Παγκόσμιο ρεκόρ κορασίδων στο αγώνισμα του ακοντισμού με επίδοση 65,9μ. σημείωσε η μαθήτρια-αθλήτρια του ΓΕ.Λ. Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής Ελίνα Τζένγκο, καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, που ήταν 63,5μ. Η Ελίνα Τζένγκο πέτυχε τη διάκριση αυτή στο πλαίσιο των Πανελλήνιων Αγώνων Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας-Κύπρου, σχολικού έτους 2018-2019, στην τελική (Γ’ Φάση) των αγώνων.
Η Ελίνα Τζένγκο είχε κατακτήσει την 1η Παγκόσμια Σχολική νίκη στη Γυμνασιάδα Μαρόκο 2018, καθώς και την 1η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων 2018 στο Μπουένος-Άιρες.
Στην τελική φάση των αγώνων κλασσικού αθλητισμού συμμετέχουν 500 μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα που ασχολούνται με τον αθλητισμό και 45 μαθητές και μαθήτριες με τους συνοδούς τους από την Κύπρο, οι οποίοι προκρίθηκαν μετά την ολοκλήρωση της Β΄ Φάσης (7 όμιλοι). Οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς των αγωνισμάτων κλασσικού αθλητισμού και την ισχύουσα Υ.Α. αρ. 190677/Δ5 (Φ.Ε.Κ. 3754 Β’/2016), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Η τελική φάση των αγώνων ανατέθηκε από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠΠΕΘ και την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων στην Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Ιωαννίνων. Οι Πανελλήνιοι αγώνες ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας-Κύπρου σχ. έτους 2018-2019 ολοκληρώνονται την Πέμπτη 9 Μαΐου στην πόλη των Ιωαννίνων και διεξάγονται στο ανακαινισμένο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες», το οποίο εγκαινίασαν σήμερα η Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός.