pontosnews.gr
Τετάρτη, 2/09/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τουρκία: Από σήμερα η δίκη για τη γυναικοκτονία που συγκλόνισε τη χώρα

9/10/2019 - 1:11μμ
Τουρκία: Από σήμερα η δίκη για τη γυναικοκτονία που συγκλόνισε τη χώρα
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σήμερα ξεκινά η δίκη ενός άνδρα που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την πρώην σύζυγο του μπροστά στα μάτια της κόρης του, ένας φόνος που βιντεοσκοπήθηκε και προκάλεσε κύμα σοκ στη χώρα. Ο φόνος της 38χρονης Εμινέ Μπουλού, τον Αύγουστο, είχε προκαλέσει διαδηλώσεις κατά της βίας εναντίον των γυναικών και έφερε ξανά στο προσκήνιο τη συζήτηση για την αύξηση των γυναικοκτονιών στην Τουρκία.

Η Μπουλούτ, που είχε χωρίσει τον άνδρα της τέσσερα χρόνια νωρίτερα, μαχαιρώθηκε σε ένα καφέ μπροστά στα μάτια της 10χρονης κόρης της στην πόλη Κιρίκαλε, στην κεντρική Ανατολία. Υπέκυψε στα τραύματά της αργότερα στο νοσοκομείο.

Βίντεο που τραβήχτηκε λίγο μετά την επίθεση, και έγινε viral στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει την Μπουλούτ να υποφέρει από τα τραύματά της στο καφέ και να λέει στην κόρη της: «Δεν θέλω να πεθάνω». Η κόρη της, κλαίγοντας, της απαντούσε: «Μαμά, σε παρακαλώ, μην πεθάνεις».

Ο 43χρονος Φεντάι Βαράν, πρώην σύζυγος της Μπουλούτ, κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ισόβια για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με επιβαρυντικούς παράγοντες». Αφού συνελήφθη προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη του λέγοντας στην αστυνομία ότι η Μπουλούτ τον «είχε προσβάλει».

Συνολικά 354 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί στην Τουρκία τους εννέα πρώτους μήνες του 2019, σύμφωνα με οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών. Το 2018 ο αριθμός των δολοφονιών γυναικών έφτασε τις 440. Το 2017 ήταν 409 και το 2011, 121.

Παιδεία, αυστηρότητα
Σε μια κοινωνία όπου πολλοί άνδρες δεν θεωρούν τις γυναίκες ίσες, μια διαδικασία διαζυγίου ή μια μήνυση μπορεί να οδηγήσει τον σύντροφό τους να τους επιτεθεί ή να τις σκοτώσει. Οργανώσεις επικρίνουν τις μικρές ποινές φυλάκισης που επιβάλλονται σε κάποιες περιπτώσεις εναντίον των κατηγορούμενων που ισχυρίζονται ότι οι σύντροφοί τους τους «προκάλεσαν».

Οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών έχουν καλέσει σήμερα σε διαδηλώσεις μπροστά από το δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Η Τουρκία έχει επικυρώσει τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης του 2011 του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία έχει στόχο να μειώσει την ενδοοικογενειακή βία, και διαθέτει νομοθεσία προς αυτή την κατεύθυνση. Όμως οι οργανώσεις ζητούν περισσότερη αυστηρότητα από την κυβέρνηση στη μάχη της κατά του προβλήματος, καθώς και πιο αυστηρή επιβολή της νομοθεσίας.

Υπογραμμίζουν μάλιστα την απουσία καταφυγίων όπου θα μπορούν να πηγαίνουν οι γυναίκες που έχουν ανάγκη, καθώς και την ανάγκη να αντιμετωπιστεί ευρύτερα το πρόβλημα της ανισότητας των δύο φύλων στην τουρκική κοινωνία.

«Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τον πληθυσμό. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται αυστηρά από τους δικαστές, τους εισαγγελείς, τις δυνάμεις της τάξης», τόνισε η Νουράι Τσεβιρμέν της Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. «Οι μηχανισμοί για την πρόληψη της βίας εναντίον των γυναικών πρέπει να ενισχυθούν, ο αριθμός των διαθέσιμων καταφυγίων να αυξηθεί», πρόσθεσε.

Η Τσεβιρμέν κατήγγειλε επίσης το γεγονός ότι σε κάποια δικαστήρια το ντύσιμο ή η συμπεριφορά των γυναικών θυμάτων παρουσιάζεται ως δικαιολογία για τη βία που υπέστησαν.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ε.Μ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργος Βιτσαράς)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταδικάστηκαν 19 άτομα για απάτη με τις επιδοτήσεις

1/09/2026 - 8:27μμ
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του SCO στο Μπισκέκ του Κιργιστάν (Φωτ.: EPA/Vyacheslav Prokofyev / Sputnik / Kremlin pool)
ΚΟΣΜΟΣ

Τα είπαν Ερντογάν και Πούτιν στο Κιργιστάν: Στο επίκεντρο οι νέοι πυρηνικοί σταθμοί στην Τουρκία

1/09/2026 - 8:03μμ
(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

90χρονος οδηγούσε στο αντίθετο ρεύμα της Αττικής Οδού

1/09/2026 - 7:36μμ
Εικόνα από την 60ή «Ημέρα του Αριστοτέλη» στη Ρίγα της Λετονίας (φωτ.: aristotelis.lv)
ΚΟΣΜΟΣ

60 χρόνια «Ημέρα του Αριστοτέλη»: Η μεγάλη γιορτή του Πανεπιστημίου της Λετονίας – «Μίλησε» ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος

1/09/2026 - 6:37μμ
Πλοίο στα Στενά του Ορμούζ (φωτ. αρχείου: EPA/ALI HAIDER)
ΚΟΣΜΟΣ

Στενά του Ορμούζ: Χτύπησαν δυο υπερδεξαμενόπλοια που μετέφεραν σαουδαραβικό πετρέλαιο

1/09/2026 - 4:32μμ
Τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενοχή για 22 κατηγορούμενους ζητά ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας για την απάτη με τις επιδοτήσεις

1/09/2026 - 3:30μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Predator: Μηνυτήρια αναφορά στελέχους της ΕΥΠ για κατασκοπία

1/09/2026 - 3:04μμ
ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός άνδρας σε κάμπινγκ στην Ασπροβάλτα – H ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξει φως στην αιτία θανάτου

1/09/2026 - 11:46πμ
Στο διαμέρισμα αυτής της πολυκατοικίας στην Κυψέλη αποκαλύφθηκε αυτή η φριχτή ιστορία (φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Σοκ από την κατάθεση του 43χρονου για το νεκρό βρέφος – «Μας έδωσαν λάθος μωρό, ηρέμησε το σπίτι όταν πέθανε»

1/09/2026 - 10:52πμ
(Φωτ.: X.com/World News)
ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στην Times Square: 49χρονη μαχαίρωσε δύο περαστικούς – Έπεσε νεκρή από πυρά αστυνομικών

1/09/2026 - 9:02πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Ασημένιο μετάλλιο ο Μέρλος στο ύψος

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ΟΧΕ)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική Γυναικών στο χάντμπολ

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΟΕ)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: «Χάλκινος» ο Στέφανος Ξένος στο καράτε

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

Κύπελλο Ελλάδας: «Μοιρασιά» ανάμεσα σε Βόλο και Καλαμάτα

5 ώρες πριν
(Φωτ.: Ομοσπονδία Άρσης Βαρών)

Μεσογειακοί Αγώνες 2026: «Ασημένια» η Πολακτσίδου στην άρση βαρών

6 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Φυλής Τραπεζούντα/Facebook)

Στη Φυλή ένα από τα πρώτα μεγάλα ποντιακά γλέντια της νέας σεζόν

6 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

Ναυτεμπορική TV
Ναυτεμπορική TV