pontosnews.gr
Πέμπτη, 25/09/2025
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Videos
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
pontosnews.gr
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων

Ρωσία-Ουκρανία: Η Μόσχα βλέπει «ευκαιρία» βελτίωσης των σχέσεων με την Ουκρανία

22/04/2019 - 1:16μμ
Ρωσία-Ουκρανία: Η Μόσχα βλέπει «ευκαιρία» βελτίωσης των σχέσεων με την Ουκρανία
Κοινοποίηση στο FacebookΜοιράσου το στο TwitterΜοιράσου το στο Whatsapp

Αλλαγή πολιτικού σκηνικού στην Ουκρανία με την ευρεία νίκη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, του δημοφιλούς κωμικού και πλέον προέδρου της χώρας. Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που εκτιμούν ότι ο ρόλος του στην ουκρανική τηλεοπτική σειρά Υπηρέτης του λαού ήταν καταλυτική για την πολιτική νίκη του. Σε κάθε περίπτωση το υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε στις προεδρικές εκλογές της Ουκρανίας δείχνει την προθυμία των Ουκρανών για αλλαγή. Ικανοποιημένη εμφανίζεται και η Μόσχα από το αποτέλεσμα της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ έγραψε στο Facebook πως η Μόσχα έχει «μια ευκαιρία» να βελτιώσει τις σχέσεις της με την Ουκρανία μετά την εκλογή Ζελένσκι.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Γκριγκόρι Καράσιν είχε σχολιάσει στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti πως «η νέα κυβέρνηση της χώρας πρέπει να συναισθανθεί και να υλοποιήσει τις ελπίδες των εκλογέων».

Ο νέος πρόεδρος

Μόλις 41 ετών Βολοντίμιρ Ζελένσκι ψυχαγωγεί με το επιτελείο του τους Ουκρανούς εδώ και 20 περίπου χρόνια, μέσα από πολυάριθμες θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές παραγωγές. «Ειδικεύεται» στην πολιτική σάτιρα και στην «ακτινογραφία» των κορυφαίων πολιτικών.  Οι επικριτές του κατηγορούν τον Ζελένσκι ότι πολιτικά δεν ενεργεί αυτόνομα και πως έχει συμμαχήσει με τον ολιγάρχη Ίορ Κολομόισκι, μεγάλο αντίπαλο του απερχόμενου προέδρου Ποροσένκο. Και οι δυο διαψεύδουν κατηγορηματικά τη σχετική φημολογία.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αντιδρά στην ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων (φωτ.: EPA / Tatyana Zenkovich)

Η υποψηφιότητα και ο προεκλογικός αγώνας του Ζελένσκι ήταν ιδιαίτερα ασυνήθιστος. Ο κωμικός δεν πραγματοποίησε τις κλασικές προεκλογικές συγκεντρώσεις. Πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών μάλιστα «όργωσε» τη χώρα με το θίασό του ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός του Κολομόισκι μετέδιδε διάφορες σατιρικές εκπομπές του Ζελένσκι. Ο υποψήφιος πρόεδρος παραχώρησε ελάχιστες συνεντεύξεις, μιλούσε μόνον με φίλα διακείμενα μέσα ενώ επικοινωνούσε με τους οπαδούς του μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Με ιδιαίτερα δημιουργικά σποτάκια στη γλώσσα των νέων κατάφερε να τους κινητοποιήσει και να τους προσελκύσει στις κάλπες. Λίγο πριν το σημερινό δεύτερο γύρο άρχισε να γίνεται όλο και πιο επιθετικός έναντι του πολιτικού του αντιπάλου, δίνοντας την εντύπωση ενός κυνηγού που κυνηγάει μετά μανίας το λαβωμένο θήραμά του. Απέφευγε δε κάθε ευκαιρία να εξειδικεύσει το πολιτικό του όραμα, στέλνοντας στα πολιτικά τοκ σόου τους συμβούλους του.

«Υπάρχει ένα κενό στην πολιτική», είχε δηλώσει στο προοίμιο του πρώτου γύρου σε ξένους δημοσιογράφους. «Ο λαός δεν εμπιστεύεται πλέον κανέναν από τους σημερινούς πολιτικούς. Θέλω να κάνω κάτι, να αλλάξω κάτι. Θέλω να φέρω ειλικρινείς επαγγελματίες στην πολιτική».

ΚοινοποίησηTweetSend
google news

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μέλη του πληρώματος και ναυτεργατικά σωματεία άφησαν λουλούδια για τον 20χρονο ναυτικό (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Blue Star Χίος: Δύο συλλήψεις για το θάνατο του 20χρονου – Χειροκίνητη η πόρτα

24/09/2025 - 10:59μμ
Από τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τους Άραβες ηγέτες στο περιθώριο της 80ής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ (φωτ.: Facebook / The White House)
ΚΟΣΜΟΣ

Politico: Υπόσχεση Τραμπ στους Άραβες – Δεν θα επιτρέψω τη προσάρτηση της Δυτικής Όχθης

24/09/2025 - 8:21μμ
Συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 80ής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, 23 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: Γραφείο Τύπου Προεδρίας της Ουκρανίας)
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία απαντά στον Τραμπ: Ουκρανικά οράματα η επιστροφή εδαφών, κάνεις λάθος

24/09/2025 - 7:05μμ
Το πλοίο «Blue Star Χίος» δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά, Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2025 (φωτ.: EUROKINISSI / Κώστας Τζούμας)
ΕΛΛΑΔΑ

Blue Star Χίος: Φρικτός θάνατος για 20χρονο ναυτικό – Τα νεότερα στοιχεία

24/09/2025 - 5:42μμ
(Φωτ.: youtube.com/@JimmyKimmelLive)
ΚΟΣΜΟΣ

Τζίμι Κίμελ: Θριαμβευτική επιστροφή σε συγκινητικό κλίμα – Έντονη αντίδραση από τον Τραμπ

24/09/2025 - 3:40μμ
(Πηγή: astynomia.gr)
ΕΛΛΑΔΑ

Ολόκληρο οπλοστάσιο και πυρομαχικά κατείχε 48χρονος στη Σίφνο

24/09/2025 - 3:13μμ
Ο Ζαχαρίας Κεσσές, συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας στη δίκη ενώπιον του Β' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, για την υπόθεση των υποκλοπών μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator, μιλάει στους δημοσιογράφους (φωτ.: Κώστας Τζούμας/ EUROKINISSI)
ΕΛΛΑΔΑ

Predator: Διακόπηκε η δίκη για τις υποκλοπές μέσω του κακόβουλου λογισμικού

24/09/2025 - 1:20μμ
(Φωτ.: pixabay / Marco Pomella)
ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμα 2,2 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης σε «Σκλαβενίτη» και «Lidl»

24/09/2025 - 11:45πμ
(Φωτ. αρχείου: Χριστίνα Κωνσταντάκη)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγικός θάνατος 20χρονου ναυτικού του Blue Star Χίος – Εγκλωβίστηκε σε πόρτα γκαράζ του πλοίου

24/09/2025 - 11:15πμ
Ο 50χρονος αδελφοκτόνος οδηγείται στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (φωτ.: EUROKINISSI / Νάσος Σιμόπουλος)
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η απολογία του 50χρονου που έπνιξε με σακούλα την αδερφή του

24/09/2025 - 10:40πμ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τμήμας της αφίσας της εκδήλωσης (πηγή: facebook.com/ Hellenic-Eurasiatic Alliance,Ελληνο-Ευρασιατικός Σύνδεσμος)

Έκθεση φωτογραφίας στην Αθήνα για «Το ελληνικό θαύμα στην Τασκένδη»

3 ώρες πριν
Μέλη του πληρώματος και ναυτεργατικά σωματεία άφησαν λουλούδια για τον 20χρονο ναυτικό (φωτ.: EUROKINISSI / Γιάννης Παναγόπουλος)

Blue Star Χίος: Δύο συλλήψεις για το θάνατο του 20χρονου – Χειροκίνητη η πόρτα

4 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Ραφαήλ Γεωργιάδης)

Europa League: Στο μηδέν έμεινε με τη Μακάμπι ο ΠΑΟΚ

4 ώρες πριν
Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιώργος Γεραπετρίτης στην 80ή Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (φωτ.: Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος)

Γεραπετρίτης για Μητσοτάκη-Ερντογάν: Δεν σταματά ο διάλογος με την Τουρκία

4 ώρες πριν
Καρτ ποστάλ που απεικονίζει μέρος των τειχών της Τραπεζούντας Πόντου, το «Μέσο Φρούριο». Διακρίνεται το Διοικητήριο και το κτήριο των φυλακών της πόλης, δεκαετία 1890

Μαρτυρία Γαβριήλ Παπαδόπουλου: «Αλλάχ, Αλλάχ, τι άνθρωπος είναι αυτός, να φάει τόσο ξύλο και να μη μαρτυρήσει»

5 ώρες πριν
(Φωτ.: EUROKINISSI / Μάρκος Χουζούρης)

Κύπελλο Ελλάδας: Νίκες για ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Λεβαδειακό

5 ώρες πριν
pontosnews.gr

Ειδήσεις και άρθρα για τον Πόντο και τη Μ. Ασία, αλλά και την επικαιρότητα στην Ελλάδα, τον Κόσμο και την Ομογένεια. Πλούσια θεματολογία ποικίλης ύλης με έμφαση σε πολιτιστικά δρώμενα.

Copyright © 2025 pontosnews.gr
Made by minoanDesign

  • TAYTOTHTA
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα
Προβολή όλων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΝΤΟΣ
    • ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
    • ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΑΡΑΔΟΣΗ
    • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
    • ΣΥΛΛΟΓΟΙ
    • ΛΕΞΙΚΟ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • VIDEOS
  • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΓΝΩΜΕΣ
    • Μάρκος Τρούλης
    • Παντελής Σαββίδης
    • Σάββας Καλεντερίδης
    • Θεόφιλος Πουταχίδης
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΑΜΥΝΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΣΥΝΤΑΓΕΣ
  • ΠΙΣΤΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΤΑΞΙΔΙ
  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • PONTOS BLOG

Copyright © 2024 pontosnews.gr
Made by minoanDesign