pontosnews.gr
Πέμπτη, 30/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Καραμανλής, η δύναμή του στη βόρεια Ελλάδα και η στήριξη Μητσοτάκη

27/06/2019 - 2:54μμ
Ο Καραμανλής, η δύναμή του στη βόρεια Ελλάδα και η στήριξη Μητσοτάκη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Τα τελευταία δέκα χρόνια ο Κώστας Καραμανλής αποτελούσε μια σιωπηλή προσωπικότητα της εγχώριας πολιτικής σκηνής, τουλάχιστον δημοσίως, και με επιμονή απείχε από καθετί που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα. Κι αυτό, παρόλο που όλα αυτά τα χρόνια, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έπαψε να είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές και να εκλέγεται. Ως εκ τούτου η χθεσινή δημόσια παρέμβασή του σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, όπου παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ και Β΄ Θεσσαλονίκης, ήταν λογικό να προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας αλλά και των μέσων ενημέρωσης.

Πολλοί ήταν εκείνοι που είπαν ότι ο Καραμανλής παρεμβαίνει για να ανακόψει την πορεία της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου στη βόρεια Ελλάδα, άλλοι για να στείλει εσωκομματικό μήνυμα πως υπάρχει και είναι ακόμα εδώ.

«Πάνω από όλα η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση, οι Έλληνες έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ να ανορθώσουμε την αυτοεκτίμηση μας, για να γίνει αυτό υπάρχει μια σαφής προϋπόθεση, ισχυρή κυβέρνηση με ξεκάθαρο πρόγραμμα, με ορίζοντα τετραετίας και αυτή την προϋπόθεση μόνον η παράταξη μας μπορεί να την προσφέρει, μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα αναλάβει το δύσκολο αλλά εθνικά αναγκαίο έργο της εθνικής ανασυγκρότησης», είπε ο ίδιος ο Καραμανλής στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του αυτό το διάστημα.


(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ / PIXEL / STR)

Ο πρώην πρωθυπουργός που έφτασε στη ΔΕΘ με τη σύζυγό του Νατάσα Παζαΐτη, τόνισε πως «Βρισκόμαστε τώρα σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική σταθερότητα, αίσθημα ασφάλειας, πολύ καθαρό ορίζοντα. Χρειάζεται ρωμαλέα οικονομική ανάπτυξη, επενδύσεις, πολλές και καλές θέσεις εργασίας. Η κοινωνία χρειάζεται αλληλεγγύη, στήριξη στους λιγότερο ευνοημένους, ευκαιρίες για όλους και κυρίως τους νέους μας».

Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ο Κώστας Καραμανλής κάλεσε όλους να σταθούν στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη «στην πρώτη γραμμή, σε αυτή την αποφασιστική μάχη». «Σας είπα πάντα την αλήθεια. Γνωριζόμαστε χρόνια και γνωριζόμαστε καλά. Ξέρω ότι ήμασταν πάντα μαζί. Σε καλούς και χαλεπούς καιρούς. Σε νίκες και σε ήττες. Ξέρω ότι καμιά φορά πικράναμε και φίλους. Ξέρω, όμως, πως όταν μπαίνουμε στη μάχη κανένας στόχος δεν είναι ανέφικτος, κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο» τόνισε.


Ο Κώστας Καραμανλής με τη σύζυγό του Νατάσα Παζαΐτη (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ / PIXEL / STR)

Το πρόβλημα «Ελληνική Λύση»
Τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης στη βόρεια Ελλάδα έχουν απασχολήσει πολύ το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας που με διάφορους τρόπους έχει επιδοθεί σε αγώνα για να αλλάξει το σκηνικό. Στη μάχη αυτή ρίχθηκε και ο Κωσταντίνος Καραμανλής, επικεντρώνοντας την ομιλία του σε εθνικά θέματα, πεδίο στο οποίο έχει επενδύσει ο Κυριάκος Βελόπουλος για να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός τους ενόψει των εθνικών εκλογών.

«Θέλουμε καλές σχέσεις με όλους τους γείτονές μας. Πιστεύουμε στο Διεθνές Δίκαιο, τον διάλογο, τις σχέσεις καλής γειτονίας. Και πιστεύουμε ότι υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας με αμοιβαίο όφελος για όλους. Όμως, απειλές, εκβιασμοί, απόπειρες εκφοβισμού δεν μας πτοούν. Δεν γίνονται δεκτές. Επιστρέφονται στον αποστολέα. Συστάσεις και προτροπές, κατά μείζονα λόγο πιέσεις από όπου κι αν προέρχονται (συμμάχους, φίλους, εταίρους και οποιουσδήποτε άλλους) δεν γίνονται δεκτές, αν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον! Εμείς μια φανέλα φοράμε, και είναι η φανέλα της Ελλάδας. Για τα συμφέροντα της Ελλάδας μαχόμαστε τα συμφέροντα της Ελλάδας υπερασπιζόμαστε. Τελεία και παύλα. Είμαστε εδώ για να σφυρηλατούμε την εθνική ενότητα. Είμαστε εδώ για να στηρίζουμε τα δίκαια της χώρας, είμαστε εδώ για να στηρίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις και το αξιόμαχό τους».

Πόπη Παπαγεωργίου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εικόνα από την Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητήθηκαν οι αιτήσεις άρσης ασυλίας των βουλευτών Ζωής Κωνσταντοπούλου και Λιάνας Κανέλλη (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: «Ναι» στην άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου

29/10/2025 - 6:23μμ
Εικόνα από τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής «Για τη διερεύνηση όλων των ζητημάτων που έχουν ανακύψει σχετικά με τη λειτουργία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), με γνώμονα την ανάδειξη τυχόν ευθυνών και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του συστήματος πληρωμής των αγροτικών ενισχύσεων, ώστε να αποτελεί έναν αξιόπιστο, αποτελεσματικό και δίκαιο μηχανισμό για όλους τους παράγωγους της χώρας» (φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Απορρίφθηκε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για κλήτευση του «Φραπέ» και της Πόπης Σεμερτζίδου

29/10/2025 - 1:21μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο προσωρινός αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Ιωάννης Καϊμακάμης

27/10/2025 - 3:43μμ
Ο Κώστας Καραμανλής στους τάφους των πεσόντων στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βόρειο Ήπειρο ο Κώστας Καραμανλής, παραμονές 28ης Οκτωβρίου

27/10/2025 - 3:15μμ
Ο Μάκης Βορίδης μετά την επίθεση (φωτ.: Νέα Κρήτη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηράκλειο: Επίθεση στον Βορίδη με αυγά και ύβρεις – «Χουλιγκάνοι της ακροαριστεράς»

26/10/2025 - 10:09πμ
Καθαρισμός και απολύμανση στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληραίνει η κόντρα για τον Άγνωστο Στρατιώτη: Στα δικαστήρια ο Δούκας

24/10/2025 - 2:10μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες, για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 23 Οκτωβρίου 2025 (φωτ.: European Union)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για ελληνοτουρκικά: Mακάρι η Τουρκία να άλλαζε άποψη

24/10/2025 - 10:32πμ
(Φωτ.: pixabay.com/Anestiev)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πινγκ πονγκ υπουργείου Άμυνας και Δήμου Αθηναίων για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

24/10/2025 - 8:32πμ
Η σημαίες της Ελλάδας και της Τουρκίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης σε υπουργικό επίπεδο (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας-Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

22/10/2025 - 11:33μμ
Εικόνα από την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για την κυβερνητική τροπολογία που προβλέπει την απαγόρευση κατάληψης, αλλοίωσης ή πραγματοποίησης οποιασδήποτε δημόσιας συνάθροισης στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στη φωτογραφία διακρίνονται ο Κώστας Καραμανλής, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης  (φωτ.: Γιώργος Κονταρίνης/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγνωστος Στρατιώτης: Ψηφίστηκε η τροπολογία για την προστασία του μνημείου με 159 ψήφους «υπέρ»

22/10/2025 - 7:01μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Μικαέλα Τσορμπατζίδου)

Κύπελλο Ελλάδας: Νίκες για ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Euroleague: Η Μονακό άλωσε το ΣΕΦ κι επικράτησε του Ολυμπιακού

5 ώρες πριν
(Φωτ.: poe.org.gr)

28η Οκτωβρίου: Νέες και νέοι της ΠΟΕ έδωσαν δυναμικό παρών στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης

6 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI - MEGA PRESS / Παύλος Μακρίδης)

ENBL: «Ποδαρικό» με το… δεξί για τον Ηρακλή

6 ώρες πριν
(Φωτ.: X / PAOK BC)

FIBA Europe Cup: Πρώτη ήττα στη Γερμανία για τον ΠΑΟΚ

7 ώρες πριν
(Εικ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Μιλτιάδης Νυμφόπουλος: 100+2 προλήψεις και δεισιδαιμονίες της Σάντας – Ή, τι θα συμβεί αν βουίζει το αριστερό αυτί

7 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign