pontosnews.gr
Παρασκευή, 3/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρώσοι φαρσέρ «έπεισαν» τον Ζάεφ να δωροδοκήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη!

9/07/2019 - 6:54μμ
Πολιτικές εξελίξεις στα Σκόπια: Παραιτείται ο Ζάεφ
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Οι διάσημοι φαρσέρ από τη Ρωσία, Βλάντιμιρ «Βόβαν» Κουζνέτσοφ και Αλεξέι «Λέξους» Στολιάροφ, δημοσιοποίησαν ηχογράφηση με τους ίδιους να μιλούν υποκρινόμενοι τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο με αυτόν που ακούγεται να είναι ο πρωθυπουργός στα Σκόπια Ζόραν Ζάεφ.

Στην ηχογράφηση ακούγεται πώς ο Ζάεφ φέρεται να συμφώνησε να «δωροδοκήσει» τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την επίλυση του ζητήματος της αυτοκεφαλίας της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».

«Έχετε εξαιρετικές πιθανότητες. Σήμερα, μίλησα με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και συζητήσαμε για όλα τα κοινά ζητήματα, επίσης του επέστησα την προσοχή στην ερώτησή σας και είπε ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία. […] Αλλά πρέπει να σας ενημερώσω για μία προϋπόθεση. Έκανα μία δωρεά προσωπικά στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο», είπε ένας εκ των φαρσέρ στον Ζάεφ.

Συνεχίζοντας, εξηγούν ότι με την «εκπλήρωση της προϋπόθεσης, μεταξύ άλλων πραγμάτων, θα είναι επίσης σε θέση να σας βοηθήσει».«Το ποσό που ανέφερα συμπεριλαμβάνει μια έκπτωση. Μου είπε (ότι) εάν φέρω έναν φίλο, θα κάνει μια έκπτωση. Πλήρωσα ένα μεγαλύτερο ποσό, 150 χιλιάδες», λέει ο φαρσέρ.

Όπως γίνεται ξεκάθαρο από την ηχογράφηση, ο Ζόραν Ζάεφ συμφώνησε, λέγοντας πως «αυτό είναι πολύ καλό, κανένα πρόβλημα». «Ναι. Λοιπόν, η δωρεά θα γίνει σε μετρητά. Θα κάνουμε αυτή τη δωρεά γιατί χρειάζονται υποστήριξη. Θα το κάνουμε αυτό», πρόσθεσε.

Οι δύο Ρώσοι φαρσέρ δήλωσαν στο Sputnik ότι έχουν μιλήσει στον Ζάεφ αρκετές φορές εκ μέρους του «Ποροσένκο», καθώς και «εκ μέρους» του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Επικοινωνήσαμε με τον Ζόραν Ζάεφ αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του έτους. Η πρώτη συζήτηση εκ μέρους του “Ποροσένκο” έγινε τον Αύγουστο του 2018. Στη συνέχεια, ο Ζάεφ μίλησε με τον “γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ”, ο οποίος φέρεται να ήταν με τον Ποροσένκο και “του έδωσε το τηλέφωνο”», περιέγραψε ο Κουζνέτσοφ!

Σύμφωνα με τους φαρσέρ, μπόρεσαν να συζητήσουν την κατάσταση στο Κόσοβο, τις σχέσεις της Ουκρανίας με τη Ρωσία, καθώς και για τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος την εποχή εκείνη ήταν υποψήφιος πρόεδρος (η τελευταία συζήτηση έγινε μια ημέρα πριν από τις εκλογές). Με τον Στόλτενμπεργκ συζήτησαν για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Σε άλλη ηχογράφηση από τις συνομιλίες του Ζάεφ με τον υποτιθέμενο «Ποροσένκο», ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας αφηγήθηκε στον πρωθυπουργό των Σκοπίων πώς Ουκρανοί επιστήμονες κατόρθωσαν να «εξακριβώσουν» τη «συγγένειά» του με τον Μέγα Αλέξανδρο! Απαντώντας στις περιγραφές, ο Ζάεφ είπε ότι «διάβασε γι’ αυτό» και πως «η ιστορία μπορεί να μας ενώνει».

Υπενθυμίζεται ότι ανοιχτό είναι το σενάριο εκχώρησης αυτοκεφαλίας στην αποκαλούμενη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία», όπως είχε εκτιμήσει, άλλωστε, ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών Ρωσιών Κύριλλος. Τον Απρίλιο ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας υπενθύμιζε ότι σχετικό αίτημα είχε σταλεί πέρσι από τον Ζόραν Ζάεφ προς το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. Ο Πατριάρχης Κύριλλος εξέφραζε, μάλιστα, την εκτίμηση ότι η «συνταγή» της ουκρανικής αυτοκεφαλίας θα μπορούσε να επαναληφθεί.

Το αίτημα του Ζάεφ «εστάλη πέρσι, σχεδόν ταυτόχρονα με το γνωστό αίτημα για αυτοκεφαλία του Προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και έγινε αποδεκτή προς εξέταση από τη Σύνοδο του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης τον Μάιο. Προφανώς, υπάρχει το σχέδιο να επαναληφθεί η “ουκρανική συνταγή” στα Σκόπια», είχε δηλώσει ο Κύριλλος.

Οι δύο φαρσέρ από τη Ρωσία έχουν γίνει διάσημοι για τις χιουμοριστικές συζητήσεις με ηγέτες και πολιτικούς απ’ όλον τον κόσμο καθώς έχουν καταφέρει να πείσουν και να συνομιλήσουν, μεταξύ άλλων, με τους Εμανουέλ Μακρόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Χουάν Γκουάιδο.

  • Αναδημοσίευση από sputniknews.gr.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Αστυνομικοί στο ανατολικό Λονδίνο (φωτ.: EPA / Andy Rain)
ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση Πελικό σε ευρωπαϊκή κλίμακα: Διεθνές δίκτυο που νάρκωνε και κακοποιούσε γυναίκες αποκάλυψαν οι βρετανικές Αρχές

2/07/2026 - 11:52μμ
Μια γυναίκα δροσίζεται με φορητό ανεμιστήρα χειρός στο Βερολίνο, στις 27 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EPA / Filip Singer)
ΚΟΣΜΟΣ

Καύσωνας αλά… ευρωπαϊκά: Στη Γαλλία ουρές για κλιματιστικά, στην Ισπανία φόρεσαν «έξυπνα» βραχιολάκια

2/07/2026 - 10:16μμ
Στιγμιότυπο από την αντικυβερνητική συγκέντρωση έξω από το κοινοβούλιο της Αλβανίας, Πέμπτη 2 Ιουλίου 2026 (πηγή: ata.gov.al)
ΚΟΣΜΟΣ

Αλβανία: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το ξενοδοχείο που συνδέεται με την Ιβάνκα Τραμπ – Νέα επεισόδια έξω από το κοινοβούλιο

2/07/2026 - 7:55μμ
Διασώστες μεταφέρουν τον Ερνάν Χιλ, ο οποίος παρέμεινε εγκλωβισμένος κάτω από τα συντρίμμια επί οκτώ ημέρες, στην πόλη Κατία Λα Μαρ της Βενεζουέλας. 2 Ιουλίου 2026. (φωτ.: EPA / Ronald Pena R)
ΚΟΣΜΟΣ

Βενεζουέλα: Το θαύμα μέσα στα συντρίμμια – Ζωντανός έπειτα από οκτώ ημέρες κάτω από 140 τόνους ερειπίων

2/07/2026 - 7:31μμ
Καπνός από τη φωτιά στη Στρογγυλή Άρτας, Πέμπτη 2 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Fire & Weather Hellas)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Άρτα: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

2/07/2026 - 6:22μμ
Η καμένη πιλοτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει η οικογένεια της Αφροδίτης Νέστορα, στην περιοχή της Ανάληψης (Χαριλάου) στη Θεσσαλονίκη.
Τετάρτη 1 Ιουλίου 2026 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αχιλλέας Χήρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Το αυτοκίνητο είχε τυλιχθεί στις φλόγες» – Συγκλονίζει ο χήρος της Βάγιας Νέστορα

2/07/2026 - 5:58μμ
Στον κύκλο ο άνδρας που κολύμπησε για να προλάβει το πλοίο στη γραμμή Ελαφόνησος-Πούντα. Στιγμιότυπο από βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης
ΕΛΛΑΔΑ

Ελαφόνησος: Δικογραφία και κυρώσεις για το πλοίο με τον ανοιχτό καταπέλτη – Ποιος ήταν στο νερό

2/07/2026 - 5:10μμ
Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα επί της οδού Αλκμήνης. Επόμενη ημέρα, Τετάρτη 1 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Πετράλωνα: Αγωνία για τη διπλανή πολυκατοικία μετά την κατάρρευση – «Είχε πάρει επικίνδυνη κλίση»

2/07/2026 - 4:46μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

ΔΥΠΑ: Πότε θα κάνετε αίτηση για τη δωρεάν φιλοξενία βρέφους/νηπίου σε 28 βρεφονηπιακούς σταθμούς

2/07/2026 - 4:22μμ
(Φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ποινές φυλάκισης σε 21 άτομα για τη δράση οπαδικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών

2/07/2026 - 3:48μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EPA / Christopher Torres)

Μουντιάλ 2026: Με τριάρα στους «16» η Ισπανία

5 ώρες πριν
Αστυνομικοί στο ανατολικό Λονδίνο (φωτ.: EPA / Andy Rain)

Υπόθεση Πελικό σε ευρωπαϊκή κλίμακα: Διεθνές δίκτυο που νάρκωνε και κακοποιούσε γυναίκες αποκάλυψαν οι βρετανικές Αρχές

5 ώρες πριν
Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί μιλά σε εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στο Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού στη Νίκαια, 18 Μαΐου 2025 (φωτ.: Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη / Ορέστης Νικολαΐδης)

Νέα έκκληση για τον Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί – Στις 3 Αυγούστου η κρίσιμη δίκη για το άσυλο

6 ώρες πριν
Άνοιγμα κάλπης μετά το τέλος της ψηφοφορίας για τις εθνικές εκλογές σε εκλογικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, Κυριακή 25 Ιουνίου 2023 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κανείς δεν σχηματίζει κυβέρνηση – Υποχωρεί το κόμμα Καρυστιανού

6 ώρες πριν
Ο τελευταίος όροφος πολυκατοικίας, όπως φαίνεται από τη διπλανή ταράτσα (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)

Αλλάζουν όλα στις πολυκατοικίες: Τι έρχεται για κοινόχρηστα, επισκευές και διαχωρισμό διαμερισμάτων

7 ώρες πριν
Προς το παρχάρι Τσαγμάν, σε υψόμετρο 1.800 μέτρων στην περιοχή της Τόν(γ)ιας (φωτ.: Anadolu)

Πόντος: Ανέβασμα στα παρχάρια όπως παλιά – Κοπάδια και χοροί στα βουνά της Τραπεζούντας

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign