pontosnews.gr
Παρασκευή, 17/10/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Κουφοντίνας: Το σκεπτικό για το βούλευμα του Αρείου Πάγου για την άδεια

23/05/2019 - 6:59μμ
Κουφοντίνας: Το σκεπτικό για το βούλευμα του Αρείου Πάγου για την άδεια
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Επέστρεψε ξανά στην κρίση του δικαστικού συμβουλίου του Πρωτοδικείου Βόλου το θέμα της χορήγησης της άδειας στο μέλος της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου στο βούλευμα που δεν είχε εγκρίνει την έβδομη άδεια. Πλέον, το δικαστικό συμβούλιο Βόλου θα πρέπει με νέα σύνθεση να αποφασίσει εάν θα δώσει άδεια στον πολυισοβίτη, καθώς καλείται να κρίνει εάν εκτός από τις τυπικές προϋποθέσεις πληροί και τις ουσιαστικές.

Το ΣΤ’ Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε σήμερα ότι και όσοι έχουν καταδικαστεί σε τουλάχιστον μία φορά ισόβια, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες.

Ενδεικτικά, στο υπ’ αριθμ. 1001/2019 βούλευμα του Αρείου Πάγου αναφέρεται ότι «η θέση αυτή του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, η οποία φαίνεται να εδράζεται στη γραμματική διατύπωση του άρθρου 55 παρ. 1 του Σωφρονιστικού Κώδικα, είναι εσφαλμένη σύμφωνα και με τα όσα αρχικώς εξετέθησαν στις αρχικές σκέψεις της παρούσης αποφάσεως, καθώς πρέπει να σημειωθεί ότι ο νομοθέτης, στο αφηρημένο επίπεδο της κατάστρωση διάταξης νόμου, χρησιμοποιεί πάντοτε τον ενικό αριθμό, χωρίς αυτό να υποδηλώνει ότι η εφαρμογή του εξαντλείται στην άπαξ πραγμάτωση του σχετικού κανόνα».

Ακόμη, οι δικαστές υιοθέτησαν την εισήγηση της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία την Παρασκευή είχε ασκήσει αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του Βόλου που δεν χορήγησε άδεια στον Κουφοντίνα, αφού είχε την άποψη ότι και εκείνος πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για να πάρει άδεια.

Επίσης, οι αρεοπαγίτες αναφέρουν ότι το Δικαστικό Συμβούλιο του Βόλου «θα έπρεπε, αφ’ ότου δέχτηκε πως κατά τη νομική του άποψη δεν συνέτρεχε η πλήρωση της τυπικής προϋποθέσεως για χορήγηση τακτικής άδειας, να δεχτεί την προσφυγή του εισαγγελέως και να απορρίψει τύποις την από 30.4.2019 αίτηση του ως άνω κρατούμενου, και, αφού δεν συνέτρεχε, κατά την άποψή του, η τυπική προϋπόθεση, να μην προχωρήσει στην εξέταση των ουσιαστικών και υποθέσεων της χορήγησης τακτικής άδειας».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «το συμβούλιο προχώρησε στην εξέταση των ουσιαστικών προϋποθέσεων και δέχτηκε ότι δεν συνέτρεχαν ούτε αυτές, στηριζόμενο κυρίως στο ότι ο κρατούμενος δήλωσε ενώπιον του αυτολεξεί, μεταξύ άλλων: ‘Να πιάσουμε το κόκκινο νήμα της αντίστασης […] αμφισβήτησα ένοπλα το κρατικό μονοπώλιο (της βίας), γι’ αυτό καταδικάστηκα’.

»Το συμβούλιο εν προκειμένω δέχεται αφενός μεν ότι στην έννοια του σωφρονισμού δεν περιλαμβάνεται η καθ’ οιονδήποτε τρόπο ιδεολογική μεταστροφή του κατάδικου, στη συνέχεια όμως αντιφατικά δέχεται ότι ο κρατούμενος δεν είναι πρόθυμος να αλλάξει στάση ζωής και να μεταμεληθεί, αλλά εμμένει στην άποψή του περί ένοπλης ανατροπής του κρατικού μονοπωλίου της βίας και άρα καθιστά εναργές ότι ευκαιρίας δοθείσης δεν αποκλείεται να τελέσει και νέες αξιόποινες πράξεις ιδιαίτερες απαξίας».

Όπως εξηγούν οι αρεοπαγίτες, «το προσβαλλόμενο βούλευμα δέχεται ότι ο κρατούμενος δεν έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά κατά τη διάρκεια της κράτησής του, έχει δείξει καλή διαγωγή, έχει λάβει έξι τακτικές άδειες, των οποίων έκανε καλή χρήση, αλλά δεν περιλαμβάνει περιστατικά κακής χρήσης κατά τη διάρκεια των αδειών αυτών, περιοριζόμενο στην παραδοχή ότι «κατά τη διάρκεια της προηγούμενης άδειας του έκανε αμέριμνος περίπατο στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα επέτρεψε να ληφθούν και να δημοσιευθούν φωτογραφίες του, σε σημεία πλησίον εκείνων που δολοφονήθηκαν συγκεκριμένα θύματα του συμπεριφορά όλως προκλητική, που καταδεικνύει έμπρακτα πέραν πάσης αμφιβολίας την έλλειψη σεβασμού στην μνήμη των θυμάτων’».

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παν. Τσιμπούκης.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: ΟΠΑΠ)
ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάστημα ΟΠΑΠ της Θεσσαλονίκης ο μεγάλος νικητής του Τζόκερ – Πλούτισε κατά 7,6 εκατ. ευρώ

17/10/2025 - 6:53μμ
Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να λείπει η ποντιακή φορεσιά (φωτ.: Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης / Μαρία-Ειρήνη Τζήκα)
ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Με παραδοσιακές φορεσιές από δεκάδες περιοχές γιορτάστηκε η 113η επέτειος από την απελευθέρωση της Κατερίνης

17/10/2025 - 6:24μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

Αμπελόκηποι: Άνδρας έπεσε στο κενό από τον 24ο όροφο του Πύργου «Απόλλων»

17/10/2025 - 5:55μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Κορωπί: Έξι νεαροί ταυτοποιήθηκαν για επίθεση με πέτρες κατά λεωφορείου

17/10/2025 - 3:22μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν οι δύο ανήλικοι που έδειραν και παρενόχλησαν σεξουαλικά 15χρονο

17/10/2025 - 12:14μμ
Φωτογραφία αρχείου από λέμβο που ναυάγησε ανοιχτά της Λέρου (Φωτ.: Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή/Eurokinissi)
ΕΛΛΑΔΑ

Δύο νεκροί και 10 τραυματίες σε ναυάγιο με μετανάστες στη Χίο – Η βάρκα τους έπεσε σε βράχια

17/10/2025 - 11:45πμ
Σκάφος του Λιμενικού Σώματος (φωτ. αρχείου: Λιμενικό Σώμα)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Συνεχίζονται οι αφίξεις μεταναστών – Άλλους 23 εντόπισε και διέσωσε το Λιμενικό

17/10/2025 - 9:08πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Δύο τροχαία με τέσσερις νεκρούς τα ξημερώματα στην Αττική

17/10/2025 - 8:38πμ
(Φωτ. αρχείου: 
EPA / Αλέξανδρος Βλάχος)
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες στο Ιόνιο, νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα – Στα ίδια επίπεδα η θερμοκρασία

17/10/2025 - 8:08πμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Θέρμη

16/10/2025 - 6:38μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κώστας Σλούκας, Τζόρνταν Λόιντ και Χουάν Ερνανγκόμεθ
στο παιχνίδι Αναντολού Εφές - Παναθηναϊκός (φωτ.: Eurokinissi Sports/ EUROKINISSI)

Euroleague: Ο Παναθηναϊκός άλωσε την Αναντολού Εφές με 95-81

12 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Γεωργία Παναγοπούλου)

Στρατός Ξηράς: Κατάταξη με την ΣΤ’ ΕΣΣΟ 2025

42 λεπτά πριν
Ο Διονύσης Σαββόπουλος ενώ αφηγείται στιγμές από τη ζωή του στο κοινό, το 2024 (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/Βασίλης Βερβερίδης)

Σε ιδιωτικό νοσοκομείο ο Διονύσης Σαββόπουλος

1 ώρα πριν
Καρέ από το φιλμ «Η μπάντα», του Νίκου Ασλανίδη (πηγή: Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης)

Νίκος Ασλανίδης: Ένας «ιδιαίτερα επικίνδυνος άνθρωπος» που υπηρετεί και καταγράφει την αλήθεια – Οι μάρτυρες σε Κύπρο και Πόντο αρκούν

2 ώρες πριν
(Φωτ.: facebook / Σύλλογος Μικρασιατών Λιβαδειάς)

Οι Μικρασιάτες της Λιβαδειάς οργανώνουν εκδρομή στην Αθήνα – Για ένα ταξίδι στον πολιτισμό & τις γεύσεις της Μικράς Ασίας

2 ώρες πριν
Από την εικονογράφηση του Γ. Κωνσταντινίδη

Τι κάνουν η μερμήκα και το περιστέρ’; – Στα αρχαία την απάντηση την έδωσε ο Αίσωπος, στα ποντιακά ο Γ. Κωνσταντινίδης

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign