Ανησυχία έχει προκαλέσει στην περιοχή Σιβρίχισαρ του Εσκίσεχιρ, κοντά στην Άγκυρα, η δημιουργία μιας τεράστιας τρύπας σε χωράφι με τριφύλλι, το οποίο βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή.
Πρόκειται για μια κοιλότητα διαμέτρου 7 μ. και βάθους 17 μ. που φοβίζει τους ντόπιους και τον ιδιοκτήτη του χωραφιού, ο οποίος εξομολογήθηκε στο DHA ότι οι Αρχές έχουν ειδοποιηθεί, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν επιληφθεί.
Η κατάρρευση του εδάφους συνέβη ξαφνικά κατά τη διάρκεια εργασιών, και στο φρεάτιο είναι εμφανής η ύπαρξη νερού – κάτι που εξηγεί τη διάβρωση που έχει υποστεί το υπέδαφος. Ο ιδιοκτήτης υποστήριξε ότι θα προσπαθήσει να κλείσει το πηγάδι με δικά του μέσα, και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες μεταφέροντας μπάζα.
![]()
(Φωτ.: DHA)
To Σιβρίχισαρ, που στα τουρκικά σημαίνει «μυτερό κάστρο» λόγω της ύπαρξης βυζαντινού φρουρίου, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των αυτοκινητόδρομων E-90 και E-96, ανήκει στην επαρχία του Εσκίσεχιρ της κεντρικής Ανατολίας. Σύμφωνα με την απογραφή του 2010, 9.817 κάτοικοι ζούνε στην περιοχή, η οποία είναι γνωστή από το 1920 για την παραγωγή πλεκτών ενδυμάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η γενέτειρα του ποιητή, συγγραφέα και εκπαιδευτικού Μοουσέγκ Ισχάν (1913-1990), ο οποίος επιβίωσε της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
- Με πληροφορίες από haberturk.com και wikipedia.
















