pontosnews.gr
Πέμπτη, 5/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Διεθνής διασυρμός για την Ελλάδα: Ο WADA ήρε την πιστοποίηση του εργαστηρίου ντόπινγκ του ΟΑΚΑ

3/10/2019 - 7:09μμ
Διεθνής διασυρμός για την Ελλάδα: Ο WADA ήρε την πιστοποίηση του εργαστηρίου ντόπινγκ του ΟΑΚΑ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Σε εξάμηνη άρση πιστοποίησης του Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ του ΟΑΚΑ προχώρησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ, λόγω μη συμμόρφωσής του με τα διεθνή στάνταρ, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η σχετική επιστολή του προέδρου της εκτελεστικής επιτροπής του WADA, Σερ Κρεγκ Ρίντι, έφτασε την 1η Οκτωβρίου και θέτει την Ελλάδα σε διεθνή «καραντίνα».

Σύμφωνα με τη ΓΓΑ, η «δυσάρεστη» αυτή εξέλιξη αποδίδεται στην «κωλυσιεργία της απελθούσας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, απόρροια της πλήρους αδιαφορία της για τα κρίσιμα ζητήματα του ντόπινγκ στη χώρα μας» και κατηγορούνται ευθέως οι δύο προηγούμενοι υφυπουργοί Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής και Γιώργος Βασιλειάδης. Παράλληλα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιτευχθεί η «θεραπεία» της ποινής αυτής, καθώς και η αναβάθμιση του ΕΣΚΑΝ.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:

«Η πρωτοφανής και απαράδεκτη, επί 12 μήνες, κωλυσιεργία της απελθούσας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, απόρροια της πλήρους αδιαφορία της για τα κρίσιμα ζητήματα του ντόπινγκ στη χώρα μας, οδήγησαν τελικά στη δυσάρεστη και δυσφημιστική για τη χώρα μας εξάμηνη άρση πιστοποίησης του “Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ ΟΑΚΑ” από τον World Anti-Doping Agency (WADA). Δεν κατέστη δυνατόν να αποτραπεί η τεράστια ζημιά από τις πρακτικές των κ. Βασιλειάδη και Κοντονή, παρά τις συντονισμένες και άμεσες ενέργειες, στις οποίες προέβη εσπευσμένα το τελευταίο δίμηνο ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, με την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ιούνιος 2018

  • Ο WADA ελέγχει και διαπιστώνει τη μη συμμόρφωση του “Εργαστηρίου του ΟΑΚΑ” στα διεθνή στάνταρ (ISL). Στις κυριότερες επείγουσες παρατηρήσεις του αναφέρει δραματική μείωση σε εξειδικευμένο προσωπικό (υποστελέχωση στο 50%), ξεπερασμένο από τις τεχνολογικές εξελίξεις εξοπλισμό και έλλειψη επικυρώσεων για τις μεθόδους επιβεβαίωσης απαγορευμένων ουσιών.
  • Τα υπεσχημένα του ΣΥΡΙΖΑ προς τον WADA, για να μην αρθεί η πιστοποίηση του “Εργαστηρίου του ΟΑΚΑ”, ήταν η έγκαιρη υπαγωγή του στο ερευνητικό κέντρο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”, η έκτακτη χρηματοδότησή του με δύο (2) εκατομμύρια, για προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού και η πρόσληψη προσωπικού εκπαιδευμένου στις νέες απαιτήσεις εξετάσεων.

Ιανουάριος 29, 2019

  • Επτά (7) μήνες αργότερα τίθεται σε ισχύ ο νόμος 2528, όπου στο άρθρο 50 προβλεπόταν η «Μεταφορά αρμοδιότητας και εργαστηρίου αντιντόπινγκ στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”. Δεν εφαρμόστηκε, ωστόσο, καθώς δεν τηρήθηκαν οι ρητές προθεσμίες που προβλέπονταν (έκδοση ΚΥΑ μετά το χρονικό περιθώριο μόλις δέκα ημερών προς τους υπαλλήλους για να δηλώσουν αν συναινούν στην μεταφορά της οργανικής τους θέσης, πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής του εξοπλισμού και της εν γένει κινητής περιουσίας του Εργαστηρίου από το ΟΑΚΑ στον “Δημόκριτο”, το αργότερο μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του νόμου).

Ιούλιος 26, 2019

  • Συγκαλείται επείγουσα σύσκεψη από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά, και των Ιωάννη Αγγελή (διευθυντή του “Εργαστηρίου Ελέγχου Ντόπινγκ ΟΑΚΑ”) και Δημήτρη Κλέτσα (διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”), όπου αποφασίζεται η επείγουσα προώθηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που προβλεπόταν από τον νόμο 4589, αλλά δεν είχε εκδοθεί επί έξι (6) μήνες και φυσικά η δρομολόγηση της απαραίτητης χρηματοδότησης.

Αύγουστος 21, 2019

  • Εκδίδεται, με τη στενή συνεργασία και του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστου Δήμα, η απαραίτητη ΚΥΑ για την “Μεταφορά αρμοδιότητας και εργαστηρίου αντιντόπινγκ στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος” και κοινοποιήθηκε στον WADΑ, ενώ η πίστωση των 2 εκατομμυρίων δρομολογήθηκε από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και εξεταζόταν ήδη η προμήθεια των νέων, εξελιγμένων μηχανημάτων, παράλληλα με την περαιτέρω στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό.

Παρά ταύτα, έχοντας ξεπεραστεί πλέον το χρονικό διάστημα ανοχής του WADA (άνω του έτους, με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ), ενεργοποιήθηκε μόλις προχτές η προσωρινή άρση πιστοποίησης.

Οκτώβριος 1, 2019

  • Επιστολή του προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του WADA, Sir Craig Reedie, κατόπιν εισήγησης της Πειθαρχικής Επιτροπής από τις 2 Αυγούστου τρέχοντος έτους, περί εξάμηνης άρσης πιστοποίησης του «Εργαστηρίου του ΟΑΚΑ», καθώς η Ελλάδα δεν ανταποκρίθηκε πλήρως στα υπεσχημένα για την απάλειψη παρατηρήσεων, οι οποίες είχαν καταγραφεί από τον Ιούνιο του 2018.

Η αβελτηρία της προηγούμενης Κυβέρνησης, συνεπώς, δυσφημεί για ακόμα μια φορά τη χώρα και δημιουργεί για το προσεχές εξάμηνο, ακόμα πιο απαιτητικό απ’ ό,τι συνήθως λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων το προσεχές καλοκαίρι στο Τόκιο, περαιτέρω ζητήματα (οικονομικά, καθώς τα δείγματα των αθλητών μας πρέπει να στέλνονται σε εργαστήρια στο εξωτερικό, διαχειριστικά κ.λπ.)!

Όμως, επειδή τα θέματα αντί-ντόπινγκ κατέχουν κορυφαία θέση στην αθλητική και κοινωνική ατζέντα της κυβερνητικής πολιτικής, όπως δηλώνει ο Λευτέρης Αυγενάκης, «οι ενέργειες για τη «θεραπεία» της άρσης πιστοποίησης του “Εργαστηρίου του ΟΑΚΑ”, αλλά και για την αναβάθμιση του ΕΣΚΑΝ, όπου μέσα στις επόμενες ημέρες συγκροτείται και το Επιστημονικό Τμήμα με διακεκριμένους επιστήμονες, συνεχίζονται με εντονότατους ρυθμούς. Ο WADA και η παγκόσμια κοινότητα είμαστε βέβαιο ότι θα πειστούν ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην κανονικότητα και σ’ αυτόν τον κρίσιμο τομέα».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Σκάφος του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Χίου, Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Αναγνώστου)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή σύγκρουση στη Βουλή για τη Χίο – Πλεύρης: Μόνοι υπεύθυνοι οι δολοφόνοι διακινητές

4/02/2026 - 1:12μμ
Στιγμιότυπο από τον προαύλιο χώρο της Βουλής (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική Αναθεώρηση: Χρονοδιάγραμμα, κρίσιμα άρθρα και τα «αγκάθια» της διαδικασίας

3/02/2026 - 1:39μμ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτ.: glomex)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διάγγελμα Μητσοτάκη για αναθεώρηση του Συντάγματος – Τον Μάρτιο η τελική εισήγηση

2/02/2026 - 12:41μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρχείο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλό πένθος για το ΠΑΣΟΚ – Έφυγαν από τη ζωή οι Νίκος Ακριτίδης και Λευτέρης Κωνσταντινίδης

31/01/2026 - 8:42μμ
Το μνημείο πεσόντων Ιμίων στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ίμια: Πολιτειακή και πολιτική ηγεσία τίμησαν την 30ή επέτειο – Στο επίκεντρο των δηλώσεων η θωράκιση της χώρας

31/01/2026 - 3:16μμ
Ο Μακάριος Λαζαρίδης στην Ολομέλεια της Βουλής, Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιος φταίει για τα Ίμια; Χαμός στη Βουλή ανάμεσα στον Μακάριο Λαζαρίδη και το ΠΑΣΟΚ

28/01/2026 - 6:39μμ
(Φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ψήφισα τη ρύθμιση για την επιμέλεια των παιδιών μαζί με ακόμα 179 βουλευτές και έκανα άμεσα χρήση

23/01/2026 - 5:21μμ
Κοπάδι στην ορεινή Ηλεία (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την ευλογιά των αιγοπροβάτων – Σταθερά κατά του εμβολιασμού η Ελλάδα

22/01/2026 - 4:29μμ
Οι υφυπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας Χάρης Θεοχάρης και Mehmet Kemal Bozay (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα-Τουρκία: Στην Αθήνα έγινε ο 9ος γύρος συνομιλιών για το Κοινό Σχέδιο Δράσης στο πλαίσιο της «Θετικής Ατζέντας»

22/01/2026 - 12:10πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Πάνω από τέσσερις ώρες διήρκεσε η συνάντηση στο Μαξίμου – Τι δήλωσαν οι δύο πλευρές

19/01/2026 - 8:10μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Facebook/Pyrrichios Filderstadt)

Σύλλογος Ποντίων Φίλντερσταντ «Πυρρίχιος»: Αγιασμός και κοπή βασιλόπιτας για τις οικογένειες Ποντίων στη Γερμανία

7 λεπτά πριν
(Φωτ.: Facebook/ Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου»)

Σύλλογος Ποντίων Ασπροπύργου «Οι Ακρίτες του Πόντου»: Παραδοσιακά και σε κλίμα ενότητας η κοπή της βασιλόπιτας

41 λεπτά πριν
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

1 ώρα πριν
(Φωτ.: FIBA)

FIBA Europe Cup: Νίκησε στην Ιταλία και πήρε την πρόκριση το Περιστέρι

9 ώρες πριν
(Φωτ.: instagram/ppsakropotamou)

Μουχαπέτι «Τάσος Παπαδόπουλος» και βασιλόπιτα στον Ακροπόταμο

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)

EuroCup: Υπέταξε τη Νεπτούνας ο Άρης

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign