pontosnews.gr
Σάββατο, 28/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Καβάλα: 20 χρόνια φιλίας και συνεργασίας με τη Νυρεμβέργη

18/07/2019 - 4:28μμ
Καβάλα: 20 χρόνια φιλίας και συνεργασίας με τη Νυρεμβέργη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Στα πολλαπλά οφέλη που είχε για τους πολίτες η αδερφοποίηση Καβάλας και Νυρεμβέργης, αλλά και στις ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες συνεργασίες που διανοίγονται για το μέλλον, αναφέρθηκαν οι δήμαρχοι των δύο πόλεων στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης για τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από την υπογραφή της μεταξύ τους συμφωνίας. Στο αίθριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας, στη διάρκεια μιας λιτής αλλά συμβολικής τελετής, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα και ο δήμαρχος Νυρεμβέργης δρ Ούρλιχ Μάλι, παρουσία δημοτικών συμβουλών και αντιπροσωπείας του δημοτικού συμβουλίου της γερμανικής πόλης, έκαναν ένα απολογισμό των δράσεων της 20ετούς συνεργασίας που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1999 και έκτοτε πρόσφερε, όπως είπαν, πολλά τόσο στην ελληνική όσο και στη γερμανική πόλη.

Στη Νυρεμβέργη ζουν σήμερα περισσότεροι από 12.000 Έλληνες, σε μια πόλη με συνολικό πληθυσμό 528.000 πολιτών, η οποία τα τελευταία 15 χρόνια εκλέγει στο δημοτικό της συμβούλιο από έναν έως δυο Έλληνες δημοτικούς συμβούλους.

Ο δήμαρχος Νυρεμβέργης υπογράμμισε μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό του ότι «το γεγονός που έκανε ξεχωριστή αυτή την αδελφοποίηση, την έκανε σημαντική και να διαφέρει από όλες τις άλλες της πόλης, είναι ξεκίνησε από τους πολίτες, από τη βάση του δήμου. Οι Έλληνες όπου κι αν βρίσκονται αγαπούν την πατρίδα τους, έτσι λοιπόν οι ίδιοι ζήτησαν να ξεκινήσει η αδελφοποίηση με μια ελληνική πόλη που επιλέχθηκε να είναι η Καβάλα, καθώς αρκετοί κατάγονταν από την Καβάλα».

«Εμείς υποστηρίζαμε τους Έλληνες»
Ο δρ Ούρλιχ Μάλι τα τελευταία 17 χρόνια, από τη θέση του δημάρχου Νυρεμβέργης, συνεργάστηκε με όλους τους δημάρχους της ελληνικής πόλης. Αναφερόμενος στη δύσκολη περίοδο της ελληνικής οικονομικής κρίσης τόνισε: «μετά τα δέκα πρώτα χρόνια όταν ξεκίνησε η κρίση στην Ελλάδα και κάποιες γερμανικές εφημερίδες “μάλωναν” τους Έλληνες και ήταν εναντίον τους, εμείς αντιδράσαμε. Όταν όλοι ήταν εναντίον τους, εμείς τους υποστηρίζαμε γιατί γνωρίζαμε τους ανθρώπους και ξέραμε την πραγματικότητα. Εξάλλου, οι φίλοι στην ανάγκη φαίνονται».


Ο δήμαρχος Νυρεμβέργης δρ Ούρλιχ Μάλι (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο δήμαρχος της Νυρεμβέργης υποστήριξε: «πρέπει να παραδεχθούμε ότι αν στη Γερμανία γίνονταν τόσες περικοπές πόρων και υπαλλήλων στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα όπως έγινε στην Ελλάδα, οι υπηρεσίες μας δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. Στην Ελλάδα όμως συνέβη ακριβώς το αντίθετο». Ο δρ Μάλι αναφέρθηκε στα σημαντικά οφέλη που αποκομίζουν οι κοινωνίες μέσα από τις αδελφοποιήσεις, όπως «ισχυρές φιλίες, μείωση των προκαταλήψεων, προσφορά αλληλεγγύης, κάτι που επιτεύχθηκε ανάμεσα στις δύο ευρωπαϊκές πόλεις αυτά τα 20 χρόνια».

«Η αδελφοποίηση αυτή είναι δυνατή και ειλικρινής»
Η δήμαρχος Καβάλας στο χαιρετισμό της τόνισε, μεταξύ άλλων: «η αδελφοποίηση της Καβάλας με την Νυρεμβέργη, εδώ και 20 χρόνια, ενισχύει τις σχέσεις των πολιτών μας, δημιουργώντας ισχυρούς πολιτιστικούς, ιστορικούς και κοινωνικούς δεσμούς. Η αδελφοποίηση αυτή είναι δυνατή και ειλικρινής, προάγοντας τις αξίες της φιλίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των δύο τόπων. Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε τη βοήθεια της αδελφής πόλης στο θέμα των φιλοξενίας των προσφύγων στην Καβάλα. Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε τη βοήθεια της αδελφής πόλης στο “Χαμόγελο του Παιδιού”, παράρτημα του οποίου λειτουργεί και στην Καβάλα; Πώς μπορούμε να ξεχάσουμε τη συνεχή αποστολή εξοπλισμού και τις συναντήσεις εργασίας που βοήθησαν στην καλύτερη οργάνωση των δημοτικών υπηρεσιών;».


Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

«Είναι γεγονός», σημείωσε η Δ. Τσανάκα, «ότι απ’ όλες τις πόλεις με τις οποίες η Καβάλα είναι αδελφοποιημένη, η Νυρεμβέργη είναι αυτή με την οποία έχουμε τις πιο στενές και ουσιαστικές σχέσεις, και νομίζω πως αυτό δεν είναι τυχαίο. Φανερώνει πως υπάρχει η διάθεση, η όρεξη και η θέληση από τους πολίτες των δύο πόλεων. Θέλοντας να αποτιμήσω τη σχέση των δύο πόλεων και τους συσχετισμούς από το ξεκίνημα της φιλίας μέχρι και σήμερα, θα έλεγα ξεκάθαρα ότι ως πόλη έχουμε αποκομίσει πολλαπλά οφέλη από τη Νυρεμβέργη, κυρίως στη μεταφορά τεχνογνωσίας και διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών του Δήμου μας αλλά και στην τόνωση της τουριστικής και εμπορευματικής οικονομίας».

Η βραδιά ολοκληρώθηκε μουσικά με ένα ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας από τον καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας Φώτη Κουτσοθόδωρο, ο οποίος παρουσίασε έργα Γερμανών συνθετών.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Β. Λωλίδης.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: EPA / ATEF SAFADI)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Γραμμή έκτακτης ανάγκης από το ΥΠΕΞ – Σε συνεχή επικοινωνία με τα ελληνικά πλοία το υπ. Ναυτιλίας

28/02/2026 - 2:11μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Με ήπιο καιρό, σχεδόν ανοιξιάτικο, φεύγει ο Φεβρουάριος

28/02/2026 - 8:08πμ
(Φωτ. αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρή 67χρονη ΑμεΑ από πτώση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

27/02/2026 - 9:18μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα μαζικής μεταφοράς: Πώς θα λειτουργήσουν το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου μετρό, λεωφορεία, τραμ και πλοία

27/02/2026 - 7:35μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΕΞ: Οδηγία για αποφυγή επισκέψεων Ελλήνων πολιτών στη Μέση Ανατολή

27/02/2026 - 6:38μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΕΠ: Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για 276 θέσεις της προκήρυξης 1Κ/2025

27/02/2026 - 5:40μμ
Φωτογραφία τραβηγμένη με drone που εικονίζει πλημμυρισμένη έκταση σε περιοχή του Έβρου, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δημήτρης Αλεξούδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχής μάχη με τα νερά στον ποταμό Έβρο – Σε επιφυλακή ο δήμος Σουφλίου

27/02/2026 - 12:27μμ
Ο πρώην βουλευτής και ευρωβουλευτής της «Χρυσής Αυγής» Γιάννης Λαγός σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Αθηνών (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Χρυσή Αυγή: Νέα δικάσιμος για την ετυμηγορία του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων

27/02/2026 - 10:28πμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Claudio Peri)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Πελοπόννησο: Αισθητός σε περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας

27/02/2026 - 8:27πμ
(Φωτ,: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νεφώσεις και τοπικές βροχές σε Πελοπόννησο και Ιόνιο – Γενικά αίθριος καιρός στην υπόλοιπη χώρα

27/02/2026 - 8:08πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: Έλλη Τσολάκη)

Πάνω από 73,5 εκατ. ευρώ θα μοιράσουν e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ

21 λεπτά πριν
Μία από τις ιστορικές φωτογραφίες που περιήλθαν στην κατοχή του ελληνικού Δημοσίου

ΥΠΠΟ: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση κυριότητας της φωτογραφικής συλλογής των 200 της Καισαριανής

49 λεπτά πριν
(Φωτ.: EPA / ATEF SAFADI)

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Γραμμή έκτακτης ανάγκης από το ΥΠΕΞ – Σε συνεχή επικοινωνία με τα ελληνικά πλοία το υπ. Ναυτιλίας

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EPA / Davide Canella)

Μιλάνο: Σε πρόβλημα υγείας του οδηγού οφείλεται ο χθεσινός εκτροχιασμός τραμ

2 ώρες πριν

Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής: Αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο χορό του 2026, είκοσι χρόνια από την ίδρυσή του

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Κατωμέρης)

Ηλίας Λογοθέτης: Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο σοφός του ελληνικού θεάτρου

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign