pontosnews.gr
Πέμπτη, 16/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

«Τζόκερ»: ΕΔΕ από το υπουργείο Πολιτισμού για τους ελέγχους στους κινηματογράφους

21/10/2019 - 5:22μμ
Καταγγελία Μενδώνη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

«Τόσο εγώ, όσο και ο γενικός γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού καταδικάζουμε απερίφραστα τον χειρισμό της υπόθεσης. Ομολογώ ότι με ενοχλεί η εικόνα να δημιουργούνται προβλήματα από δυνάμεις καταστολής σε ανήλικα παιδιά και στις οικογένειές τους», δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, αναφερόμενη στο περιστατικό της παρέμβασης της Αστυνομίας και της απομάκρυνσης ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπου προβαλλόταν η ταινία Τζόκερ.

Η Λ. Μενδώνη σημείωσε ότι ενημερώθηκε χτες βράδυ από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ για το περιστατικό.

«Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να ρωτήσω τον αρμόδιο γενικό γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού και τον αρμόδιο γενικό διευθυντή Σύγχρονου Πολιτισμού αν γνώριζαν κάτι για το θέμα. Η απάντηση που πήρα είναι ότι δεν ήξεραν κι εκείνοι, όπως κι εγώ, τίποτα και βγήκε η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ χτες, όπου αναφέραμε ότι “σε περίπτωση που εξακριβωθεί ότι οι καταγγέλλοντες είναι πράγματι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες”».

«Αυτό που προέκυψε αργά χτες το βράδυ ήταν ότι πράγματι οι δυο κυρίες είναι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ και οι οποίες είναι παράλληλα και μέλη πρωτοβάθμιας γνωμοδοτικής επιτροπής, η οποία παρέχει γνώμη για την κατάταξη των κινηματογραφικών έργων», διευκρίνισε η υπουργός Πολιτισμού, προσθέτοντας ότι τα μέλη της επιτροπής έχουν δυνατότητα ελευθέρας εισόδου με βάση ειδικό δελτίο σε χώρους δημοσίων θεαμάτων και ακροαμάτων για άσκηση ελέγχου αποκλειστικώς στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

 «Αυτό το οποίο συνέβη είναι ότι οι δυο κυρίες υπερέβησαν το όριο των αρμοδιοτήτων τους. Έλεγχος δεν σημαίνει ότι αυτομάτως φωνάζεις τις δυνάμεις καταστολής. Έχουν δικαίωμα να ελέγξουν. Ο έλεγχος μπορεί να είναι σε πάρα πολλά επίπεδα, π.χ. τον αιθουσάρχη αν πραγματικά ζητά ταυτότητες για την είσοδο ανηλίκων μέσα στην αίθουσα. Από τη διαδικασία αυτή μέχρι τη διαδικασία καλώ δυνάμεις καταστολής, αυτό απέχει πάρα πολύ», συμπλήρωσε η Λ. Μενδώνη, ενημερώνοντας ότι έχει ζητήσει ΕΔΕ προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, διευκρίνισε ότι «τα μέλη των επιτροπών μπορεί να είναι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ, αλλά μπορεί και όχι», καθώς και ότι «τα τελευταία 15 χρόνια τουλάχιστον, δεν είχε ποτέ ασκηθεί αυτού του είδους η διαδικασία. Είναι η πρώτη φορά. Διαπιστώνεται ότι υπάρχει ένα θέμα στο πώς ορίζεται η άσκηση ελέγχου γι’ αυτό είναι κάτι το οποίο θα δούμε πώς θα το αποσαφηνίσουμε», υπογράμμισε, ενώ ο γενικός διευθυντής σύγχρονου πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε ότι η διαδικασία ελέγχου κινητοποιήθηκε κατόπιν καταγγελίας, η οποία προήλθε από εταιρεία διανομής.

Τι αναφέρουν οι υπάλληλοι του ΥΠΠΟΑ
Την υπηρεσιακή τους ιδιότητα ως υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και ότι ενεργούσαν με εντολή της υπηρεσίας τους, επικαλέστηκαν στους αστυνομικούς που κάλεσαν για να απομακρύνουν τους ανήλικους από την ταινία Τζόκερ, οι δύο γυναίκες χτες και προχτές, από κινηματογράφους στην Κυψέλη και στο Μαρούσι. Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, προχτές το απόγευμα από το εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι και χτες το απόγευμα από τον κινηματογράφο «ΑΕΛΛΩ» στην Κυψέλη, επικοινώνησαν με την Άμεση Δράση οι δύο γυναίκες, χρησιμοποιώντας την ιδιότητα τους, ανέφεραν ότι ανήλικοι έβλεπαν την ταινία που είναι ακατάλληλη και ζήτησαν την παρέμβαση της Αστυνομίας για να εφαρμοστούν τα νόμιμα.

Στα σημεία μετέβησαν αστυνομικοί των τοπικών τμημάτων, οι οποίοι μπήκαν στις αίθουσες την ώρα της προβολής και διαπίστωσαν την αλήθεια των καταγγελιών.

Ειδικότερα στο Mall, βρέθηκαν επτά ασυνόδευτοι ανήλικοι, ενώ στην Κυψέλη βρέθηκαν οκτώ ασυνόδευτοι ανήλικοι και τέσσερις με τους γονείς τους. Οι επτά του Mall οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, όπου κλήθηκαν οι γονείς τους και τους παρέλαβαν. Στο Τμήμα οδηγήθηκε και ο υπεύθυνος του κινηματογράφου, μαζί με την υπάλληλο του ΥΠΠΟΑ, η οποία έδωσε κατάθεση. Όπως ισχυρίζεται στην κατάθεση της η υπάλληλος, υπήρχαν στην υπηρεσία της καταγγελίες από πολίτες ότι τα παιδιά πηγαίνουν και βλέπουν την συγκεκριμένη ταινία. Για τις καταγγελίες αυτές, πάντα σύμφωνα με την κατάθεση, ενημερώθηκε εισαγγελέας, ο οποίες έδωσε εντολή να γίνουν έλεγχοι. Και οι δύο υπάλληλοι ανέφεραν ότι στο πλαίσιο αυτό πήραν εντολή από την προϊσταμένη τους να προχωρήσουν στους ελέγχους.

Στην περίπτωση του Mall, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του υπευθύνου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του εισαγγελέα. Στη δεύτερη περίπτωση, η υπάλληλος του ΥΠΠΟΑ, η οποία ανέφερε τα ίδια στους αστυνομικούς που κάλεσε, δεν ζήτησε να προχωρήσει το θέμα, γι’ αυτό έγινε μόνο καταγραφή του περιστατικού και των ανηλίκων και κλήθηκαν οι γονείς τους οι οποίοι τους παρέλαβαν.

Ανακοίνωση της ΓΑΔΑ
«Το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή, μετά από καταγγελίες υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για παρουσία ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες, όπου προβαλλόταν ταινία που έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους, αστυνομικοί από τα Αστυνομικά Τμήματα Αμαρουσίου και Πατησίων, αντίστοιχα, μετέβησαν στους κινηματογράφους και επελήφθησαν των καταγγελιών». Αυτό τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) σχετικά με το θέμα. Επίσης, όπως επισημαίνει η ΓΑΔΑ, «αναφορές για παρουσία αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές 2026: Λήγει το βράδυ της Πέμπτης η προθεσμία για την υποβολή Μηχανογραφικού – Πότε αναμένονται οι βάσεις

16/07/2026 - 8:56πμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος με άνοδο της θερμοκρασίας έως και 38 βαθμούς – Ισχυροί βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

16/07/2026 - 8:06πμ
(Πηγή: xalkidikinews.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ανείπωτη τραγωδία στη Χαλκιδική: Ξεκληρίστηκε οικογένεια Μολδαβών σε τροχαίο με βυτιοφόρο

16/07/2026 - 12:38πμ
(Φωτ. αρχείο: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Δύο σεισμικές δονήσεις αναστάτωσαν τη Λέσβο – Έγιναν αισθητοί σε όλο το νησί

16/07/2026 - 12:13πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό επεισόδιο σε βενζινάδικο στη Βούλα: Υπάλληλος περιέλουσε με πετρέλαιο 92χρονο πελάτη

15/07/2026 - 9:29μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος))
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Ασφαλή τα κτήρια, διαβεβαιώνει η Ελληνικό Μετρό

15/07/2026 - 8:24μμ
(Φωτ.: ΑΑΔΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΑΔΕ: Φρένο σε παράνομα συμπληρώματα διατροφής στην Αττική – Φοροδιαφυγή άνω των 200.000 ευρώ

15/07/2026 - 7:29μμ
(Φωτ.: Allwyn)
ΕΛΛΑΔΑ

Human Foosball Arena: Το πιο διασκεδαστικό παιχνίδι του καλοκαιριού βρίσκεται στο κατάστημα της Allwyn στο Σύνταγμα

15/07/2026 - 6:31μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά στην οδό Σκιάθου: Νεκρή ανασύρθηκε ηλικιωμένη – Ένας τραυματίας

15/07/2026 - 5:35μμ
Έξω από το κτήριο της Marfin, λίγες μέρες μετά τον δολοφονικό εμπρησμό (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βάιος Χασιαλής)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Marfin: Τον αποστολέα του ανώνυμου e-mail ζητά η ανακρίτρια – Σε Ναύπλιο και Μαλανδρίνο φυλακίστηκαν οι δύο 42χρονοι

15/07/2026 - 4:39μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ/Αρχείο)

ΗΠΑ–Ιράν: «Θέλουν συνάντηση», λέει ο Τραμπ ενώ οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται – «Εξουδετερώθηκε» τάνκερ, απελευθερώθηκε Αμερικανίδα ενώ τα Στενά του Ορμούζ έχουν παραλύσει

32 λεπτά πριν
Στιγμιότυπο από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Πανελλαδικές 2026: Λήγει το βράδυ της Πέμπτης η προθεσμία για την υποβολή Μηχανογραφικού – Πότε αναμένονται οι βάσεις

58 λεπτά πριν
Εικόνα από τη Θεσσαλία, τον Σεπτέμβριο του 2023, μετά το χτύπημα του «Daniel» (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Λεωνίδας Τζέκας)

myBusinessSupport: Άνοιξε εκ νέου η πλατφόρμα για τις πλημμυρόπληκτες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/ EUROKINISSI)

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος με άνοδο της θερμοκρασίας έως και 38 βαθμούς – Ισχυροί βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο

2 ώρες πριν
(Πηγή: xalkidikinews.gr)

Ανείπωτη τραγωδία στη Χαλκιδική: Ξεκληρίστηκε οικογένεια Μολδαβών σε τροχαίο με βυτιοφόρο

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Ronald Wittek)

Μουντιάλ 2026: Με ψυχή πρωταθλήτριας η Αργεντινή στον τελικό!

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign