pontosnews.gr
Δευτέρα, 27/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ψηφίζουν για δήμαρχο στην Κωνσταντινούπολη – Στη γραμμή Οτζαλάν ο Ντεμιρτάς

23/06/2019 - 1:29μμ
Ψηφίζουν για δήμαρχο στην Κωνσταντινούπολη – Στη γραμμή Οτζαλάν ο Ντεμιρτάς
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Από τις 8 το πρωί ξεκίνησε στην Κωνσταντινούπολη η ψηφοφορία για νέο δήμαρχο στον μητροπολιτικό δήμο μετά την ακύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών της 31ης Μαρτίου από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο. Η ψηφοφορία και στις 39 συνοικίες της Πόλης συνεχίζεται ομαλά υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, σε 31.342 κάλπες όπου καλούνται να ψηφίσουν 10.560.963 ψηφοφόροι βάσει των ίδιων εκλογικών καταλόγων της 31 Μαρτίου και με τους ίδιους υποψηφίους, αφού πρόκειται για επαναληπτικές εκλογές.

Αυτό που έχει αλλάξει είναι η σύσταση των εφορευτικών επιτροπών, αφού αποτέλεσαν την αφορμή της ακύρωσης της προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας. Όπου οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των επιτροπών δεν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι, τώρα αντικαταστάθηκαν με δημόσιους λειτουργούς για να τηρηθεί το γράμμα του νόμου. Οι κάλπες θα κλείσουν στις πέντε το απόγευμα. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να αρχίσουν να μεταδίδονται μετά τις 8 το βράδυ. Αν δεν υπάρξει θρίλερ, όπως την τελευταία φορά, πριν από τα μεσάνυχτα η Κωνσταντινούπολη θα έχει εκλέξει τον νέο της δήμαρχο.

Στο μεταξύ, ο φυλακισμένος πρώην πρόεδρος του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) Σελαχαττιν Ντεμιρτάς άναψε φωτιές χθες βράδυ δηλώνοντας ότι θα στηρίξει τη γραμμή Οτζαλάν, ο οποίος είχε ζητήσει με επιστολή του από τους ψηφοφόρους του HDP να παραμείνουν ουδέτεροι σε αυτές τις εκλογές. Η παρέμβαση του Κούρδου ηγέτη, παραμονές των εκλογών, είχε προκαλέσει αντίδραση του κόμματος, που είχε δηλώσει ότι παραμένει στην θέση του να στηρίξει τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Κι ενώ η εικόνα έδειχνε ρήξη μεταξύ Οτζαλάν και κόμματος, η δήλωση του Ντεμιρτάς που καλεί ουσιαστικά το κόμμα να συνταχθεί μαζί με τον Οτζαλάν, αλλάζει τα δεδομένα.


Ο Εκρέμ Ιμάμογλου ετοιμάζεται να ψηφίσει (φωτ.: EPA / Sedat Suna)

Με αυτές τις εξελίξεις, μια ανατροπή στις μετρήσεις των δημοσκοπήσεων που έδειχναν σταθερά μπροστά τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Εκρέμ Ιμάμογλου, φαίνεται πιθανή αν υπολογίσει κανείς το ποσοστό των κουρδικής καταγωγής ψηφοφόρων της Κωνσταντινούπολης που αγγίζει το 8%.

Αναλυτές είχαν ερμηνεύσει την επίσκεψη των δικηγόρων του Οτζαλάν στις φυλακές του Ίμραλι, μετά από μήνες απαγόρευσης και αμέσως μετά την ακύρωση των αποτελεσμάτων της 31ης Μαρτίου, ως κίνηση προς τους Κούρδους που με την ψήφο τους έφεραν τον Ιμάμογλου στην πρώτη θέση. Το ερώτημα του ποια θα είναι η επίδραση των διαδοχικών αυτών παρεμβάσεων της τελευταίας στιγμής, θα απαντηθεί στις κάλπες. Αν οι ψηφοφόροι ακολουθήσουν τη γραμμή, τότε λογικά θα παρατηρηθεί μια πτώση στο ποσοστό συμμετοχής και στο ποσοστό του Ιμάμογλου. Περίπτωση στην οποία η πλάστιγγα θα γείρει υπέρ του υποψηφίου του κυβερνώντος AKP Μπιναλί Γιλντιρίμ.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Α. Ρομπόπουλος.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: Al Balushi / commons.wikimedia.org)
ΚΟΣΜΟΣ

Ντουμπάι: Συνελήφθησαν τα πρωτοπαλίκαρα της μαφίας των τσιγαράδων, «Έντικ» και «Λεωνίδας»

27/07/2026 - 6:59μμ
Ο Ντόναλντ Τραμπ με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης βάζει την αμερικανική σημαία σε ιρανικό πετρελαιοφόρο (πηγή: Truth Social)
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Χθες «φρένο», σήμερα εικόνες AI με βομβαρδισμό του Ιράν – «Δικό μας το πετρελαιοφόρο»

27/07/2026 - 10:55πμ
Πυροσβεστικό αεροσκάφος πραγματοποιεί ρίψη νερού στο Μπετσί του Καστεγιόν, στην Ισπανία. Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Manuel Bruque)
ΚΟΣΜΟΣ

Πυρκαγιές στην Ισπανία: Η χώρα σε πύρινο κλοιό – Χιλιάδες εκκενώσεις και ένας νεκρός

27/07/2026 - 10:31πμ
Γάλλοι πυροσβέστες επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο στην περιοχή Σεστά-Πιεροτόν, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Sophie Garcia)
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Η φωτιά δημιουργεί τον δικό της «καιρό» και απειλεί το Μπορντό – Συναγερμός για τον καύσωνα

27/07/2026 - 9:43πμ
(Πηγή: x.com)
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στο Σιάτλ, στη διάρκεια φεστιβάλ φαγητού – Δύο νεκροί

27/07/2026 - 8:32πμ
(Φωτ.: EPA / Fadi Yousef)
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Νεκρός από πυρά των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας ο ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο

26/07/2026 - 9:52μμ
Από την ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας της Ρουμανίας για το θέμα της κατάρριψης μη επανδρωμένου αεροσκάφους (πηγή: YouTube/WION)
ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματικό επεισόδιο Ρουμανίας-Ρωσίας: Ανάκληση του Ρώσου πρέσβη μετά την κατάρριψη τρίτου drone

26/07/2026 - 7:56μμ
Οι τραχείς, άγονοι ορεινοί όγκοι της χερσονήσου Μουσάνταμ εισχωρούν στο στενό του Ορμούζ, το στενό πέρασμα ανάμεσα στο Ιράν (βόρεια), το Ομάν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (νότια), όπου τα ύδατα από τον κόλπο του Ομάν εισέρχονται στον Περσικό Κόλπο (πηγή: MODIS Land Rapid Response Team, NASA GSFC)
ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη σε δεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ από ναυτική νάρκη

26/07/2026 - 4:54μμ
Πολίτες αποτίουν φόρο τιμής στα θύματα μπροστά από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, κοντά στο σημείο όπου όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος κατά τη διάρκεια του Christopher Street Day. Κυριακή 26 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Clemens Bilan)
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στο Pride του Βερολίνου: Ο ύποπτος είχε επιχειρήσει να ενταχθεί στον ISIS – Αύριο είχε μάθημα αποριζοσπαστικοποίησης

26/07/2026 - 4:19μμ
Πυροσβεστική ομάδα επιχειρεί στη δασική πυρκαγιά στην Αρές, στη νοτιοδυτική Γαλλία, αργά το βράδυ της 25ης Ιουλίου 2026 (φωτ.: EPA / Damien Rembert / Gironde Departmental Fire and Rescue Service)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία καίγεται: 420.000 στρέμματα στάχτη στη Ζιρόντ – Απομακρύνθηκαν 220.000 άνθρωποι

26/07/2026 - 1:54μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: Sacred Patriarchal and Stavropegial Monastery of St. Irene Chrysovalantou/Facebook)

«Γονάτισε» η ομογένεια στην Αστόρια μπροστά στην Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου – Η συγκινητική λιτανεία 

13 λεπτά πριν
(Φωτ.: Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγκαδικίων/Εύα Τανούδη)

Οι Πόντιοι αντάμωσαν στα Λαγκαδίκια σε ένα τριήμερο αφιερωμένο στην παράδοση και τον πολιτισμό

41 λεπτά πριν
(Φωτ.: ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ/EUROKINISSI)

Τρεις συλλήψεις για την έκρηξη και την πυρκαγιά σε εργοστάσιο στα Εξαμίλια Κορινθίας – Ανάμεσά τους ο ιδιοκτήτης

1 ώρα πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

ΣΤΑΣΥ: Πειθαρχική διαδικασία για οδηγό τραμ που κάπνιζε στην καμπίνα, με τα πόδια πάνω στην κονσόλα χειρισμού

2 ώρες πριν
O Μιχάλης Καϊκουνίδης το 2007, στη βρύση του Ακτουβάν της Σαμψούντας – η πηγή ανήκε στην οικογένειά του (φωτ.: Αρχείο Μιχάλη Καϊκουνίδη)

Μιχάλης Καϊκουνίδης: Ανεπιθύμητος στην Τουρκία – «Δεν θα χορτάσω ποτέ την πατρίδα»

2 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: commons.wikimedia.org)

Βρετανία: Ιδιοκτήτης γραφείου τελετών δικάζεται επειδή δεν έθαβε τους νεκρούς, σε ορισμένες περιπτώσεις για χρόνια ολόκληρα!

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign