Σε παγίδα από συρματόσχοινο που ήταν «στρατηγικά» τοποθετημένη δίπλα σε κερασιές στη Φλαμουριά Έδεσσας πιάστηκε μια αρκούδα. Το ζώο εντοπίστηκε από υπαλλήλους του Δασαρχείου Έδεσσας οι οποίοι ειδοποίησαν την ομάδα άμεσης επέμβασης του «Αρκτούρου», αλλά και την αστυνομία και τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα της ΣΤ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης.
Ο Ερμής, όπως ονομάστηκε, ήταν παγιδευμένος για ώρες και στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί τραυματίστηκε σε αρκετά σημεία.
Η ομάδα του «Αρκτούρου» πρώτα αναισθητοποίησε το ζώο και στη συνέχεια το απελευθέρωσε και του έβαλε ένα δορυφορικό κολάρο προκειμένου να παρακολουθεί το στίγμα του. Σύμφωνα με την οργάνωση, η παγίδα είχε τοποθετηθεί προκειμένου να πιάσει την αρκούδα, κάτι το οποίο είναι παράνομο γι’ αυτό και το δασαρχείο κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων.
«Οι ηλεκτροφόρες περιφράξεις είναι το μόνο ασφαλές και αποτελεσματικό μέσο προστασίας των αγροκτημάτων», αναφέρει ο «Αρκτούρος» και συστήνει ανεπιφύλακτα τη χρήση τους σε περιοχές που αποτελούν βιότοπο της αρκούδας.
















