίτι του 45χρονου συλληφθέντα στον Χολαργό φέρεται να μεταφέρθηκε μετά τον τραυματισμό του 46χρονου από ένα διαμέρισμα στην οδό Σκοπέλου στην Κυψέλη το οποίο το καθάρισαν με χλωρίνη για να κρύψουν ίχνη.

Για την υπόθεση της Επαναστατικής Αυτοάμυνας οι Αρχές αναζητούν και ακόμα πέντε άτομα το λιγότερο που θεωρείται ότι είχαν περιφερειακούς ρόλους ή ήταν ομάδα υποστήριξης στα τέσσερα χτυπήματα για τα οποία η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη (δύο επιθέσεις με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, μία με καλάσνικοφ στην πρεσβεία του Μεξικού και μία με χειροβομβίδα στην πρεσβεία της Γαλλίας).

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/	Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη 27η επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας λόγω συντήρησης οδικού ηλεκτροφωτισμού

4/03/2026 - 6:43μμ
Οι γονείς του Παύλου Φύσσα μαζί με κόσμο πανηγυρίζουν για την απόφαση του Εφετείου Αθηνών στη δίκη, σε β' βαθμό, των μελών της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή»: Την Πέμπτη συζητούνται τα ελαφρυντικά για τους 42 κατηγορουμένους βάσει της πρωτόδικης απόφασης

4/03/2026 - 4:48μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη Θεσσαλονίκη η Κ18 του Άρη μετά την περιπέτεια στο Άμπου Ντάμπι

4/03/2026 - 2:48μμ
(Φωτ: Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

Ξανά στη θέση της η μνήμη: Αποκαταστάθηκε το μνημείο των 200 στην Καισαριανή

4/03/2026 - 1:52μμ
«Άγιο» είχε ο οδηγός του απορριμματοφόρου που κυριολεκτικά βυθίστηκε στο έδαφος (φωτ.: epirus-tv-news.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Δρόμος «ρούφηξε» απορριμματοφόρο

4/03/2026 - 12:56μμ
Ο Ηλίας Κασιδιάρης διακρίνεται στην τελευταία σειρά καθισμάτων στο Εφετείο, κατά την ανάγνωση της ετυμηγορίας (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένοχοι και στο Εφετείο οι 42 κατηγορούμενοι

4/03/2026 - 10:22πμ
Ο Γιάννης Λαγός στο Εφετείο (φωτ.:EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα η απόφαση του Εφετείου για τη «Χρυσή Αυγή»

4/03/2026 - 9:14πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Συννεφιές στη μέση της εβδομάδας

4/03/2026 - 8:00πμ
Στιγμιότυπο από διαμαρτυρία μαθητών για την τραγωδία των Τεμπών σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Δράμα (φωτ.: EUROKINISSI/Δημήτρης Μεσσήνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Διακόπηκε για τις 24 Απριλίου η δίκη για τον έλεγχο της σύμβασης 717 για τον σιδηρόδρομο – Απορρίφθηκε το αίτημα συγγενών θυμάτων των Τεμπών για παρουσία του Δημοσίου

3/03/2026 - 6:47μμ
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Gerald-R. Ford ενώ αποχωρεί από τη ναυτική βάση της Σούδας (φωτ.: EUROKINISSI/Στέφανος Ραπάνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Φυλάκιση 2 ετών και ποινή 5.000 ευρώ στον Γεωργιανό για κατασκοπεία στη Σούδα

3/03/2026 - 4:56μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από τη δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου «Ορισμός εκλογικής περιφέρειας Απόδημου Ελληνισμού - Διευκόλυνση άσκησης εκλογικού δικαιώματος εκλογέων εκτός επικράτειας μέσω επιστολικής ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές» (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Επιστολική ψήφος: Με 201 «υπέρ» εγκρίθηκε το νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών

14 λεπτά πριν
Ο Πόλυς Κυριάκου φωτογραφημένος, το 2016, στο κτήριο όπου στεγάζεται η Εύξεινος Λέσχη Αθηνών (φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

«Από την Κερύνεια ως τα Διόδια»: 100 τραγούδια σε στίχους του Κύπριου ποιητή Πόλυ Κυριάκου

41 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής)

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής

1 ώρα πριν
Το κτήριο της εφημερίδας New York Times (NYT) στη Νέα Υόρκη (φωτ.: EPA/ SARAH YENESEL)

«New York Times»: Μυστικοί πράκτορες του Ιράν εξετάζουν το ενδεχόμενο συνομιλιών με τη CIA για τον τερματισμό του πολέμου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/	Eurokinissi)

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη 27η επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας λόγω συντήρησης οδικού ηλεκτροφωτισμού

2 ώρες πριν
Στην κατοχή της Ελλάδας βρίσκεται πλέον ιστορική συλλογή 91 ελληνικών εβραϊκών κειμηλίων, τα οποία επιστρέφουν έπειτα από δεκαετίες στην Πολωνία (Γρ. Τύπου υπ. Πολιτισμού/ EUROKINISSI)

Επαναπατρίστηκαν 91 ελληνικά εβραϊκά κειμήλια από την Πολωνία

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign