pontosnews.gr
Πέμπτη, 8/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Πόθεν έσχες: Οι βουλευτές με τα μεγαλύτερα και τα μικρότερα εισοδήματα

26/09/2019 - 10:07μμ
Συνταγματική Αναθεώρηση: Ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Μεταξύ των πόθεν έσχες των μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου κατά το διάστημα 2015-2017 περιλαμβάνονται και αυτά των λεγομένων «πλούσιων» και «φτωχών» βουλευτών. Από τους πρώην υπουργούς, ο Ευκλ. Τσακαλώτος διατηρεί ισχυρό χαρτοφυλάκιο σε μετοχές. Διαθέτει μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων στην Pioneer, μετοχές στην Blackrock στην Invesco και στην εφημερίδα Αυγή, ομόλογα στην FTIF, ενώ έχει προβεί σε ανταλλαγές ομολόγων του ελληνικού δημοσίου. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών διαθέτει πέντε ακίνητα, μεταξύ των οποίων μια μονοκατοικία 200 τ.μ., ένα διαμέρισμα στην Κηφισιά και ένα διαμέρισμα στην Πρέβεζα, ενώ δηλώνει καταθέσεις 200.000 ευρώ.

Η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου δηλώνει έσοδα από μερίσματα και τόκους για το 2015, 852,35 ευρώ, για το 2016 404,24 ευρώ και για το 2017, 179,20 ευρώ. Επίσης, από ακίνητα έχει έσοδα 22.115 ευρώ. Για το έτος 2017 δηλώνει έσοδα από μερίσματα 179 ευρώ, από τη δήλωση του 2018 προκύπτει αύξηση στο συνολικό της εισόδημα από από μισθωτές υπηρεσίες επιδόματα κλπ στα 51.815 ευρώ, ενώ απο ακίνητα το εισόδημά της είναι σταθερό στα 21.181 ευρώ. Η Θ. Φωτίου δηλώνει επίσης στην Εθνική Τράπεζα καταθέσεις 108.058 ευρώ, στην Eurobank 592 ευρώ, ενώ στη NATWEST 98.054 λίρες. Για το 2017, στην Εθνική δηλώνει περί τα 100.000 ευρώ και 103.000 λίρες.

Από τους «πλουσιότερους» βουλευτές, ο οποίος όμως δεν εξελέγη, είναι ο Δημήτρης Κρεμαστινός, οι καταθέσεις του οποίου φθάνουν τα 1,9 εκατ. ευρώ περίπου. Μεγάλη ακίνητη περιουσία εμφανίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος έχει μερίδιο σε 125 ακίνητα, ενώ χωρίς περιουσία εμφανίζεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Δημήτρης Βίτσας. Χαρτοφυλάκιο με μετοχές αξίας 1,7 εκατ. ευρώ διαθέτει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ οφείλουν στο ελληνικό δημόσιο και τις τράπεζες, δύο πρώην υπουργοί των ΑΝΕΛ, ο Τέρενς Κουίκ και η Έλενα Κουντουρά. Τις 300.000 ευρώ για την οικονομική χρήση του 2017 αγγίζουν οι οφειλές του πρώην υπουργού Παύλου Πολάκη, ενώ το ίδιο ποσό αναφέρεται και στη χρήση του 2016.

Τέλος, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δηλώνει για το 2016 εισόδημα 0,19 λεπτών και καταθέσεις 3.500 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους ευρωβουλευτές, η Κωνσταντίνα Κούνεβα, πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι το 2015 αγόρασε δύο οικόπεδα στο Βέλγιο αξίας 300.000 ευρώ περίπου. Ο πλουσιότερος ευρωβουλευτής είναι ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δ. Παπαδημούλης δήλωσε εισοδήματα που ξεπερνούν τα 252.000 ευρώ και καταθέσεις από κοινού με την σύζυγό του 1 εκατ. ευρώ. Τέλος, το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβάνει τίτλους μετοχών και αμοιβαίων κεφαλαίων με αποτίμηση αξίας 973.593 ευρώ, έως την εκποίηση 667 μεριδίων αμοιβαίου κεφαλαίου έναντι 211.952 ευρώ.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κ.Θ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Παύλος Ασλανίδης σε εκδήλωση για τα Τέμπη (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών: Ασλανίδης κατά Καρυστιανού για το νέο κόμμα – «Κανείς δεν είναι μαζί της»

7/01/2026 - 8:10μμ
(Φωτ. αρχείου:  EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εκτός ευρωομάδας ο Νικόλας Φαραντούρης – «Δεν δεσμεύεται ξεκάθαρα ότι θα εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του κόμματος»

7/01/2026 - 2:49μμ
Στο μπλόκο των αγροτών στο Άργος (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ανακοινώσεις την Τετάρτη από την κυβέρνηση, πριν από το 48ωρο μπλακ άουτ

5/01/2026 - 1:53μμ
(Φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κοινή διακήρυξη Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ μετά την τριμερή της Ιερουσαλήμ

23/12/2025 - 9:06πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στρατηγική η σχέση Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου – Σημαντικός παίκτης στα ενεργειακά η Ελλάδα

22/12/2025 - 9:35μμ
Συνάντηση Αμπάς-Μητσοτάκη στη Ραμάλα, 22 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρόλο-γέφυρα στη Μέση Ανατολή διεκδικεί η Ελλάδα – Στη Ραμάλα ο Μητσοτάκης

22/12/2025 - 3:08μμ
Από αριστερά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ιερουσαλήμ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για στρατηγικές επαφές γεωπολιτικής σημασίας

20/12/2025 - 8:58μμ
Ο Νίκος Παππάς σε συνεδρίαση για την ευρωπαϊκή στρατηγική για τους νέους και τις νέες (φωτ.: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για το επεισόδιο στο Στρασβούργο: «Ξέφυγα και ζητώ συγγνώμη» – Τι λέει για τον δημοσιογράφο

19/12/2025 - 4:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος, Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Σκέρτσου στην ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

18/12/2025 - 8:36πμ
(Φωτ.: Instagram 3pfamilia Nikos Pappas)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: «Αντέδρασα λάθος» – Το πρώτο μήνυμα μετά το επεισόδιο με δημοσιογράφο

17/12/2025 - 10:15μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στον Ασπρόπυργο, 7 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.:  Facebook / Ιερά Μητρόπολις Αττικής και Βοιωτίας)

Χριστούγεννα στους ναούς της Παναγίας Σουμελά της Αττικής, με το Παλαιό Ημερολόγιο

11 λεπτά πριν
Πολυκατοικίες στην Αθήνα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

5 αλλαγές στις δηλώσεις ακινήτων και στον ΕΝΦΙΑ

35 λεπτά πριν
Πολίτες στο Μαρακαΐμπο της Βενεζουέλας διαδηλώνουν για την απελευθέρωση του Νικολάς Μαδούρο μετά τη σύλληψή του από τις ΗΠΑ (φωτ.: EPA/Henry Chirinos)

Βενεζουέλα: Η «επιτήρηση» των ΗΠΑ μπορεί να διαρκέσει χρόνια – 100 νεκροί από την αμερικανική επίθεση

58 λεπτά πριν
Αγιασμός των υδάτων στο Μπαμπαλιό, Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: Facebook / Συλ. Ποντίων Μπαμπαλιού Αξέχαστες Πατρίδες)

Όταν ο Εύξεινος Πόντος «άγιασε» τα νερά στο Μπαμπαλιό Αιτωλοακαρνανίας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI)

Αγρότες: Έκλεισαν εθνικές οδοί, γέφυρες, τελωνεία αλλά και παρακαμπτήριοι δρόμοι

2 ώρες πριν
Διασώστες εργάζονται στο φως ενός προβολέα μετά βομβαρδισμό κτηρίου στη Ζαπορίζια (φωτ. αρχείου: EPA/Sergey Kozlov)

Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά μετά από ρωσικά πλήγματα

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign