pontosnews.gr
Πέμπτη, 15/01/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Τζανακόπουλος: Στις 7 Ιουλίου οι εκλογές

28/05/2019 - 9:13μμ
Αρχαιρεσίες της ΟΠΣΕ και πρόσκληση σε Τακτική Γενική Συνέλευση 2
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου με την παρούσα κυβέρνηση και όχι υπηρεσιακή με την επίκληση, ως εθνικού λόγου την ανάγκη ομαλής πορείας της οικονομίας, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξή του στον Alpha ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφού ανέφερε πως ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί στις 10 Ιουνίου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει διάλυση της Βουλής, εξήγησε ότι επελέγη η 7η Ιουλίου προκειμένου να μην διαταραχθεί η διενέργεια των εισαγωγικών εξετάσεων, και αφού προηγουμένως υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Παιδείας.

Μέχρι τότε η κυβέρνηση διατηρεί όλες τις αρμοδιότητές της. «Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του πρωθυπουργού και διορισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης καθώς η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική από τον Σεπτέμβριο του 2015», είπε ο Δ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι «θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες αλλαγές στις ηγεσίες των υπουργείων Δημοσίας Τάξεως και Εσωτερικών». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι «το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών θα αποτιμηθεί πολιτικά» και πρόσθεσε ότι «η συζήτηση περί ευθυνών που πυροδοτείται από αλλότρια κέντρα, δεν έχει νόημα αυτή την στιγμή, δεν έχει νόημα να αποδίδονται προσωπικές ευθύνες». Συνεχίζοντας υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενωμένος και αποφασισμένος να υπερασπιστεί ιδέες, αξίες και οράματα και έχουμε την δυνατότητα να ανατρέψουμε την κατάσταση».

Αναφερόμενος στις αιτίες της ήττας σημείωσε ότι «ένας από τους βασικούς λόγους ήταν η πολιτική συνθήκη του μνημονίου που αναγκαστήκαμε να διαχειριστούμε. Παραλάβαμε μία δύσκολη κατάσταση όπου ένα 25% των πολιτών ήταν αποκλεισμένο από τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας. Επιλέξαμε να επικεντρώσουμε την προσπάθεια στο να αποκαταστήσουμε το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Με δεδομένους τους δημοσιονομικούς περιορισμούς δεν πετύχαμε να δημιουργήσουμε καλύτερες βιοτικές συνθήκες. Είναι λίγος ο χρόνος που έχει μεσολαβήσει από την έξοδο από τα μνημόνια και δεν έχουν φανεί τα θετικά αποτελέσματα της νέας οικονομικής πολιτικής. Δεν έχει προλάβει η έξοδος από τα μνημόνια να παράξει θετικά αποτελέσματα για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Πρόσθεσε ότι «δεν είναι και εφικτό σε μόλις οκτώ μήνες να επηρεαστεί με καταλυτικό τρόπο η ζωή των πολιτών. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι λογικό να υπάρχει και φθορά και δυσαρέσκεια από την πλευρά των πολιτών, ωστόσο υπάρχει ένα 24% που αποφάσισε να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό θα βασιστεί και η επόμενη προσπάθεια».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έβρος: Στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο υπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης και Εξωτερικών της Ολλανδίας

15/01/2026 - 3:31μμ
Τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας στο ύψος του Πλατύκαμπου, Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγρότες-κυβέρνηση σε τροχιά διαλόγου: Τη Δευτέρα το ραντεβού με Μητσοτάκη, ανοίγουν οι δρόμοι

15/01/2026 - 1:20μμ
(Πηγή: facebook.com/Αρμενική Παροικία Κρήτης /Armenian community of CRETA)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρμενική Κοινότητα Ηρακλείου Κρήτης: Ισχυροί οι δεσμοί που ενώνουν τον απανταχού αρμενικό ελληνισμό με την ιστορική του πατρίδα

14/01/2026 - 1:30μμ
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση των ευρωπαίων υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες για τη συμφωνία Mercosur (φωτ.: EPA/Olivier Hoslet)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Δίχτυ προστασίας για 21 ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα – Νέες προοπτικές για τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις «βλέπει» η κυβέρνηση

9/01/2026 - 10:58μμ
(Φωτ.: minedu.gov.gr)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διδυμότειχο: Ορκίστηκε ο νέος μουφτής Εμίν Σερίφ

9/01/2026 - 4:59μμ
Ο Παύλος Ασλανίδης σε εκδήλωση για τα Τέμπη (φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύλλογος Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών: Ασλανίδης κατά Καρυστιανού για το νέο κόμμα – «Κανείς δεν είναι μαζί της»

7/01/2026 - 8:10μμ
(Φωτ. αρχείου:  EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εκτός ευρωομάδας ο Νικόλας Φαραντούρης – «Δεν δεσμεύεται ξεκάθαρα ότι θα εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του κόμματος»

7/01/2026 - 2:49μμ
Στο μπλόκο των αγροτών στο Άργος (φωτ.: EUROKINISSI / Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Ανακοινώσεις την Τετάρτη από την κυβέρνηση, πριν από το 48ωρο μπλακ άουτ

5/01/2026 - 1:53μμ
(Φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κοινή διακήρυξη Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ μετά την τριμερή της Ιερουσαλήμ

23/12/2025 - 9:06πμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (φωτ.: Δημήτρης Παπαμήτσος / Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στρατηγική η σχέση Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου για την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου – Σημαντικός παίκτης στα ενεργειακά η Ελλάδα

22/12/2025 - 9:35μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)

Εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη μνήμη του μακαριστού αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου

9 λεπτά πριν
(Φωτ.: Instagram)

Άλκης Κούρκουλος: Ο γοητευτικός αντιστάρ έχει σήμερα γενέθλια

37 λεπτά πριν
(Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/EUROKINISSI)

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ταξί – Παράταση της απεργίας και νέα 48ωρη «προ των πυλών»

1 ώρα πριν
Ο Κύπριος πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στη Λεμεσό, κατά την υποδοχή του Κολλεγίου των Επιτρόπων και της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (φωτ.: EPA/ GEORGE CHRISTOPHOROU)

Η Κύπρος θέλει να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν εντός του 2026

2 ώρες πριν
Καρτ ποστάλ του προηγούμενου αιώνα με παζάρι φρούτων στη Σαμψούντα (φωτ.: picryl.com)

Μαρτυρία Ελευθέριου Παπαδόπουλου: Σκάβαμε λάκκους βαθιούς σαν πηγάδια και μπαίναμε μέσα όταν ακούγαμε ότι έρχονται Τούρκοι

2 ώρες πριν
Πυροσβέστες επιχειρούν στο κτήριο όπου ξέσπασε φωτιά μετά από ισχυρή έκρηξη (φωτ.: EPA/JEROEN JUMELET)

Ολλανδία: Ισχυρή έκρηξη σε κτήριο στο κέντρο της Ουτρέχτης

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign