Στην πλατεία Συντάγματος, απ΄ όπου ξεκίνησε, ολοκληρώθηκε η μαζική παρέλαση του Athens Pride 2019 και αυτή την ώρα πραγματοποιούνται οι προγραμματισμένες συναυλίες. Το κέντρο της Αθήνας από νωρίς το απόγευμα κατακλύστηκε από πολλά χρώματα και σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου. Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ξεκίνησε η πορεία που πλαισιώθηκε από ήχους τυμπάνων και άρματα.
Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, το μπλοκ με το πανό για τον Ζακ Κωστόπουλο αποκόπηκε από την υπόλοιπη πορεία και κατευθύνθηκε προς την οδό Γλάδστωνος, όπου έπεσε νεκρός ο ακτιβιστής. Με κεντρικό σύνθημα «Οργή και θλίψη η Ζάκι θα μας λείψει» οι διαδηλωτές παρέμειναν για κάποια ώρα στο σημείο γράφοντας και φωνάζοντας συνθήματα. Πριν από την έναρξη της παρέλασης πολιτικοί, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς και οργανώσεις απηύθυναν χαιρετισμούς για την πραγματοποίηση του φετινού Athens Pride.
Το φετινό Athens Pride αποτελεί ορόσημο για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα καθώς συμπληρώνονται 15 χρόνια από το πρώτο Pride στην Αθήνα και 50 χρόνια από την εξέγερση του Stonewall στους δρόμους της Νέας Υόρκης, στις 28 Ιουνίου 1969, η οποία στάθηκε αφορμή για να δημιουργηθεί ένα μεγάλο απελευθερωτικό κίνημα για την κοινότητα.
- Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ.
















