pontosnews.gr
Παρασκευή, 24/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ο Καραμανλής, η δύναμή του στη βόρεια Ελλάδα και η στήριξη Μητσοτάκη

27/06/2019 - 2:54μμ
Ο Καραμανλής, η δύναμή του στη βόρεια Ελλάδα και η στήριξη Μητσοτάκη
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Τα τελευταία δέκα χρόνια ο Κώστας Καραμανλής αποτελούσε μια σιωπηλή προσωπικότητα της εγχώριας πολιτικής σκηνής, τουλάχιστον δημοσίως, και με επιμονή απείχε από καθετί που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα. Κι αυτό, παρόλο που όλα αυτά τα χρόνια, ο πρώην πρωθυπουργός δεν έπαψε να είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές και να εκλέγεται. Ως εκ τούτου η χθεσινή δημόσια παρέμβασή του σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, όπου παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ και Β΄ Θεσσαλονίκης, ήταν λογικό να προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας αλλά και των μέσων ενημέρωσης.

Πολλοί ήταν εκείνοι που είπαν ότι ο Καραμανλής παρεμβαίνει για να ανακόψει την πορεία της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου στη βόρεια Ελλάδα, άλλοι για να στείλει εσωκομματικό μήνυμα πως υπάρχει και είναι ακόμα εδώ.

«Πάνω από όλα η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση, οι Έλληνες έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ να ανορθώσουμε την αυτοεκτίμηση μας, για να γίνει αυτό υπάρχει μια σαφής προϋπόθεση, ισχυρή κυβέρνηση με ξεκάθαρο πρόγραμμα, με ορίζοντα τετραετίας και αυτή την προϋπόθεση μόνον η παράταξη μας μπορεί να την προσφέρει, μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που θα αναλάβει το δύσκολο αλλά εθνικά αναγκαίο έργο της εθνικής ανασυγκρότησης», είπε ο ίδιος ο Καραμανλής στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του αυτό το διάστημα.


(Φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ / PIXEL / STR)

Ο πρώην πρωθυπουργός που έφτασε στη ΔΕΘ με τη σύζυγό του Νατάσα Παζαΐτη, τόνισε πως «Βρισκόμαστε τώρα σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως πολιτική σταθερότητα, αίσθημα ασφάλειας, πολύ καθαρό ορίζοντα. Χρειάζεται ρωμαλέα οικονομική ανάπτυξη, επενδύσεις, πολλές και καλές θέσεις εργασίας. Η κοινωνία χρειάζεται αλληλεγγύη, στήριξη στους λιγότερο ευνοημένους, ευκαιρίες για όλους και κυρίως τους νέους μας».

Στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ο Κώστας Καραμανλής κάλεσε όλους να σταθούν στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη «στην πρώτη γραμμή, σε αυτή την αποφασιστική μάχη». «Σας είπα πάντα την αλήθεια. Γνωριζόμαστε χρόνια και γνωριζόμαστε καλά. Ξέρω ότι ήμασταν πάντα μαζί. Σε καλούς και χαλεπούς καιρούς. Σε νίκες και σε ήττες. Ξέρω ότι καμιά φορά πικράναμε και φίλους. Ξέρω, όμως, πως όταν μπαίνουμε στη μάχη κανένας στόχος δεν είναι ανέφικτος, κανένα όνειρο δεν είναι άπιαστο» τόνισε.


Ο Κώστας Καραμανλής με τη σύζυγό του Νατάσα Παζαΐτη (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ / PIXEL / STR)

Το πρόβλημα «Ελληνική Λύση»
Τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης στη βόρεια Ελλάδα έχουν απασχολήσει πολύ το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας που με διάφορους τρόπους έχει επιδοθεί σε αγώνα για να αλλάξει το σκηνικό. Στη μάχη αυτή ρίχθηκε και ο Κωσταντίνος Καραμανλής, επικεντρώνοντας την ομιλία του σε εθνικά θέματα, πεδίο στο οποίο έχει επενδύσει ο Κυριάκος Βελόπουλος για να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματός τους ενόψει των εθνικών εκλογών.

«Θέλουμε καλές σχέσεις με όλους τους γείτονές μας. Πιστεύουμε στο Διεθνές Δίκαιο, τον διάλογο, τις σχέσεις καλής γειτονίας. Και πιστεύουμε ότι υπάρχουν προοπτικές συνεργασίας με αμοιβαίο όφελος για όλους. Όμως, απειλές, εκβιασμοί, απόπειρες εκφοβισμού δεν μας πτοούν. Δεν γίνονται δεκτές. Επιστρέφονται στον αποστολέα. Συστάσεις και προτροπές, κατά μείζονα λόγο πιέσεις από όπου κι αν προέρχονται (συμμάχους, φίλους, εταίρους και οποιουσδήποτε άλλους) δεν γίνονται δεκτές, αν προσκρούουν στο εθνικό συμφέρον! Εμείς μια φανέλα φοράμε, και είναι η φανέλα της Ελλάδας. Για τα συμφέροντα της Ελλάδας μαχόμαστε τα συμφέροντα της Ελλάδας υπερασπιζόμαστε. Τελεία και παύλα. Είμαστε εδώ για να σφυρηλατούμε την εθνική ενότητα. Είμαστε εδώ για να στηρίζουμε τα δίκαια της χώρας, είμαστε εδώ για να στηρίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις και το αξιόμαχό τους».

Πόπη Παπαγεωργίου

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο βήμα της Βουλής, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρθηκε η ασυλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου – «Δεν θα με απενεργοποιήσουν»

22/07/2026 - 6:20μμ
Ο Μάριος Σαλμάς στα βουλευτικά έδρανα, Τετάρτη 22 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση ασυλίας για τον Μάριο Σαλμά – Βαριές καταγγελίες κατά Γεωργιάδη

22/07/2026 - 4:28μμ
Ο Σωκράτης Φάμελλος στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πέμπτη 18 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Μιχάλης Καραγιάννης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρώην πρόεδρος Σωκράτης Φάμελλος έκλεισε την πόρτα – «Αδιέξοδο και περιχαράκωση»

22/07/2026 - 2:53μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο εδώλιο το φθινόπωρο τέσσερις βουλευτές της ΝΔ – Οι ημερομηνίες των δικών

22/07/2026 - 1:17μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συντάξεις χηρείας: Καταργούνται οι περικοπές μετά την τριετία με νέα νομοθετική ρύθμιση

21/07/2026 - 8:33πμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Χρήστος Μπόνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θράκη: Τι απαντάει η Ελλάδα στις αιτιάσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα μειονοτικά σχολεία

20/07/2026 - 10:11μμ
Έκτακτη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Σάββατο 18 Ιουλίου 2026.  (φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Νίκος Παππάς – Ανακοινώθηκε η νέα Πολιτική Γραμματεία

18/07/2026 - 10:13μμ
Εικόνα από την έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (φωτ.: Τατιάνα Μπόλαρη/EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ρένα Δούρου νέα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

18/07/2026 - 12:15μμ
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στο γραφείο του, στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: Δημήτρης Χριστοδούλου/pontosnews.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παύλος Μαρινάκης: Οι προσφυγικές μου ρίζες από τον Πόντο και τη Σμύρνη με καθόρισαν – Αδιανόητο να μην μαθαίνουν τα παιδιά για το έγκλημα της Γενοκτονίας

17/07/2026 - 6:59μμ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σάββατο 11 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ σε αποσύνθεση: Αποσύρθηκε ο Πολάκης – Μόνη υποψήφια η Δούρου

17/07/2026 - 5:08μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαίρη Λίντα: Το τελευταίο «αντίο» στη σπουδαία ερμηνεύτρια – Η λιτή τελετή και η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

30 λεπτά πριν
Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Χορευτών Ξάνθης «Τραντέλλενες»/Facebook)

Λεβεντιά, λύρα και ποντιακός παλμός: Ο «Άγιος Γεώργιος» Νέου Ζυγού Ξάνθης τίμησε την παράδοση

57 λεπτά πριν
Το Καπιτώλιο της Πολιτείας της Πενσιλβάνιας στο Χάρισμπεργκ, όπου συνεδριάζει η Γενική Συνέλευση της Πολιτείας των ΗΠΑ (πηγή: Wikipedia)

Η Πενσιλβάνια αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ποντίων – Η συγκινητική ομιλία του Στιβ Μαλαγάρη

1 ώρα πριν
(Φωτ.: x.com/Dean_Moses)

Διπλή επίθεση με μαχαίρι στο Μανχάταν – Συνελήφθη 51χρονος που φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ»

2 ώρες πριν
(Φωτ.: bingngu93 / pixabay.com)

Έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ για κάθε παιδί: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της συμπληρωματικής πληρωμής

2 ώρες πριν
Αέρας πριν από την καταιγίδα (φωτ.: EUROKINISSI / Αντώνης Νικολόπουλος)

Κακοκαιρία με καταιγίδες, χαλάζι και μπουρίνια σήμερα – Στο κόκκινο Σποράδες και Εύβοια

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign