pontosnews.gr
Σάββατο, 18/04/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Σφοδρές μάχες στη Συρία – «Πετυχημένη η επιχείρηση» λέει η Τουρκία

10/10/2019 - 2:26μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Sedat Suna)

(Φωτ. αρχείου: EPA / Sedat Suna)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Γεγονός είναι από το απόγευμα της Τετάρτης η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο εσωτερικό της Συρίας, και τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να ανακόψει την πορεία όλο και πιο βαθιά στο συριακό έδαφος, ανατολικά του Ευφράτη. Εικόνες που μεταδόθηκαν στον ΣΚΑΪ από την τουρκική μεθόριο έδειξαν κονβόι αυτοκινήτων να περνούν τα σύνορα κορνάροντας και παίζοντας οθωμανικά εμβατήρια.

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί ότι η τουρκική εισβολή είναι «κακή ιδέα», εντούτοις φαίνεται να νίπτει τας χείρας του μπροστά σε μια αναπόφευκτη σύγκρουση μεταξύ Τούρκων και Κούρδων «που μάχονται για αιώνες». Η Ρωσία, από την άλλη, σχεδιάζει να ασκήσει πίεση για διάλογο ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Συρίας και της Τουρκίας, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.


Με πράσινο οι περιοχές στις οποίες η Τουρκία θέλει να κάνει ζώνη ασφαλείας. Με κόκκινο τα καμπ όπου βρίσκονται τζιχαντιστές με τις οικογένειές τους (πηγή: Twitter / Seth Frantzman)

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έδωσε στη δημοσιότητα νυχτερινό βίντεο που δείχνει κομάντο να ανοίγουν πυρ. Αξιωματούχος των υπό κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) δήλωσε ότι στα χωριά της μεθορίου μαίνονται σφοδρές συγκρούσεις – οι Κούρδοι, άλλωστε, έχουν καλέσει σε γενική επιστράτευση.

Την ίδια ώρα, οι αντάρτες του Εθνικού Συριακού Στρατού ανακοίνωσαν ότι στέλνουν μαχητές στη βορειοανατολική Συρία για να ενισχύσουν τα τουρκικά στρατεύματα. «Κινούνται προς τις δύο κύριες πόλεις στην περιοχή, την Ταλ Αμπιάντ και την Ρας αλ Αΐν», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Συριακού Εθνικού Στρατού Γιουσέφ Χαμούντ, σημειώνοντας ότι στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν οχυρωθεί κουρδικές δυνάμεις.


Χάρτης για τις χθεσινές επιθέσεις. Με κίτρινο οι περιοχές που ελέγχονται από Κούρδους
(πηγή: Twitter / Rojava Information Center)

Από την πλευρά τους, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι απώθησαν χερσαία επίθεση στα σύνορα, στον άξονα Ταλ-Χάλαφ-Αλούκ. Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, βέβαια, δηλώνει ότι η επιχείρηση «διεξήχθη με επιτυχία κατά τη διάρκεια της νύχτας από αέρος και στο έδαφος», και διαβεβαιώνει ότι επετεύχθησαν οι προκαθορισμένοι στόχοι για την κατάληψη θέσεων, χωρίς ωστόσο να δίνει επιπλέον πληροφορίες. Προς το παρόν έχει κάνει γνωστό ότι επλήγησαν 181 στόχοι της κουρδικής πολιτοφυλακής.

Στο μεταξύ, οι ημιαυτόνομες κουρδικές Αρχές της Συρίας κατηγόρησαν την Τουρκία ότι βομβάρδισε φυλακή στην οποία κρατούνταν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι Κούρδοι καταγγέλλουν ότι πρόκειται για σαφή απόπειρα της Άγκυρας να τους βοηθήσει να δραπετεύσουν – μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει σχολιάσει ούτε τη συγκεκριμένη πληροφορία, ούτε το αν μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και άμαχοι. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μέχρι στιγμής τουλάχιστον 19 μαχητές των κουρδικών δυνάμεων και 8 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους. Για 109 νεκρούς έκανε λόγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε βουλευτές του AKP.

Με την έναρξη των αεροπορικών βομβαρδισμών, που σήμαναν και την έναρξη της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας, εκατοντάδες άμαχοι προσπάθησαν να εγκαταλείψουν ακόμα και με τα πόδια τα σπίτια τους, πολλοί σε κατάσταση πανικού. Εκπρόσωποι των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες που δείχνουν κατεστραμμένα σπίτια σε χωριά δυτικά από το Κομπάνι, στη συριακή μεθόριο.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ιρανή σε στρατιωτικό όχημα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ με την ονομασία «Θυσιασμένα Κορίτσια», την Παρασκευή 17 Απριλίου, στην Τεχεράνη (φωτ.: 
EPA/ Abedin Taherkenareh)
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν άνοιξε τα Στενά του Ορμούζ –«Ανάσα» για την παγκόσμια οικονομία

17/04/2026 - 11:38μμ
Διασώστες ανασύρουν σορό νεαρής γυναίκας που εντοπίστηκε να επιπλέει στα νερά της Διώρυγας της Κορίνθου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Βασίλης Ψωμάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στον Ισθμό: Νεκρή 17χρονη στη Διώρυγα της Κορίνθου

17/04/2026 - 10:15μμ
Εκτοπισμένοι πανηγυρίζουν μέσα στα οχήματά τους καθώς περιμένουν στην ουρά στη γέφυρα Κασμίγια, επιστρέφοντας στα σπίτια τους κατά μήκος της ακτής κοντά στην Τύρο, σήμερα, στο νότιο Λίβανο (φωτ.: EPA/WAEL HAMZEH)
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Οι πρόσφυγες πήραν το δρόμο της επιστροφής προς τα ισοπεδωμένα σπίτια τους

17/04/2026 - 8:50μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός της Βουλής: Τέσσερις φορές ισόβια και επιπλέον κάθειρξη για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών του

17/04/2026 - 8:15μμ
Το ηρώο των Ευζώνων του ν. Κιλκίς. Κάτω από την επιτύμβια στήλη αναπαύονται τα λείψανα των 9 Ευζώνων του 31ου Συντάγματος Πεζικού (11ος Λόχος) που πιάστηκαν όμηροι, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν το 1913 από τους βουλγαροκομιτατζήδες. (φωτ.: Αλεξία Ιωαννίδου)
ΕΛΛΑΔΑ

Εύζωνοι: Τιμήθηκε η 85η επέτειος της ηρωικής Μάχης των Ευζώνων

17/04/2026 - 6:52μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Jim Lo Scalzo)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: «Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στο Ισραήλ να βομβαρδίζει τον Λίβανο. Φτάνει πια!»

17/04/2026 - 5:56μμ
Μπουλντόζα στην Πλατεία Ελευθερίας, Παρασκευή 17 Απριλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Prodromos Nikiforidis)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας – Από πάρκινγκ σε Πάρκο Μνήμης

17/04/2026 - 3:37μμ
Αίθουσα δικαστηρίου στην Ευελπίδων (φωτ.: EUROKINISSI / Δήμητρα Κούτρα)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη αστυνομικών για κακοποίηση ανηλίκων: Η εισαγγελέας ζητά την ενοχή και των δύο γονιών

17/04/2026 - 3:13μμ
Στο βάθος τάνκερ που μεταφέρουν υγροποιημένο αέριο, στο Στενό της Μαλάκα, στη Μαλαισία. 15 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Fazry Ismail)
ΚΟΣΜΟΣ

Έρχεται κρίσιμο σαββατοκύριακο για το Ορμούζ

17/04/2026 - 2:25μμ
Με χειροπέδες ο άνδρας που ήταν μαζί με την 35χρονη προτού εκείνη καταλήξει στον ακάλυπτο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Airbnb στο κέντρο της Αθήνας: Ηχητικό ντοκουμέντο πριν από την πτώση της 35χρονης

17/04/2026 - 2:01μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος μιλάει στον λαό της Θεσσαλονίκης (πηγή: Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»/ venizelosarchives.gr)

18 Απριλίου 1932: Όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος «πάγωσε» τις πληρωμές της Ελλάδας

2 ώρες πριν
Ιρανή σε στρατιωτικό όχημα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ με την ονομασία «Θυσιασμένα Κορίτσια», την Παρασκευή 17 Απριλίου, στην Τεχεράνη (φωτ.: 
EPA/ Abedin Taherkenareh)

Το Ιράν άνοιξε τα Στενά του Ορμούζ –«Ανάσα» για την παγκόσμια οικονομία

3 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Euroleague: Νίκησε την Εφές και παίζει play in με Μονακό ο Παναθηναϊκός

3 ώρες πριν
Παλαιά καρτ ποστάλ όπου εικονίζονται το κλαμπ και η αποβάθρα της Σμύρνης (πηγή: https://gr.pinterest.com/)

Η Σμύρνη στη λογοτεχνία των Τούρκων συγγραφέων

4 ώρες πριν
Διασώστες ανασύρουν σορό νεαρής γυναίκας που εντοπίστηκε να επιπλέει στα νερά της Διώρυγας της Κορίνθου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Βασίλης Ψωμάς)

Τραγωδία στον Ισθμό: Νεκρή 17χρονη στη Διώρυγα της Κορίνθου

4 ώρες πριν
Τμήμα της αφίσας της έκθεσης

ΔΕΘ: Η 5η Συλλεκτική EXPO ανοίγει τις πύλες της – Σπάνια νομίσματα αλλά και vintage παιχνίδια θα κλέψουν την παράσταση

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign