pontosnews.gr
Δευτέρα, 1/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Μητσοτάκης-Στόλτενμπεργκ για την Τουρκία και την επιθετικότητά της σε Ελλάδα, Κύπρο, Συρία

10/10/2019 - 10:17μμ
Μητσοτάκης-Στόλτενμπεργκ για την Τουρκία και την επιθετικότητά της σε Ελλάδα, Κύπρο, Συρία
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Την υποχρέωση του NATO να ασκηθεί κάθε επιρροή για κατάπαυση του πυρός στη Συρία, για «να αποφευχθούν απώλειες ανθρώπων και νέα ρεύματα προσφύγων. Να μην ακυρωθούν οι προσπάθειες ειρηνικής επίλυσης της Συριακής κρίσης», επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, από το Μέγαρο Μαξίμου, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα καταδικάζει την παραβίαση συνόρων και συνθηκών.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον ΓΓ του NATO για «τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στις κυπριακές θαλάσσιες ζώνες. Υπονομεύουν τις προσπάθειες του ΟΗΕ στην κατεύθυνση της επανεκκίνησης των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού».

Παράλληλα συζήτησαν για την κατάσταση στα Βαλκάνια, τη νοτιοανατολική Μεσόγειο και το ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας. «Η Ελλάδα επιδεικνύει προσήλωση στην αρχή της αλληλεγγύης και παραμένει ακρογωνιαίος λίθος της συμμαχίας» επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Κάθε συμπεριφορά εκτός διεθνούς δικαίου στο Αιγαίο είναι άγονη και επικίνδυνη»

«Παρουσίασα και την κατάσταση στο Αιγαίο. Κάθε συμπεριφορά εκτός διεθνούς δικαίου είναι άγονη και επικίνδυνη. Η Ελλάδα είναι κατά της χρήσης απειλών ή βίας και είναι υπέρ της ειρηνικής επίλυσης όλων των διαφορών», συνέχισε σημειώνοντας ότι η χώρα μας διαθέτει το 2% του ΑΕΠ της για αμυντικές δαπάνες και είναι σύμμαχος συνεπής και σταθερός αλλά και κυρίαρχο κράτος με αναμφισβήτητα δικαιώματα.

Στιγμιότυπο από τις συνομιλίες του πρωθυπουργού και υπουργών της κυβέρνησης με τον Γενικό Γραμματέα του NATO (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον ΓΓ του ΝΑΤΟ για την υποστήριξη της συμμαχίας στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών και ανέφερε ότι ζήτησε ενεργότερη συμμετοχή της συμμαχίας ενώ ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ το Δεκέμβριο στο Λονδίνο.

Σχετικά με την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα καταδίκασε τη μονομερή ενέργεια της Τουρκίας και συντάχθηκε απόλυτα με τη θέση της ΕΕ.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η λύση στη Συρία πρέπει να είναι πολιτική. Μονομερείς στρατιωτικές ενέργειες δεν βοηθούν», ενώ πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αυτή η επέμβαση δεν θα επιτρέψει σε δυνάμεις που τώρα είναι ηττημένες και διάσπαρτες να ανασυνταχθούν». Συμπλήρωσε δε ότι το μέτωπο απέναντι στην τρομοκρατία είναι αρραγές ενώ ανέφερε ότι το θέμα θα συζητηθεί και στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως όταν δύο χώρες έχουν ζητήματα, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να λάβει υπόψη του προβληματισμούς των δύο χωρών. «Η Ελλάδα θέτει μονίμως τα ζητήματα και εντός του ΝΑΤΟ. Η τακτική των ίσων αποστάσεων είναι αναμενόμενη αλλά αδικεί την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι θύμα των παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου. Το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ενώ για το αν θα υπάρξουν κυρώσεις της ΕΕ προς την Τουρκία για την επέμβαση στη Συρία είπε ότι η αντίδραση της Ευρώπης θα είναι οργανωμένη και συντεταγμένη. 

Ο πρωθυπουργός επίσης ζήτησε με έμφαση από το ΝΑΤΟ να ενισχύσει την παρουσία του στο Αιγαίο και στο νότιο τμήμα του προκειμένου να καλυφθεί όλο το εύρος των θαλασσίων συνόρων.

«Περιμένουμε όλα τα κράτη να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο»

«Προσβλέπω στη συνεργασία μαζί σας. Πάντα χαίρομαι όταν έρχομαι στην Αθήνα που είναι αφοσιωμένος εταίρος για δεκαετίες», είπε από την πλευρά του ο Γενς Στόλτενμπεργκ αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα δίνει το παράδειγμα. Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ δήλωσε επίσης ότι συζήτησαν για την απόκριση της συμμαχίας στο προσφυγικό στο οποίο η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή του ζητήματος. Είπε ότι «συνεργαζόμαστε για να αποκοπούν τα ρεύματα των παράνομων μεταναστών» ενώ μετά από σχετική ερώτηση κάλεσε τις άλλες χώρες μέλη να συμβάλλουν με περισσότερα πλοία, κάτι που ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την επέμβαση της Τουρκίας στη Συρία ο ΓΓ του ΝΑΤΟ είπε ότι η Άγκυρα θα πρέπει να δείξει αυτοσυγκράτηση και «οι δράσεις να είναι μετρημένες, αναλογικές και να αποφευχθεί περισσότερος ανθρώπινος πόνος».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην συνεργασία όλων των μελών της συμμαχίας για την καταπολέμηση του κοινού εχθρού, του ISIS. «Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να πολεμά τη διεθνή τρομοκρατία. Πρέπει να καταπολεμήσουμε στη ρίζα του το πρόβλημα. Στόχος είναι η αποκατάσταση σταθερότητας σε αυτές τις περιοχές», συμπλήρωσε.

Σε ότι αφορά την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως «όσα συμβαίνουν ενισχύουν την υποστήριξη των προσπαθειών του ΟΗΕ για πολιτική λύση στις διαφωνίες που αφορούν την Κύπρο». Και συνέχισε: «Εμείς περιμένουμε όλα τα κράτη να σεβαστούν το διεθνές δίκαιο. Δεν είναι ρόλος του ΝΑΤΟ να παίρνει θέση απέναντι στα διεθνή ζητήματα. Υπάρχουν διεθνείς οργανισμοί για αυτό».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Αρμένης.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΑΜΥΝΑ

Αμυντική «υστερία» της Άγκυρας – Μένει εκτός SAFE και τα βάζει με το Νέο Δόγμα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

1/12/2025 - 3:58μμ
Σκάφος του Λιμενικού Σώματος (φωτ.: EUROKINISSI/Παναγιώτης Μπαλάσκας)
ΑΜΥΝΑ

Ένταση στο Αιγαίο, με τουρκικά αλιευτικά στα ελληνικά χωρικά ύδατα

20/11/2025 - 6:21μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ- ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου ΓΕΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΕΘΑ: Διακλαδική έκθεση στο σταθμό μετρό «Σύνταγμα» για τον εορτασμό της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων

17/11/2025 - 7:08μμ
(Φωτ.: Γρ. Τύπου ΓΕΝ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΝ: Εντυπωσιακά στιγμιότυπα από την πολυεθνική άσκηση τύπου INVITEX «Νηρηίς-25»

14/11/2025 - 8:36πμ
Εκπαιδευτική βολή στο Πεδίο Βολής Μεγάρων (φωτ.: Γραφείο Τύπου ΓΕΣ)
ΑΜΥΝΑ

Εξοπλιστικά: Δάνεια 790 εκατ. θέλει η Ελλάδα από το SAFE – Τι θα αγοράσει

13/11/2025 - 11:59πμ
(Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας)
ΑΜΥΝΑ

Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Δωρεά για την ανέγερση νέας Μοίρας στη Σχολή Ικάρων

10/11/2025 - 11:30μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΑΜΥΝΑ

Νέο μισθολόγιο ενστόλων: Αυξήσεις και αναδρομικά έως τρεις μήνες

2/11/2025 - 9:08πμ
(Φωτ.: Γρ. Τύπου ΓΕΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμική Αεροπορία: Σε λειτουργία εκθεσιακό περίπτερο στο σταθμό μετρό «Σύνταγμα» – Προσομοιωτές πτήσεων και συσκευές VR για μικρούς και μεγάλους

31/10/2025 - 6:58μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΑΜΥΝΑ

Πολεμικό Ναυτικό: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα μοριοδότησης ΕΠΟΠ κατά ειδικότητα

31/10/2025 - 10:04πμ
Το ηρώο στο στρατόπεδο «Πλαστήρα», το οποίο επισκέφθηκαν οι μαθητές (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γραφείο Τύπου ΥΠΕΘΑ)
ΑΜΥΝΑ

Λάρισα: Ολοκληρώθηκαν οι «Ανοιχτές ημέρες γνωριμίας» μαθητών με το Στρατό Ξηράς

30/10/2025 - 11:05μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τρακτέρ έχουν παραταχθεί στην εθνική οδό, στο μπλόκο της Νίκαιας (φωτ.: EUROKINISSI)

Αγρότες: Απέκλεισαν το τελωνείο των Ευζώνων – Πάνω από 1.500 τρακτέρ στο μπλόκο της Καρδίτσας, στόχος τα 1.000 στη Νίκαια

7 λεπτά πριν
Από αριστερά, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν ενώ κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους, στο Παρίσι (φωτ.: EPA/Christophe Ena/POOL)

Μακρόν: «Η Ουκρανία είναι η μόνη αρμόδια να συζητήσει για τα εδαφικά ζητήματα» – «Πρόοδος» στη Φλόριντα, αύριο η συνάντηση Γουίτκοφ-Πούτιν

44 λεπτά πριν
(Φωτ.: facebook/Μορφωτικός-Λαογραφικός Σύλλογος Τετραλόφου)

Στα ύψη το ποντιακό κέφι με τον Μορφωτικό Λαογραφικό Σύλλογο Τετραλόφου

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)

Δίκη για το Predator: «Οι έλεγχοι άρσης του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας ήταν τυπικοί»

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τις εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (φωτ.: EUROKINISSI/Χρήστος Μπόνης)

Εκλογές στους Δικηγορικούς Συλλόγους: Εξελέγησαν 51 πρόεδροι – Ποιοι ψηφίζουν ακόμη και ποιοι ετοιμάζονται για δεύτερο γύρο

3 ώρες πριν
Λεπτομέρεια από την όψη του βυζαντινού κοσμήματος (πηγή: metmuseum.org)

Περίτεχνο βυζαντινό περιδέραιο με τα νομίσματα, ένα από τα πιο εντυπωσιακά κοσμήματα του 6ου αιώνα

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign