pontosnews.gr
Παρασκευή, 10/07/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Προσλήψεις και παρεμβάσεις στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

13/05/2019 - 9:54μμ
Ξεκινά η χορήγηση νοσοκομειακών ογκολογικών φαρμάκων υψηλού κόστους απευθείας προς τις ιδιωτικές κλινικές
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Σε προσλήψεις φαρμακοποιών, μεταστέγαση φαρμακείων που δεν έχουν την υποδομή για ταυτόχρονη εξυπηρέτηση πολλών ασθενών και κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων σε ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας, προχωρά η Διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού Βασίλης Πλαγιανάκος, με αφορμή αναφορές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) για «τριτοκοσμικές» συνθήκες για τους ογκολογικούς ασθενείς σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, «προωθούνται μια σειρά από παρεμβάσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, ενώ δρομολογούνται και νέες πρωτοβουλίες προκειμένου οι ασθενείς που χρειάζονται χημειοθεραπεία και οι συγγενείς τους να μην υποβάλλονται στην ταλαιπωρία της αναμονής για τα ενδοφλέβια φάρμακα της μηνιαίας θεραπείας τους».

Σύμφωνα με τον Β. Πλαγιανάκο, ο Οργανισμός προχωρά σε προσλήψεις φαρμακοποιών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που έχουν προκύψει από τις συνταξιοδοτήσεις μόνιμου προσωπικού και τη λήξη συμβάσεων ορισμένου χρόνου υγειονομικών υπαλλήλων, και που σήμερα αντιμετωπίζονται προσωρινά με μετακινήσεις προσωπικού.

Ειδικότερα, αναμένεται μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες να προχωρήσει η διαδικασία πρόσληψης δεκατεσσάρων επικουρικών φαρμακοποιών, ενώ θα ακολουθήσει η προκήρυξη για την πρόσληψη άλλων 38 φαρμακοποιών και πέντε βοηθών με σύμβαση ορισμένου χρόνου προκειμένου να εξομαλυνθεί η εξυπηρέτηση στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Επιπλέον, βρίσκονται σε εξέλιξη οι ακόλουθες ενέργειες:

  • Μεταφορά του φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Γκύζη (Παράσχου 23) σε νέο χώρο με περισσότερες θέσεις εξυπηρέτησης κοινού και μεγαλύτερο χώρο αναμονής, καθώς ο χώρος που σήμερα λειτουργεί δεν διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για τους ασθενείς. Το νέο φαρμακείο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας θα διαθέτει μεγάλο χώρο αναμονής, αλλά και περισσότερα γκισέ για τη διανομή φαρμάκων, ενώ η πρόσβαση θα είναι πιο εύκολη, καθώς το κτήριο βρίσκεται δίπλα στο σταθμό του μετρό «Αμπελόκηποι».
  • Επέκταση του φαρμακείου στην Καλλιθέα, όπου δεν υπάρχει χώρος αναμονής. Θα κατασκευαστεί χώρος για την αναμονή των ασθενών, ενώ παράλληλα θα είναι φιλικό και στην πρόσβαση ΑμεΑ.
  • Δημιουργία νέων χώρων αναμονής για το φαρμακείο της Ομόνοιας, με κλιματισμό.
  • Κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων σε ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας.
  • Παραλαβή φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με προγραμματισμένα ραντεβού

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι προχωρά με «εντατικούς ρυθμούς και το σχέδιο της εφαρμογής της δωρεάν διανομής φαρμάκων στο σπίτι για ασθενείς με συγκεκριμένες παθήσεις. Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες μελέτες, ενώ αναμένονται οι επόμενες κινήσεις (π.χ. νομοθετικές ρυθμίσεις) για να ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου.

»Στο ίδιο πλαίσιο, με την υπηρεσία ραντεβού στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ όλοι οι ασφαλισμένοι θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους συγκεκριμένη ώρα, με βασικό στόχο να εξαλείψουμε τις ουρές και την ταλαιπωρία των ασθενών και των συγγενών τους».

Σχετικά με πρόσφατη εγκύκλιο του Οργανισμού που αφορά την αποστολή φαρμάκων με αντικαταβολή διευκρινίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δωρεάν διανομή φαρμάκων στο σπίτι, αλλά εκδόθηκε για να ενημερώσει τις εταιρείες ταχυμεταφοράς για τον τρόπο που θα συνεχιστεί η διαδικασία μετά την κατάργηση των βιβλιαρίων υγείας. Ο ασθενής θα συνεχίσει να εξουσιοδοτεί έως τρεις υπαλλήλους της πιστοποιημένης εταιρείας ταχυμεταφοράς και το έντυπο εξουσιοδότησης των εταιρειών για παραλαβή φαρμάκων από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με τη διαδικασία της «κατ’ οίκον παράδοσης φαρμάκων», θα πρέπει να είναι συμπληρωμένο πλήρως σε όλα τα πεδία κάθε φορά και θεωρημένο για το γνήσιο της υπογραφής από δημόσια Αρχή.

Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ διαθέτουν φάρμακα υψηλού κόστους για σοβαρές παθήσεις, με μηδενική συμμετοχή για τους ασφαλισμένους. Πανελλαδικά λειτουργούν 34 φαρμακεία, ενώ υπάρχουν και επιπλέον 70 σημεία διανομής φαρμάκων σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές. Εξυπηρετούν σε μηνιαία βάση περισσότερους από 80.000 ασφαλισμένους και 4.500 ανασφάλιστους. Η ετήσια δαπάνη για τα φάρμακα υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Έφη Φουσέκη.
ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βαγγέλης Μπουγιώτης)
ΕΛΛΑΔΑ

Αλεξανδρούπολη: Χειροπέδες σε τρεις για παράνομη αλιεία 3.584 αχινών

9/07/2026 - 10:22μμ
Από την πυρκαγιά στη περιοχή του Ασπροπύργου (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος-Καλοχώρι: Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η ΔΑΕΕ για τις πυρκαγιές

9/07/2026 - 9:53μμ
(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και ομόφωνης καταδίκης της τρομοκρατίας κηδεύτηκε η Βάγια Νέστορα

9/07/2026 - 7:30μμ
ΕΛΛΑΔΑ

Το Allwyn Care δίνει ραντεβού εθελοντικής προσφοράς στη Σαλαμίνα

9/07/2026 - 6:26μμ
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κ. Συνετός)
ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Ειδικό κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας στο νησί για το F16 – Κλειστό το αεροδρόμιο

9/07/2026 - 5:31μμ
(Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Καίγεται επιχείρηση στο Καλοχώρι – Μαύροι καπνοί κάλυψαν και πάλι την πόλη

9/07/2026 - 5:05μμ
Η Πάολα Ρεβενιώτη στην ορκωμοσία της νέας Βουλής την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 (φωτ.: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας)
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε η Πάολα Ρεβενιώτη, εμβληματική μορφή του ελληνικού ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος

9/07/2026 - 12:03μμ
Στιγμιότυπο από την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε σε επιχείρηση στον Ασπρόπυργο, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Δανάη Δαυλοπούλου)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Επτά εγκαυματίες, οι τρεις διασωληνωμένοι

9/07/2026 - 11:15πμ
Η φωτιά ξεκίνησε από την Παθολογική Κλινική του Σισμανογλείου, στον Α' όροφο. Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI  / Σωτήρης Δημητρόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Σισμανόγλειο: Εξαφανίστηκε ο ασθενής από το κρεβάτι όπου ξέσπασε η φωτιά – Προσήχθη από την Αστυνομία

9/07/2026 - 10:27πμ
Μαύρος καπνός από τη φωτιά που ξέσπασε σε επιχείρηση στον Ασπρόπυργο, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026 (φωτ.: Facebook / Πυρκαγιά Ενημέρωση)
ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα στον Ασπρόπυργο: Πέντε εγκαυματίες, οι δύο διασωληνωμένοι – Μαύρος καπνός έχει καλύψει την περιοχή

9/07/2026 - 10:03πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Βουλή: Μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά στη Ζωή Κωνσταντοπούλου εισηγείται η επιτροπή Δεοντολογίας

2 ώρες πριν
(Φωτ.: pixabay.com / stevepb)

Υγεία: Πέντε συχνά συνταγογραφούμενα φάρμακα που δυσκολεύουν την αντιμετώπιση του καύσωνα

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)

Ένωση Ποντίων Γλυφάδας: «Καραγκιόζης, ο Πόντιος» – Μια παράσταση για κάθε ηλικία, με τον μοναδικό Τάκη Βαμβακίδη

3 ώρες πριν
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Βαγγέλης Μπουγιώτης)

Αλεξανδρούπολη: Χειροπέδες σε τρεις για παράνομη αλιεία 3.584 αχινών

4 ώρες πριν
Από την πυρκαγιά στη περιοχή του Ασπροπύργου (φωτ.: EUROKINISSI)

Ασπρόπυργος-Καλοχώρι: Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η ΔΑΕΕ για τις πυρκαγιές

4 ώρες πριν
(Φωτ.: ΕΛΟΠ)

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πάλης: Χάλκινο μετάλλιο η Μαρία-Λουίζα Γκίκα!

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign