pontosnews.gr
Δευτέρα, 22/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τα μεγαλοστελέχη της Thomas Cook συνέχιζαν να λαμβάνουν εξωπραγματικά υψηλές αμοιβές

26/09/2019 - 5:10μμ
Τα μεγαλοστελέχη της Thomas Cook συνέχιζαν να λαμβάνουν εξωπραγματικά υψηλές αμοιβές
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Ενώ η κατάρρευση του γραφείου ταξιδίων Thomas Cook έχει προκαλέσει οικονομικό «τσουνάμι», ιδίως σε χώρες της Μεσογείου, κι ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την επιστροφή χιλιάδων αποκλεισμένων παραθεριστών-πελατών της, την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο, μεγάλη έκπληξη –σχεδόν αποστροφή– προκαλούν οι αποκαλύψεις για τους εξωπραγματικούς μισθούς που λάμβαναν μεγάλα στελέχη της, την ώρα μάλιστα που η πρωτοπόρος στον τομέα της επιχείρηση αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Οι Αρχές που ερευνούν τα αίτια της κατάρρευσης της Thomas Cook, η οποία κήρυξε πτώχευση για χρέη 1,7 δισ. στερλινών, έφεραν στο φως πως ο εκτελεστικός διευθυντής της, ο Ελβετός Πέτερ Φράνκχαουζερ, από το 2014 που ανέλαβε πληρώθηκε 8,3 εκατ. στερλίνες, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος απόδοσης 2,9 εκατ. λιρών το 2015, που προστέθηκε στο μισθό του 1,3 εκατ. συν επιδόματα.

Όταν το 2014 ανέλαβε ο Φράνκχαουζερ, η εταιρεία ήδη διένυε περίοδο δυστοκίας κι ο Ελβετός διευθυντής αρχικά κατόρθωσε εν μέρει να την ανασχέσει και να φέρει κάποια μερικά κέρδη. Όπως όμως υπενθυμίζουν κάποιοι κύκλοι στην εταιρεία, τα επόμενα δύσκολα χρόνια συνέχισε να λαμβάνει παχυλές αμοιβές: 1,2 εκατ. λίρες το 2016, 1,8 εκατ. το 2017, 1,02 εκατ. το 2018.

Οι Αρχές που ερευνούν τους ισολογισμούς της εταιρείας έχουν αρχίσει να λογαριάζουν και τα κέρδη που είχαν αποκομίσει τα διευθυντικά στελέχη της Thomas Cook.

Τα αποτελέσματα αφήνουν πικρή γεύση, ιδίως για τους εργαζομένους στην εταιρεία που χάνουν την εργασία τους, πολλοί εξ αυτών και την ασφάλειά τους. Μάλιστα, το ύψος των αμοιβών προκαλεί έκπληξη δεδομένου ότι ήταν γνωστό πως η εταιρεία διένυε δύσκολες στιγμές.

Το περασμένο έτος η Thomas Cook είχε δημοσιεύσει δύο profit warning, δηλαδή εκθέσεις στις οποίες προειδοποιούσε πως τα έσοδα και τα κέρδη της θα ήταν μικρότερα από την προηγούμενη χρονιά. Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή ερχόταν σε αντίθεση με τις προβλέψεις των αναλυτών, που υποστήριζαν πως τα αλλεπάλληλα κύματα καύσωνα στην Ευρώπη θα ανάγκαζαν χιλιάδες ανθρώπους να φύγουν για διακοπές, αναζητώντας ανακούφιση.

Μικρότερες από αυτήν του Φράνκχαουζερ, αλλά διόλου ευκαταφρόνητες, ήταν και οι αμοιβές των άλλων εκτελεστικών στελεχών της Thomas Cook: Όταν ανέλαβε ο Φράνκχαουζερ η εταιρεία κατέβαλε στον οικονομικό διευθυντή Μάικλ Χίλι το 2015 περίπου 3,6 εκατ. στερλίνες (όταν το προηγούμενο έτος είχε πληρωθεί 655.000 λίρες), 876.000 στερλίνες το 2016, 1,3 εκατ. το 2017. Η αμοιβή αυτή κατέβηκε όταν άλλαξε ο οικονομικός διευθυντής, και ο νέος υπεύθυνος Μπιλ Σκοτ είδε να μπαίνουν στο πορτοφόλι του 390.000 στερλίνες.

Βέβαια, οι υπολογισμοί αυτοί δεν είναι εξαντλητικοί καθώς θα πρέπει να προστεθούν και οι μισθοί των μη εκτελεστικών διευθυντών, που στο διάστημα 2015-18 η Thomas Cook τους χορήγησε πάνω από 3 εκατ. στερλίνες. Για παράδειγμα, μόνο στον Βέλγο μη εκτελεστικό διευθυντή Φρανκ Μάισμαν πήγαν 1,2 εκατ. στερλίνες.

Η βρετανική κυβέρνηση αρνήθηκε να βοηθήσει την εταιρεία, θεωρώντας πως αποτελεί μια περιττή δαπάνη που πρέπει να μετακυλιστεί στους φορολογουμένους: στην ουσία η Thomas Cook είχε ανάγκη πολύ περισσότερα από τα 150 εκατ. λίρες που είχε ζητήσει – γεγονός που ώθησε την υπουργό Ενέργειας και Βιομηχανίας Άντρεα Λίντσομ να στείλει στην ειδική υπηρεσία αφερεγγυότητας επιστολή με την οποία αναφέρεται στη «συμπεριφορά των διαχειριστών της εταιρείας πριν και μετά την πτώχευση».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιώργης-Βύρων Δάβος.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Neil Hall)
ΕΛΛΑΔΑ

Βρετανία: 49χρονος νάρκωνε και βίαζε επί 13 χρόνια τη σύζυγό του, μαζί με πέντε συνεργούς

22/12/2025 - 11:00μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεγχόμενοι για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων για επιδοτήσεις τρεις αγρότες

22/12/2025 - 7:42μμ
(Φωτ.: x.com/anadoluagency)
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους που σχεδίαζε επιθέσεις κατά αμάχων

22/12/2025 - 6:47μμ
(Φωτ.: facebook / Δήμος Περιστερίου)
ΕΛΛΑΔΑ

Περιστέρι: 530 λίτρα ελαιόλαδο από τις ελιές του Δήμου μοιράστηκε σε ευάλωτους πολίτες

22/12/2025 - 5:52μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Τι θα φορεθεί αυτά τα Χριστούγεννα; Ο Λάκης Γαβαλάς δίνει τα πιο χρήσιμα fashion tips στο MadWalk Gifting Lounge by ΣΚΡΑΤΣ

22/12/2025 - 5:25μμ
Αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας με τα τρακτέρ τους έχουν αποκλείσει τη σήραγγα των Τεμπών. Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Απόστολος Ντόμαλης)
ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Αγρότες έκλεισαν τη σήραγγα – Τι απαντά η ΕΛΑΣ για τις εκτροπές

22/12/2025 - 3:32μμ
Το προξενείο των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της Γροιλανδίας, Νουούκ (φωτ.: EPA / Mads Claus Rasmussen / Denmark Out)
ΚΟΣΜΟΣ

Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Γροιλανδία: Ο Τραμπ ορίζει απεσταλμένο και ανάβει φωτιές με τη Δανία

22/12/2025 - 1:56μμ
Στα ναυπηγεία της Κωνσταντινούπολης, τελετή παράδοσης ενός υποβρυχίου. Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.:  Χ / Presidency of the Republic of Türkiye)
ΚΟΣΜΟΣ

Γιγαντώνει το ναυτικό της η Τουρκία με αεροπλανοφόρο 300 μέτρων

22/12/2025 - 12:19μμ
Δεξιά το αυτοκίνητο του Φανίλ Σαρβάροφ και αριστερά ο παρασημοφορημένος Ρώσος υποστράτηγος (πηγή: Χ / UkraineWorld)
ΚΟΣΜΟΣ

Βόμβα στη Μόσχα: Νεκρός Ρώσος στρατηγός σε έκρηξη αυτοκινήτου

22/12/2025 - 11:27πμ
Πολωνοί αγρότες διαδηλώνουν κατά της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur, στο Νόβι Ντβορ Γκντάνσκι, 18 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EPA / Andrzej Jackowski)
ΚΟΣΜΟΣ

Φρένο στη Mercosur: Οι αγρότες μπλοκάρουν τη μεγάλη εμπορική συμφωνία της ΕΕ

22/12/2025 - 11:03πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EPA / Neil Hall)

Βρετανία: 49χρονος νάρκωνε και βίαζε επί 13 χρόνια τη σύζυγό του, μαζί με πέντε συνεργούς

1 λεπτό πριν
(Φωτ.: Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Για μια ακόμη χρονιά στο πλευρό της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας στο «Χριστουγεννιάτικο χωριό του κόσμου»

29 λεπτά πριν

Επιτροπή Ποντιακών Μελετών: Κοπή βασιλόπιτας με διαλέξεις για τα έθιμα του Δωδεκαημέρου

59 λεπτά πριν
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)

Μητσοτάκης: Στρατηγική η σχέση Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου – Σημαντικός παίκτης στα ενεργειακά η Ελλάδα

1 ώρα πριν

Χρύσανθος Θεοδωρίδης: Tο «αηδόνι του Πόντου» που έγινε η φωνή του ποντιακού ελληνισμού

2 ώρες πριν

Ένωση Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία»: Τον Κούντουρον ο ετήσιος χορός

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign