pontosnews.gr
Κυριακή, 8/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πυρά από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο

29/09/2019 - 10:01πμ
Αντίδραση της Άγκυρας για την τριμερή Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

«Πυρά» εξαπέλυσε η Άγκυρα, απαντώντας στο κοινό ανακοινωθέν Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, με το οποίο καταδικάζεται η τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Άκσοϊ απέρριψε τη διακήρυξη και επιτέθηκε σε Ελλάδα-Κύπρο. Χαρακτήρισε «ανειλικρινή» τη στάση της Ελλάδας που προχωρά σε «αβάσιμους ισχυρισμούς κατά της Τουρκίας την ώρα που στέλνει μηνύματα συνεργασίας σε εμάς». Ανέφερε ακόμη ότι στην Ανατολική Μεσόγειο «θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να υποστηρίζουμε τα δικαιώματά μας και των Τουρκοκυπρίων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Απορρίπτουμε τους αβάσιμους ισχυρισμούς που συμπεριλαμβάνονται στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Ελλάδος και της “Ελληνοκυπριακής Διοίκησης” (Κυπριακή Δημοκρατία). Η προσπάθεια της Ελλάδας και της “Ελληνοκυπριακής Διοίκησης” να εντάξουν στις μαξιμαλιστικές εθνικές πολιτικές τους και τις χώρες της ΕΕ αλλά και τις χώρες τις περιοχής, δεν ωφελεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι χώρες τις περιοχής δεν έχουν ούτε την αρμοδιότητα, ούτε την ευθύνη αλλά ούτε και λόγο στα προβλήματα του Αιγαίου και το ζήτημα της Κύπρου.

»Βήματα με πολιτικές σκοπιμότητες που έχουν σαν στόχο να απομονώσουν και να αγνοήσουν την Τουρκία και τους Τουρκοκυπρίους στην Ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν καμία πιθανότητα επιτυχίας. Επίσης είναι ανειλικρινές από την Ελλάδα να προχωρά σε αβάσιμους ισχυρισμούς κατά της Τουρκίας την ώρα που στέλνει μηνύματα συνεργασίας σε εμάς. Καλούμε τις χώρες αυτές να αντιμετωπίσουν την πολιτική, οικονομική και γεωγραφική πραγματικότητα της περιοχής και να ακολουθήσουν πολιτικές συνεργασίες που αρμόζουν στην πραγματικότητα αυτή.

»Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να υπάρξει σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και μία δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό. Σχέδια τα οποία δεν περιλαμβάνουν την Τουρκία και τους Τουρκοκυπρίους στην περιοχή δεν θα είναι ποτέ αποτελεσματικά. Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους να υποστηρίζουμε τα δικαιώματα τα δικά μας και των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο».


Από αριστερά: Δένδιας, Σούκρι, Χριστοδουλίδης (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών)

Το ανακοινωθέν Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου
Με το κοινό ανακοινωθέν στο οποίο κατέληξαν οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών Δένδιας, Χριστοδουλίδης και Σούκρι, μετά τη συνάντησή τους, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, καταδίκασαν τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με ιδιαίτερη έμφαση στις κλιμακούμενες γεωτρήσεις της Τουρκίας, τις σεισμικές έρευνες και την στρατιωτική παρουσία στις κυπριακές θαλάσσιες ζώνες.

Τονίζουν ότι παραβιάζουν κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από την άποψη αυτή, οι υπουργοί τόνισαν επίσης ότι οι ενέργειες της Τουρκίας υπονομεύουν τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για μια βιώσιμη και σφαιρική διευθέτηση του Κυπριακού και την περαιτέρω αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. «Οι υπουργοί καλούν την Τουρκία να συμβάλει εποικοδομητικά και με συγκεκριμένους όρους στη συνέχιση των δομημένων και προσηλωμένων στο αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων για μια περιεκτική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος βασισμένης στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας. Μια τέτοια λύση θα πρέει να είναι συμβατή με την ιδιότητα της Κύπρου ως κράτος μέλος της ΕΕ και να διασφαλίζει πλήρως την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ασφάλεια» επισημαίνεται.

  • Πηγή: kathimerini.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από την προσαγωγή του 54χρονου σμηνάρχου στο Αεροδικείο (φωτ.: EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη)
ΑΜΥΝΑ

Υπόθεση κατασκοπείας: Στο μικροσκόπιο ταξίδι του σμηνάρχου στο Πεκίνο – Αναζητούνται πιθανοί συνεργοί

7/02/2026 - 7:30μμ
Συμμαχική στρατιωτική άσκηση «Ramstein Flag 24» στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 (φωτ.: ilialive.gr / Γιάννης Σπυρούνης)
ΑΜΥΝΑ

Υπόθεση κατασκοπείας με σμήναρχο της Πολεμικής Αεροπορίας: Υψηλή τεχνολογία, τηλεπικοινωνίες και ΝΑΤΟ

6/02/2026 - 1:32μμ
(Φωτ. αρχείου: ΓΕΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Υπόθεση κατασκοπείας: Σμήναρχος 50 ετών ο συλληφθείς – «Μεγάλη δύναμη» ο αποδέκτης των απόρρητων πληροφοριών

5/02/2026 - 9:03μμ
Φωτογραφία από την άσκηση «Δούρειος Ίππος», την οποία έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ
ΑΜΥΝΑ

Συνελήφθη αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας που πουλούσε στρατιωτικά μυστικά

5/02/2026 - 3:16μμ
(Φωτ. αρχείου: ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

Τραγωδία στο πεδίο βολής Ρόδου: «Ποτέ δεν έπιασε στα χέρια του τη χειροβομβίδα ο Ραφαήλ»

31/01/2026 - 9:58πμ
Χριστόφορος Μπουτσικάκης, CEO Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και Jiří Schonweitz, CEO της MSM Greece (φωτ.: lavriaki.gr)
ΑΜΥΝΑ

Πυρομαχικά μεγάλου διαμετρήματος θα παράγονται στην Ελλάδα – Ποιοι υπέγραψαν τη συμφωνία

30/01/2026 - 9:39μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)
ΑΜΥΝΑ

Στρατός Ξηράς: Εντός Φεβρουαρίου καλούνται οι στρατεύσιμοι της Α’ ΕΣΣΟ 2026 – Τα απαραίτητα έγγραφα

27/01/2026 - 2:21μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA/Olivier Hoslet)
ΑΜΥΝΑ

SAFE: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το εθνικό αμυντικό σχέδιο της Ελλάδας και ακόμα επτά κρατών-μελών της ΕΕ

27/01/2026 - 1:23μμ
(Φωτ.: Γρ. Τύπου ΓΕΕΘΑ / EUROKINISSI)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΕΘΑ: Τα ηνία του διοικητή της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων ανέλαβε ο ταξίαρχος Ματθαίος Σαββίδης

16/01/2026 - 6:48μμ
(Φωτ. αρχείου: Γραφείο Τύπου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας)
ΑΜΥΝΑ

ΓΕΕΘΑ: Δελτίο απογραφής πρέπει να καταθέσουν όσοι γεννήθηκαν το 2008-2009 και είναι στρατεύσιμοι των κλάσεων 2029-2030

15/01/2026 - 4:52μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φουσκωμένα τα νερά στη Θράκη μετά την υπερχείλιση φραγμάτων στη Βουλγαρία (φωτ.: glomex)

Άρδας: Πάνω από το όριο συναγερμού η στάθμη του νερού στο Πύθιο

7 λεπτά πριν
(Φωτ.: The Greek Herald)

Με αγιασμό υποδέχθηκε τη νέα σχολική χρονιά το ελληνορθόδοξο σχολείο Oakleigh Grammar στη Μελβούρνη

44 λεπτά πριν
Υποστηρικτές των Χούθι στην Υεμένη καίνε τις σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ σε μια διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων (φωτ.: EPA/Yahya Arhab)

Λωρίδα της Γάζας: Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα και απορρίπτει κάθε ξένη κυριαρχία – «Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να κυβερνώνται από Παλαιστίνιους»

1 ώρα πριν
(Φωτ.: facebook/Πολιτιστικός Καλλιφύτου)

Πόντιοι μασκαράδες δίνουν ραντεβού στην Καλλίφυτο

2 ώρες πριν
Το πρωτοσέλιδο της ιρανικής εφημερίδας «Ebtekar» φιλοξενεί τις φωτογραφίες του Αμπάς Αραγτσί και του Στιβ Γουίτκοφ (φωτ.: EPA/ Abedin Taherkenareh)

Ιράν: Δεν θα εγκαταλείψουμε τον εμπλουτισμό ουρανίου ακόμα και σε περίπτωση πολέμου – Κανείς δεν έχει δικαίωμα να υπαγορεύει τις πράξεις μας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: ΣΚΟΕ)

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σκοποβολής Εφήβων και Νεανίδων: «Χάλκινα» τα ελληνικά τουφέκια στη Βουλγαρία

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign