pontosnews.gr
Τετάρτη, 11/03/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σφοδρές μάχες στη Συρία – «Πετυχημένη η επιχείρηση» λέει η Τουρκία

10/10/2019 - 2:26μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Sedat Suna)

(Φωτ. αρχείου: EPA / Sedat Suna)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Γεγονός είναι από το απόγευμα της Τετάρτης η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εσωτερικό της Συρίας, και τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να ανακόψει την πορεία όλο και πιο βαθιά στο συριακό έδαφος, ανατολικά του Ευφράτη. Εικόνες που μεταδόθηκαν στον ΣΚΑΪ από την τουρκική μεθόριο έδειξαν κονβόι αυτοκινήτων να περνούν τα σύνορα κορνάροντας και παίζοντας οθωμανικά εμβατήρια.

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί ότι η τουρκική εισβολή είναι «κακή ιδέα», εντούτοις φαίνεται να νίπτει τας χείρας του μπροστά σε μια αναπόφευκτη σύγκρουση μεταξύ Τούρκων και Κούρδων «που μάχονται για αιώνες». Η Ρωσία, από την άλλη, σχεδιάζει να ασκήσει πίεση για διάλογο ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Συρίας και της Τουρκίας, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.


Με πράσινο οι περιοχές στις οποίες η Τουρκία θέλει να κάνει ζώνη ασφαλείας. Με κόκκινο τα καμπ όπου βρίσκονται τζιχαντιστές με τις οικογένειές τους (πηγή: Twitter / Seth Frantzman)

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έδωσε στη δημοσιότητα νυχτερινό βίντεο που δείχνει κομάντο να ανοίγουν πυρ. Αξιωματούχος των υπό κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) δήλωσε ότι στα χωριά της μεθορίου μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις – οι Κούρδοι, άλλωστε, έχουν καλέσει σε γενική επιστράτευση.

Την ίδια ώρα, οι αντάρτες του Εθνικού Συριακού Στρατού ανακοίνωσαν ότι στέλνουν μαχητές στη βορειοανατολική Συρία για να ενισχύσουν τα τουρκικά στρατεύματα. «Κινούνται προς τις δύο κύριες πόλεις στην περιοχή, την Ταλ Αμπιάντ και την Ρας αλ Αΐν», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Συριακού Εθνικού Στρατού Γιουσέφ Χαμούντ, σημειώνοντας ότι στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν οχυρωθεί κουρδικές δυνάμεις.


Χάρτης για τις χθεσινές επιθέσεις. Με κίτρινο οι περιοχές που ελέγχονται από Κούρδους
(πηγή: Twitter / Rojava Information Center)

Από την πλευρά τους, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι απώθησαν χερσαία επίθεση στα σύνορα, στον άξονα Ταλ-Χάλαφ-Αλούκ. Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, βέβαια, δηλώνει ότι η επιχείρηση «διεξήχθη με επιτυχία κατά τη διάρκεια της νύχτας από αέρος και στο έδαφος», και διαβεβαιώνει ότι επετεύχθησαν οι προκαθορισμένοι στόχοι για την κατάληψη θέσεων, χωρίς ωστόσο να δίνει επιπλέον πληροφορίες. Προς το παρόν έχει κάνει γνωστό ότι επλήγησαν 181 στόχοι της κουρδικής πολιτοφυλακής.

Στο μεταξύ, οι ημιαυτόνομες κουρδικές Αρχές της Συρίας κατηγόρησαν την Τουρκία ότι βομβάρδισε φυλακή στην οποία κρατούνταν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι Κούρδοι καταγγέλλουν ότι πρόκειται για σαφή απόπειρα της Άγκυρας να τους βοηθήσει να δραπετεύσουν – μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει σχολιάσει ούτε τη συγκεκριμένη πληροφορία, ούτε το αν μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και άμαχοι. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέχρι στιγμής τουλάχιστον 19 μαχητές των κουρδικών δυνάμεων και 8 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους. Για 109 νεκρούς έκανε λόγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε βουλευτές του AKP.

Με την έναρξη των αεροπορικών βομβαρδισμών, που σήμαναν και την έναρξη της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας, εκατοντάδες άμαχοι προσπάθησαν να εγκαταλείψουν ακόμα και με τα πόδια τα σπίτια τους, πολλοί σε κατάσταση πανικού. Εκπρόσωποι των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες που δείχνουν κατεστραμμένα σπίτια σε χωριά δυτικά από το Κομπάνι, στη συριακή μεθόριο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Επικίνδυνη κλιμάκωση στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Εκρήξεις στην Τεχεράνη και το Μπαχρέιν, πλήγματα στον Κόλπο και τελεσίγραφο Τραμπ για το Στενό του Ορμούζ

10/03/2026 - 11:24μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΚΟΣΜΟΣ

Ξανά σε λειτουργία ο πετρελαιαγωγός Θεσσαλονίκης–Σκοπίων μετά από 13 χρόνια

10/03/2026 - 10:56μμ
Ιρανοί αστυνομικοί εν ώρα υπηρεσίας, με φόντο τη φωτογραφία του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, στην Τεχεράνη (φωτ.: EPA/Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Στόχος η αύξηση του κόστους του πολέμου μέχρι οι ΗΠΑ να πουν «αρκετά, σταματάμε» – Ισραήλ: «Δεν επιδιώκουμε έναν ατέρμονο πόλεμο»

10/03/2026 - 9:32μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Νέες συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας, Ρωσίας και ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα

10/03/2026 - 8:36μμ
Χρηματιστής κοιτά τις τιμές των μετοχών που πέφτουν στο Καράτσι του Πακιστάν, λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή (φωτ.: EPA/Rehan Khan)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: «Οποιαδήποτε επίθεση σε υποδομές θα απαντηθεί» – Πέφτουν οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά τις ανακοινώσεις Τραμπ

10/03/2026 - 7:30μμ
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (φωτ.: EUROKINISSI/Στέλιος Στεφάνου)
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στις πρώτες προσωπικότητες που θα τιμηθούν

10/03/2026 - 5:49μμ
Καπνός υψώνεται μετά από πυραυλικό χτύπημα στην κεντρική Τεχεράνη, 10 Μαρτίου 2026 (φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή – Ημέρα 11: Νέα πλήγματα, απειλές για κλιμάκωση και παράθυρο συνομιλιών από Τραμπ

10/03/2026 - 4:04μμ
Η Σοφία Χρηστίδου έξω από σχολική αίθουσα
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για το θάνατο της καθηγήτριας που είχε καταγγείλει bullying από μαθητές

10/03/2026 - 3:40μμ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνάντηση στο Κρεμλίνο με τον γαμπρό του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ. 2 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Alexander Kazakov / Sputnik / Kremlin Pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Μπορεί ο Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή;

10/03/2026 - 2:52μμ
(Φωτ.: EPA / Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Μέση Ανατολή: Οι αριθμοί των νεκρών από τον πόλεμο, όπως τους ανακοίνωσαν οι χώρες που έχουν εμπλακεί

10/03/2026 - 12:54μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI)

Euroleague: Νικηφόρα από το Παρίσι ο Ολυμπιακός

44 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε δείπνο ιφτάρ στο Προεδρικό Μέγαρο της Άγκυρας με τον Ερντογάν

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Επικίνδυνη κλιμάκωση στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Εκρήξεις στην Τεχεράνη και το Μπαχρέιν, πλήγματα στον Κόλπο και τελεσίγραφο Τραμπ για το Στενό του Ορμούζ

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)

Ξανά σε λειτουργία ο πετρελαιαγωγός Θεσσαλονίκης–Σκοπίων μετά από 13 χρόνια

2 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία»)

Η Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία» ξεσήκωσε τους απόστρατους του Στρατού Ξηράς με χορούς και μουσικές του Πόντου

2 ώρες πριν
Η Πολύμνια Παναγιωτίδου περιλαμβανόταν στο «Εθνικόν Ημερολόγιον» του 1900, επιμέλεια Κωνστ. Φ. Σκοκού (Αθήνα)

Πολύμνια Παναγιωτίδου: Η Πόντια που άνοιξε το δρόμο για τις γυναίκες φαρμακοποιούς

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign