pontosnews.gr
Παρασκευή, 4/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ζαρούλια στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Καθαρά πολιτική η δίωξή μου

9/10/2019 - 2:25μμ
Ζαρούλια στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Καθαρά πολιτική η δίωξή μου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Την επίσημη θέση της Χρυσής Αυγής περί «πολιτικής δίωξης» με στόχο να ανακοπεί η άνοδος του κόμματος εξέφρασαν απολογούμενοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης οι πρώην βουλευτές Ελένη Ζαρούλια και Αντώνης Γρέγος.

Η σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής απολογήθηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για περίπου 20 λεπτά, δηλώνοντας από την αρχή πως η δίωξη του κόμματος είναι πολιτική.

Η Ελένη Ζαρούλια απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου για τον χαρακτηρισμό «υπάνθρωποι» που είχε χρησιμοποιήσει στην Βουλή για μετανάστες, υποστήριξε πως δεν είχε ρατσιστικό χαρακτήρα και πως το ίδιο θα έλεγε για όποιον διέπραττε ένα ειδεχθές έγκλημα «είτε ήταν Γερμανός είτε Άγγλος ή Πορτογάλος». Ακόμα, επέμεινε ότι η θέση της είναι η ίδια με το νόμο, ότι «κάθε παράνομος πρέπει να απελαθεί», και ότι ευθύνονται για αρρώστιες που έχουν εξαλειφθεί και για την αύξηση της εγκληματικότητας.

Δηλώνοντας σύζυγος του αρχηγού, η κατηγορούμενη αναρωτήθηκε για όσα καταλογίζονται στη δικογραφία: «Βγήκα βουλευτής το 2012 με σταυρό από τον ελληνικό λαό. Πώς είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να εξέλεξε διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης; Εγώ έκανα τα καθήκοντά μου. Δεν έχω να πω τίποτα άλλο». Επίσης, τόνισε ότι έκανε ελάχιστες ομιλίες, κυρίως επετειακού χαρακτήρα.

Για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η Ελένη Ζαρούλια είπε πως την έμαθε όταν τους τηλεφώνησαν από τα κεντρικά για να τους ενημερώσουν. «Όταν πήραν τηλέφωνο ανοίξαμε τηλεόραση. Στην αρχή έλεγαν ότι επρόκειτο για ποδοσφαιρικό καβγά. Μετά δεν ξέρω τι έγινε», ανέφερε στο δικαστήριο.

Σε ερώτηση για το αν είχε γνώση για άλλες ενέργειες, όπως τιςεπιθέσεις στους αλιεργάτες και στο ΠΑΜΕ, η υποστήριξε ότι «από το 1980 και μετά έχουν χρεωθεί πολλές ιστορίες σε ανθρώπους της Χρυσής Αυγής οι οποίοι αθωώθηκαν ή δεν ήταν καν μέλη της οργάνωσης».


Ο Αντώνης Γρέγος απολογείται στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο Αθηνών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Η απολογία του Γρέγου
Νωρίτερα στην απολογία του ο Αντώνης Γρέγος δήλωσε πως όλα είναι μια σκευωρία σε βάρος τους που οργανώθηκε για την πολιτική εξόντωση της Χρυσής Αυγής, «διότι πήγαινε για αξιωματική αντιπολίτευση».

Ο πρώην βουλευτής Θεσσαλονίκης αρνήθηκε ότι έχει τελέσει οποιαδήποτε παράνομη πράξη και δήλωσε πως δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για τάγματα εφόδου ή για άλλο καταστατικό του κόμματος, πλην αυτού που ενέκρινε ο Άρειος Πάγος.

«Θεωρώ ότι η Χρυσή Αυγή είναι ο μόνος πατριωτικός φορέας. Είναι το κόμμα που εκφράζει τον πατριωτισμό και τον εθνικισμό. Όλα ήταν μια σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής. Έχουν ενδιαφερθεί και από την Ευρώπη να αναδείξουν τη σκευωρία αυτή», υποστήριξε.

Στην επισήμανση της Έδρας ότι έγινε μια δολοφονία, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι αν και «καταδικαστέο» το γεγονός, δεν δόθηκε εντολή από κανέναν. «Αν ένας υποστηρικτής κόμματος ή ομάδας κάνει παράνομη πράξη κατηγορούνται όλοι για αυτό;», διερωτήθηκε.

Επιπλέον, τόνισε ότι υπήρξαν και άσχημα περιστατικά σε βάρος της Χρυσής Αυγής («προπηλακισμούς, χτυπούσαν παιδιά μας, έκαιγαν αυτοκίνητα»), για τα οποία δεν συνελήφθη ποτέ κανείς, όπως συνέβη με τις δολοφονίες Φουντούλη και Καπελώνη.

Ερωτηθείς για την ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον Νίκο Μιχαλολιάκο για τη δολοφονία Φύσσα ο Αντώνης Γρέγος παραδέχθηκε ότι αρχικά τον ξένισε η δήλωση. «Όταν άκουσα τον Μιχαλολιάκο εκείνη την ημέρα με ξένισε αρκετά. Μας κόστισε επικοινωνιακά. Όμως τελικά είχε δίκιο. Ακούω κάθε μέρα πολιτικούς και δημοσιογράφους να διαχωρίζουν πολιτική και ποινική ευθύνη. Σε εμάς χρεώθηκε ως ποινική. Εκείνος εννοούσε ότι πολιτικά χρεωθήκαμε τη δολοφονία», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι δεν γνώριζε τον Γιώργο Ρουπακιά.

  • Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το μπαλκόνι του διαμερίσματος στην οδό Θάσου στην Κυψέλη. Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Το DNA κατέρριψε τον ισχυρισμό για το «λάθος μωρό» – Τι έδειξε για τα τέσσερα παιδιά

3/09/2026 - 10:40μμ
(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ισχυρή καταιγίδα με αστραπές, πτώσεις δέντρων και πλημμυρισμένους δρόμους

3/09/2026 - 9:49μμ
(Φωτ. αρχείου: pixabay.com/LoraPalner)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρίνιο: Ισχυρό μπουρίνι με σφοδρή χαλαζόπτωση – «Λευκοί» οι δρόμοι μέσα σε λίγα λεπτά

3/09/2026 - 8:00μμ
(Φωτ.: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Μάκρη: Θρίλερ με εξαφανισμένη γυναίκα – Βρέθηκε η σορός της σε αυλή σπιτιού

3/09/2026 - 5:44μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρό βρέφος στην Κυψέλη: Στο Αυτόφωρο ο 43χρονος για επεισόδιο στα κρατητήρια

3/09/2026 - 2:33μμ
Πυροσβεστικό αεροσκάφος πραγματοποιεί ρίψεις νερού (φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ψωμάς)
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στη Φλώρινα: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κρυσταλλοπηγή

3/09/2026 - 8:32πμ
Παιδικός ανεμόμυλος με φόντο τον συννεφιασμένο ουρανό (φωτ.: Θανάσης Καλλιαράς/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Άστατος ο καιρός την Πέμπτη – Βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά σήμερα

3/09/2026 - 8:08πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: Διακοπή σιδηροδρομικών δρομολογίων λόγω πυρκαγιάς κοντά στις γραμμές

2/09/2026 - 11:30μμ
(Φωτ.: hcg.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Από τα 35 γραμμάρια κοκαΐνης στα 1 εκατ. ευρώ σε real estate

2/09/2026 - 9:00μμ
Το ουκρανικό Antonov κοντά στο οποίο βρέθηκε το drone (φωτ.: EPA / Filip Singer)
ΕΛΛΑΔΑ

Γερμανία: Δύο συλλήψεις για τις επιθέσεις με drone στη Λειψία

2/09/2026 - 6:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εικόνα από την έρημο Τανζρούφτ, έναν από τους πιο αφιλόξενους τόπους του πλανήτη (πηγή: creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)

Αλγερία: Στρατώνας στην έρημο Τανζρούφτ μετατρέπεται σε φυλακή για βαρόνους ναρκωτικών

1 ώρα πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου/Facebook)

Μακροχώρι: Δύο βραδιές με ποντιακή λύρα, χορό και παράδοση στο πανηγύρι του Τιμίου Προδρόμου

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Δημήτρης Μπίρνταχας)

Κύπελλο Ελλάδας: Πρώτο τρίποντο με Ταμπόρδα ο Παναθηναϊκός

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com/Alexa_Fotos)

Συντάξεις: Ποιοι μπορούν να φύγουν πριν από τα 62 – Τι αλλάζει με το επίδομα των 300 ευρώ

2 ώρες πριν
Το μπαλκόνι του διαμερίσματος στην οδό Θάσου στην Κυψέλη. Δευτέρα 31 Αυγούστου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Κυψέλη: Το DNA κατέρριψε τον ισχυρισμό για το «λάθος μωρό» – Τι έδειξε για τα τέσσερα παιδιά

2 ώρες πριν

Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης & Σοφία Αμπερίδου ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα βιωματικό ταξίδι στην καρδιά του ποντιακού πολιτισμού

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV