pontosnews.gr
Δευτέρα, 3/08/2026
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο της Παιδείας για τις Πανελλήνιες

22/04/2019 - 2:28μμ
Νόμος Κατσέλη: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των εκκρεμών υποθέσεων
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp
Στηρίξτε το Pontos News Επιλέξτε μας ως προτιμώμενη πηγή στην Αναζήτηση Google
Προσθήκη πηγής

Το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις συγχωνεύσεις των ΤΕΙ συζητείται από σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής με τη διαδικασία του επείγοντος.

Το υπουργείο επισημαίνει πως πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που ανασυγκροτεί το χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν εκφράσει ήδη πλήθος αντιδράσεων.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας κατήγγειλε ότι «στραγγαλίζεται ο δημοκρατικός διάλογος, συρρικνώνεται και ευτελίζεται η κοινοβουλευτική διαδικασία». «Ένα νομοσχέδιο που φιλοδοξεί να ανασυντάξει τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας και ταυτόχρονα να κάνει μια μεγαλόπνοη και μεγαλεπίβολη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, υποχρεούται να υποστεί τη βάσανο και τη διαδικασία του δημοκρατικού κοινοβουλευτικού διαλόγου με άνεση», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε: «δυστυχώς, έχει προσημειωθεί ο δημοκρατικός κοινοβουλευτικός διάλογος με τη βιασύνη την οποία επέδειξε ο υπουργός καθώς επικαλέστηκε τη δυνατότητα μιας συμπιεσμένης διαδικασίας, αυτής του επείγοντος». Η σκωπτική φράση του Κώστα Τζαβάρα ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να φέρνει ως ψηφίσματα τα νομοσχέδια, προκάλεσε αντιδράσεις από τα έδρανα της κυβερνητικής πλειοψηφίας και του προεδρεύοντος Γιώργου Βαρεμένου. «Ζήσαμε τη δημοκρατία κύριε Τζαβάρα, με το σχέδιο Αθηνά», σχολίασε ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος.

«Πριν από 1,5 χρόνο κάλεσα στο γραφείο μου τα κόμματα για να δούμε το ζήτημα της Γ΄ Λυκείου. Από τον Σεπτέμβριο του 2017, μόνο το Ποτάμι έστειλε συγκεκριμένες προτάσεις. Γιατί δεν εστάλη καμία πρόταση; Αυτό δεν είναι ευτελισμός του διαλόγου; Το πρόβλημα σας είναι ότι το νομοσχέδιο είναι μεγάλο; Έπρεπε να μας ζητήσετε να σας στείλουμε βοηθούς να σας βοηθήσουν στην ανάγνωση», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου και επισήμανε ότι το νομοσχέδιο βρισκόταν για μεγάλο διάστημα στη διαβούλευση, πυροδοτώντας αντιδράσεις.

Το νομοσχέδιο συζητείται χωρίς την παρουσία του ΚΙΝΑΛ. Οι βουλευτές του είχαν αποχωρήσει μετά την ακρόαση των φορέων στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και το ίδιο έκαναν και τώρα που άρχισε η συζήτηση στην Ολομέλεια. Όπως έχει δηλώσει το ΚΙΝΑΛ δεν θα μετέχει στη συζήτηση διότι αρνείται να συμμετάσχει σε ένα θεσμικό έγκλημα που διαλύει το Λύκειο, καταργεί την τεχνολογική εκπαίδευση, βυθίζει τους νέους ανασφάλεια.

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από τη Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη. Πέμπτη 21 Μαΐου 2026   (φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / Βασίλης Βερβερίδης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρία Καρυστιανού: Διέγραψε τον Θανάση Αυγερινό από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»

2/08/2026 - 9:21μμ
Ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι, τον Ιανουάριο του 2007 (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Κατερίνα Μαυρωτά)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης

2/08/2026 - 8:57μμ
Συνεδρίαση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου.   Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για πυρκαγιές και κλιματική κρίση: Έχουμε ακόμη μπροστά μας δύσκολες ημέρες

30/07/2026 - 1:15μμ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Αγαθονήσι, Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026   (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Αγαθονήσι: Θα εμποδίσουμε τα άθλια δίκτυα των διακινητών

29/07/2026 - 12:36μμ
Ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης στα κοινοβουλευτικά έδρανα, Τρίτη 28 Ιουλίου 2026 (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Κυριαζίδης – Χαρακτήρισε «ευχή» το «κάνε κανένα παιδί»

28/07/2026 - 9:55μμ
(Φωτ.: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: 33 διατάξεις εγκρίθηκαν για να προχωρήσει η διαδικασία – Οι συσχετισμοί της επόμενης Βουλής θα κρίνουν τις τελικές αλλαγές

27/07/2026 - 11:14μμ
Άποψη της αίθουσας όπου συνεδριάζει η Βουλή (φωτ.: EUROKINISSI / Γιώργος Κονταρίνης)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνταγματική αναθεώρηση: Σήμερα η πρώτη ψηφοφορία – Οι αλλαγές που προτείνει η ΝΔ

27/07/2026 - 12:08μμ
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Χριστοδουλίδης: Συντονισμός Αθήνας και Λευκωσίας για το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

25/07/2026 - 3:05μμ
Εικόνα από το Προεδρικό Μέγαρο και τη συνάντηση του Κωσταντίνου Τασούλα με τους πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων, για την 52η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (φωτ.: Γιάννης Παναγόπουλος / EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

52η επέτειος Αποκατάστασης της Δημοκρατίας: Τα πολιτικά «πηγαδάκια» στο Προεδρικό Μέγαρο και οι εκλογές

24/07/2026 - 11:59μμ
Κατάθεση στεφανιού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ - ΕΣΑ) για την 52η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας (φωτ.: ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ /EUROKINISSI)
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

52 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για τη Μεταπολίτευση, τους θεσμούς και την Κύπρο

24/07/2026 - 11:45πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναυτεμπορική TV

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

(Φωτ.: ARMEN PRESS)

Γκεβόργκ Χαρουτιουνιάν: Χάλκινο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης με… σπασμένο χέρι

22 λεπτά πριν
Ελένη και Χρήστος Μαρούδης (πηγή: lionnews.gr)

Άνω Πορόια: Επαναπατρίζονται τα οστά των ηρώων Χρήστου και Ελένης Μαρούδη

50 λεπτά πριν
(Πηγή: meteo.gr)

meteo.gr: Τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα από την πυρκαγιά στη Δυτική Αττική

1 ώρα πριν
Ο Χρήστος Μπάζος, ιδιοκτήτης του Colonial Lunch Café στη διεύθυνση 349 Yonge Street, πίσω από τον πάγκο του καταστήματός του. Το ελληνικής ιδιοκτησίας εστιατόριο καταστράφηκε από τον όχλο τη νύχτα της 2ας Αυγούστου 1918 (πηγή: Courtesy of Gloria Bazos / Maclean’s)

Το άγνωστο πογκρόμ κατά των Ελλήνων στο Τορόντο: Πώς μια φήμη πυροδότησε τρεις ημέρες βίας στον Καναδά

2 ώρες πριν
Πυροσβεστικό όχημα στην Παλαιά Φώκαια Αττικής (φωτ.: EUROKINISSI / Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Φωτιές: «Ίσως οι δυσκολότερες ημέρες του καλοκαιριού» – Πολύ υψηλός κίνδυνος σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια

2 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Έφυγε από τη ζωή ο Λάκης Χαλκιάς – Από τις σπουδαιότερες μορφές του ελληνικού τραγουδιού

3 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign