pontosnews.gr
Κυριακή, 7/06/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό καλεί σε απεργία, ο Μαδούρο θα τιμωρήσει τους προδότες

2/05/2019 - 12:56μμ
Βενεζουέλα: Ο Γκουαϊδό καλεί σε απεργία, ο Μαδούρο θα τιμωρήσει τους προδότες
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Βενεζουέλα ώρα μηδέν, καθώς η χώρα βρίσκεται στο χείλος της εμφύλιας σύρραξης. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των χθεσινών διαδηλώσεων των οπαδών της αντιπολίτευσης μια 27χρονη δέχτηκε πυροβολισμό στην καρδιά στη συνοικία Αλταμίρα του Καράκας, ενώ ένα ακόμα άτομο θεωρείται ότι σκοτώθηκε στην πολιτεία Αραγκούα.

Την Πρωτομαγιά πορείες και διαδηλώσεις έγιναν τόσο από υποστηρικτές του Νικολάς Μαδούρο, όσο και από υποστηρικτές του Χουάν Γκουαϊδό.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κάλεσε χθες τους πολίτες να κατέβουν σε γενική απεργία και να συνεχίσουν να διαδηλώνουν με στόχο την εκδίωξη του Νικολάς Μαδούρο, ενώ από τη μεριά του ο πρόεδρος της Βενεζουέλας δήλωσε ότι θα τιμωρήσει τους προδότες «που είναι υπεύθυνοι για το αποτυχημένο πραξικόπημα της Τρίτης».

Αν και πολλοί κάτοικοι του Καράκας συμμετείχαν χθες στην κινητοποίηση στην οποία είχε καλέσει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, εντούτοις δεν πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη πορεία στην ιστορία της Βενεζουέλας. Συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και άνδρες της μπολιβαριανής εθνικής φρουράς (σώμα παρόμοιο με τη χωροφυλακή, αρμόδιο για την επιβολή της τάξης) υπήρξαν σε όλο το Καράκας με πέτρες, μολότοφ και δακρυγόνα – πηγές από την αντιπολίτευση μιλούν και για πολλούς τραυματίες από σφαίρες.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, ο οποίος μίλησε σε δεκάδες υποστηρικτές του που συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο Μιραφλόρες, κατηγόρησε τον Λευκό Οίκο ως ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος και τόνισε ότι ποτέ δεν σχεδίαζε να εγκαταλείψει τη χώρα. «Ούτε οι σφαίρες, ούτε τα τουφέκια θα επιτρέψουν σε έναν φανταστικό πρόεδρο να κυβερνήσει από το Μιραφλόρες», κατάληξε ο Νικολάς Μαδούρο αναφερόμενος στον Χουάν Γκουαϊδό.

Δημοσίευμα της El Pais στέκεται ιδιαιτέρως στην επανεμφάνιση του Λεοπόλδο Λόπες στο πλευρό του Χουάν Γκουαϊδό. Ο αμφιλεγόμενος ηγέτης της αντιπολίτευσης, που θεωρείται ότι είναι ο πραγματικός αρχηγός της, και ο οποίος εκτίει ποινή 13 ετών σε κατ’ οίκον περιορισμό, αναζήτησε με τη γυναίκα του και τη μία κόρη τους διαδοχικά καταφύγιο στις πρεσβείες της Χιλής και της Ισπανίας. Αν και είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής, ταυτόχρονα είναι ιδιαιτέρως αντιπαθής κυρίως για τις φιλοδοξίες του και τον υπέρμετρο ατομισμό του, κάτι που έγινε φανερό στις μαζικές διαδηλώσεις του 2014 που ώθησαν τον Νικολάς Μαδούρο στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος που επιβεβαίωσε τη θέση του στην προεδρία.

Τραμπ: Είναι ένα απίστευτο χάος
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στο Fox Business ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν πολλές εξελίξεις σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στη Βενεζουέλα. «Είναι ένα απίστευτο χάος», ανέφερε. «Πολλά πράγματα θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα, και νωρίτερα από αυτή. Θα δούμε τι συμβαίνει», πρόσθεσε.

Επίσης, δεσμεύτηκε να συνεχίσει να υποστηρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε να κάνουμε», σημείωσε και παράλληλα τόνισε ότι «υπάρχουν άνθρωποι που θα ήθελαν να κάνουμε το απόλυτο».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Κατέρρευσε πέτρινος τοίχος κατοικίας μετά τους σεισμούς στην Εύβοια, Κυριακή 7 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Sterea economy)
ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Ζημιές και κατολισθήσεις μετά τα 5,2 Ρίχτερ – Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι

7/06/2026 - 3:37μμ
(Φωτ.: EUROKINISSΙ / Θανάσης Καλλιάρας)
ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: «Τουρίστας και λάτρης της φωτογραφίας» δηλώνει ο Γερμανός που συνελήφθη κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις

7/06/2026 - 3:11μμ
Το σπίτι στα Πατήσια όπου διέμενε στην Αθήνα ο 37χρονος Παλαιστίνιος.  Κυριακή 7 Ιουνίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Χαμάς στην Κρήτη: Ο 37χρονος φέρεται να παραδέχθηκε τη στρατολόγησή του – Εξετάζεται σενάριο χτυπήματος σε ισραηλινό στόχο

7/06/2026 - 1:59μμ
Ο «διπλός» σεισμός της Εύβοιας και πού έγινε αισθητός (πηγή: Χ / EMSC)
ΕΛΛΑΔΑ

Δύο σεισμοί μέσα σε λίγα λεπτά στην Εύβοια – Στα 5,2 Ρίχτερ η ισχυρότερη δόνηση

7/06/2026 - 1:24μμ
(Φωτ. αρχείου: EPA / Made Nagi)
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός τώρα, αισθητός στην Αθήνα

7/06/2026 - 1:00μμ
Η μπροστινή είσοδος στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας (φωτ.: EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Αντιφάσεις, νέα στοιχεία και μια απολογία έξι ωρών πριν από την προφυλάκιση

7/06/2026 - 12:49μμ
(Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)
ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Βαριές κατηγορίες, αλλά πολλά ερωτήματα μετά τη σύλληψη του 37χρονου Παλαιστίνιου

7/06/2026 - 12:01μμ
Ταξιδιώτες στο διεθνές αεροδρόμιο Σίπχολ στο Άμστερνταμ κοιτούν τον πίνακα ανακοινώσεων αναζητώντας πληροφορίες για τις πτήσεις τους μετά την κατάρρευση των πληροφοριακών συστημάτων (φωτ.: EPA / Sem van der Wal)
ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπορικά ταξίδια: Αποζημίωση έως 600 ευρώ για καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων

7/06/2026 - 10:51πμ
Άνθρωποι περπατούν στην κεντρική πλατεία μπροστά από μια φωτογραφία του πρώτου Προέδρου του Κοσόβου, Ιμπραήμ Ρουγκόβα, που είναι αναρτημένη σε κτήριο στην Πρίστινα, Κόσοβο (φωτ.: EPA/GEORGI LICOVSKI)
ΚΟΣΜΟΣ

Κόσοβο: Στις κάλπες ξανά για τρίτη φορά σε 16 μήνες – Αναμέτρηση «θρίλερ» για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομία

7/06/2026 - 9:15πμ
Ο Νικόλ Πασινιάν στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος «Κοινωνικό Συμβόλαιο», στην Πλατεία Δημοκρατίας του Γερεβάν (φωτ.: EPA / Hayk Baghdasaryan / Photolure)
ΚΟΣΜΟΣ

Αρμενία: Εκλογές με φόντο τη ρήξη με τη Ρωσία και το βλέμμα στραμμένο στη Δύση

7/06/2026 - 8:51πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Από το περυσινό γλέντι της Λέσχης στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεών της (Φωτ.: Facebook/Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Μαρίνας «Η Ρωμανία»)

Η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Μαρίνας «Η Ρωμανία» ετοιμάζει μεγάλο ποντιακό γλέντι

17 λεπτά πριν
(Φωτ. αρχείου: EPA)

Η τριγωνική σχέση Τραμπ-Μπάρακ-Ερντογάν

45 λεπτά πριν
Κατέρρευσε πέτρινος τοίχος κατοικίας μετά τους σεισμούς στην Εύβοια, Κυριακή 7 Ιουνίου 2026 (φωτ.: Facebook / Sterea economy)

Εύβοια: Ζημιές και κατολισθήσεις μετά τα 5,2 Ρίχτερ – Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι

1 ώρα πριν
(Φωτ.: EUROKINISSΙ / Θανάσης Καλλιάρας)

Χανιά: «Τουρίστας και λάτρης της φωτογραφίας» δηλώνει ο Γερμανός που συνελήφθη κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις

2 ώρες πριν
Ο Δ. Λαμπρόπουλος και ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος (φωτ.: Χριστίνα Κωνσταντάκη, Βασίλης Αγαθαγγελίδης)

Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης και Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Μια αμφίδρομη σχέση με θεμέλιο την ποντιακή μουσική

2 ώρες πριν
Η αρμόδια εποπτική Αρχή που έκανε την έρευνα για τον Χόρτον σχετικά με υποτιθέμενη φιλελληνική μεροληψία του, συμπέρανε: «Εξέτασα προσεκτικά αυτά τα έγγραφα και συμφωνώ μαζί σας. Φαίνεται να αποδεικνύουν οριστικά ότι ο Χόρτον ανέφερε τα γεγονότα με αμεροληψία». Albert Putney, προϊστάμενος του Τμήματος Εγγύς Ανατολής, προς Wilbur Carr, Υπόμνημα, 6 Αυγούστου 1919 (πηγή: Αρχείο Ισμήνης και Κρίστοφερ Λαμπ)

Ο Τζορτζ Χόρτον, η Γενοκτονία των Ποντίων και ο ιστορικός αναθεωρητισμός

2 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign