pontosnews.gr
Τρίτη, 2/12/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Καβάλα: 20 χρόνια φιλίας και συνεργασίας με τη Νυρεμβέργη

18/07/2019 - 4:28μμ
Καβάλα: 20 χρόνια φιλίας και συνεργασίας με τη Νυρεμβέργη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στα πολλαπλά οφέλη που είχε για τους πολίτες η αδερφοποίηση Καβάλας και Νυρεμβέργης, αλλά και στις ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες συνεργασίες που διανοίγονται για το μέλλον, αναφέρθηκαν οι δήμαρχοι των δύο πόλεων στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης για τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από την υπογραφή της μεταξύ τους συμφωνίας. Στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας, στη διάρκεια μιας λιτής αλλά συμβολικής τελετής, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και ο δήμαρχος Νυρεμβέργης δρ Ούρλιχ Μάλι, παρουσία δημοτικών συμβουλών και αντιπροσωπείας του δημοτικού συμβουλίου της γερμανικής πόλης, έκαναν ένα απολογισμό των δράσεων της 20ετούς συνεργασίας που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1999 και έκτοτε πρόσφερε, όπως είπαν, πολλά τόσο στην ελληνική όσο και στη γερμανική πόλη.

Στη Νυρεμβέργη ζουν σήμερα περισσότεροι από 12.000 Έλληνες, σε μια πόλη με συνολικό πληθυσμό 528.000 πολιτών, η οποία τα τελευταία 15 χρόνια εκλέγει στο δημοτικό της συμβούλιο από έναν έως δυο Έλληνες δημοτικούς συμβούλους.

Ο δήμαρχος Νυρεμβέργης υπογράμμισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ότι «το γεγονός που έκανε ξεχωριστή αυτή την αδελφοποίηση, την έκανε σημαντική και να διαφέρει από όλες τις άλλες της πόλης, είναι ξεκίνησε από τους πολίτες, από τη βάση του δήμου. Οι Έλληνες όπου κι αν βρίσκονται αγαπούν την πατρίδα τους, έτσι λοιπόν οι ίδιοι ζήτησαν να ξεκινήσει η αδελφοποίηση με μια ελληνική πόλη που επιλέχθηκε να είναι η Καβάλα, καθώς αρκετοί κατάγονταν από την Καβάλα».

«Εμείς υποστηρίζαμε τους Έλληνες»
Ο δρ Ούρλιχ Μάλι τα τελευταία 17 χρόνια, από τη θέση του δημάρχου Νυρεμβέργης, συνεργάστηκε με όλους τους δημάρχους της ελληνικής πόλης. Αναφερόμενος στη δύσκολη περίοδο της ελληνικής οικονομικής κρίσης τόνισε: «μετά τα δέκα πρώτα χρόνια όταν ξεκίνησε η κρίση στην Ελλάδα και κάποιες γερμανικές εφημερίδες “μάλωναν” τους Έλληνες και ήταν εναντίον τους, εμείς αντιδράσαμε. Όταν όλοι ήταν εναντίον τους, εμείς τους υποστηρίζαμε γιατί γνωρίζαμε τους ανθρώπους και ξέραμε την πραγματικότητα. Εξάλλου, οι φίλοι στην ανάγκη φαίνονται».


Ο δήμαρχος Νυρεμβέργης δρ Ούρλιχ Μάλι (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο δήμαρχος της Νυρεμβέργης υποστήριξε: «πρέπει να παραδεχθούμε ότι αν στη Γερμανία γίνονταν τόσες περικοπές πόρων και υπαλλήλων στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα όπως έγινε στην Ελλάδα, οι υπηρεσίες μας δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. Στην Ελλάδα όμως συνέβη ακριβώς το αντίθετο». Ο δρ Μάλι αναφέρθηκε στα σημαντικά οφέλη που αποκομίζουν οι κοινωνίες μέσα από τις αδελφοποιήσεις, όπως «ισχυρές φιλίες, μείωση των προκαταλήψεων, προσφορά αλληλεγγύης, κάτι που επιτεύχθηκε ανάμεσα στις δύο ευρωπαϊκές πόλεις αυτά τα 20 χρόνια».

«Η αδελφοποίηση αυτή είναι δυνατή και ειλικρινής»
Η δήμαρχος Καβάλας στο χαιρετισμό της τόνισε, μεταξύ άλλων: «η αδελφοποίηση της Καβάλας με την Νυρεμβέργη, εδώ και 20 χρόνια, ενισχύει τις σχέσεις των πολιτών μας, δημιουργώντας ισχυρούς πολιτιστικούς, ιστορικούς και κοινωνικούς δεσμούς. Η αδελφοποίηση αυτή είναι δυνατή και ειλικρινής, προάγοντας τις αξίες της φιλίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των δύο τόπων. Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε τη βοήθεια της αδελφής πόλης στο θέμα των φιλοξενίας των προσφύγων στην Καβάλα. Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε τη βοήθεια της αδελφής πόλης στο “Χαμόγελο του Παιδιού”, παράρτημα του οποίου λειτουργεί και στην Καβάλα; Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε τη συνεχή αποστολή εξοπλισμού και τις συναντήσεις εργασίας που βοήθησαν στην καλύτερη οργάνωση των δημοτικών υπηρεσιών;».


Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Είναι γεγονός», σημείωσε η Δ. Τσανάκα, «ότι απ’ όλες τις πόλεις με τις οποίες η Καβάλα είναι αδελφοποιημένη, η Νυρεμβέργη είναι αυτή με την οποία έχουμε τις πιο στενές και ουσιαστικές σχέσεις, και νομίζω πως αυτό δεν είναι τυχαίο. Φανερώνει πως υπάρχει η διάθεση, η όρεξη και η θέληση από τους πολίτες των δύο πόλεων. Θέλοντας να αποτιμήσω τη σχέση των δύο πόλεων και τους συσχετισμούς από το ξεκίνημα της φιλίας μέχρι και σήμερα, θα έλεγα ξεκάθαρα ότι ως πόλη έχουμε αποκομίσει πολλαπλά οφέλη από τη Νυρεμβέργη, κυρίως στη μεταφορά τεχνογνωσίας και διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών του Δήμου μας αλλά και στην τόνωση της τουριστικής και εμπορευματικής οικονομίας».

Η βραδιά ολοκληρώθηκε μουσικά με ένα ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας από τον καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας Φώτη Κουτσοθόδωρο, ο οποίος παρουσίασε έργα Γερμανών συνθετών.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Β. Λωλίδης.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τρακτέρ έχουν παραταχθεί στην εθνική οδό, στο μπλόκο της Νίκαιας (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Απέκλεισαν το τελωνείο των Ευζώνων – Πάνω από 1.500 τρακτέρ στο μπλόκο της Καρδίτσας, στόχος τα 1.000 στη Νίκαια

1/12/2025 - 8:37μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI/Μιχάλης Καραγιάννης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη για το Predator: «Οι έλεγχοι άρσης του απορρήτου για λόγους εθνικής ασφάλειας ήταν τυπικοί»

1/12/2025 - 6:47μμ
Στιγμιότυπο από τις εκλογές στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (φωτ.: EUROKINISSI/Χρήστος Μπόνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές στους Δικηγορικούς Συλλόγους: Εξελέγησαν 51 πρόεδροι – Ποιοι ψηφίζουν ακόμη και ποιοι ετοιμάζονται για δεύτερο γύρο

1/12/2025 - 6:12μμ
Το γιαούρτι στο οποίο βρέθηκε ναταμυκίνη και ο ΕΦΕΤ ζήτησε την απόσυρσή του (φωτ.: mandrekas.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται στραγγιστό γιαούρτι 2% το οποίο περιέχει ναταμυκίνη

1/12/2025 - 5:03μμ
Αγρότες με τα τρακτέρ τους στα διόδια των Μαλγάρων (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικά μπλόκα: Άνοιξε το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στα διόδια των Μαλγάρων

1/12/2025 - 4:30μμ
Συγκέντρωση αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας. Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση αγροτών στη Λάρισα για τους συλληφθέντες συναδέλφους τους

1/12/2025 - 2:46μμ
Μπλόκο αγροτών και κτηνοτρόφων στα Μάλγαρα, Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2025 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Επιστροφή στα μπλόκα: Σε αναβρασμό ο πρωτογενής τομέας – Τι απαντά το υπουργείο

1/12/2025 - 1:32μμ
(Φωτ.: freepik)
ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη δύο επίδοξων διαρρηκτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

1/12/2025 - 10:56πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Abir Sultan)
ΕΛΛΑΔΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Καλές» οι πιθανότητες για συμφωνία μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας

1/12/2025 - 9:03πμ
Μπλόκο αγροτών και κτηνοτρόφων από τη Λάρισα, την Ελασσόνα, τον Τύρναβο, την Αγιά, τα Φάρσαλα και την Μαγνησία με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο της Εθνικής Οδού στη Νίκαια Λάρισας, την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε Θεσσαλία και Κεντρική Ελλάδα

1/12/2025 - 8:35πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: efxinos.gr)

Η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης τιμά τα μέλη των καλλιτεχνικών τμημάτων της

7 ώρες πριν
Διαδηλωτές συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις στην Τιφλίδα, στη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης τον περασμένο Οκτώβριο (φωτ.: EPA/David Mdzinarishvili)

Γεωργία: Έρευνα μετά το ρεπορτάζ του BBC ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο εναντίον διαδηλωτών

7 ώρες πριν
Ορισμένα από τα έργα της εικαστικού Τούλας Χαριτίδου

Έκθεση ζωγραφικής στον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας

8 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook/Σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων «Οι Ακρίτες»/Sofia Manoglou)

Δημιουργίες με ψυχρό πηλό στον Σύλλογο Ποντίων Πολυκάστρου «Οι Ακρίτες»

8 ώρες πριν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του στην Άγκυρα (φωτ.: Χ/Recep Tayyip Erdoğan)

Ερντογάν: Η πλήρης ένταξη στην ΕΕ παραμένει στρατηγικός στόχος της Τουρκίας

9 ώρες πριν
Οικογενειακή φωτογραφία στο πλαίσιο του επιμορφωτικού ταξιδιού των εκπαιδευτικών στην Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο (φωτ.: Αρχείο Μωυσή Τσιρίδη)

Από τη Θεσσαλονίκη σε όλη τη χώρα: Το δίκτυο που φέρνει τον ποντιακό πολιτισμό και την ιστορία στις τάξεις

9 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign