pontosnews.gr
Δευτέρα, 11/05/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Συνάντηση Καράογλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

23/09/2019 - 11:50πμ
Συνάντηση Καράογλου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Φανάρι, είχε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου. Η συνάντηση αφορούσε τη διευθέτηση των λεπτομερειών ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Προκαθήμενου της Ορθοδοξίας στο Άγιο Όρος και τη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 19-22 Οκτωβρίου 2019. Ο Παναγιώτατος έδωσε την ευλογία του στον υφυπουργό Εσωτερικών, συγχαίροντάς τον για την ανάληψη των νέων καθηκόντων και του ευχήθηκε «κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει για το καλό της Μακεδονίας και της Θράκης», όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΣ.

Ο Θ. Καράογλου ανέπτυξε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τις πολιτικές παρεμβάσεις που υλοποιεί για την οικονομική ανάταση και ανάπτυξη της βόρειας Ελλάδας, παρουσιάζοντας αναλυτικά τις ενέργειες που λαμβάνουν χώρα ώστε η Μακεδονία και η Θράκη να μετεξελιχθούν σε έναν φιλικό τόπο προσέλκυσης επενδύσεων με απώτερο σκοπό τη δημιουργία νέων και σταθερών θέσεων εργασίας. Επίσης, προσκάλεσε τον κ. Βαρθολομαίο να επισκεφθεί το Διοικητήριο, κατά τις ημέρες της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή (22/9), ο υφυπουργός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Φωκά Μεσαχώρου της Κωνσταντινούπολης, στην οποία χοροστάτησε ο Παναγιώτατος.

Σε δήλωσή του ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης τόνισε τα εξής: «Είχα τη ευλογία να γίνω δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Έδρα της Ορθοδοξίας και να του εκφράσω το θαυμασμό και την εκτίμησή μου για το μοναδικό έργο που επιτελεί. Με το παράδειγμά του διδάσκει την αγάπη, την υπομονή και τη θυσία. Ανταλλάξαμε απόψεις για τις αισιόδοξες προοπτικές που αναπτύσσονται στην ελληνική οικονομία, για την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, όπως επίσης και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Παράλληλα, με αφορμή την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη τον προσεχή Οκτώβριο, τον προσκάλεσα, εφόσον το επιτρέπει το πρόγραμμά του, να επισκεφθεί το Διοικητήριο και τις υπηρεσίες του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς, ώστε με το λόγο του να μας καθοδηγήσει πνευματικά στον αγώνα που δίνουμε για να κάνουμε τους Βορειοελλαδίτες να αισθανθούν και πάλι υπερήφανοι για τον τόπο τους».

  • Φωτογραφίες: Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης)
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες (φωτ.: POOL PHOTO/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει τη μετατροπή της Μεσογείου σε θέατρο πολέμου

11/05/2026 - 4:56μμ
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Δευτέρα 11 Μαΐου 2026 (φωτ.: European Union)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης για το ουκρανικό drone στο Ιόνιο: Θα υπάρξει αντίδραση της κυβέρνησης

11/05/2026 - 1:06μμ
Άποψη της αίθουσας όπου συνεδριάζει η Βουλή (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναρτήθηκαν τα «Πόθεν Έσχες» πολιτικών και αιρετών για το 2025 – Τι περιλαμβάνουν οι δηλώσεις

11/05/2026 - 12:45μμ
Το ουκρανικής κατασκευής drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα, σε καρέ από ερασιτεχνικό βίντεο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οπλισμένο ουκρανικό drone στη Λευκάδα και σιγή από την κυβέρνηση

11/05/2026 - 11:57πμ
Στιγμιότυπο από την 1η Πανελλήνια Συνάντηση Πολιτιστικών Συλλόγων Βορείου Ηπείρου, στη Λάρισα (φωτ.: maximos.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χαρακόπουλος: Μην ξεπουλάτε τις ιδιοκτησίες σας στη Βόρειο Ήπειρο – Η φωνή σας πρέπει να ακούγεται

10/05/2026 - 9:26μμ
Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο 6ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Σάββατο 9 Μαΐου 2026   (φωτ.: ΜOTIONTEAM /  Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: «Δεν θα γυρίσουμε στο 2015» – Μήνυμα για χρέος, άμυνα και Έβρο

9/05/2026 - 5:28μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κώστας Τσιρώνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Κρατικά εγγυημένη αισχροκέρδεια τα κέρδη των τραπεζών

9/05/2026 - 12:25μμ
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του νομοσχεδίου για το νέο Κληρονομικό Δίκαιο από τον πρόεδρο της αρμόδιας Επιτροπής και καθηγητή του Αστικού Δικαίου Απόστολο Γεωργιάδη, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στις 2 Δεκεμβρίου 2025  (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ριζική αναμόρφωση του κληρονομικού δικαίου

9/05/2026 - 12:01μμ
(Φωτ.: ministryofjustice.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα τροπολογία Φλωρίδη: Δίκη για πολιτικά πρόσωπα εντός τριών μηνών

7/05/2026 - 9:36μμ
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, στην Βουλή (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος η τρίτη συνεχόμενη εκλογική νίκη – Να ιδρώσουμε όλοι τη φανέλα

7/05/2026 - 7:05μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το G, πρώτο γράμμα της λέξης «γενοκτονία» στα αγγλικά στον επετειακό λογότυπο για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων (φωτ.: MOTIONTEAM)

«Η Ρωμανία κι αν πέρασεν, η μνήμη δεν σβήνει» – Εκδήλωση μνήμης στη Θεσσαλονίκη για τη Γενοκτονία των Ποντίων

23 λεπτά πριν
(Φωτ.: Allwyn.gr)

Η πρόληψη και η ενημέρωση σώζουν ζωές: Το Allwyn Care ενεργοποιεί την κοινωνία για την Υγεία

59 λεπτά πριν
Το εξωτερικό της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, πριν από τις εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης. Πέμπτη 15 Απριλίου 2010 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Στέλιος Γιανσακίδης)

Η Τουρκία κρατά «παγωμένη» τη Χάλκη παρά τη δήλωση Βαρθολομαίου για εγκαίνια τον Σεπτέμβριο

1 ώρα πριν
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Π.Γ.)

Διδυμότειχο: Ένα δέντρο στην κορυφή του Τεμένους Βαγιαζήτ

2 ώρες πριν
Λεπτομέρεια από το κτήριο του Άρειου Πάγου (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Άρειος Πάγος: Ομόφωνη ανανέωση της θητείας των τριών Ελλήνων Ευρωεισαγγελέων

2 ώρες πριν
Στιγμιότυπο από τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες (φωτ.: POOL PHOTO/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ/EUROKINISSI)

Γιώργος Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει τη μετατροπή της Μεσογείου σε θέατρο πολέμου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign