pontosnews.gr
Σάββατο, 13/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πομπέο: Έχουμε πει στους Τούρκους ότι η παράνομη γεώτρηση είναι απαράδεκτη

5/10/2019 - 8:10μμ
Έρχεται στην Ελλάδα ο Μάικ Πομπέο – Στο επίκεντρο τα ελληνοτουρκικά 2
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σαφή μηνύματα προς την Τουρκία έστειλε ο υπουργός των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο από την Αθήνα. Αναφορικά με την παραβατικότητα της Τουρκίας και τις προθέσεις εξορύξεων, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι έχει καταστεί σαφές από μέρους των ΗΠΑ ότι «αυτές οι ενέργειες σε διεθνή ύδατα διέπονται από ένα σύνολο κανόνων. Έχουμε πει στους Τούρκους ότι η παράνομη γεώτρηση είναι απαράδεκτη και ότι θα συνεχίσουμε τη διπλωματική δράση μας προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι –όπως κάνουμε πάντα– διασφαλίζεται η διεξαγωγή νόμιμης δραστηριότητας όπου αυτή γίνεται βάσει του διεθνούς δικαίου».

Ειδικότερα για την τουρκική επιθετικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, ο Μ. Πομπέο υπογράμμισε: «Έχουμε καταστήσει σαφές ότι η στρατιωτικοποίηση αυτών των συγκρούσεων δεν είναι η σωστή κατεύθυνση για να προχωρήσουμε, γι’ αυτό προσπαθούμε να φέρουμε τα μέρη, για την αποκλιμάκωση και την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών αποτελεσμάτων». Αλλά τόνισε ότι «υπάρχουν όρια. Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Τουρκία να κάνει παράνομες γεωτρήσεις».

Ως ένα κεντρικό σημείο στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις χαρακτήρισε τη νέα αμυντική συμφωνία ο ΥΠΕΞ των Ηνωμένων Πολιτειών. Ανέφερε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών δεν ήταν ποτέ ισχυρότερες, ενώ επισήμανε ότι αυτό κατέστη σαφές από τον πρώτο ελληνοαμερικανικό στρατηγικό διάλογο που φιλοξένησε στην Ουάσινγκτον τον περασμένο χρόνο, προσθέτοντας ότι ο β΄ γύρος που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα «είναι μια ευκαιρία να σημειώσουμε πρόοδο σε διμερή ζητήματα αλλά πολύ περισσότερο». Χαρακτήρισε δε τον διάλογο ως «την αυγή μιας νέας ημέρας μεταξύ των χωρών μας» που «καταδεικνύει την κοινή μας δέσμευση για δημοκρατία και θα βοηθήσει την Ελλάδα να αναπτυχθεί ως εταίρος για τη στρατηγική σταθερότητα στην Ευρώπη και όλης της Ανατολικής Μεσογείου».

«Είμαστε φυσικοί εταίροι αυτή τη σημαντική στιγμή» είπε ο Μ. Πομπέο και πρόσθεσε: «Υπογράψαμε ένα σημαντικό έγγραφο για να διασφαλίσουμε ότι η συνεργασία μας για την ασφάλεια συνεχίζει να αυξάνεται. Η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει τη συνεχή στρατιωτική μας συνεργασία να συνεχιστεί και να καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση επενδύσεων σε στρατιωτικές υποδομές από τις οποίες θα επωφεληθούμε και οι δύο», σημειώνοντας παράλληλα ότι «επιδιώκουμε να κάνουμε τον νέο μας μοχλό ενότητας μόνιμο».


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία και τις επενδύσεις, τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται από το περασμένο καλοκαίρι για μείωση της γραφειοκρατίας, μείωση των φόρων και ιδιωτικοποίηση βασικών τομέων της οικονομίας θα συμβάλουν στην πλήρη ανάκαμψη της χώρα μας, επισημαίνοντας ότι ήδη εταιρείες όπως η Pfizer, η Cisco και η Tesla επενδύουν σε αυτή τη «νέα» Ελλάδα, ενώ άλλες ενδέχεται να έρθουν στο πλαίσιο του έργου για το Ελληνικό. «Έχουμε πολλές περισσότερες αμερικανικές εταιρείες που αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα προσαρμόζει το επιχειρηματικό κλίμα με πολύ ευνοϊκό τρόπο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αναφέρθηκε στις ανησυχίες της χώρας του, που έθιξε, όπως είπε, κατά τις επαφές του στην Αθήνα, για κινεζικές επενδύσεις στην τεχνολογία και την υποδομή, τονίζοντας παράλληλα ότι θα ενθαρρύνει τους ηγέτες της Ελλάδας να δουν ότι οι αμερικανικές επιχειρήσεις λειτουργούν με τα υψηλότερα επίπεδα διαφάνειας και τον σεβασμό του δικαίου. Ειδικότερα για την ενέργεια, ο Μ. Πομπέο ανέφερε ότι «οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να αναπτύξουν τη συνεργασία τους με την Ελλάδα σε μια σειρά ενεργειακών ζητημάτων υπέρ της ευημερίας και της σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε στη συμμετοχή του τον περασμένο Μάρτιο στην τριμερή Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, τονίζοντας τη σημασία που έχει για ελεύθερες χώρες και αγορές η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, διασφαλίζοντας όμως ότι υπάρχουν κανόνες σε ό,τι αφορά την εξερεύνηση των ενεργειακών πόρων και ότι καμία χώρα δεν μπορεί να κρατά την Ευρώπη όμηρο». Αναφορικά με τους S-400 ο Μ. Πομπέο είπε ότι έχουν σχετικές συνομιλίες με τους Τούρκους. «Έχουμε καταστήσει σαφή την άποψή μας σχετικά με τους S-400 και τους αμερικανικούς νόμους και θα συνεχίσουμε πάντα να το κάνουμε».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σοφία Αραβοπούλου.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία, πλατείες και ανήλικοι «βαποράκια»: Οι σοκαριστικοί διάλογοι πίσω από το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

12/06/2026 - 11:27μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Περιπέτεια για τον πάπα Λέοντα στο ταξίδι του στην Ισπανία: Επέστρεψε στη Ρώμη με το αεροσκάφος του βασιλιά Φελίπε

12/06/2026 - 10:31μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκίνηση και φόρος τιμής στους εκτελεσμένους της Κατοχής στο νέο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά

12/06/2026 - 10:03μμ
(Φωτ.: EPA / Shahzaib Akber)
ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: «Οριστικοποιήθηκε το τελικό κείμενο της συμφωνίας ΗΠΑ-Ιράν» – Κοντά στο τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή

12/06/2026 - 8:39μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΚΟΣΜΟΣ

Ιστορικό ορόσημο για τον Ίλον Μασκ: Η περιουσία του ξεπέρασε το 1 τρισ. δολάρια

12/06/2026 - 8:11μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης σε παραλία του Δήμου Κασσάνδρας

12/06/2026 - 6:47μμ
(Φωτ.: Θανάσης Καλλιαράς/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Χίο: 31χρονος υπέκυψε στα τραύματά του μετά από μαχαιριά του θείου του

12/06/2026 - 6:19μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Σφοδρή καταιγίδα στις Αχαρνές: Πλημμυρικά φαινόμενα και προβλήματα στην κυκλοφορία

12/06/2026 - 4:57μμ
Βομβαρδιστικό B-1 Lancer της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη βάση RAF Fairford του Γκλόστερσαϊρ, στη Βρετανία, 8 Απριλίου 2026 (φωτ.: EPA / Tolga Akmen)
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ μεταφέρουν το βάρος από την Ευρώπη στον Ειρηνικό: Λιγότερα μέσα στο ΝΑΤΟ, περισσότερα υποβρύχια απέναντι στην Κίνα

12/06/2026 - 3:39μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)
ΕΛΛΑΔΑ

Πρώην ποδοσφαιριστής στο τιμόνι κυκλώματος κοκαΐνης; Στη δικογραφία αστυνομικός και ειδικός φρουρός

12/06/2026 - 3:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Eduardo Lima)

Μουντιάλ 2026: O Καναδάς έσωσε τον βαθμό κόντρα στη Βοσνία

2 ώρες πριν
Δύτες ντυμένοι με στολή «χορού του λιονταριού» παρατηρούν μια θαλάσσια χελώνα μέσα στο ενυδρείο Aquaria KLCC στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας, στις 21 Ιανουαρίου 2022 (φωτ.: EPA / Fazry Ismail)

«Χελώνες κατάσκοποι» στα κινεζικά νερά; Η Κίνα προειδοποιεί για νέο τρόπο συλλογής μυστικών δεδομένων

2 ώρες πριν
(Φωτ:. Klodian Lato/ EUROKINISSI)

LEN Champions League γυναικών: Βασίλισσες της Ευρώπης ξανά οι «ερυθρόλευκες» – Ο Ολυμπιακός ανέβηκε για τέταρτη φορά στην κορυφή της Ευρώπης

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Σχολεία, πλατείες και ανήλικοι «βαποράκια»: Οι σοκαριστικοί διάλογοι πίσω από το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

3 ώρες πριν
(Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων και Φίλων Π. Ε. Ρεθύμνης «Αροθυμία»/Facebook)

Ρέθυμνο: Η ιστορία του Πόντου ζωντάνεψε μέσα από ένα τριήμερο μνήμης

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)

Περιπέτεια για τον πάπα Λέοντα στο ταξίδι του στην Ισπανία: Επέστρεψε στη Ρώμη με το αεροσκάφος του βασιλιά Φελίπε

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign