Σαν βόμβα έπεσε στο χώρο του Τύπου η είδηση ότι η εταιρεία Dimera του Ιβάν Σαββίδη αποφάσισε την αναστολή της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας Έθνος. Το τελευταίο φύλλο θα κυκλοφορήσει αύριο, και εφεξής στα περίπτερα θα υπάρχει μόνο το Έθνος της Κυριακής και στο διαδίκτυο το ethnos.gr.
Όπως ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους θα γίνει προσπάθεια να διατηρηθούν κάποιες από τις θέσεις εργασίας.
Ο ιστορικός τίτλος εξαγοράστηκε από τον Ιβάν Σαββίδη στις 29 Ιουλίου 2017 μετά το κλείσιμο του «Πήγασου» έναντι περίπου 3,5 εκατ. ευρώ. Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι οι εργαζόμενοι είναι οι ίδιοι που πριν από δύο χρόνια έχασαν όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα, δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, γι’ αυτό ζητά από την Dimera να μεταφέρει τις θέσεις εργασίας σε άλλα μέσα του ομίλου.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει, επίσης, τον προβληματισμό του για τις συνθήκες, όπως διαμορφώνονται μετά το κλείσιμο άλλης μιας εφημερίδας, που έχει σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της αγοράς εργασίας στο χώρο και αποτελεί άλλο ένα μεγάλο πλήγμα στον πλουραλισμό και την ελευθερία του Τύπου», τονίζεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.
















