pontosnews.gr
Πέμπτη, 16/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ομάδες γνωστών-αγνώστων κάνουν καταστροφές στο δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

Ρεπορτάζ στο Ρετζίκι

7/09/2019 - 1:29μμ
Ομάδες γνωστών-αγνώστων κάνουν καταστροφές στο δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη (φωτο)

(Φωτ.: Γεώργιος Ζαγγελίδης)

Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Εδώ και λίγες εβδομάδες τα φώτα της δημοσιότητας είναι στραμμένα σ’ ένα από τα πιο όμορφα περιαστικά δάση της Ελλάδας, εκείνο του Σέιχ Σου που εκτείνεται στις νότιες και νοτιοδυτικές πλαγιές του Χορτιάτη μέχρι και το δρόμο Επταπυργίου-Ασβεστοχωρίου, στη Θεσσαλονίκη, όχι μόνο λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς αλλά και λόγω του φλοιοφάγου εντόμου Tomicus piniperda που έχει «νεκρώσει» το 10-15% του συνόλου των δέντρων. Χθες, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε πως θα διατεθούν μισό εκατομμύριο ευρώ για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος. Ωστόσο κάτοικοι καταγγέλλουν πως εκτός του φλοιοφάγου εντόμου, υπάρχουν κι άλλα προβλήματα στον Κεδρηνό Λόφο, όπως είχε ονομάσει το Σέιχ Σου ο ποιητής Γεώργιος Βαφόπουλος.

Η ελλιπής αστυνόμευση και ο ανύπαρκτος φωτισμός του πανέμορφου δάσους, επιτρέπει σε γνωστούς-αγνώστους να κάνουν καταστροφές και να μετατρέπουν περιοχές του σε τόπους παράνομων και ύποπτων συναλλαγών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ξύλινου γεφυριού στα Πεύκα, στο Ρετζίκι όπως είναι γνωστή η περιοχή από τις αρχές του 20ού αιώνα όταν έφτασαν εκεί οι πρώτες οικογένειες προσφύγων από τη Μικρασία, που καταστρέφεται συστηματικά και χωρίς ντροπή. Εάν κάποιος θέλει να έχει πρόσβαση από το Ρετζίκι στο Σέιχ Σου, το ξύλινο γεφυράκι είναι μία λύση.

Ωστόσο εδώ και καιρό το γεφύρι ξηλώνεται από παρέες αγνώστων που σπάνε τα ξύλα και τα πετάνε. Γιατί; Πολλά είναι τα σενάρια που ακούγονται αλλά από τη στιγμή που δεν έχει συλληφθεί κάποιος ακόμα για να ανακριθεί, άγνωστη παραμένει η αιτία. Πριν από λίγες μέρες αθλητής που έτρεχε στην περιοχή διαπίστωσε ότι μέσα σε δύο μέρες αφαιρέθηκαν κι άλλα ξύλα από το γεφυράκι. Το γεγονός τεκμηριώνεται από τις φωτογραφίες που παραχώρησε στο pontos-news.gr o Γεώργιος Ζαγγελίδης, αναπληρωτής καθηγητής στον Τομέα Αγωνιστικών Αθλημάτων του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ και λάτρης του δάσους.

«Ελλιπής η αστυνόμευση, δεν υπάρχει φωτισμός»
Το ξύλινο γεφυράκι ήταν απαίτηση των δημοτών του παλαιότερου δήμου Πεύκων, πριν ενοποιηθεί με το δήμο Νεάπολης-Συκεών, επί δημαρχίας του Στέλιου Συμεωνίδη, γιατί ήθελαν να περπατούν στο δάσος και να απολαμβάνουν το όμορφο φυσικό περιβάλλον. Έκτοτε έχουν περάσει 14-15 χρόνια, λέει στο pontos-news.gr ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος με το συνδυασμό «Άλμα στο Μέλλον» στις τελευταίες δημοτικές εκλογές Άγης Χρυσίδης που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην περιοχή, «και το γεφυράκι έχει υποστεί φθορές χωρίς κανείς να επιλαμβάνεται του θέματος για να διασωθεί».

Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος αναφερόμενος στο τι θα μπορούσε να γίνει, πρότεινε να τοποθετηθεί σχετική σήμανση και να φωτιστεί ο χώρος με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Έτσι και το γεφύρι θα συντηρηθεί και πιο γνωστό θα γίνει σε κατοίκους του ευρύτερου δήμου και επισκέπτες.

Όσον αφορά στις καταγγελίες κατοίκων της περιοχής ότι το γεφυράκι έχει γίνει τόπος ύποπτων συναλλαγών, χρήσης ναρκωτικών και ερωτικών συνευρέσεων, ο Άγης Χρυσίδης επιβεβαίωσε ότι έχει γίνει και ο ίδιος αποδέκτης τέτοιων πληροφοριών. «Παράλληλα με το δάσος και τον ξεροπόταμο που έρχεται από το Ασβεστοχώρι και αποτελεί έναν όμορφο υδροβιότοπο, είναι η οδός Ελευθερίας, ένας δρόμος που δεν έχει διανοιχθεί πλήρως και δεν είναι και καλά φωτισμένος, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόσφορο έδαφος να συμβούν όλα όσα καταγγέλλουν πολίτες», πρόσθεσε.

Βέβαια όπως σημειώνει «γίνονται παρεμβάσεις στην περιοχή, δεν είναι ότι δεν γίνονται, αλλά στη συνέχεια δεν γίνεται συντήρηση σε όσα φτιάχνονται, με συνέπεια να καταστρέφονται».

Σε ερώτηση του pontos-news.gr σχετικά με την αστυνόμευση της περιοχής, ο Άγης Χρυσίδης είπε ότι «είναι ελλιπέστατη, ενώ υπάρχουν επικίνδυνα σημεία για να κάνει κάποιος περιπολία». Εξάλλου, όπως τόνισε, «δεν υπάρχουν κατοικίες απέναντι για να προκαλέσουν οι παράνομες δραστηριότητες και να υπάρχει ανάλογη αντίδραση από τις δημοτικές και τις αστυνομικές Αρχές».

Στόχος της συγκεκριμένης παρέμβασης, είπε κλείνοντας στο pontos-news.gr, είναι η δημοτική Αρχή που διοικεί το δήμο τις δύο τελευταίες 4ετίες να στρέψει το ενδιαφέρον της και σε θέματα όπως αυτό της καταστροφής του ξύλινου γεφυριού.

Κείμενο: Πόπη Παπαγεωργίου
Φωτογραφίες: Γεώργιος Ζαγγελίδης.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Πηγή: facebook.com/en.pontion.peristeriou)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ένωση Ποντίων Περιστερίου: Στις 19 Οκτωβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ

16/10/2025 - 9:42μμ
Άποψη από την αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο (πηγή: facebook.com/popshellas)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων στο 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τον Βλαχόφωνο Ελληνισμό

16/10/2025 - 7:03μμ
(Πηγή: facebook.com/profile.php?id/ Συλλόγου των Ποντίων Δράμαs Oι Kομνηνοί»)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Γενική Συνέλευση και εκλογές στον Σύλλογο Ποντίων Δράμας «Οι Κομνηνοί»

16/10/2025 - 5:00μμ
(Φωτ.: skai.tv)
ΠΟΝΤΟΣ

Λέσχη Ποντίων Καβάλας: Έβαλε τους χορούς και τις γεύσεις του Πόντου σε κάθε ελληνικό σπίτι

16/10/2025 - 2:53μμ
Από παλαιότερο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών (φωτ.: Φίλιππος Φασούλας)
ΠΟΝΤΟΣ

19ο Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών: Ανακοινώθηκε από την ΠΟΕ η ημερομηνία διεξαγωγής

16/10/2025 - 1:56μμ
(Φωτ.: facebook/Despina Kotakidou)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι Πόντιοι της Αλεξανδρούπολης έδωσαν αίμα για το αίμα που χάθηκε συνοδεία χορωδίας

16/10/2025 - 11:27πμ
Με χορό εκκίνησαν τη νέα χρονιά τα μέλη της Αδελφότητας Ποντίων και Μικρασιατών Ηπείρου (φωτ.: facebook/Αδελφότητα Ποντίων & Μικρασιατών Ηπείρου)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Οι Πόντιοι και οι Μικρασιάτες της Ηπείρου υποδέχθηκαν τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά

16/10/2025 - 10:54πμ
(Φωτ.: youtube.com/@IERA-MITROPOLIS-A-B)
ΠΟΝΤΟΣ

«Αναστορώ τα παλαιά»: Συγκλονιστική παράσταση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από την Ιερά Μητρόπολη ΓΟΧ Αττικής και Βοιωτίας

16/10/2025 - 9:46πμ
Άποψη της Πάφρας, το 1877 (πηγή: eskiturkiye.net/813/bafra)
ΠΟΝΤΟΣ

Ελματσίκ: Το αιματοβαμμένο χωριό της Πάφρας – Επέζησαν μόνο 40 Έλληνες

15/10/2025 - 9:20μμ
(Φωτ.: Επιτροπή Ποντιακών Μελετών)
ΣΥΛΛΟΓΟΙ

ΕΠΜ: Η αρχιτεκτονική κληρονομιά του Πόντου γεφύρωσε παρελθόν και μέλλον

15/10/2025 - 5:32μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Πηγή: facebook.com/en.pontion.peristeriou)

Ένωση Ποντίων Περιστερίου: Στις 19 Οκτωβρίου οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ

50 λεπτά πριν
Αναμνηστική φωτογραφία των μελών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΗΠΑ-Καναδά με την ελληνική και τη σημαία του Πόντου (φωτ.: facebook/Pan-Pontian Federation of U.S.A and Canada)

Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ-Καναδά: Ο Πόντος εξακολουθεί να διαμορφώνει την ταυτότητά μας

1 ώρα πριν
(Πηγή: STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μαρία Κάλλας: Στη Φλωρεντία το άγαλμα ύψους 2,5 μέτρων που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Νίκος Φλώρος

3 ώρες πριν
Ο Κύπριος πρωταθλητής του τζούντο Πέτρος Χριστοδουλίδης είναι πλέον παγκόσμιος (φωτ.: facebook.com/CyprusJudoFederation)

Τζούντο: Χρυσό μετάλλιο για την Κύπρο στο Panamerican Open 2025 από τον Πέτρο Χριστοδουλίδη

3 ώρες πριν
Άποψη από την αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε το συνέδριο (πηγή: facebook.com/popshellas)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων στο 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για τον Βλαχόφωνο Ελληνισμό

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Θέρμη

4 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign