pontosnews.gr
Κυριακή, 14/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Συμμετοχές ρεκόρ στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

10/10/2019 - 7:11μμ
Συμμετοχές ρεκόρ στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μια διήμερη γιορτή με συμμετοχή δρομέων από όλον τον κόσμο θα είναι ο 37ος  Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας, με μεγάλο χορηγό τον ΟΠΑΠ. Στη φετινή διοργάνωση, η οποία για πρώτη φορά θα διαρκέσει δύο ημέρες, 9 και 10 Νοεμβρίου 2019, θα πάρουν μέρος περίπου 60.000 δρομείς.

Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων θα πραγματοποιηθεί το βράδυ του Σαββάτου 9  Νοεμβρίου, ενώ τα 5 χιλιόμετρα και η κλασική διαδρομή, το πρωί της Κυριακής 10 Νοεμβρίου. Στην εκκίνηση στο Μαραθώνα αναμένεται να βρεθούν 20.000 αθλητές.

Ενόψει του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, ο ΣΕΓΑΣ πραγματοποίησε σήμερα συνέντευξη τύπου, στη διάρκεια της οποίας ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε: «Η διοργάνωση του Μαραθώνιου αποτελεί πρότυπο για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί ο αθλητικός τουρισμός και για το πώς ο αθλητισμός αποτελεί μια ισχυρή βιομηχανία που έχει εξαιρετική δυναμική για την οικονομία, τον τουρισμό και την ανάπτυξη. Και αυτό σε ένα πλαίσιο μακριά από τη λογική του κρατικοδίαιτου μοντέλου. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τον αθλητικό τουρισμό ως προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίας. Η στήριξη της επιχειρηματικότητας στον τομέα αυτό, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και συντήρηση των αθλητικών υποδομών είναι αναγκαία. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να μεγιστοποιήσει τα έσοδα από τις επενδύσεις στα αθλητικά γεγονότα και να ενισχύσει την ανάπτυξη. Και προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε».

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, δήλωσε: «Ο εφετινός Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας είναι διαφορετικός για πολλούς και σημαντικούς λόγους. Πρώτα απ’ όλα γιατί η αγωνιστική δράση θα εξελιχθεί σε δύο ημέρες. Το Σάββατο το απόγευμα θα διεξαχθούν τα 10 χιλιόμετρα. Η απόφαση αυτή έγινε για να υποδεχθούμε ακόμη περισσότερους δρομείς, τόσο στην Κλασική διαδρομή, όπου προσθέσαμε ένα κύμα ακόμα, περίπου δύο χιλιάδων δρομέων, όσο και των 5 και 10 χιλιομέτρων. Ο αριθμός των δρομέων θα φθάσει τις 60.000. Διαφορετικό θα είναι και το μετάλλιο».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ανέφερε: «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εμπλέκεται με το Μαραθώνιο αφού παραχωρεί το Παναθηναϊκό Στάδιο για τον τερματισμό του αγώνα. Πλέον αποτελεί ένα μεγάλο δρώμενο με πάνω από 60.000 δρομείς».

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σημείωσε: «Ο Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί μια μεγάλη γιορτή του κλασικού αθλητισμού και, όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος, η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλει στη διοργάνωσή του και οικονομικά με το ποσό των 400.000 ευρώ».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής marketing επικοινωνίας του ΟΠΑΠ  Γιάννης Ρόκας, δήλωσε: «Αναγνωρίζουμε την άρρηκτη σχέση αθλητισμού – κοινωνίας, συνδέοντας και εφέτος τον Μαραθώνιο, με το σημαντικό έργο του ΟΠΑΠ για την ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας, μέσω της εφαρμογής «Ομάδα Προσφοράς», που έχει αγκαλιάσει το κοινό. Ο ΟΠΑΠ έχει ήδη ανακαινίσει το 64% των νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού». Έχουμε παραδώσει 24 έργα ανακαίνισης, συμπεριλαμβανομένων 18 νοσηλευτικών μονάδων, που βοηθούν εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά από όλη την Ελλάδα. Και εφέτος, λοιπόν, σας προσκαλούμε να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς» στο smartphone ή το tablet σας, για να στηρίξετε το μεγάλο αυτό έργο».

Ο ΟΠΑΠ είναι μεγάλος χορηγός του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας για ένατη συνεχή χρονιά.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Greek Basketball League: Άνετη νίκη του Παναθηναϊκού – Ο Άρης φρέναρε τον Ηρακλή

13/12/2025 - 11:26μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Πάνος Πραγιάννης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Super League: Καλπάζει ο Λεβαδειακός – Σπουδαία νίκη για τον ΟΦΗ

13/12/2025 - 10:29μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euroleague: Δεν άντεξε στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός

13/12/2025 - 12:00πμ
(Φωτ.: ΕΛΟΤ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ταεκβοντό U21: Ασημένιο ο Δόμπας, χάλκινο ο Νικολαΐδης

12/12/2025 - 10:01μμ
(Φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Δημήτρης Τσίκλης στο Game Time: Το ντέρμπι με σαΐτες για καλό σκοπό και το μπέρδεμα με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο

12/12/2025 - 3:45μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Europa League: Κόλλησε στο μηδέν ο Παναθηναϊκός

12/12/2025 - 1:48πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euroleague: Δεν τα κατάφερε στο Μιλάνο ο Παναθηναϊκός

12/12/2025 - 12:50πμ
(Φωτ.: ΕΛΟΤ)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ταεκβοντό U21: Χρυσό η Μαρεντάκη, ασημένιο η Ντε Ρέκε Μαρκούση

11/12/2025 - 11:59μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Europa League: Ματς για γερά νεύρα στη Βουλγαρία και 3-3 ο ΠΑΟΚ

11/12/2025 - 11:04μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Conference League: Θριάμβευσε στη Σαμψούντα η ΑΕΚ!

11/12/2025 - 10:08μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: facebook/Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Καλαμαριάς «Οι Μίθριοι»)

Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τους «Μίθριους» της Καλαμαριάς

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA/FRANCIS CHUNG / POOL

Αιματηρό χτύπημα στη Συρία και απειλές για αντίποινα από τον Λευκό Οίκο

4 ώρες πριν
Οι χορευτές του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης (πηγή:. livemedia.gr)

19ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ: Η καρδιά του ποντιακού ελληνισμού χτύπησε δυνατά στην Καρδίτσα

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Greek Basketball League: Άνετη νίκη του Παναθηναϊκού – Ο Άρης φρέναρε τον Ηρακλή

4 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook Σωματείο «Παναγία Σουμελά Θέρμης»)

Το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» δήμου Θέρμης σε χριστουγεννιάτικο μπαζάρ προσφοράς

5 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΤΑ Press/greeknewsusa.com)

58η χοροεσπερίδα Αμοργιανών Νέας Υόρκης

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign