pontosnews.gr
Πέμπτη, 19/02/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό καλεί σε απεργία, ο Μαδούρο θα τιμωρήσει τους προδότες

2/05/2019 - 12:56μμ
Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό καλεί σε απεργία, ο Μαδούρο θα τιμωρήσει τους προδότες
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Βενεζουέλα ώρα μηδέν, καθώς η χώρα βρίσκεται στο χείλος της εμφύλιας σύρραξης. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων των οπαδών της αντιπολίτευσης μια 27χρονη δέχτηκε πυροβολισμό στην καρδιά στη συνοικία Αλταμίρα του Καράκας, ενώ ένα ακόμα άτομο θεωρείται ότι σκοτώθηκε στην πολιτεία Αραγκούα.

Την Πρωτομαγιά πορείες και διαδηλώσεις έγιναν τόσο από υποστηρικτές του Νικολάς Μαδούρο, όσο και από υποστηρικτές του Χουάν Γκουαϊδό.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κάλεσε χθες τους πολίτες να κατέβουν σε γενική απεργία και να συνεχίσουν να διαδηλώνουν με στόχο την εκδίωξη του Νικολάς Μαδούρο, ενώ από τη μεριά του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε ότι θα τιμωρήσει τους προδότες «που είναι υπεύθυνοι για το αποτυχημένο πραξικόπημα της Τρίτης».

Αν και πολλοί κάτοικοι του Καράκας συμμετείχαν χθες στην κινητοποίηση στην οποία είχε καλέσει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, εντούτοις δεν πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη πορεία στην ιστορία της Βενεζουέλας. Συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και άνδρες της μπολιβαριανής εθνικής φρουράς (σώμα παρόμοιο με τη χωροφυλακή, αρμόδιο για την επιβολή της τάξης) υπήρξαν σε όλο το Καράκας με πέτρες, μολότοφ και δακρυγόνα – πηγές από την αντιπολίτευση μιλούν και για πολλούς τραυματίες από σφαίρες.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο οποίος μίλησε σε δεκάδες υποστηρικτές του που συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο Μιραφλόρες, κατηγόρησε τον Λευκό Οίκο ως ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος και τόνισε ότι ποτέ δεν σχεδίαζε να εγκαταλείψει τη χώρα. «Ούτε οι σφαίρες, ούτε τα τουφέκια θα επιτρέψουν σε έναν φανταστικό πρόεδρο να κυβερνήσει από το Μιραφλόρες», κατάληξε ο Νικολάς Μαδούρο αναφερόμενος στον Χουάν Γκουαϊδό.

Δημοσίευμα της El Pais στέκεται ιδιαιτέρως στην επανεμφάνιση του Λεοπόλδο Λόπες στο πλευρό του Χουάν Γκουαϊδό. Ο αμφιλεγόμενος ηγέτης της αντιπολίτευσης, που θεωρείται ότι είναι ο πραγματικός αρχηγός της, και ο οποίος εκτίει ποινή 13 ετών σε κατ’ οίκον περιορισμό, αναζήτησε με τη γυναίκα του και τη μία κόρη τους διαδοχικά καταφύγιο στις πρεσβείες της Χιλής και της Ισπανίας. Αν και είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής, ταυτόχρονα είναι ιδιαιτέρως αντιπαθής κυρίως για τις φιλοδοξίες του και τον υπέρμετρο ατομισμό του, κάτι που έγινε φανερό στις μαζικές διαδηλώσεις του 2014 που ώθησαν τον Νικολάς Μαδούρο στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που επιβεβαίωσε τη θέση του στην προεδρία.

Τραμπ: Είναι ένα απίστευτο χάος
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στο Fox Business ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν πολλές εξελίξεις σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στη Βενεζουέλα. «Είναι ένα απίστευτο χάος», ανέφερε. «Πολλά πράγματα θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα, και νωρίτερα από αυτή. Θα δούμε τι συμβαίνει», πρόσθεσε.

Επίσης, δεσμεύτηκε να συνεχίσει να υποστηρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε να κάνουμε», σημείωσε και παράλληλα τόνισε ότι «υπάρχουν άνθρωποι που θα ήθελαν να κάνουμε το απόλυτο».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

(Φωτ.: Κώστας Τζούμας/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα δίωξη για πέμπτη δολοφονία βρέφους σε βάρος της Ειρήνης Μουρτζούκου

18/02/2026 - 10:46μμ
(Φωτ.: Θανάσης Καλλιάρας/EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή ο ιδιοκτήτης της Βιολάντα μετά την απολογία του

18/02/2026 - 9:22μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΕΛΛΑΔΑ

«Κιβωτός του κόσμου»: Το πρωί της Πέμπτης η απόφαση του Εφετείου για τον π. Αντώνιο σχετικά με τιμωρίες παιδιών

18/02/2026 - 8:26μμ
Μέρος των κατασχεθέντων (πηγή: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διέπραττε κλοπές και διακινούσε παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα

18/02/2026 - 7:58μμ
Η μία από τις επίμαχες φωτογραφίες της συλλογής του Τιμ ντε Κρένε
ΕΛΛΑΔΑ

ΥΠΠΟ: «Μνημείο» κηρύχθηκε το σύνολο της συλλογής φωτογραφιών από την εκτέλεση της Καισαριανής

18/02/2026 - 7:00μμ
Η χάραξη της οδού Πόντου στην Καλαμαριά
ΕΛΛΑΔΑ

Οδός Πόντου: Και επισήμως έργο «εθνικού επιπέδου» η διαμόρφωση του οδικού άξονα της Καλαμαριάς

18/02/2026 - 6:05μμ
Ο Αντώνης Μανιτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Μανιτάκης – Διήμερο πένθος στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ

18/02/2026 - 5:36μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Φυλακές Δομοκού: Συνελήφθη ο αρχιφύλακας για συνέργεια στο φόνο του ισοβίτη – Το βίντεο που άλλαξε τα δεδομένα

18/02/2026 - 4:40μμ
(Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Aπέδρασε κρατούμενος από τα δικαστήρια της Ευελπίδων

18/02/2026 - 4:13μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση «Βιολάντα»: Στον ανακριτή Τρικάλων απολογείται ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου

18/02/2026 - 2:19μμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: EUROKINISSI / Αργυρώ Αναστασίου)

Champions League: Ήττα για τον Ολυμπιακό από τη Λεβερκούζεν και απομακρύνεται η πρόκριση

8 ώρες πριν
(Φωτ.: Facebook/Ένωση Ποντίων Πιερίας)

Ένωση Ποντίων Πιερίας: Μαθήματα ποντιακής διαλέκτου για να μη γίνουμε οι τελευταίοι που «ελάλ ‘ναν και ετραγώδναν το ρωμαίικον το χρυσόν την καλατσήν»

8 ώρες πριν
(Φωτ.: paokfc.gr)

Το επετειακό σήμα του ΠΑΟΚ – Ένας αιώνας δόξας

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Κώστας Τζούμας/EUROKINISSI)

Νέα δίωξη για πέμπτη δολοφονία βρέφους σε βάρος της Ειρήνης Μουρτζούκου

9 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Klodian Lato)

Κύπελλο Ελλάδας – Final 8: Στα ημιτελικά με περίπατο ο Παναθηναϊκός

9 ώρες πριν
(Φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος/EUROKINISSI)

Στη Βουλή η υπόθεση του Γιάννη-Βασίλη Γιαϊλαλί – Θάνος Πλεύρης: «Αν έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου, δεν δικαιούται άσυλο»

10 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign