pontosnews.gr
Δευτέρα, 26/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Διεθνής διασυρμός για την Ελλάδα: Ο WADA ήρε την πιστοποίηση του εργαστηρίου ντόπινγκ του ΟΑΚΑ

3/10/2019 - 7:09μμ
Διεθνής διασυρμός για την Ελλάδα: Ο WADA ήρε την πιστοποίηση του εργαστηρίου ντόπινγκ του ΟΑΚΑ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε εξάμηνη άρση πιστοποίησης του Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ του ΟΑΚΑ προχώρησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ, λόγω μη συμμόρφωσής του με τα διεθνή στάνταρ, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η σχετική επιστολή του προέδρου της εκτελεστικής επιτροπής του WADA, Σερ Κρεγκ Ρίντι, έφτασε την 1η Οκτωβρίου και θέτει την Ελλάδα σε διεθνή «καραντίνα».

Σύμφωνα με τη ΓΓΑ, η «δυσάρεστη» αυτή εξέλιξη αποδίδεται στην «κωλυσιεργία της απελθούσας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, απόρροια της πλήρους αδιαφορία της για τα κρίσιμα ζητήματα του ντόπινγκ στη χώρα μας» και κατηγορούνται ευθέως οι δύο προηγούμενοι υφυπουργοί Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής και Γιώργος Βασιλειάδης. Παράλληλα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιτευχθεί η «θεραπεία» της ποινής αυτής, καθώς και η αναβάθμιση του ΕΣΚΑΝ.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:

«Η πρωτοφανής και απαράδεκτη, επί 12 μήνες, κωλυσιεργία της απελθούσας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, απόρροια της πλήρους αδιαφορία της για τα κρίσιμα ζητήματα του ντόπινγκ στη χώρα μας, οδήγησαν τελικά στη δυσάρεστη και δυσφημιστική για τη χώρα μας εξάμηνη άρση πιστοποίησης του “Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ ΟΑΚΑ” από τον World Anti-Doping Agency (WADA). Δεν κατέστη δυνατόν να αποτραπεί η τεράστια ζημιά από τις πρακτικές των κ. Βασιλειάδη και Κοντονή, παρά τις συντονισμένες και άμεσες ενέργειες, στις οποίες προέβη εσπευσμένα το τελευταίο δίμηνο ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, με την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ιούνιος 2018

  • Ο WADA ελέγχει και διαπιστώνει τη μη συμμόρφωση του “Εργαστηρίου του ΟΑΚΑ” στα διεθνή στάνταρ (ISL). Στις κυριότερες επείγουσες παρατηρήσεις του αναφέρει δραματική μείωση σε εξειδικευμένο προσωπικό (υποστελέχωση στο 50%), ξεπερασμένο από τις τεχνολογικές εξελίξεις εξοπλισμό και έλλειψη επικυρώσεων για τις μεθόδους επιβεβαίωσης απαγορευμένων ουσιών.
  • Τα υπεσχημένα του ΣΥΡΙΖΑ προς τον WADA, για να μην αρθεί η πιστοποίηση του “Εργαστηρίου του ΟΑΚΑ”, ήταν η έγκαιρη υπαγωγή του στο ερευνητικό κέντρο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, η έκτακτη χρηματοδότησή του με δύο (2) εκατομμύρια, για προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού και η πρόσληψη προσωπικού εκπαιδευμένου στις νέες απαιτήσεις εξετάσεων.

Ιανουάριος 29, 2019

  • Επτά (7) μήνες αργότερα τίθεται σε ισχύ ο νόμος 2528, όπου στο άρθρο 50 προβλεπόταν η «Μεταφορά αρμοδιότητας και εργαστηρίου αντιντόπινγκ στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”. Δεν εφαρμόστηκε, ωστόσο, καθώς δεν τηρήθηκαν οι ρητές προθεσμίες που προβλέπονταν (έκδοση ΚΥΑ μετά το χρονικό περιθώριο μόλις δέκα ημερών προς τους υπαλλήλους για να δηλώσουν αν συναινούν στην μεταφορά της οργανικής τους θέσης, πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής του εξοπλισμού και της εν γένει κινητής περιουσίας του Εργαστηρίου από το ΟΑΚΑ στον “Δημόκριτο”, το αργότερο μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του νόμου).

Ιούλιος 26, 2019

  • Συγκαλείται επείγουσα σύσκεψη από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, και των Ιωάννη Αγγελή (διευθυντή του “Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ ΟΑΚΑ”) και Δημήτρη Κλέτσα (διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”), όπου αποφασίζεται η επείγουσα προώθηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που προβλεπόταν από τον νόμο 4589, αλλά δεν είχε εκδοθεί επί έξι (6) μήνες και φυσικά η δρομολόγηση της απαραίτητης χρηματοδότησης.

Αύγουστος 21, 2019

  • Εκδίδεται, με τη στενή συνεργασία και του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστου Δήμα, η απαραίτητη ΚΥΑ για την “Μεταφορά αρμοδιότητας και εργαστηρίου αντιντόπινγκ στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος” και κοινοποιήθηκε στον WADΑ, ενώ η πίστωση των 2 εκατομμυρίων δρομολογήθηκε από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και εξεταζόταν ήδη η προμήθεια των νέων, εξελιγμένων μηχανημάτων, παράλληλα με την περαιτέρω στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό.

Παρά ταύτα, έχοντας ξεπεραστεί πλέον το χρονικό διάστημα ανοχής του WADA (άνω του έτους, με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ), ενεργοποιήθηκε μόλις προχτές η προσωρινή άρση πιστοποίησης.

Οκτώβριος 1, 2019

  • Επιστολή του προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του WADA, Sir Craig Reedie, κατόπιν εισήγησης της Πειθαρχικής Επιτροπής από τις 2 Αυγούστου τρέχοντος έτους, περί εξάμηνης άρσης πιστοποίησης του «Εργαστηρίου του ΟΑΚΑ», καθώς η Ελλάδα δεν ανταποκρίθηκε πλήρως στα υπεσχημένα για την απάλειψη παρατηρήσεων, οι οποίες είχαν καταγραφεί από τον Ιούνιο του 2018.

Η αβελτηρία της προηγούμενης Κυβέρνησης, συνεπώς, δυσφημεί για ακόμα μια φορά τη χώρα και δημιουργεί για το προσεχές εξάμηνο, ακόμα πιο απαιτητικό απ’ ό,τι συνήθως λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων το προσεχές καλοκαίρι στο Τόκιο, περαιτέρω ζητήματα (οικονομικά, καθώς τα δείγματα των αθλητών μας πρέπει να στέλνονται σε εργαστήρια στο εξωτερικό, διαχειριστικά κ.λπ.)!

Όμως, επειδή τα θέματα αντί-ντόπινγκ κατέχουν κορυφαία θέση στην αθλητική και κοινωνική ατζέντα της κυβερνητικής πολιτικής, όπως δηλώνει ο Λευτέρης Αυγενάκης, «οι ενέργειες για τη «θεραπεία» της άρσης πιστοποίησης του “Εργαστηρίου του ΟΑΚΑ”, αλλά και για την αναβάθμιση του ΕΣΚΑΝ, όπου μέσα στις επόμενες ημέρες συγκροτείται και το Επιστημονικό Τμήμα με διακεκριμένους επιστήμονες, συνεχίζονται με εντονότατους ρυθμούς. Ο WADA και η παγκόσμια κοινότητα είμαστε βέβαιο ότι θα πειστούν ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα και σ’ αυτόν τον κρίσιμο τομέα».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ψήφισα τη ρύθμιση για την επιμέλεια των παιδιών μαζί με ακόμα 179 βουλευτές και έκανα άμεσα χρήση

23/01/2026 - 5:21μμ
Κοπάδι στην ορεινή Ηλεία (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την ευλογιά των αιγοπροβάτων – Σταθερά κατά του εμβολιασμού η Ελλάδα

22/01/2026 - 4:29μμ
Οι υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Χάρης Θεοχάρης και Mehmet Kemal Bozay (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Τουρκία: Στην Αθήνα έγινε ο 9ος γύρος συνομιλιών για το Κοινό Σχέδιο Δράσης στο πλαίσιο της «Θετικής Ατζέντας»

22/01/2026 - 12:10πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Πάνω από τέσσερις ώρες διήρκεσε η συνάντηση στο Μαξίμου – Τι δήλωσαν οι δύο πλευρές

19/01/2026 - 8:10μμ
Από αριστερά, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αιγύπτιος ομόλογός του Μπαντρ Αμπντελατί και ο κύπριος ΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Κόμπος στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπο στο Κάιρο (φωτ.: EPA/Mohamed Hossam)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έχει λάβει πρόσκληση από τον Τραμπ για το Συμβούλιο Ειρήνης

18/01/2026 - 3:46μμ
Ο εκλιπών Αλέξανδρος Παπαδόγγονας (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας

17/01/2026 - 2:23μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έβρος: Στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο υπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης και Εξωτερικών της Ολλανδίας

15/01/2026 - 3:31μμ
Τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας στο ύψος του Πλατύκαμπου, Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρότες-κυβέρνηση σε τροχιά διαλόγου: Τη Δευτέρα το ραντεβού με Μητσοτάκη, ανοίγουν οι δρόμοι

15/01/2026 - 1:20μμ
(Πηγή: facebook.com/Αρμενική Παροικία Κρήτης /Armenian community of CRETA)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρμενική Κοινότητα Ηρακλείου Κρήτης: Ισχυροί οι δεσμοί που ενώνουν τον απανταχού αρμενικό ελληνισμό με την ιστορική του πατρίδα

14/01/2026 - 1:30μμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες για τη συμφωνία Mercosur (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Δίχτυ προστασίας για 21 ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα – Νέες προοπτικές για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις «βλέπει» η κυβέρνηση

9/01/2026 - 10:58μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)

Καιρός: Με συννεφιές, βροχές και θυελλώδεις ανέμους ξεκινά η εβδομάδα

10 λεπτά πριν

ΠΠΙΕΔ: Ο Βλάσης Αγτζίδης παρουσιάζει το βιβλίο του «Μεταξύ Σεβρών και Λωζάννης»

8 ώρες πριν
(Φωτ.: EPA / Andre Borges)

Βραζιλία: Κεραυνός έπεσε σε διαδήλωση υποστηρικτών του Μπολσονάρου – Τουλάχιστον 30 τραυματίες

8 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Μικρασιατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε»)

Στιγμές και ήχοι Μικρασίας στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε»

9 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Ποντιακός Σύλλογος Λεβαίας)

Με ποντιακό γλέντι θα κόψουν βασιλόπιτα στη Λεβαία

9 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Σέρρες: Σοκάρει ο σύζυγος της εκπαιδευτικού – «Μένω στο υπόγειο. Αρνείται να πάει στον ψυχίατρο»

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign